Fórum témák
» Több friss téma |
Tekercsit mérd ki szakadásra. Mert, hogy szaga nincs attól még rossz lehet. A programkapcsoló hátsó kamrájában vannak az érintkezői, néhányat sikerült visszahozni.
Azóta kiemeltem a programkapcsolót.Sajnos csőszegecsekkel van az egész szerkezet összefogatva.Az oldalán egy látványos égésnyom.A műanyag sötétbarna: szerintem ez lehet a hibás érintkező.
A szegecsvéget lefúrhatom... de a nagyobb problémám : hogyan tudom pótolni a tönkrement érintkezőt?
Ha szerencséd van, mág használhatók egy darabig. Megtisztítod, kicsit feszítesz rajta. Főleg a rugót cseréd. Esetleg ha lesz kép róla talán van bontva kapcsolóm.
Szia!
És az nem lehet, hogy a kondi rossz. Azt mondod, hogy a vizsgálataid alapján jó. Mi ez a vizsgálat, meg én megpróbálnék egy kondit rá nem olyan drága, hogy ne lehetne próba miatt venni egyet. Üdv, Palkó.
Szia!
Volt próbakondim is : az eredmény ugyanaz.De mint írtam : a vezérlés jellegéből adódik,hogy ha a centrifuga funkció hibátlan és működik : nem lehet a kondi rossz! Ezt a kondit kapcsolgatja a programkapcsoló ha centriz vagy ha mos. Köszönöm,hogy segíteni akarsz! István A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
A programkapcsoló típusa : EC4748.01B01
Mellékelek képet is. Köszönöm hogy utánanézel! Üdvözlettel istván A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
Az lehet, hogy nem "egy kis fehér tartály", hanem egy hosszúkás fehér cső? A domb alján van egy nagy kivezető fekete cső. Ez elágazik és az egyik ág a szivattyúhoz megy, a másik pedig ebbe a fehér csőbe, majd abból egy vékony gumicső indul el felfele.
Sziasztok!
Bocs, ha 2x küldeném el ugyanazt, úgy látom, a tegnapi hozzászólásom nem érkezett be. Szerintem ha a centri működik is, nem feltétlen jelenti azt, hogy mosásnál is jól funkcionál a motor, mivel a két fordulat általában két különböző tekerccsel (esetleg tekercsekkel) van megvalósítva aszinkron motoroknál. Láttam olyan motort, ahol egy segédfázis tekercs volt mind a centrinek, mind a mosásnak, de olvastam olyanról is, ahol két független tekercsrendszer (azaz fő- és segédfázistekercs) volt a két fordulathoz. Aztán olyanról is hallottam, hogy a motor kétüzemű volt, vagyis lassú fordulathoz aszinkron, gyorshoz pedig szénkefés. Botesz, jól sejtem hogyha az egyik tekercsnél van baj, az is okozhat beégést a programkapcsolón? Mennyire jó ötlet ilyenkor közvetlen a hálózatra rákötni megfelelően bekötve a motort, és úgy meggyőződni arról, hogy minden tekercs rendben van-e? Mert én első körben ebben a helyzetben ezt tenném.
Az az de az egy tartály vagy ha úgy tetszik cső.
Igazad van, én is ezt teszem, egy fi relével ellátott konnektorból. Viszont már találkoztam olyan motorral, aminél a mosómotor tekercs volt a centrifugamotor segédfázistekercse, és fordítva.
Sziasztok!
Van egy beteg Whirlpool mosógépem. A hibája az, hogy nem megy a program motor. Ha ráállítottam kézzel egy programra, akkor pár dolgot végig csinál és megáll. Végig néztem az érzékelőket, víz súly, ajtókapcsoló, hőérzékelő, mindet jónak találtam. Meg akartam nézni a panelon, hogy nincs-e valami hibás alkatrész, de nem bírtam szétszedni, ill. a panel forrasztási oldalához nem férek hozzá. Kivettem a motort, és motortartót, ekkor történt, hogy a kék és a piros rugós kapcsoló kiugrott a helyéről. Pár kérdésem lenne. Lefényképeztem, hogy jól raktam-e be a kapcsolókat? Hogyan lehet megnézni a panelt? A motortartót hogyan lehet visszahelyezni, ugyanis a rugós kék és zöld kapcsolók elmozdulnak, és nem lehet hozzáférni, hogy helyére lehessen igazítani? Minden segítséget előre is köszönöm!
Nincs pontos típusismeretem. De sok évvel ezelőtt javította, egy hasonló gépet. Ott a programkapcsoló motorja volt zárlatos. Kicseréltem egy másikra és ment. Azt a fogaskereket, amire az utolsó képen az ide jön feliratú nyíl mutat nem lehet kivenni a helyéről és a másik oldalba helyezni? Úgy beállítható a helyzete és utána ráteszed a kapcsolót. A képek alapján legalább is így gondolnám.
Szia!
Csináltam magamnak korábban egy segédletet,hogy mit kell látni összerakva ennél a típusnál. Ezt a képet mellékeltem csatolom. Amennyiben kevés ez az infó jelezz,és készítek többet. Üdv. Ottó
Sziasztok!
Van egy EWT 1010-es mosógépem, és olyan problémám van vele, hogy minden mosási hőfokot ugyanolyannak érzek(meleg) megmértem hőmérővel a kifolyó vizet, mindig melegebb mint 50 fok (csak addig mér a hőmérő), akkor is ha 30-ra állítom. Kinyírja a ruháim színét!! Tud valaki segíteni, mivel lehet a probléma? Köszönöm előre is.
Szia Zolika60!
Köszönöm a segítséget! Majd délután megnézem, amit javasoltál. Kellemes napot kívánok!
Szép napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy Indesit WS84TX tipusú mosógépnél, hogy kell a programot lenullázni? Egyfolytában csak körbe forog a programkapcsoló. Az volt a hiba, hogy elindítottuk a programot, de csak forgott a dob, a vizet beengedte, de nem ment tovább a program. A szűrőből pénzt vettünk, ki reménykedünk az volt a hiba, de most meg csak forog a program, hátha egy nullázás segítene. Köszönöm előre is a választ!
Szia Otto54!
A gép típusa: Whirlpool AWT 5109-1000 Nagyon köszönöm neked is a segítséget! Ez a kép annyiban segített, hogy a két kapcsolót egy tengelyre kell felrakni. Délután tudom megnézni, hogy hogyan tovább. Azt viszont nem tudom, hogy a panelhoz milyen módon lehet hozzáférni, ugyanis a programvezérlő kapcsoló tengely végén van egy nagyobb átmérőjű tengelyrész ami nem engedi, hogy kivegyem a panelt. A tengely valamilyen formában rögzítve van a belső részhez, kerestem zégergyürűt, műanyag biztosítót, de semmit nem találok. Sajnos nagyon sürget a család, hogy vagy csináljam meg, vagy vegyünk részletre egy újat. Tehát beszorítottak a sarokba, a sok ruha közé Mindenkinek köszönöm a segítséget, és kellemes vasárnapot kívánok!
Szia Musaemese!
Nem ismerem ezt a gépet, de van pár elképzelésem. Ha jártas vagy az elektrotechnikában és műszered is van, pár méréssel ki tudod keresni a hibát. Lehet, hogy a hőérzékelővel van gond, ami a tartályba van építve. Én azt csinálnám, hogy lehúznám a csatlakozó kábelt a hőérzékelőről, és megmérném hideg víz esetén hány Ohm az ellenállása, és 50foknál mennyi. Jó mérhető eltérésnek kell lenni. Ha ez jó, akkor marad a vezérlés, ill. a fűtőbetétet kapcsoló relé vagy Triac. A relé beégett, a Triac zárlatos lett, nem tudom, hogy mi kapcsolja. A vezérlő panel és a hőérzékelő között jó-e a vezeték. Ha ez is jó, akkor a vezérlő panelon lehet hiba. Egy ismerősöm szólt, kb. 20 éve, fűtés problémájuk volt. A gép az alsó konyhában volt. Amikor szétszedtem, láttam, hogy a hőérzékelő kábelt elrágta az egér.
Sziasztok,
Van egy Indesit WIL105 típusú mosógépem. A probléma vele, hogy szivattyúzás fázison nem tud túljutni. A víz gyorsan eltűnik a dobból, de a szivattyú nem áll le és a hangján is hallani, hogy már nincs víz, amit szívjon. A ti javaslatotokra megnéztem a legsűrítőt, ami tiszta volt. A dobból induló cső elején találtam egy 10ft-ost és egy másik, valamivel nagyobb fémdarabot. Ebben a csőben van egy műanyag golyó (gondolom valamiféle szelep lehet), de mást nem találtam. Sajnos a probléma nem oldódott meg a fémdarab és a pénz eltávolítása után. Van esetleg még valami ötletetek?
Üdv. mindenkinek!
Csak szólok, hogy sikerült szétszednem az elektronikai részt. Most már a vezérlőpanel mindkét feléhez hozzáférek, holnap átnézem az alkatrészeket, remélem, hogy megtalálom a hibásat. Majd beszámolok, hogy mire mentem. Kellemes estét kívánok!
Nem tudok róla, hogy a légsűrítőhöz szelep lenne beépítve. Lehet, ezért nem müködik rendesen a vízszintkapcsoló.
Ilyesmi van az enyémben: kép
A dobtól érkező vastag cső kettéágazik. Az egyik ág a légsűrítőhöz, a másik a pumpához megy.
Az a golyó " csak bűzelzáró szerepet" tölt be. De gondot is szokott okozni, vedd ki nyugodtan lehet, hogy az okozza a problémát
Beszéltem egy szerelővel. Szerinte az elektronika romlott el, mert egy idő után le kéne állnia a szivattyúnak még akkor is, ha úgy érzékeli, hogy van benne víz. A leállás után pedig valami hibajelzést kéne adjon (villogó ledek), de nálam ilyen nincs.
Nézd meg a vezérlőpanelon, a triakját lehet, hogy eldurrant azért szivattyúzik állandóan
Köszönöm az ötletet. Megpróbálok majd hozzáférni az elektronikához.
Közben még egy esetleges infó eszembe jutott. A mosógép a konyhában van, tehát egy fali csatlakozón keresztül van bekötve a szennyvízbe. Ezzel a csatlakozással nem lehet gond? Úgy értem, hogy elvileg itt normál légköri nyomásnak kell lenni elvileg, de mi van, ha mégsem az van? És elnézést az amatőr kérdésekért. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |