Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet hogy zárlatos az ajtózár vagy valami összeér a panelen ezért okozza hogy hol jó hol nem.De ha a panelt megnézed látszódnia kell hol húzott át.
Az van, hogy ha nincs is a gép bekapcsolva csak bedugva árramba a tápja akkor is be van kapcsolva vagyis működésben van, valahol a panelen kell lenni valami zárlatnak.
Üdv. Laci
Szia!
Hasonló problémám volt egyszer egy más berendezéssel. Vadi új készülékről volt szó és helyből lecsapta a FI relét. Ott a jelenséget a hálózati zavarszűrés okozta. Volt benne egy zavarszűrő kondenzátor, ami a fázis és a védővezető közé volt kötve. Ezt kiiktatva nálam akkor megszűnt a jelenség. Nem állítom, hogy Nálad ugyanez a hiba, de valami hasonló után keresgélnék a betáp környékén. A FI relé működéséhez mindenképpen a védővezető felé kell, hogy szivárogjon áram. Tehát azokat a részeket nézd át, ahol a test vagy védővezető irányába átvezetés történhet. A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2013
Beko WMB 51031 lesz, 65000-ért. Tud extra öblítést, 2 év garancia, van helyben szerviz. A kijelzőt meg majd megszokom.
Utánanéztem a kiterjesztett garanciának, elvileg nem feltétel az évenkénti átvizsgálás, de nem is kell most döntenem, 11 hónappal a vásárlás után is megvehetem (nyilván az üzletben érdekes menet lesz, ha azt mondom, hogy nem kérem, mert elég erőszakosan igyekeztek rábeszélni, amikor érdeklődtem a gép ügyében)
Köszönöm a hozzászólásokat!
Tüzetesebben megnézve a panelt, lehetséges hibaforrásként maradt a két nagyobb relé (12VDC tekercses 30VDC 250VAC ), amiből az egyik közvetlenül a fűtést kapcsolja (piros vezeték) a másik pedig szintén, csak az átmegy az ajtókapcsolóra(szürke). Van még itt a relék elött egy 470V-os varisztor illetve itt már csak a trafó van a kisáramkörhöz. Ezek előtt a panelon kívűl van a zavarszűrő kondi, amit cseréltem egy újra és a bekötési ábrája szerint lett bekötve, mint ahogy a régi volt. Mivel régebben volt javítva az egyik relé lába, ezért kicserélem mind a kettőt, illetve a varisztort is. Alkatrészek sajna csak jövőhéten lesznek meg, és csak akkor tudok méricskélni is. Addig is kitakarítom a gép belsejét, csöveket stb.., mert igen csak állott -dohos mosószerszag árad a gépből, mint amikor mosás után becsukják az ajtót és nem szellőzik ki a gép.
A varisztor nem szivárog? Próbáltad már nélküle?
Csak a jövő héten fogom tudni kipróbálni. Elég nehéz kiműteni a panelról a műgyanta miatt. Mindenesetre cserélem , mert a relékkel együtt sem egy nagy tétel. Bár a néha megy a gép, néha lecsapja bedugva, néha lecsapja ajtózáráskor, már erősen a relékre tereli a gyanúmat. A varisztor nélkül nem szívesen próbálnám ki, mégiscsak egy védő elem szerepét tölti be.
Üdvözlöm a kedves Fórum társakat!
Wite 127-es mosógépem led kijelzője folyamatosan villog a bekapcsolás után kb. 5 percig, ekkor semmire nem reagál. Majd helyre áll és lehet mosni vele, de ha program módot váltok ismét villog. A villogásnál ha az ajtó le van zárva már indítja is a mosást. A vezérlő panelt meg néztem és egyszer le volt esve a vezetéke. Eleinte vezeték mozgatásra megállt a villogás, de már csak várni kell. Kb egy éve volt cserélve a zavar szűrő ( ha ez a neve?), ahogy belép a mosógépbe az áram. Van ötlet mi lehet a hiba?
Sziasztok van egy Zanussi ZWG 685 tipusú előtöltős mosógépem és tegnap mosás közben 95fokos pattant valami és füst jött ki belőle. A mosást ez után is elvégezte de utánna kiszereltem belőle az elektronikát és szétrobbant benne egy kör alakü kondi vagy feszszabályzó! Mi lehet ennek az oka? Mi okozhatta a hibát?
Már régen vol 95fokos mosás, ez is okozhatta? Meg szeretném itthon csinálni magamnak és ehhez kérnék segítséget! Mellékelve küldöm a fotót a panelról és a sérült részről (már kicsit megtakarítottam) Ha valaki tudna nekem ebben segíteni vagy hogy milyen alkatrészt vegyek hozzá kicserélni vagy mit nézzek meg azt nagyon megköszönném!
A kérdéses alkatrész egy varisztor volt. A feladata a túlfeszültség elleni védelem. A cseréje előtt nemártana kideríteni a halálának okát.
Igen egy varisztor lehetett én nem tudtam a nevét. És mit nézzek meg benne mi okazhatta? Szerintem akkor szált el a varisztor amikor elkezdett füteni de utánna fel is fütötte a vizet rendesen és ki is mosott!
Kérdésem akkor: Mit nézzek át a gépen és milyen varisztort kell bele vennem?
Vagy hol tudom megkeresni hogy mekkora kell bele?
Heló!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy whirlpool awt 2284-800 - as mosógépem aminek megállt a motorja. Először csak a centrifuga nem ment de most a mosó funkció sem működik. Ha valaki tudna segíteni valahogyan mondjuk rajzzal, azt nagyon meg köszönném.
Nem ismerem annyira a gépet, hogy tudjam az értékét, de kapcsolod be, mérd meg a lábain a feszültséget és válassz annál kicsit nagyobbat. A varisztor nélkül is működik a gép, mert az újkorában gyakorlatilag szakadás, csak túlfeszültségre rövidzár. Az izgalmas kérdés inkább az mi okozta a túlfeszültséget, mert az újra előfordulhat és ha varisztor nincs más is károsodhat. Talán lesz olyan kolléga aki tudja ez a panel melyik részén volt, tehát mi okozhatta a halálát.
Rendben! Nagyon szépen köszönöm a hasznos információdat, ma is tanultam valamit legalább Holnap kipróbálom! És várom hátha valaki még tud benne segíteni de egyébként van képem a teljes panelről ezt is felteszem akkor hátha valaki ismeri is ezt a tipust! Mégegyszer köszönöm!
Mintha abban a gépben is ilyen panel lett volna mint ami nemrég nálam volt.
Ez egy előtöltős Zanussi ZWG 685 mosógép panelja. Elszált rajta mosás közben egy varisztor!
Pontosan ilyen volt csak Electroluxba(egy cég gyártja).Sajnos szokásomtól eltérően nem fotóztam le a panelját. Csak egy hasonló darabé van meg.Abban van a csavar hogy azon van centrifugaválasztó meg hogy felültöltős.Ami nálad elégett az melletti csatlakozó a fűtésé.Nem ahhoz megy az az alkatrész?
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Hat nem tudom de szerintem a fűtésé mit ahogy te is írod de holnap megnézem. Azt nem tudom hogy elég e lenne a valisztor cseréje vagy keresgéljem mi okozhatta! És azt sem tudom milyen valisztort tegyek bele. Még nagyon alap fokon értek csak hozzá de valamikor meg kell tanulni
Szia.
Ha nem teszed bele azt a varrisztort akkor is menni fog, nem az a lényeg hanem az hogy megnézd hova megy a varrisztortól a vezeték és kiderül hogy mi a hibás vagy legalább is tudunk valamit mondani. Üdv. Laci
S10 k275- ez megy oda, de ez a panel 220-as bemenő feszre van közvetlenül kötve ugyhogy, onnan szivattyu, ajtózár is lehet ludas meg kell őket nézni multivan nem e zárlatosak, az ajtózárat szedd szét. de az is lehet hogy csak magától elszált. Fütőszálat is nézd meg.
Rendben megnézek akkor mindent amit leírtál és irni fogok. Addigis nagyon köszönöm a hozzászólásodat sokat segítettél! Hálás vagyok érte! Ha tudom viszonzom majd!
Jobb napot mindenkinek! Segítséget kérnék egy Whirlpool 5108-as rakoncátlan gép javításához, mely a következőt produkálja: a vizet kedve szerinti szintig engedi be és zárja le még lehúzott vízszint szabályzó csővel is; szivattyúzás után megint szivattyúz és majd megáll a programkapcsoló. Ha valakinek sikerült ilyen gondot megoldani, szívesen venném, ha segítene...
Előre is köszönettel: István
Ha nem dugod rá akkor engedni is fogja mivel légnyomásra kapcsol.Dugd vissza a csövet és a csőhöz tartozó légsűrítőt pucold ki.
Szia botesz! A légcsapda tiszta. Ha nem dugom vissza akkor is kikapcsol! A vizszintszabályzó műszerrel mérve jó.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Fűtőszálat ellenőrizd, testzárlatra. Valószínű átvezet, multival nem mindég mérhető.
Újabban 1 másodpercig enged vizet. Majd forgat víz nélkül és azután kezdi a szivattyúzást orrvérzésig... már a perifériák leellenőrizve.
Ha beengedte a vízmennyiséget a fűtőszál hibátlanul melegített, de megér egy ellenőrzést.
Üdv.
A panelon meg kellene nézni a nagy kondit a 220 oldalon, ja meg az ntc-t a fütészálba a csatiját megtakaritani hátha csak annyi baja van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |