Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   267 / 586
(#) botesz válasza realpopek hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Biztos hogy jót kötöttél össze?Ha mégis akkor a panelon kell keresni a hibát.
(#) realpopek válasza botesz hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Csak a panel ki van öntve műgyantával....

Igen ez gond szokott lenni.Ki kell keresni az ajtózár vonalát ás az ott lévő alkatrészeket végig kell mérni.
(#) etm válasza dani vince hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Köszi a választ! De amikor a 11 rövidre zár a 16-al,akkor a 11 megszakít a 14-el? Vagy marad továbbra is rövidre zárva azzal is. Üdv!

Ahhoz valahogy ki kellene szednem a nyákot a keretből?Mert kiszereltem a vezérlést,de nem látni a forrasztási oldalt.

Természetesen.De én azért még a csatlakozót meg a kábelt ellenőrizném lehet hogy csak kontakthiba és nincs a panellal semmi gond.

Húha,az nem semmi meló,kivágni a műgyantából!!Egyébként a vezérlés típusa:6871EN1010P
Alig találok a neten valamit róla...

Nem kell az egészet kivágni.Csak ami az ajtózáré.DE én a helyedben azt hagynám a végére és megnézném a többit amit írtam.

A kábelek jók és a csatlakozók is,egyszerűen nem kap a kapcsoló áramot hogy működni tudjon.Viszont az egész panel bele van öntve a gyantába és a keretbe természetesen.Csak úgy lehet hozzáférni ha az egészet valahogy kivágnám,de erre sem látok sok esélyt....
(#) etm hozzászólása Dec 16, 2013 /

Hello Urak! Találkozott-e már valaki olyannal,hogy a vízszint szabályzóba potenciométer van? Billenő érintkezőket szoktak bele építeni,csak érdekelne hogy találkoztatok-e már olyannal? Szét szeretnék egyet szedni,mivel nem hallatszik a kattanás kapcsolás közben(csak a műszer jelez ki,hogy átkapcsolt)és nem akarok meglepődni azon,hogy nem is érintkező,hanem esetleg pótméter van benne,és elrontom.Mert a gépnek a program kapcsolója is pótméter . Üdv!
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2013
(#) palko0125 válasza realpopek hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Akkor adj külön 220-at a kapcsolónak, hogy az működik e, mert akkor tényleg nem kap a paneltől fesz.-et. Meg a másik, hogy biztosan jót kötöttél össze!? Egyforma a három vezeték vagy van 2 vastagabb meg egy vékonyabb?. Ha igen, akkor a két vastagat kell összekötni.
(#) djsms válasza botesz hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Vagyis leginkább kontakt hiba?
Közben persze megjavult, mielött nekiállhattam volna
Esetleg ha van egy javítási kézikönyv azt megköszönném!
(#) diginewl hozzászólása Dec 16, 2013 /

Üdv!
Még küzdök ezzel a géppel!
Indesit WISL 105
Tudna abban segíteni valaki, hogy milyen kondi lehet ez a fekete, amit bekarikáztam?
Amire kicseréltem azzal működik, de büdös lesz a kondi (1mikroF 250V-os lett beletéve), egy idő után - így inkább lekapcsolom a gépet.
Nem tudom mi volt benne eredetileg, mert nem volt szépen olvasható a felirat, és kidobtam... (kép a net-ről itt is ilyen fekete van - gondolom ugyanaz lehet...)

IndesiT.jpg

(#) realpopek válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Egyforma vastag mind a 4 vezeték.Viszont két fekete egy sarura megy,ez az egyik szélső,a középső piros,a másik szélső pedig piros sárga.A piros és a két fekete zár ha a kapcsoló működik,ezt kimértem.220v-ot nem próbáltam,de megpróbálom.
(#) botesz válasza etm hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Olyan szokott lenni hogy digitális szintszabályzó van a gépben ami azt jelenti hogy minél jobban fújod úgy változik az ellenállás értéke.

Szia Botesz! Az enyémen nincs digitális szint jelző,csak az erősebb fújásnál az első kapcsolásnál kattan,a másodiknál nem.Csak összezárja az érintkezőket úgy, hogy az előzőt nem nyissa szét. Ekkor 3 kivezetése van összezárva.Ez normális?Azt mondják hogy első állás üres. Második állás nosás (normális),és harmadik állás a túlfolyástól védi meg.Ezt még érteném is,ha a túlfolyást megszakítással védené,nem úgy hogy pont a legnagyobb szintnél zárnja még hozzá a harmadik érintkezőt is. Megmagyarázná ezt valaki?
(#) botesz válasza etm hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Ez teljesen normális.Nekem is volt ilyenem (talán Bosch nál) hogy 4 érintkezője volt és csak egyszer kattant persze ha erősen megfújtad akkor kiált túltöltési hibával(nekiállt szivattyúzni)
(#) etm válasza botesz hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

De ez nem zárja el a töltést és már majdnem az ajtó tetejéig ért a víz.Mitől lehet ez?

Az előző oldalon bővebben leírtam a gondom,és tettem fel képet is róla.Összefoglalva, csak az alacsony vízszintnél (mint a forralás) zárja el a vizet,de mikor vesz még hozzá,hogy öblítsen,akkor túl tölti magát. Ekkor csak szívja és telítődik a végtelenségig.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2013
(#) palko0125 válasza diginewl hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Szia!
1µF és 275V~ (275 váltakozófeszültségű)
Üdv, Palkó.
(#) diginewl válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Üdv!
Nem nyert! (én is ezt tettem bele váltakozó 1 mikroF 250V sse sx1 fesz. max 300v nagy kék kondi, de büdös a kondi, igaz a gép ment szépen)!
Idézet egy szakembertől:
"ezen a panelen gyárilag nincs 1yF-os fólia kondenzátor, tehát az biztos nem jó oda."
Több választ nem adott, így a kérdés nyitott maradt: mi lehet ott?

Új tippeket kérek! ) Mi lehet az a fekete kondenzátor?
(#) szilva69 hozzászólása Dec 17, 2013 /

Sziasztok ! Van egy wirhpool felültöltős 8 éves mosógépem.A hiba : 10 esetből 2x leveri a fő automatát az egész lakásban ,amikor a centrifuga program elindul(na) és picit büdi lesz a fürdőszobában,ahol a gép van.A mosás mindig hiba nélkül végi megy,de néha,mikor centrifugálni kezd(ene),leveri.Merre indulnátok el ? Kaptam egy olyan tippet,hogy elkopott a kefe és olyankor rövidzárba kerül a cucc,amikor elkezd "ugrálni" a centrifuga indulásnál..Szerintetek ? Ötletek kellenének Tehát nem mindig csinálja,csak amikor kedve szottyan.De akkor azután durran olyat,hogy csak na.Szivattyú motort már cseréltek benne,eddig ennyi volt összesen a javítása.Újonnan vettem.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
(#) sprofan válasza diginewl hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Az a helyzet hogy büdös-nem büdös, az ott akkor is 1uf !
Érdekes szakember lehet akkor az akihez elvitted, nem tudja milyen a kondi de tutibiztos hogy nem 1UF! Annyit tudok erre mondani: hagy benne, ne szagolgasd, a szakit meg kerüld. Szerintem az a kondi inkább 250VAC/300VDC lesz, ha nyugodt akarsz lenni akkor cseréld 275VAC-s kondira.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013

WISL 105.jpg

(#) palko0125 válasza sprofan hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Teljesen egyetértek sprofan kollégával, nekem is a kezemben van a panel és az 1µF és 275VAC. Ez szaki nemsok mindent tudhat.!
Üdv, Palkó.
(#) botesz válasza szilva69 hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Lehet hogy elkoptak a kefék de lehet hogy zárlatos a motorja.Először a keféket ellenőrizném.
(#) diginewl válasza sprofan hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Köszönöm!
Valószínű az lehet a baj, hogy 250V-os a kondi. Az a gondom vele, hogy ez irtó nagy is. Alig fér el ott. Lásd képen. A többi egység felett fért el, ippeg a doboztetőt rá lehetett tenni.

Stílusosan: ez a kondenzátor jó lenne ide?
http://www.hestore.hu/prod_10022559.html
400V-os, hogy biztosan jó legyen (ez AC típusú?)
(#) etm hozzászólása Dec 18, 2013 /

Sziasztok! Én elindítottam a mosógépet,és 1-esre álítottam a program kapcsolót,szívott vizet melegített kb.30 fokig. Aztán kikapcsolt a melegítés,csak mosott, aztán újra melegített k. 10 percig most csak mos, a víz kb.50 fokos de már kb. 1 órája megy a gép,de se nem melegít csak mos,holott a hőfok 80 fokra van állítva.Így nem fog sosem 80 fokos lenni a víz ha nem melegíti.Előmosást is ír a könyvben hogy az 1-es programon csinál,de ez akkor túl hosszú előmosás,ha több mint egy óra hosszáig tart. Mi lehet vele?Tudja valaki mi lehet a baj?
(#) VIM válasza diginewl hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia! Megpróbáltam láthatóvá tenni a kérdéses alkatrészt de nekem ".1uF275V" látszik rajta, de mindenki döntse el maga, hogy mit is lát.
(#) sprofan válasza VIM hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Nekem is illetve palko0125-nek is a kezében is ott volt ez a lap, igaz az én képem anno nem a kondiról készült, ezért nem pont felülről van de így is jól olvasható. Innentől majd eldönti hogy egy homályos-szemcsés képnek hisz, vagy két embernek akik a saját szemükkel látták.

diginewl
Igen, az a kondi jó viszont szerintem ugyan akkora méretre mint ami benne van. Amit te linkeltél az ~28mm-es lábtávú, viszont a 275V-osból van 22-es, az jobban belemenne.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
(#) diginewl válasza sprofan hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Köszönöm Mindenkinek a segítő szavakat!
Ígérem beszámolok arról mire jutottam, de elképzelhető, hogy csak karácsony után lesz hír.
Következő: »»   267 / 586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem