Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Én is de ettől még nem kell lezáratni a topicot. Ha beszélgetni akarsz gyere át ide. Bővebben: Link „Én már 50 feletti versenyző vagyok, és soha nem tanultam programozást,”
Személyre szabás nélkül az utóbbi gondolatokhoz.
Valóban, aki konkrét feladatokra akarta használni az sokat merített belőle. Ők egy bizonyos idő után nem kérdeztek alapvető dolgokat, mert működött amit szerettek volna... Az a tény, hogy az újabb processzorokhoz nem használható az annak tudható be, hogy kb 6-8 évvel ezelőtti fejlesztés. Viszont az 16F-es procik még egy jó darabik kaphatók lesznek. Egy feladatot én úgy alakítok, hogy a rendelkezésre álló egyközökkel meg tudjam valósítani. Hiába adnak nekem egy processzort akár ingyen, ha nem tudom használni semmit nem ér. Viszont ott van mellette egy másik, ami esetleg szerényebb képességű és van olyan jól bevált jejlesztő környezet amivel rővid idő alatt biztos eredményt érek el ez számomra többet ér. A Parsichoz néhány INC modullal (amihez nincs modul) még lehetne "látványos hatást" elérni. Ilyen volt Pl az I2C, vagy a CGRAM...stb Nemrég fejeztem be egy nagyobb fejlesztést megrendelésre, két 876A és egy 628 egy panelon. A tényleges munka kb 25-30 óra volt. Ez egy 18F processzorba és esetleg C-ben kb 6-8000 sor, vagy több... átlagos "műszaki tudással" nem tudom mennyi időt kellene ráfordítani? Ezenkivül a bevált rutinok jól használhatóak a másik processzorokhoz is....
Sziasztok!
Imseritek a Flowcode V4 for PIC nevő programot? Ezzel is PIc-eket lehet grafikusan programozni, hasonlóan mint a Parsic-ban, csak ez 2011-es program. Pár kép a programról: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Esetleg érdemes lenne ezt is kipróbálnotok
Igen ismerjük.
Én is áttértem rá, de itt sokan nem szeretik a folyamatábrás dolgokat, még ha egyszerűbb is mint a parsic.
Szia Csabi!
Ezel én is így vagyok, és valószinűleg, egy jó darabig, még bizosan hozzá lehet jutni a 16-os PIC szériákhoz. Míg ezen a progin nem rágtam át magamat, semmit sem tudtam kezdeni a PIC-ekkel, pedig próbálkoztam rendesen. Külön köszönet neked, a sok önzetlen segítségért, amit itt közzétettél. Egyébként, ez a progi sem ér semmit, ha az ember nem tudja teszt környezetben kipróbálni az elképzeléseit, de én azt hiszem, ez minden fejlesztő környezetnél igaz.
Szia!
Ez a folyamatábrás programírás, nekem sem megy, egyszerűen, nem tudom rendesen megérteni a logikáját. Próbálkoztam a Flowcode-al, de semmi értelmes eredményt nem tudtam elérni. Lehet, kicsit debil vagyok, igaz nem olvastam végig a fórumját.
Kedves kakqkk és poros!
Bocs, hogy nem tartottam be a hozzászólási sorrendet, de ha valakinek a lekébe másztam volna, utólag, elnézést kérek. Üdv: Zsolt
Én a parsic-al voltam így.
Én ahogy elnéztem aki egyszer elkapja a flow fonalat az nem jön le róla. Aki nem, az marad a parsicnál.
Szia ! Szerintem nem írtál olyat ami bármelyikünk számára sértő lehetett volna ezért nem tartozol bocsánatkéréssel . Üdv neked .
Szia!
Tudom, hogy nem mostani dologra reagálok, de most próbálkoztam egy 12F508-al, és simán fogadja a GP lábakat a PARSIC.
Ja és ezeknél a "kis" prociknál, erősen nézzétek az adatlapot, mert a PARSIC enged olyan dolgokat feltenni, sőt le is fordítni (MPLAB), ami nem megy.
Amikor azt a hsz-t írtam tévedtem ... a parsic
ezeknél a gp jelölést használja
Sziasztok Srácok !
Vessetek ide egy pillantást ,hátha ! Akit esetleg érdekel ,kérem jelezze ! Üdv : István
Sziasztok!
Segítsetek. Már mindent kipróbáltam, és nem tudom miért nem működik jól. A kijelzőn a számok átlátszanak egymásra. Pl.: ha 15-öt kell kijelezni akkor 95 látszik. De csak a tízes helyérték nem működik jól az egyeseknek semmi bajuk. Mit nem csinálok jól? Már az oszcillátor frekvenciával is próbálkoztam. Eredetileg 20 MHz lenne de most 4MHz. De így sem jó.
Szia!
Ha 16 bites számlálólat használsz, mindennek 16 bitesnek kell lennie. A ZR1 helyett tegyél 16 biteset. 2db EE modul feltehető, de nem lesz jó, mert a PARSIC csak 1db-ot kezel (help). Vedd ki a 2. modult, és a változókat, amit tárolni akarsz, tedd be az elsőbe. Ez csak tipp, de én is jártam úgy korábban, hogy véletlenül belekerült egy 8 bites számláló, a progi lefordult, de nem jól futott. Üdv? Zsolt
Köszi az ötleteket megcsináltam amit írtál de nem javult meg. Viszont azt elfelejtettem mondani, hogy a kijelző közös katódos. Lehet, hogy ez zavar be? Már készítettem kijelzést de az mind közös anódos volt, nem volt semmi bajuk. De ez?
Hello!
A közös katódnak-anódnak nincs köze a dologhoz. Szerintem a multiplexer kijelzés időzítésével-sorrendiségével van gond. Helyes eljárás a következő. - Kiteszed az 1. számot a szegmensekre - Bekapcsolod az 1. katódot és vársz. - Kikapcsolod a 1. katódot. - Kiteszed a 2. számot a szegmensekre - Bekapcsolod az 2. katódot és vársz. - Kikapcsolod a 2. katódot. - Újra kezded. A proci, kb. 2ms alatt zavarja le a programot. Te 4ms-ként lépteted az ütemszámlálót, miközben 1ms-os a várakozás katód bekapcsolás előtt. Lassítani kell, mert a belső bitek 2ms-onként kerülnek kiértékelésre. Ha jól emlékszem Dcsabi készített 4digites kijelzőt, azt keresd meg. üdv! proli007
Szia!
Én nem néztem az időzítéseket, de valószinűleg igazad van. Egyébként én is kínlódtam a 7 sengenses kijelzők hibályával (szellemkép). A végén nálam a melléklet megoldás tökéletes lett. Ha a kolléga kiollózza belőle a meghajtást, működnie kell.
Na és mégegyszer leírom, de az okát ne kérdezzétek, mert nem tudom.
Ha a PIC 5V-ja, nem 5V (Pl.: a tápkörben van egy soros dióda), akkor a szellemkép nem nagyon, de visszajön. Örülnék, ha valaki elmagyarázná ez miért van? Üdv: Zsolt
Köszönöm szépen az ötleteket majd kipróbálom őket, s beszámolok az eredményekről.
Sziasztok!
Biztos van fenn példa rá csak én nem találom, de hogyan lehet a PCF8583 óráját beállítani. Persze úgy hogy visszakapcsolás után is helyes legyen az idő. A óra ic mellé természetesen használom a 3V-os elemet.
Hali.
Az a km/h elketyegne 628A PIC-en is?
Szia!
Nem próbáltam, de ha az RC portokat átírod RA-megfelelőre, akkor el kéne mennie. Ha jól emlékszem, az RA.4 prottal vigyázz, mert az másként működik, mint többi. ha kimenetként használod, nem tud tápra húzni, csak GND-re. Üdv: Zsolt
Üdv.
Kellene egy kis segítség. A csatolt fájlban Parsic-ban megnyitva kijön a kijelzőre egy 5-ös érték. Na már most azt az 5-ös számot hogy tudom én átvinni egy állandó 5-ös számra? Mert ugye az ott egy számláló ami elszámol 5-ig majd nullázódik és pont akkor azt az értéket kilöki a kijelzőre. Tehát számol állandóan. Na nekem abból kellene egy megoldás, hogy állandó 5-ösöm legyen. És ha változik a kijelzőn pl 6-osra tehát már 6-ig számol fel, akkor az az állandó 5-ös is ugorjon át 6-ra. Tehát frissüljön akkor amikor a kijelzőn is frissül. Azért kellene ezt megoldanom, mert szeretném majd azt az állandó számot kiíratni szegmens kijelzőre. Lehet meglehet oldani változóval is de nekem mindenképp állandóval kellene. Előre is köszönöm!
Szia!
Próbáld meg ezt illeszteni.
Köszi!
Megpróbálom kibogarászni, hogy hogy is Ne menny ám messzire |
Bejelentkezés
Hirdetés |