Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Programkapcsoló kicserélve vadonatújra: tipus is egyezik a régivel.A gép tökéletesen működik! Nincs olyan érintkező,ami a kapcsolgatástól szét ne égne.Csak idő kérdése.Esetemben az idő 12 év volt. Ami még lényeges: a mosásnál a motor forgásiránya oda-vissza változik.Ezt a programkapcsoló végzi.Szerintem ez az érintkezőpár van a legnagyobb igénybevételnek kitéve,ezért itt a legnagyobb az esély a meghibásodásra. Köszönöm ,hogy segítettetek!
Sziasztok.
Nem tudja valaki, hogy hol lehetne szerezni Indesit WIDL146- valló eepromot programmal feltöltve?
Köszönöm,. a páromat ráugrasztom a dolgokra!
Sikerult megjavitanod a problemat? Nekem is ilyen problemam volt.
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/whirlpool-awe-6416-mosogep-l1782-lap
Írj neki emailt, mert három hónapja volt fent utoljára és nem valószínű, hogy olvassa a hozzászólásod.
Szia.
Ott neked ki kell cserélni szinte mindent, az LNK ic-t a diódákat, az induktivitást és a 22ohm ellenálást, a kondik ritkán mennek tönkre ilyenkor ugyhogy azokat nem muszáj , és ha a trafó még jó benne akkor valószinü, hogy müködni fog.
Hali! Nállad a program kapcsoló el van törve,azért forgott először csak a dob(akkor beakadt),aztán pedig eltört,és most forgatja magával az egész kapcsolót.Csak a csere segít(szerintem). De előtte még szétszedném. Üdv!
Minden program végén van egy pötty ami vagy piros vagy kék szokott lenni, a lényeg, hogy tedd rá arra a kapcsolót és ugy dugd be, egy pár másodperc után törlődik a program.
Köszönöm a segítséget, a mosógép elindult.
Sziasztok!
Whirlpool felültöltős mosógépem van van. Nem a legfiatalabb,de a célnak megfelelne. Az a problémám vele, hogy amikor töltöttem fel szennyes ruhával és hozzáértem a dobhoz megrázott, de egyébként kifogástalanul működik. Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a probléma vagy hol kezdjem a hiba keresését? Válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
Valószínűleg a védőföldelés hiányával illetve szakadásával lesz a gond.
A fűtőbetét zárlatos a test felé. De gondolom Fi reléd nincs, mert már nem is menne.
Helló mindenkinek!
Zanussi ZWG mosógéppel vannak próblémák! Tud-e valaki olyat honnan tudnék, kapcsolási rajzot letölteni? A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2014
Azt ne keress hozzá mert nem fogsz találni.Mi a baja?És egy típust írj!
Hali! Ezt egy esetben szokta csinálni bármilyen gép,fűtőszál zárlat,ha fűt,kontroll nélkül akkor tuti
Sziasztok.
Van egy Ariston AVSL105 tipusú mosógépem. Centrifugázásnál leverte a biztosítékot. Miután visszakapcsoltam az áramot annyit reagált, hogy az alsó led és a kulcs led folyamatosan villog és csak szivattyúzik. Hozzászólásotokat előre is köszönöm.
Szia!
Én mindenek előtt ellenőrizném a védőföld vezetéket, valamint, hogy hová van bedugva és ott van e rendes védőföld. Ha ezek rendben vannak, akkor az EMI szűrőt kidobni belőle, mert az szokott ilyet csinálni, nem a fűtőbetét.
Az alsó led gondolom a centrifugázásra gondolsz azt jelenti hogy melyik fázisban állt meg.A kulcs led milyen gyorsasággal villog?Normál ütemben vagy az átlagnál gyorsabban?Ha gyorsabban akkor ott még másnak is világítania kell.
Motort testzárlatra ellenőrizd.
Szia botesz.
Nem a centrifuga led ég, hanem az extra öblítés lámpa villog és az ajtózáz visszajelző. Gyorsan villog. A motorszénkefék elég kopottak ez is okozhatja a pobélmát? Vagy az ettől teljesen független?
Igazad van! De "annó" EMI szűrő még nemvolt a régi gépekben,és majdnem mindig fűtőbetét zárlat vitte rá a fázist a gépre. Persze abban igazad van,hogy kell hozzá egy laza,hanyag védőföld bekötés is.
Természetesen nem akarok beleszólni de a gép kikapcsolt állapotában tapasztalta a kérdező a hibát így kizárt hogy fűtőbetét lenne.(mert ugye akkor nem kap áramot)
Akkor bocsesz,úgy látszik hogy átsiklottam felette.
Szia!Nagyon is sok köze van hozzá ugyanis lehet hogy már akkora ívet húzott hogy az valahova a testre is áthúzott.Ilyenkor persze fennál annak a veszélye hogy motort is cserélni kell vagy felszabályoztatni a kommutátort.Az extra öblítés az melyik lámpa ezen a gépen mert a kódlistámba csak betűjelek vannak a funkciót nem írja mellé.
Szia!
Az extra öblítés úgy néz ki egy edény 2 sor vonallal fölötte pedig egy ferde nyíl balról jobbra. előre is köszi. A kommunátoron csak feketdés volt látható amit letakarítottam, mást nem vettem rajta észre szépen egyenletesen fut. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2014
Erre ugyan nem ír semmit de az ajtózár ledjének a villogását ha megszámolod akkor elvileg megtudjuk a hibakódot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |