Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1025 / 1387
(#) papus51 válasza kirally hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Szia! Nem szeretném elorozni Kaqkk fórumtárs ötletét. A laminálást ő tette közzé.
Viszont innen kezdve azt gondolom, hogy megoldódott a gyors és jó minőségű, színes lötstop és pozició rajz felvitel a házi nyák gyártásban, és ha tovább vihetem a gondolatot, akkor az előlapok grafikája terén is.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
(#) kaqkk válasza dib hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Sajnos nem tudok beszerzési helyet linket adni (én egy nyomdai karbantartás során kaptam)
(#) every válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Igen, meg kell tanulni fújni vagy mint én kis villany motorral forgatom a nyákot közbe fújom és gyári minőségbe tökéletesen egyenletes vastagságba elterül a lakk.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 13, 2014 1 /

Ezer forintért én is vennék 15 métert hol is van ez a forrás ?
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Miért? Nem drága ? egyébként én 300Ft ért vettem legutóbb méterét
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
(#) papus51 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Jó ötlet. Én elmentem a helyi boltba és vettem pár forintért egy zacsi (50 db) celofánt. Az egy kicsit szeret sztatikusan töltődni, de egyáltalán nem gyűrődött meg a laminálóban.
(#) kirally válasza papus51 hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Igenigen, neki akartam címezni
(#) papus51 válasza simib hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Igen, hideg laminálón ment keresztül. A rétegrend: A4 másolópapír - nyáklemez - a lemez végére egy vékony csík massza - celofán ráterítve - A4 másolópapír. Ezt a szedvicset kell bedugni a laminálóba, természetesen ügyelve, hogy melyik végével előre
(#) szili83 válasza papus51 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Azt hiszem, ezt én is majd kipróbálom. Remélem a Tescoc lamináló megeszi az ilyen vastagot.
Ezek után a fűtésre csinálok egy kapcsolót.
(#) gulasoft válasza DayWalker hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Ezzel csak az a gond, hogy ez szita. Drága mint a rohadvány. Én spec kaptam egyet ingyen. Ha van akkor érdemes oda széles ragasztószalaggal egy keretet rakni, ahol a nyák van (akár két sorban egymás mellé is) ugyanis itt a szívás a szita kimosása, mert különben beleszárad a festék. Azt meg had ne ecseteljem, hogy mennyi oldószer kell, egy ilyen kicsi szita elmosásához is, mint ami a videón van.
(#) gulasoft válasza dib hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Lenstar KFT.-t keresd, ők tudnak rendelésre hozni két komponensű festéket, az megszárad 80fokon a felkenés után, viszont kilós meg két kilós kiszerelésben van.
(#) elektromos hozzászólása Máj 14, 2014 1 /

Sziasztok!
Ez amit hirdetnek maga a festék, vagy csak az előhívó? Sajna az Angol tudásom elég gyengécske.

Bővebben: Link
(#) Pali79 válasza elektromos hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Előhívó.
(#) kaqkk válasza elektromos hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Ebből festékboltban (csodaszóda néven) 500gr-ot kapsz 230ft ért, előhívó DRY fóliához ahogy előttem már írták...
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2014
(#) elektromos válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Köszi a segítséget.
(#) Mdavid hozzászólása Máj 14, 2014 /

Sziasztok!

Új fúrót szeretnék vásárolni nyákfuráshoz, mert túl nagy és macerás a pisztolyfúróval nagy állványról fúrni. Az lenne a kérdésem, hogy hány Wattos fúrót ajánlotok? Mindenképp kicsi lesz, mert be lesz építve.

Kinéztem kettőt:
Ez csak 20 Wattos, de 12V-on 29 ezres fordulatszámot ír ( :O ) Bővebben: Link
Ez meg gondolom sokak által használt fúró, 135 Wattal. Bővebben: Link
A másodikat mindenképp szét kellene bontani, mert így túl nagy, viszont sajnálnám.
Mit gondoltok, elég a kisebb is?
(#) kaqkk válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Ha normál fúrószárakat használsz akkor tökéletes az első is .
(#) szili83 válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Ha itt tartunk, akkor milyen kokmányost érdemes venni, ami pici is, és nem túl drága. Nekem a patronos nem vált be, nem lehet minden tizedes fúrót beletenni. És volt hogy patron tört el, akkor annak a méretnek lőttek.
(#) papus51 válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Szia! A másodikat (135W) javaslom. A kicsi nagyon gagyinak tűnik, nem tudom a csapágyazása mit bírhat. A tokmánya is csak a vékony fúrószárakhoz jó. A nagyobbikba be tudod fogni a 3,16mm-es száró karbid fúrókat 0.3mm-től akár 3.0mm-ig, és az állványba fogatása is egyszerűbbnek és stabilabbnak tűnik.
(#) szili83 válasza papus51 hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Ez nem azt jelenti, hogy maximum 3mm-est tud befogni?

Kézi szorítású tokmány (0.8 - 3mm szárig)
(#) Mdavid válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

3,17 mm-es szárú karbid fúrót használok. Ahhoz is jó?
(#) szili83 válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Oda 1.5mm-es fúrót írnak, hogy azt tudja befogni, nem? Olvasd csak el...
(#) Mdavid válasza szili83 hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Igen, tudom, de néztem hozzá másik tokmányt is.
(#) kaqkk válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Ahhoz rendes gép kell , ezeket felejtsd el . Vegyél egy rendes proxxon gépet és állványt ha keményfém fúróval akarsz dolgozni .
(#) Pali79 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Ja. Én is ipari mennyiségű fúrót törtem már el a rossz befogás miatt.
(#) kaqkk válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Én most ezt használom 48v 300w , ha elkészül a cnc-m ő lesz a "főorsómotor "

s1121697.jpg

(#) Pali79 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Én is szemeztem egy ilyennel. Milyen? Bevált?
(#) nagym6 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Volt idő, amikor még nem kellett nekem nagyító. Én nem tudom a hasonló nagyítómat használni két szemmel nézve. De 3 dioptriás tescós szemüveg tökéletes nagyítónak, jobban használható, mert mindkét szemnek azonos lencseállása van.
Fúróállványom ugyanez.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
(#) kaqkk válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Nagyon szuper, halk, precíz, és nagyon jó a befogója . Vettem hozzá PWM fordulatszám szabályzó elektronikát is , de annak majd csak a cnc-n lesz jelentősége , most max fordulaton fúrok
(#) mezga hozzászólása Máj 17, 2014 /

Sziasztok !

Szeretnék megosztani egy eszközömet , melyet legutóbb találtam ki.
Maratáskor mindig probléma volt a vasklorid melegítése , mert a hőmérséklet nagyon befolyásolja a maratási időt.Mikróba nem mertem betenni , sem üvegtálba a gázra.
Egy magas műanyagtálbam szoktam maratni ,melyben egy átalakított akvárium szivattyú keringeti a löttyöt.A szivattyú tengelye lett kicserélve egy fülpiszkáló szárára.
Nos az alapötletet a halolgén izzók magas hőtermelése adta . Csináltattam egy üvegművesssel egy hőálló vastagfalú egyik végén zárt csövet. Abba beletoltam egy 100W 230 V os halogén izzót.
Az izzó mögött van egy kis kőzet gyapot. A egészet szilikonnal zártam le.Belül az izzó mellett réz vezetéket használtam , a kábel szilikonból van.
Beletéve a vaskloridba alig 5 perc alatt felmelegíti az 1 liter folyadékot. A fényt sötét folyadék annyira elnyeli, hogy nem is látszik az izzó. Úgy vélem nem csak a kontakt hő melegít , hanem az elnyelt infravörös energia is . Ki is próbáltam , remekül működik.Megpróbltam 12V 55W os H7 - es izzóval is ,az is jó volt , csak a tápegységgel volt gond. A ceruza izzóval a csövet fektetve tettem a kloridba.A szilikon kicsit megrepedt , mert türelmetlen voltam.....
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2014
Következő: »»   1025 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem