Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   242 / 583
(#) botesz válasza atos30 hozzászólására (») Aug 28, 2013 /
 
Lehet hogy zárlatos az ajtózár vagy valami összeér a panelen ezért okozza hogy hol jó hol nem.De ha a panelt megnézed látszódnia kell hol húzott át.
(#) lukovicsek válasza atos30 hozzászólására (») Aug 28, 2013 /
 
Az van, hogy ha nincs is a gép bekapcsolva csak bedugva árramba a tápja akkor is be van kapcsolva vagyis működésben van, valahol a panelen kell lenni valami zárlatnak.

Üdv. Laci
(#) papus51 válasza atos30 hozzászólására (») Aug 29, 2013 /
 
Szia!
Hasonló problémám volt egyszer egy más berendezéssel. Vadi új készülékről volt szó és helyből lecsapta a FI relét. Ott a jelenséget a hálózati zavarszűrés okozta. Volt benne egy zavarszűrő kondenzátor, ami a fázis és a védővezető közé volt kötve. Ezt kiiktatva nálam akkor megszűnt a jelenség.
Nem állítom, hogy Nálad ugyanez a hiba, de valami hasonló után keresgélnék a betáp környékén.
A FI relé működéséhez mindenképpen a védővezető felé kell, hogy szivárogjon áram. Tehát azokat a részeket nézd át, ahol a test vagy védővezető irányába átvezetés történhet.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2013
(#) Billy Pilgrim válasza botesz hozzászólására (») Aug 29, 2013 /
 
Beko WMB 51031 lesz, 65000-ért. Tud extra öblítést, 2 év garancia, van helyben szerviz. A kijelzőt meg majd megszokom.
Utánanéztem a kiterjesztett garanciának, elvileg nem feltétel az évenkénti átvizsgálás, de nem is kell most döntenem, 11 hónappal a vásárlás után is megvehetem (nyilván az üzletben érdekes menet lesz, ha azt mondom, hogy nem kérem, mert elég erőszakosan igyekeztek rábeszélni, amikor érdeklődtem a gép ügyében)
(#) atos30 válasza papus51 hozzászólására (») Aug 29, 2013 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat!
Tüzetesebben megnézve a panelt, lehetséges hibaforrásként maradt a két nagyobb relé (12VDC tekercses 30VDC 250VAC ), amiből az egyik közvetlenül a fűtést kapcsolja (piros vezeték) a másik pedig szintén, csak az átmegy az ajtókapcsolóra(szürke). Van még itt a relék elött egy 470V-os varisztor illetve itt már csak a trafó van a kisáramkörhöz. Ezek előtt a panelon kívűl van a zavarszűrő kondi, amit cseréltem egy újra és a bekötési ábrája szerint lett bekötve, mint ahogy a régi volt.
Mivel régebben volt javítva az egyik relé lába, ezért kicserélem mind a kettőt, illetve a varisztort is.
Alkatrészek sajna csak jövőhéten lesznek meg, és csak akkor tudok méricskélni is.
Addig is kitakarítom a gép belsejét, csöveket stb.., mert igen csak állott -dohos mosószerszag árad a gépből, mint amikor mosás után becsukják az ajtót és nem szellőzik ki a gép.
(#) papus51 válasza atos30 hozzászólására (») Aug 29, 2013 /
 
A varisztor nem szivárog? Próbáltad már nélküle?
(#) atos30 válasza papus51 hozzászólására (») Aug 29, 2013 /
 
Csak a jövő héten fogom tudni kipróbálni. Elég nehéz kiműteni a panelról a műgyanta miatt. Mindenesetre cserélem , mert a relékkel együtt sem egy nagy tétel. Bár a néha megy a gép, néha lecsapja bedugva, néha lecsapja ajtózáráskor, már erősen a relékre tereli a gyanúmat. A varisztor nélkül nem szívesen próbálnám ki, mégiscsak egy védő elem szerepét tölti be.
(#) t77 hozzászólása Aug 30, 2013 /
 
Üdvözlöm a kedves Fórum társakat!
Wite 127-es mosógépem led kijelzője folyamatosan villog a bekapcsolás után kb. 5 percig, ekkor semmire nem reagál. Majd helyre áll és lehet mosni vele, de ha program módot váltok ismét villog. A villogásnál ha az ajtó le van zárva már indítja is a mosást.
A vezérlő panelt meg néztem és egyszer le volt esve a vezetéke. Eleinte vezeték mozgatásra megállt a villogás, de már csak várni kell.
Kb egy éve volt cserélve a zavar szűrő ( ha ez a neve?), ahogy belép a mosógépbe az áram.

Van ötlet mi lehet a hiba?
(#) vestits hozzászólása Aug 30, 2013 /
 
Sziasztok van egy Zanussi ZWG 685 tipusú előtöltős mosógépem és tegnap mosás közben 95fokos pattant valami és füst jött ki belőle. A mosást ez után is elvégezte de utánna kiszereltem belőle az elektronikát és szétrobbant benne egy kör alakü kondi vagy feszszabályzó! Mi lehet ennek az oka? Mi okozhatta a hibát?
Már régen vol 95fokos mosás, ez is okozhatta?
Meg szeretném itthon csinálni magamnak és ehhez kérnék segítséget!
Mellékelve küldöm a fotót a panelról és a sérült részről (már kicsit megtakarítottam)
Ha valaki tudna nekem ebben segíteni vagy hogy milyen alkatrészt vegyek hozzá kicserélni vagy mit nézzek meg azt nagyon megköszönném!
(#) zolika60 válasza vestits hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
A kérdéses alkatrész egy varisztor volt. A feladata a túlfeszültség elleni védelem. A cseréje előtt nemártana kideríteni a halálának okát.
(#) vestits válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
Igen egy varisztor lehetett én nem tudtam a nevét. És mit nézzek meg benne mi okazhatta? Szerintem akkor szált el a varisztor amikor elkezdett füteni de utánna fel is fütötte a vizet rendesen és ki is mosott!
Kérdésem akkor: Mit nézzek át a gépen és milyen varisztort kell bele vennem?
(#) vestits válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
Vagy hol tudom megkeresni hogy mekkora kell bele?
(#) feri804 hozzászólása Aug 30, 2013 /
 
Heló!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy whirlpool awt 2284-800 - as mosógépem aminek megállt a motorja. Először csak a centrifuga nem ment de most a mosó funkció sem működik. Ha valaki tudna segíteni valahogyan mondjuk rajzzal, azt nagyon meg köszönném.
(#) botesz válasza feri804 hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
lehet hogy elfogytak a szénkeféi.
(#) zolika60 válasza vestits hozzászólására (») Aug 30, 2013 / 1
 
Nem ismerem annyira a gépet, hogy tudjam az értékét, de kapcsolod be, mérd meg a lábain a feszültséget és válassz annál kicsit nagyobbat. A varisztor nélkül is működik a gép, mert az újkorában gyakorlatilag szakadás, csak túlfeszültségre rövidzár. Az izgalmas kérdés inkább az mi okozta a túlfeszültséget, mert az újra előfordulhat és ha varisztor nincs más is károsodhat. Talán lesz olyan kolléga aki tudja ez a panel melyik részén volt, tehát mi okozhatta a halálát.
(#) vestits válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
Rendben! Nagyon szépen köszönöm a hasznos információdat, ma is tanultam valamit legalább Holnap kipróbálom! És várom hátha valaki még tud benne segíteni de egyébként van képem a teljes panelről ezt is felteszem akkor hátha valaki ismeri is ezt a tipust! Mégegyszer köszönöm!

panel.JPG
    
(#) botesz válasza vestits hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
Mintha abban a gépben is ilyen panel lett volna mint ami nemrég nálam volt.
(#) vestits válasza botesz hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
Ez egy előtöltős Zanussi ZWG 685 mosógép panelja. Elszált rajta mosás közben egy varisztor!
(#) botesz válasza vestits hozzászólására (») Aug 30, 2013 / 1
 
Pontosan ilyen volt csak Electroluxba(egy cég gyártja).Sajnos szokásomtól eltérően nem fotóztam le a panelját. Csak egy hasonló darabé van meg.Abban van a csavar hogy azon van centrifugaválasztó meg hogy felültöltős.Ami nálad elégett az melletti csatlakozó a fűtésé.Nem ahhoz megy az az alkatrész?
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
(#) vestits válasza botesz hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
Hat nem tudom de szerintem a fűtésé mit ahogy te is írod de holnap megnézem. Azt nem tudom hogy elég e lenne a valisztor cseréje vagy keresgéljem mi okozhatta! És azt sem tudom milyen valisztort tegyek bele. Még nagyon alap fokon értek csak hozzá de valamikor meg kell tanulni
(#) lukovicsek válasza vestits hozzászólására (») Aug 30, 2013 / 1
 
Szia.

Ha nem teszed bele azt a varrisztort akkor is menni fog, nem az a lényeg hanem az hogy megnézd hova megy a varrisztortól a vezeték és kiderül hogy mi a hibás vagy legalább is tudunk valamit mondani.

Üdv. Laci
(#) lukovicsek válasza vestits hozzászólására (») Aug 30, 2013 / 1
 
S10 k275- ez megy oda, de ez a panel 220-as bemenő feszre van közvetlenül kötve ugyhogy, onnan szivattyu, ajtózár is lehet ludas meg kell őket nézni multivan nem e zárlatosak, az ajtózárat szedd szét. de az is lehet hogy csak magától elszált. Fütőszálat is nézd meg.
(#) vestits válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 31, 2013 /
 
Rendben megnézek akkor mindent amit leírtál és irni fogok. Addigis nagyon köszönöm a hozzászólásodat sokat segítettél! Hálás vagyok érte! Ha tudom viszonzom majd!
(#) szerelo1 hozzászólása Szept 1, 2013 /
 
Jobb napot mindenkinek! Segítséget kérnék egy Whirlpool 5108-as rakoncátlan gép javításához, mely a következőt produkálja: a vizet kedve szerinti szintig engedi be és zárja le még lehúzott vízszint szabályzó csővel is; szivattyúzás után megint szivattyúz és majd megáll a programkapcsoló. Ha valakinek sikerült ilyen gondot megoldani, szívesen venném, ha segítene...
Előre is köszönettel: István
(#) botesz válasza szerelo1 hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Ha nem dugod rá akkor engedni is fogja mivel légnyomásra kapcsol.Dugd vissza a csövet és a csőhöz tartozó légsűrítőt pucold ki.
(#) szerelo1 válasza botesz hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Szia botesz! A légcsapda tiszta. Ha nem dugom vissza akkor is kikapcsol! A vizszintszabályzó műszerrel mérve jó.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
(#) stevepapa válasza szerelo1 hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Fűtőszálat ellenőrizd, testzárlatra. Valószínű átvezet, multival nem mindég mérhető.
(#) szerelo1 válasza szerelo1 hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Újabban 1 másodpercig enged vizet. Majd forgat víz nélkül és azután kezdi a szivattyúzást orrvérzésig... már a perifériák leellenőrizve.
(#) szerelo1 válasza stevepapa hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Ha beengedte a vízmennyiséget a fűtőszál hibátlanul melegített, de megér egy ellenőrzést.
(#) lukovicsek válasza szerelo1 hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Üdv.
A panelon meg kellene nézni a nagy kondit a 220 oldalon, ja meg az ntc-t a fütészálba a csatiját megtakaritani hátha csak annyi baja van.
Következő: »»   242 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem