Fórum témák
» Több friss téma |
Biztos hogy jót kötöttél össze?Ha mégis akkor a panelon kell keresni a hibát.
Csak a panel ki van öntve műgyantával....
Igen ez gond szokott lenni.Ki kell keresni az ajtózár vonalát ás az ott lévő alkatrészeket végig kell mérni.
Köszi a választ! De amikor a 11 rövidre zár a 16-al,akkor a 11 megszakít a 14-el? Vagy marad továbbra is rövidre zárva azzal is. Üdv!
Ahhoz valahogy ki kellene szednem a nyákot a keretből?Mert kiszereltem a vezérlést,de nem látni a forrasztási oldalt.
Természetesen.De én azért még a csatlakozót meg a kábelt ellenőrizném lehet hogy csak kontakthiba és nincs a panellal semmi gond.
Húha,az nem semmi meló,kivágni a műgyantából!!Egyébként a vezérlés típusa:6871EN1010P
Alig találok a neten valamit róla...
Nem kell az egészet kivágni.Csak ami az ajtózáré.DE én a helyedben azt hagynám a végére és megnézném a többit amit írtam.
A kábelek jók és a csatlakozók is,egyszerűen nem kap a kapcsoló áramot hogy működni tudjon.Viszont az egész panel bele van öntve a gyantába és a keretbe természetesen.Csak úgy lehet hozzáférni ha az egészet valahogy kivágnám,de erre sem látok sok esélyt....
Hello Urak! Találkozott-e már valaki olyannal,hogy a vízszint szabályzóba potenciométer van? Billenő érintkezőket szoktak bele építeni,csak érdekelne hogy találkoztatok-e már olyannal? Szét szeretnék egyet szedni,mivel nem hallatszik a kattanás kapcsolás közben(csak a műszer jelez ki,hogy átkapcsolt)és nem akarok meglepődni azon,hogy nem is érintkező,hanem esetleg pótméter van benne,és elrontom.Mert a gépnek a program kapcsolója is pótméter . Üdv!
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2013
Akkor adj külön 220-at a kapcsolónak, hogy az működik e, mert akkor tényleg nem kap a paneltől fesz.-et. Meg a másik, hogy biztosan jót kötöttél össze!? Egyforma a három vezeték vagy van 2 vastagabb meg egy vékonyabb?. Ha igen, akkor a két vastagat kell összekötni.
Vagyis leginkább kontakt hiba?
Közben persze megjavult, mielött nekiállhattam volna ![]() Esetleg ha van egy javítási kézikönyv azt megköszönném!
Üdv!
Még küzdök ezzel a géppel! Indesit WISL 105 Tudna abban segíteni valaki, hogy milyen kondi lehet ez a fekete, amit bekarikáztam? Amire kicseréltem azzal működik, de büdös lesz a kondi (1mikroF 250V-os lett beletéve), egy idő után - így inkább lekapcsolom a gépet. Nem tudom mi volt benne eredetileg, mert nem volt szépen olvasható a felirat, és kidobtam... (kép a net-ről itt is ilyen fekete van - gondolom ugyanaz lehet...)
Egyforma vastag mind a 4 vezeték.Viszont két fekete egy sarura megy,ez az egyik szélső,a középső piros,a másik szélső pedig piros sárga.A piros és a két fekete zár ha a kapcsoló működik,ezt kimértem.220v-ot nem próbáltam,de megpróbálom.
Olyan szokott lenni hogy digitális szintszabályzó van a gépben ami azt jelenti hogy minél jobban fújod úgy változik az ellenállás értéke.
Szia Botesz! Az enyémen nincs digitális szint jelző,csak az erősebb fújásnál az első kapcsolásnál kattan,a másodiknál nem.Csak összezárja az érintkezőket úgy, hogy az előzőt nem nyissa szét. Ekkor 3 kivezetése van összezárva.Ez normális?Azt mondják hogy első állás üres. Második állás nosás (normális),és harmadik állás a túlfolyástól védi meg.Ezt még érteném is,ha a túlfolyást megszakítással védené,nem úgy hogy pont a legnagyobb szintnél zárnja még hozzá a harmadik érintkezőt is. Megmagyarázná ezt valaki?
Ez teljesen normális.Nekem is volt ilyenem (talán Bosch nál) hogy 4 érintkezője volt és csak egyszer kattant persze ha erősen megfújtad akkor kiált túltöltési hibával(nekiállt szivattyúzni)
De ez nem zárja el a töltést és már majdnem az ajtó tetejéig ért a víz.Mitől lehet ez?
Az előző oldalon bővebben leírtam a gondom,és tettem fel képet is róla.Összefoglalva, csak az alacsony vízszintnél (mint a forralás) zárja el a vizet,de mikor vesz még hozzá,hogy öblítsen,akkor túl tölti magát. Ekkor csak szívja és telítődik a végtelenségig.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2013
Szia!
1µF és 275V~ (275 váltakozófeszültségű) Üdv, Palkó.
Üdv!
Nem nyert! (én is ezt tettem bele váltakozó 1 mikroF 250V sse sx1 fesz. max 300v nagy kék kondi, de büdös a kondi, igaz a gép ment szépen)! Idézet egy szakembertől: "ezen a panelen gyárilag nincs 1yF-os fólia kondenzátor, tehát az biztos nem jó oda." Több választ nem adott, így a kérdés nyitott maradt: mi lehet ott? Új tippeket kérek! ![]()
Sziasztok ! Van egy wirhpool felültöltős 8 éves mosógépem.A hiba : 10 esetből 2x leveri a fő automatát az egész lakásban ,amikor a centrifuga program elindul(na) és picit büdi lesz a fürdőszobában,ahol a gép van.A mosás mindig hiba nélkül végi megy,de néha,mikor centrifugálni kezd(ene),leveri.Merre indulnátok el ? Kaptam egy olyan tippet,hogy elkopott a kefe és olyankor rövidzárba kerül a cucc,amikor elkezd "ugrálni" a centrifuga indulásnál..Szerintetek ? Ötletek kellenének
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Az a helyzet hogy büdös-nem büdös, az ott akkor is 1uf !
Érdekes szakember lehet akkor az akihez elvitted, nem tudja milyen a kondi de tutibiztos hogy nem 1UF! Annyit tudok erre mondani: hagy benne, ne szagolgasd, a szakit meg kerüld. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Teljesen egyetértek sprofan kollégával, nekem is a kezemben van a panel és az 1µF és 275VAC. Ez szaki nemsok mindent tudhat.!
![]() Üdv, Palkó.
Lehet hogy elkoptak a kefék de lehet hogy zárlatos a motorja.Először a keféket ellenőrizném.
Köszönöm!
Valószínű az lehet a baj, hogy 250V-os a kondi. Az a gondom vele, hogy ez irtó nagy is. Alig fér el ott. Lásd képen. A többi egység felett fért el, ippeg a doboztetőt rá lehetett tenni. Stílusosan: ez a kondenzátor jó lenne ide? http://www.hestore.hu/prod_10022559.html 400V-os, hogy biztosan jó legyen (ez AC típusú?)
Sziasztok! Én elindítottam a mosógépet,és 1-esre álítottam a program kapcsolót,szívott vizet melegített kb.30 fokig. Aztán kikapcsolt a melegítés,csak mosott, aztán újra melegített k. 10 percig most csak mos, a víz kb.50 fokos de már kb. 1 órája megy a gép,de se nem melegít csak mos,holott a hőfok 80 fokra van állítva.Így nem fog sosem 80 fokos lenni a víz ha nem melegíti.Előmosást is ír a könyvben hogy az 1-es programon csinál,de ez akkor túl hosszú előmosás,ha több mint egy óra hosszáig tart. Mi lehet vele?Tudja valaki mi lehet a baj?
Szia! Megpróbáltam láthatóvá tenni a kérdéses alkatrészt de nekem ".1uF275V" látszik rajta, de mindenki döntse el maga, hogy mit is lát.
![]()
Nekem is illetve palko0125-nek is a kezében is ott volt ez a lap, igaz az én képem anno nem a kondiról készült, ezért nem pont felülről van de így is jól olvasható. Innentől majd eldönti hogy egy homályos-szemcsés képnek hisz, vagy két embernek akik a saját szemükkel látták.
diginewl Igen, az a kondi jó viszont szerintem ugyan akkora méretre mint ami benne van. Amit te linkeltél az ~28mm-es lábtávú, viszont a 275V-osból van 22-es, az jobban belemenne. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |