Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Motorola kábelmodem csatlakozó
 
Témaindító: Ninoo, idő: Ápr 16, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Ninoo hozzászólása Ápr 16, 2010 /
 
hy!
Van nálam javítani egy Motorola kábelmodem. Leesett az asztalról, és kiszakadt a Ethernet csatija.Hoztak egy másikat, abból átraktam ezt a csatlakozót, de az is rossz. A csatlakozó egy fém házban van, abban pedig kis ferritgyűrűk, tekercsekkel. Gondolom valami szűrés féle. Ezek a tekercsek kiszakadtak(3db), így a csatlakozó felöli érintkezők nincsenek összekapcsolva a NYÁK-ba forrasztható felével.Kihagynám a szűrőt, de nem tudom melyik érintkezőt melyik lábhoz kössem?Bekötési rajz segítene.Vagy egyéb ötlet...
Esetleg, ha valakinek van ilyen, és szakadásvizsgálóval kimérné nekem, azt megköszönném.Egy torx csavar fogja hátulról, a többi fogatás pattincsos.Hátulról ketté lehet nyitni a burkolatot.
hegusp
(#) bandy555 válasza Ninoo hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /
 
Hello!

Tudtommal, az több, mint szűrő, szerintem nem hagyható el. Szerintem nézd meg ennek (Bővebben: Link) az adatlapját (5. oldal)! Valószínű valami hasonló lehet benne.

Üdv.!
(#) Ninoo válasza bandy555 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /
 
hy!
Igen, így néz ki, a belseje lehet más.Most derült ki, hogy a másik modem működik, csak a címkiosztás miatt nem tudták használni.Tehát a csatija , amit áttettem az is jó.Akkor merre keresgéljek?Lehet valahol egy kvarc, ami az eséstől eltört?Vagy NYÁKon hajszálrepedés?
hegusp
(#) idlob válasza Ninoo hozzászólására (») Ápr 18, 2010 /
 
Lehet, amikor kiszakadt a csati akkor magával rántotta a furatgalvánt -> kuka.
Forrasztás közben is leválhat a forrszem, furatgalvánnal együtt, ez is lehet gond.
Érdemes lenne megkérdezni a gazdáját pontosan hogyan is esett le, hátha eszébe jut még valami.....
Egy asztalról leeséstől aligha lesz ekkora baja, a csati 8+2 lábbal kapaszkodik, plusz a fém vacak is védi a kifordulástól.
Viszont jó eséllyel találsz rajta egy USB-B csatit, amivel még lehet használni ha muszáj.
(#) pme023 válasza Ninoo hozzászólására (») Ápr 27, 2010 / 4
 
szia
én javítottam hasonló settopboxokat, ha a ház előtti tekercsekre gondolsz, az csak védelmi funkciót lát el, bár nem teljesen tiszta, jó lenne egy kép róla. amiket én javítottam, ott a csati maga csak a csatlakozótüskékből állt, kívülről van előtte egy 75 Ohmos ellenállás minden vonalon(ne szakadásmérő funkcióban gondolkodjunk, sok műszer 75Ohmot még rövidzárnak sípol)
ezeknek az ellenállásoknak szinte semmi szerepük, simán kihagyhatók(azért kellenek, h 1-2méternél hsszabb UTP kábellel is menjen)viszont előttük a tx/rx trafó már nem
ha erre a trafóra gondoltál, akkor az ilyesmi szokott lenni:
Bővebben: Link
bocs ha nem segített, nem volt számomra egyértelmű a postod
ja, sztem nem maga a csati rossz...
sok sikert!

Moderálva: Frankye
(#) Moderátor hozzászólása Ápr 27, 2010
 
Cím módosítva! Kérem, hogy a témacímekben kerüljük a szlenget!
(#) Ninoo hozzászólása Ápr 27, 2010 /
 
hy!
A gazdája nem vállalja, de a csatlakozó mögötti részen hiányoztak SMD kondik. 4 darab. Már az elején is kérdeztem, de ő nem nyúlt hozzá. Pedig a leeséstől a csati nem rántja le ezeket. Vagy az eséstől leszakadtak? Lehet...Végső elkeseredésemben a másikból átoperáltam a kondikat, és lám műkdik.
hegusp
(#) pme023 válasza Ninoo hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /
 


Tipikus, örülök hogy sikerült.

Üdv
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem