Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok, ismet..
Elakadtam, egy Bauknecht (whirlpool) szaritoval... A kepen lathato panelon valami elszallt, mert se kep, se hang. Tettem bele egy tipusazonosat, es avval csodalatosan elindul.. Tobb ilyen esetem is volt, (szerintem tipushiba) de kifogytam a cserekbol. A relleket kicsereltem. Forrasztasok, kondik jok. Minden hibatlannak tunik, de megsem.. Valaki csak tapasztalt mar hasonlot es tudja, mit csereljek. NAgyon koszonom..
Meg egy...
Bosch Maxx szarito.. Valamiert, csak akkor kapcsol be a szivattyu, ha kinyitom az ajtot.. Inditasnal szivattyuzik rendesen.. De amugy nem.. Inkabb megall "megtelt a tartaly " hibakoddal.
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. Van egy Fagor felültöltős mosógépünk(évjárat kb. 2009) és azt írja, hogy a dob ajtajai rosszul záródnak. Nyilván való valami más zavar lehet, mert rendesen le van zárva. Tud valaki tippet adni, mi a teendő? Köszönöm
Szia Palko.
Nagyon koszonom.. HOlnap megprobalkozom vele...
Szia !
Nekem is volt hasonló problémám. Az ajtóban van egy mágnes, fölötte az üstben egy reedrelé. Indulásnál fordul egyet a dob és ha reedrelé érzékeli a mágnest elindul a program. Lehet hogy gyengült a mágnes. Ebben az irányban keresd a problémát.
Szia Banya012. A kép jobb felső sarkában ha jól látom, akkor LNK 314. Csere 316-ra. Régebben engem is megszívatott. Primer körben kettő 400V- os elkó, egy tekercs, meg egy zenner dióda. Ezek a panelek WH.... Meg Bauknecht, tök ugyanaz... Nekem, utoljára Ukrajnából küldtek javítókészletet hozzá. 22- Euróért...Többit Privire.
Szia maszek.
Koszonom szepen. Ezt is megkukkolom. Sajna, az utobbi par napban, semmire nem volt idom. Ott all a konha kozepen, meg mindig kibelezve.. A zuhanyoztatas is meg hatra van. Ez a javitoszett erdekelni fog. Tobb geptipushoz is van esetleg? Pl: csapagy-szimering, lengescsillapitok, stb..
Tisztelt Kollegák
Sajnos vissza kell térjek egy előző problémámhoz. Van egy AEG 1403 electronik tipusu mosogépünk .A multkoriban előtérben került a szerencsétlen, kaptam is néhány tippet , lefuttatatm a saját tesztjét, a kiirt hiba "víz tultőltés" . Rendben van , tudomásul vettem, vizszint érzékelő , rendben, közben kitakaritottam a szerencsétlem minden porcikáját ahonnan csak befolyásolható volt a hiba, és közben abba kellet hagyjam. A nejem csinált amit csinált kimosott vele, mikor egyik programon , mikor ahogy tudott. A jelenség az úgy mutatkozott , hogy program elindult, ment egy kb 5 percet, és le állt elkezdet villogni a "start led." A benyomásom az hogy nem füti fel a vizet. azért áll le mert ne érkékelte a hőfokot Ami nem megy a fejembe, a nejem közölte hogy mostmár nem megy semmi végig, Jó , rászántam magam, kivettem a vezérlő panelt, a panelon , olyan nyomok voltak mintha valami éget volna, vagy hasonló mert a panel a kis trafó környékén kivül belül koromszerű lerakodással volt szennyezve. Letakaritottam , nagyitó, semmi se látszik, ami tényleges égés nyom lenne. Elindiottam a gépet egy 40 fokos könnyü mosással , végig ment, utánna egy lightbügellel, megált, most ugyszintén a 40 fokos feinwasche vel megy és végig megy, ezzel kizárom a fütés hibát is. Szerintetek mi a fitty- fene lehet ezzel a géppel azon a hibán kivűl hogy kiirta hogy tultőlt. Elektronika típusa: GE Procond Elettronica Typ P 451510063 F6210 Typ E 124303929 SW ver W2C01450 11/03
Hello saltex..
Probald ki, hogy kihuzod a masinat egy napra a konektorbol. Ha rendesn lefut egy program utanna, akkor sajna vezerlesnel van valami meghulyulve.. Itt kint rengeteg ilyen gep van. Egy ideig meg lehet igy hasznalni,, aztan passz.. Itt mar tenyleg a szakik kellenek...
Sziasztok!
Van egy csodálatos Indesit WIL106 SP Mosógépünk. Kb 2 hónapja áramtalanítás után nem lehetett bekapcsolni mert csak villogott minden led halványan. Ezt a hibát sikerült orvosolni egy kondenzátor cserével,majd nagyjából 2 hónapot üzemelt is. A napokban újabb jelenség állt be: Bekapcsolás után a start gomb megnyomása után nem indul el semmilyen program. Ellenőriztem az ajtózár érintkezôkapcsolót,ami vèleményem szerint jó. Kattan,dolgozik. Korábbi hozzászólásokban olvastam a légcsapda ellenôrzésérôl de nem világos a működése ill ellenőrzèse. A csöveket kitakarítottam (2db 10Ft-os) volt bent. A hiba megmaradt.egyébként ha a légcsapda csövecskét lehúzva belefújok a szenzorba,akkor elindul a szivattyú ameddig fújom. Van valakinek ötlete, mi lehet ennek a "csodás" gépnek a baja? Köszönettel:Tomi
Ha az ajtó bezár akkor a szénkeféket ellenőrizd.
Köszönöm a gyors vàlaszt,màr kapom is ki a motort!
Üdv!
Bizony-bizony megkajálta mindet
Köszönöm a hasznos információt! Holnap kutatok is egy párat! Üdv: Tomi
Sziasztok!
Van nekem egy LG WD8013-as mosógépem, amivel ez idáig teljesen megvoltam elégedve. 12 éves, heti négyszer megy. De sajna most ... bekapcsolom, beállítom, hogy mit szeretnék csináltatni vele és start után úgy tesz , mintha tenne valamit, csakhogy nem engedi be a vizet és kb 12 sec múlva hétsípolással és a hőfok, centrifuga és az öblítés ledjeit villogtatva kiáll hibára. Az ajtó nyitható strat után, de kicseréltem a kapcsolót és így sem zár be. Utána gondolván, hogy esetleg az ajtó rosszul áll, rövidre kötöttem az ajtózár vezetékét , de így sem indul el. A szervízkönyve szerint sem ajtó hiba , mert a könyv szerint a temp, wash és a rinse oszlopoknak kellene villognia. Feltölteném a gépkönyvét közkincsnek, de sajna 3,3MB-os. Tudtok valami okosat mondani ezzel kapcsolatban? Köszi Imre
Szia!
Az új ajtókapcsolóval se zárja be az ajtót ezek szerint!? Elképzelhető, hogy az ajtózár meghajtása nem megy (triak). Mivel összekötötted és úgysem ment nézd meg a motor szénkeféit. Lehetséges, hogy kopottak. Üdv, Palkó.
Sziasztok.
Van egy AWE panel ami azt csinálja, hogy amikor kiválasztom a programot de még nem inditom el akkor a felső ciklust jelző ledek felváltva ugrálnak két led, de mindig mások, de valamikor meg nem csinálja ezt hanem normális. Frissitve volt a program de semmi változás. Valaki találkozott már hasonlóval? Üdv
Ez nem valami hibakód?
Hát nem, mert akkor csak ég. meg van ugy hogy centrire rakom és előmosásos programot indit, van hogy meg forditva ezért gondoltam a frissitésre, ami után le is mosott két adagot aztén megint ez van .
üdv. LNK tápos? meg kellene vizsgálni közelebbről.(5V, 12V) "rendben"meg van e.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
Igen az a táp van benne csak már az újabb kiadás amelyikben a nagyobb proci van, ma szétszedtem a programválasztó részét hátha ott vezet át valami, ha igy sem lesz jó akkor én is a kis feszültségekre gyanakszom.
Sziasztok. Ma sikerült megjavítanom az elromlott mosógépemet, gondoltam megosztom veletek a tapasztalatokat, hátha valaki fog még hasonló cipőben járni. A gép DAEWOO F1012 (Air Power 6 kg), "LE" hibakóddal leállt, ami ajtózár hibára utal. Szerencsére hétvégén nem lehet zárat venni, ezért próbáltam kisakkozni, hogyan is működik a zár. Kiderült, hagy záráskor a két-eres (vékony kék és mégegy vezeték) kimenetet NULLon levő középső lábra kapcsolja, vagyis működik és ráadásul a panelig követhető a jel. A panelt megmutattam egy elektronikával foglalkozó kollegának, aki a tünetek meghallgatása után 30 másodperc alatt kimérte, hogy az ajtózár egy diódán és egy 200k 2W ellenálláson keresztül egy optocsatolót hajt meg (ezek mind a panel megfelelő csatlakozója mellett vannak). Az ellenállás megszakadt. a boltban 20 Ft volt. Kivágás, forrasztás, lakkozás, szilikonozás után vissza a gépbe és már le is ment két adag mosás.
Az már csak hab a tortán, hogy a kijelzőn a szegmensek fele nem működött, ezért ahhoz, hogy lássam a hibakódott először saját kijelzőt kellett gyártsak. 4db 7 szegmenses LED kijelző + 4 db led (összesen 1000 Ft) és egy kis darab forrpontos nyák mellé csak kb. 4 óra kellett a multiplexek visszakövetésére és az összerakásra. Ez nyilván egy olyan dolog, amit az ember csak saját részre barkácsol, egy szakinak nem kifizetődő. Üdv. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem van egy Whirlpool 2316 mosógépem mikor elindítom akkor minden jó egy ideig megyen, utána gondol egyet és mintha kimaradna az áram elalszik a led világitás utána pihentettem, megint megy tovább vagy 5percig és utána megint ugyan ugy csinálja.Mi lehet a problémája?
Szia! Cseréld ki az 1µF kondit, és a táp elkókat, utánna menni fog.
Van egy Indesit WITL 105 felültöltös mosógépem, ami elromlott. Ahogy bedugom a konnektorba, rögtön el kezd villogni az összes LED. Ez néha öt másodpercig, néha öt percig tart. Miután a LED-ek kialszanak, a mosógép hibátlanul végigviszi a programot. Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a hiba?
A tápegységben van egy kiszáradt / felpúposodott kondi. Azt cseréld ki ugyan olyan kapacitásúra de nagyobb feszültségtűrésűre, pl 35V-osra. Nálam is ez oldotta meg a gondot.
leírnád pontosabban hogy mit is kellene kicseréltetnem. koszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |