Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1041 / 1387
(#) soskajoska válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Mondjuk IC foglalatot hogyan forrasztasz két oldalról? Vagy pl. IC alatti viát?
(#) gaspar_zsolt válasza soskajoska hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Ha minden lábat át kell forrasztani az szívás, de én mellette csinálnék egy lyuksort és átforrasztanám akkor ott. Egy-kettőnél meg nem érdekes.
Az IC alatt csak forrasztási sorrend, tehát azt először!
(#) kaqkk válasza soskajoska hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Tervezésnél gondolni kell rá hogy hol legyen az átkötés...Én még soha nem forrasztatottam IC foglalatot két oldalról.
(#) niedziela válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Szia !

Attól még meglehet forrasztani gond nélkül.
Csőszegecs a 60-as évek nagy találmánya volt a papír alapú hordozók korában.
(#) SKY válasza soskajoska hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Szia! Használj precíziós foglalatot. Ennek az alaktrészoldal felőli részén is van egy 1,5mm-es fém lábrésze, amit előónozás után könnyen be tudsz forrasztani mindkét oldalról.
(#) kaqkk válasza SKY hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Lehet hogy meg lehet forrasztani , de minek ? Egy javítás vagy hibakeresés is sokkal egyszerűbb ha nem az alkatrészlábak képezik az átkötést, és ez tényleg csak tervezés kérdése.

877éspk2.pdf

(#) elektrorudi válasza geelee007 hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Ez "csőszeges via" eléggé fából vaskarika megoldás. A CONRAD-nál lehet kapni hozzá (egy vagyonért) szerszámot is, de az is beteg ügy. Több megoldás is létezik a kiváltására:
- a legkézenfekvőbb, hogy azoknál az alkatrészeknél, ahol hozzáférhető a kivezetés mindkét oldalon, ott mindkét oldalon forrasztod.
- ahol nem hozzáférhet (pl. függőlegesen álló elko-nál) ott az átkötést az alkatrész mellé teszed, vagy legalábbis nem az alkatrész lábát használod átkötésnek. Az alkatrész (pl. IC) alatt is lehet egy vezetékkel átkötést csinálni, csak utána le kell reszelni, köszörülni a forrasztást, majdnem síkba.
- ha csak ritkán, és kevés áramkört készítesz (és nem a NYÁK gyártás a cél), akkor legegyszerűbb legyártatni. Jobban jössz ki, mintha 10-20 ezerért csőszegecset veszel.
- ha a furatgalvanizált NYÁK saját kezű legyártása a cél, akkor pedig nemrégiben született itt egy remek cikk, hogyan lehet házilag megoldani?
(#) designer hozzászólása Júl 19, 2014 /

Szevasztok!
Vasalásos módszerrel (laminálóval) készítettem a képeken látható nyákot. Jól sikerült, de a festéket nitrohigítóval töröltem le és rákenődött a lemart részre. Mivel lehetne letisztítani? Ti mivel, hogyan törlitek le a festéket? Kinek milyen módszere van erre?
(#) kirally válasza designer hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Acetonnal is pont így jártam. Nem is tudtam mit csinálni vele. Azóta csak Lakkbenzin-hígítóval mosom le.
(#) designer válasza kirally hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

És azzal könnyen lejön?
(#) ktamas66 válasza designer hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Én H-400 észter hígítót használok, 2-3 húzás a lányok sminktisztító pamacsával .
(#) kirally válasza designer hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Nekem szépen leviszi, nem kell sikálnom se.
(#) pisti89 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Nem is széria gyártásra vettem, 1000db meg kicsit már sok.
2 oldalról is jó megoldás, de ha nem kell csak 1 oldalas panel akkor meg tudod vele erősíteni.
Pl: TV sorvég tranyónál sokat használták, sőt ritkán még a trafó 1-es lábainál is, jó dolog ez 1 oldalasra.
Én pl.: Végfoktranyók C-E lábához használnám, esetleg teljesítmény ellenállásoknál, így sokáig kitart nekem.
(#) soskajoska válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 20, 2014 /

Aminek egyik összetevője szintén néhány 10e Ft. Bocsi, 22000,-
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
(#) holex hozzászólása Júl 20, 2014 /

Sziasztok, valaki tudja hol lehet Debrecenben műnyomót kapni?
(#) pisti89 válasza holex hozzászólására (») Júl 20, 2014 /

Rég nem lakom már Debrecenben, de én mindig a Bem tér-Ajtó utca sarkon lévő Sharp fénymásolós üzletbe mentem.
Vagy a Hatházi úton a Nyíl utca felől volt egy papír-írószeres talán Zöld ház volt a neve ha nem tévedek.
Vékony fényes műnyomót vegyél, nekem csak az vált be, a vastagabb karton-szerű nem lesz jó.
Sok sikert
(#) soskajoska hozzászólása Júl 21, 2014 /

Most érkezett meg a neten megrendelt Heat Toner Transfer Thermal Paper
Kis egyengetés után kipróbálom. Kíváncsi vagyok az eredményre. Gyakorlatilag a műnyomónál is olcsóbb. A hajdanán itthon is kapható Press-n-peel fóliáról nem is beszélve.
(#) papus51 válasza holex hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Szia! Bármelyik kisebb nyomdába, ha bemész és kérsz néhány A/4-es ívet, biztosan adnak. 115 vagy 125gr-os fényes műnyomót kérj. Mondd meg, hogy mihez kell és azt, hogy kis tételben nem tudsz venni.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
(#) Kovidivi válasza pjg hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Másik lehetőség toner transfer papir Ebay-ről pár dollárért, olyan, mint a matricapapír zsíros fele. Nekem bejött nagyon, igaz csak úgy, hogy először sima papírra kinyomtatom a nyákot, erre ráragasztok egy megfelelő méretű toner transfer papírt celluxszal, és úgy küldöm át még egyszer a nyomtatón. Ami még érdekesség, hogy nem várom meg, míg lehűl a nyák, hanem azonnal hideg vizet folyatok rá, ettől kicsit összehúzódik a papír (kb. 0.2-0.5mm-m 15cm-en), így könnyen le lehet húzni a rézről.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2014
(#) zenetom hozzászólása Júl 23, 2014 /

Na és akkor most megoldódik minden probléma: katt
(#) niedziela válasza soskajoska hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Idézet:
„Gyakorlatilag a műnyomónál is olcsóbb.”

Azért ez helye válogatja, nekem 5Ft-ra jön ki egy A4-es 120gr -os műnyomó.
(#) holex válasza papus51 hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Köszi, adtak ma nekem vagy 50 db-ot ingyen
(#) gulasoft válasza zenetom hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Múltkor már láttam a neten vezető festéket tartalmazó tollat, de inkább ne tudd meg milyen áron!
(#) gordonfreemN hozzászólása Júl 29, 2014 /

Sziasztok!

A dry fóliának melyik védőfóliáját kell leszedni lamináláskor?
És megtennétek, hogy írtok nekem egy leírást a lötstop fóliához is?
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
(#) gordonfreemN válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Fényes vagy matt? Mert régebben merült itt fel, kb 2013 elején de nem találom, hogy nem mindegy melyik oldal.
(#) gordonfreemN válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Köszönöm szépen még egyszer, ez volt a kulcsszó: a belső oldal, csak nem emlékeztem
(#) gordonfreemN válasza gordonfreemN hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

még egy gyors kérdést engedj meg: a lötstop fóliánál a furatokat szükséges lefedni., ugye?
(#) kaqkk válasza gordonfreemN hozzászólására (») Júl 29, 2014 / 1

Igen.Aztán előhívás után 20 perc beégetés a 150 fokos sütőben, vagy egy óra az uv alatt
(#) gordonfreemN válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Most olvastam épp Bari írását a PH-n. Akkor mindegy hogy egy óra UV alatt vagy 20perc a sütőben, mindkettő ugyanolyan hatásos?
(#) gulasoft válasza gordonfreemN hozzászólására (») Júl 29, 2014 / 1

Nem hiszem, hogy mindegy lenne, inkább ha sütő nincs jó az uv is megoldás ez. A nyákgyárakban besütik.
Következő: »»   1041 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem