Fórum témák
» Több friss téma |
Hahó, nektek több pénzért kevesebb kell???
A 16F877 drága cucc az 1100-1800 nettó árával. Miért nem használtok 650 nettóért pl 18F46K22-t? 40 láb, 64KB flash, 3896 bájt RAM, nincs lapozás és még kb 33 előny. A sok láb, a sok memória még sose okozott gondot, a kevés gyakran. Küszködtök a 4 digites multiplexszel egy szűkös és drága IC-vel, közben ezzel portonként egy LED meghajtható, kényelmes fényerő szabályozással. Persze a 6-8 digit más tészta (oda a 64 vagy 100 lábúak kellenek ). Nekem CSAK azért van egy 16F887, (nem 877), mert ezt adták PicKit2-vel anno 6000 forintért együttesen. Az igazi szakértők (nem én :friday már sokszor leírták: lépni kell a 18F családra, majd feljebb is, ma már nem drágábbak, sok fejlesztési energia megspórolható. Ez a fejlődés...
Igen "több pénzért kevesebb" Ez egy olyan program ami
kifejeztten a 12-16 os szériára készült , sajnos már nem is fejlesztik tovább . De aki gyorsan - vagy ritkán akar valamit piccel megoldani annak tökéletes . (hobbi célra megfelel )
Néztem a programodat , még egyszerűbb is lehetne . A 4 tabulátor helyett elég lenne egy a multiplexer kimenetén , és a bemenetekre közvetlenül mehetnének a számlálók . Ja és éppen most "fejlesztek" egy 6 csöves nixi órára programot (multiplex vezérléssel ) A csöveknél bináris kimettel és optotriakos anódmeghajtással .
Tényleg nem reklámozni, sem kötözködni nem akarok, de pont ezekkel szívnak a kezdők, lásd az egyszerű multiplexelést:
"De aki gyorsan - vagy ritkán akar valamit piccel megoldani annak tökéletes . (hobbi célra megfelel )" Szerintem: vagy bitszintű utánépítés vagy feljebblépés olcsón, gyorsan, egyszerűbben. Olybá tűnik, az utánépítéssel gondok vannak, marad a sikertelenség, a kezdők kedve elmegy a mikrovezérlőktől, pedig csupán rosszul választottak...
Na már megint kezdődik : Akinek jó ez a program ezt használja , akinek nem jó az nincs rákényszerítve !
Ez a téma arról szól hogy aki használja az megosztja a tapasztalatait ,gondjait a többi "őrülttel" aki itt van a témában ,és pont ! Egyébként Ha bármilyen nyelven fejlesztett programból csak a hex et leled fel ,az építés már gondmentes . Nem értem mit értesz bitszintű utánépítésen ? Teljesen mindegy hogy milyen nyelvről fordított a szerző HEX-re . Csak egy kérdés : akarod használni a pasic-ot vagy csak "hittérítőt" játszol ?
Segíteni próbáltam, nem hittéríteni. Tanácsainkat nem kell megfogadni, szabad kínlódni pasic-kal, korlátokkal, tapasztalatlansággal és a multiplexeléssel (majd I2C-vel, LCD-vel, RTCC-vel, PWM-mel, SD kártyával, stb, stb). Én inkább tanyulmányoztam egy-két példaprogramot a spanyolviasz feltalálása helyett, ezért nem is volt gondom ezekkel és nem más írta meg helyettem a programot.
Az újrafeltaláláshoz az alkotás helyett sok türelmet kívánok, uff, elnémultam, míg nem publikálom a saját szörnyeimet. Kérlek Te is publikáld a Nixie csöves órádat, bizonyosan sokat lehet majd tanulni belőle.
Nemsokára fent lesz a cikk (Atosz- barátom most írja )
Az elektronika közös ötletek alapján készült , a program meg itt tesztelődik az asztalomon . Két három nap teszt és megy a cikk a modiknak
Jah tudom, rájöttem én is az eredeti programot látva . De a mora1.pic már módosítva van. Ott 1 Tabulátort használok.
üdv. Dávid
Sziasztok
Hogyan lehet azt beállítani, hogy az LCD a második sorban kiírt szöveget törölje, ha az érték a beállított alá esik?
Szia!
Ez egy megoldás rá. Dávid
De akár így is lehet (felülírod az előző szöveget)
de arra figyelj hogy az Lcd mindíg "órajelet" kapjon mert nem szereti az egyenfeszt .
Mi az, hogy órajelet és egyenfeszt? Ez így hülyeség, ne vezess félre senkit.
Az lcd text modul felfutóélre írja ki a szöveget. A mellékelt programodban 20ms-onként küldesz rá egy felfutóélt, ami teljesen felesleges, mert csak statikus szöveget írsz ki rá. Ha egy változót íratsz ki a kijelzőre, akkor van értelme folyamatosan frissíteni a kijelzőt, de akkor sem ilyen gyorsan.
Én azért Finomabban fogalmaztam volna (mondjuk : tévedés) És valószínűleg nagyon rosszat nem írtam (nálam minden kijelző tökéletesen megy evvel a beállítással ! Szerintem nem "hülyeség " csak más mint amit te szoktál csinálni . Ja és ha megszokja hogy statikus szövegnél elég egy felfutóél , majd néz a változónál hogy nem jó a kijelzés , de ha folyamatosan frissít akkor az minden helyzetben működik !
Bocs, tévedés. Működik, persze, csak ha majd tele írod a picet, és elfogy a hely, akkor lesz probléma, hogy tele van ilyen felesleges dolgokkal. A parsic amúgy is zabálja a memóriát.
Semmi baj mindenkinek lehet" rossz napja " én általában egy "időalapot" használok és mindent arról osztok le tehát egy kijelző max 6-8 és kapuval megoldható
Köszönöm aderka és kaqkk gyors és jó ötleteit, valamint segítőkészségét.
Sziasztok
Valaki próbált már DS1820-as hőmérőt parsic-ba? ha valakinek lenne példája rá, feltehetné ide gondolom nem csak engem érdekelne.
Ha jól emlékszem DCsabi már tett fel példát erre
nézd át a témát
Hello!
A hibát ott követted el, hogy a "Szünet idő beállítás" alatt elhelyezett P1:X3 címkét, bemeneti portként (destination=célként) adtad meg. Holott annak kimeneti (Source=forrásnak) kellett volna lenni. Így az LG2 kimenete vezérli a P1:X3-at, csak éppen az LT10 bemenetéhez csatlakozó P1:X3-nak nincs forrása. Így nem is vezérli azt. De ha a baloldalit forrásnak (Source) jelölöd meg, akkor egyből vezérli a jobb oldalit is. üdv! proli007
Tényleg kipróbáltam ez volt a hiba. Köszönöm!
Szia trfrici.
Egy korábbi hozzászólásodban (Link) láttam egy fűtés vezérlést. Mi lett a vége? Sikerült?
Sziasztok!
Van 240 kontaktusom. Ezeket 24-es csoportonként 1-1 877-es portjaira kötném. Tehát 10 db 877-es lenne. Aztán egy "központi agy" szintén 877-essel, ami megvalósítaná a logikai kapcsolatokat a 240 input port és saját kimenetei között. Kérdések: 1/ Hogyan tudna ez a 10 db kommunikálni a feldolgozóval? 2/ Hogy lehet definiálni a központi PIC-ben a 240 portot, ahhoz, hogy a központi PIC kimeneteit lehessen befolyásolni velük?
Természetesen ennek a problémának a grafikus megoldása érdekelne. Nem komplett programot kérek, csak a megoldáshoz vezető lehetőségeket.
Pl: egy-egy 8 bites változó figyeli a bemeneteket PIC-enként tehát három. A Parsic-ban ez célszeren a BV modul. Az adott Byte értékéről tudjuk, hogy az adott bemenetcsoport bemenetei, milyen állapotban van.
Tehát 30 ilyen változó szedi össze az adatokat 3-as csorortokban 10db PIC-ben. Minden egyes Pic-nek kell egy címet adnod, illetve minden egyes változónak egy sorszámot is valamilyen logika szerint. (ez már a központban) A központi PIC ezeket szépen sorjában lekérdezi. A soros (UART) komunikációval is próbálkozhatsz. De ha közel vannak egymáshoz egy engedélyező vezeték minden PIC-hez még megoldható, ez is indíthatja az adást a központ felé és csak egyírányú kapcsolat kell...-így egyszerűbb. Tehát 1-es PIC engedélyezve, elküldi a saját címét (de nem is fontos, mert a központi -mester- tudja melyiket kérdezi le) és a három byte értékét. ha megérkezett, jöhet a következő...
Egy mákszemnyi kis példát mutatnál nekem? Mondjuk 2 adatgyűjtő és 1 feldolgozó PIC-re.
valami hasonló...(?)
Nem próbáltam ki, nem vállalok rá "garanciát". Az mester RX lábára (RC.7) kell kötni az adó PIC-ek TX lábait (RC.6) minden TX lábról diódát kell beiktatni, és az áramiránynak a mester felé kell mutatni...
Megtaláltam amit barkácsoltam, nem a legfa...bb.
Próbáltam rajta alakítani de nem volt elég időm rá. Ez az eredetije amiből ollóztam. Mér, kijelez, de néha "más is beugrik"
Ezekből ollóztam ki "ami kellett".
Egyébként a DS18S20 a téma..., hogy mások is ráleljenek, vagy alakítsanak rajta |
Bejelentkezés
Hirdetés |