Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1040 / 1387
(#) holex hozzászólása Júl 9, 2014 /

0,5A-hez milyen széles vezetősávot szokás alkalmazni?
(#) pjg válasza holex hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

0,15mm = 0,512A
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
(#) holex válasza pjg hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Vastagabbra gondoltam, köszi!
(#) pjg válasza holex hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Azért csináld a lehető legvastagabbra. Az ilyen vékony inkább csak a digitális jelekhez való.
(#) Szpisti válasza djadji hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Akkor az nem lézerbe való fólia volt, ha elakadt. Gondolom a hőtől meghullámosodott, azért akadt be. A lézeres fólia pedig bírja a hőt. Sokszor a papírboltban maguk sem tudják mit adnak el.
De miért kínlódsz fóliával ? Vegyél pauszt, arra nyomtass, lefújod LabelOff-al, megszárítod, és már fotózhatsz is vele.
(#) pjg válasza Szpisti hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Én nem fújom le a pauszt mégis jó.
(#) holex hozzászólása Júl 9, 2014 /

Na még egy kérdés
Az autorouter miért nem rak be szinte sosem 90 fokos kanyarokat, miért mindig több darab 45-ösből csinálja?
(#) djadji válasza pjg hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Köszönöm a hozzászólásokat.
A fólia lézerbe való (csekkoltam a dobozt amiből kivette a papírboltos, persze ha nem cserélték ki ami benne van). Elakadni még az égetés előtt elakadt, amikor kiszedtem lejött róla a festékpor. Nem tudom miért akadhatott el. Arra is gondoltam, hogy ezek az új "hűdeprofi" lézeres multi cuccok, azt sem tudják mi az az írásvetítő, így nem ismerik-kezeli k a fóliát. (de ha jó a pausz dolog, akkor nem is olyan fontos már )

pjg: Pausz papír? És le sem kell fújni? Ez nekem új, de ha működik nagyon érdekel. Tehát csak rányomtatom és levilágítom? És még a tintasugarasomat is tudom használni hozzá. Ez király, köszönöm szépen Szpistinek is!!!
HA csak sima pausz, nem lefújva semmivel, mennyivel növeli a levilágítási időt? (és vagy LED-eket használok, vagy hagyományos izzót....)

(Hogy a fenébe nem találkoztam még ezzel a módszerrel? Most hogy rákerestem egy csomó helyen emlegetik...)
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014
(#) papus51 válasza djadji hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Szia! Már többször leírtam itt, hogy a pausz nem mérettartó. A levegő nedvességtartalmának és a hőmérsékletének függvényében változtatja a méretét. Ettől még használható csak ezeket a tulajdonságokat figyelembe kell venni.
A tintasugaras nyomtatásnál előfordulhat, hogy a pausz szálai szétszívják a tintát és emiatt elmosódott konturok lesznek. Ezt ki kell próbálni. Én korábban nyomdai levilágításnál használtam pauszt film helyett, mert olcsóbb. Szöveges oldalaknál jól működött, és nem kellett lefújni semmivel.
(#) pjg válasza djadji hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Az első fotós nyákomat pont ilyentájt csináltam. Kinyomtattam pauszra, rátettem a fényérzéken felületre. Letakartam egy 2mm vastag üveglappal és így dél tájban kiraktam az ablakba a napra.
Nem emlékszem már, de fél és két perc közti időre. Tökéletes lett. Ma már arcszolit használok. 4 csövest. 25 30 centi magasról fél perc. Hogy tintasugarassal nyomtatva milyen azt nem próbáltam. Legutóbb színes lézerrel nyomtattam 90% fekete, 5-5% vörös és kék hozzáadásával. tökéletes fedés. Sajnos nyomtató megint elromlott. Igaz két hónapja én sem dolgozom.
(#) djadji válasza pjg hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) papus51 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

(#) holex hozzászólása Júl 10, 2014 /

NYÁK-nál mi az a thermál pont? Mi értelme van?
(#) BarnaPili válasza holex hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Elviszi a hőt az alkatrész lábán keresztül.Kisebb teljesítményű,de melegedő alkatrészeket lehet így hűteni vele.Stabilizátorok,teljesítmény félvezetők...
(#) papus51 válasza holex hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Sprint Layout programban thermal pad olyan GND forrszemet jelent, amelyik ún. teleföldes (vagy tele GND-s) tervezésnél nem a teljes kerületén érintkezik a nagy kiterjedésű GND felülettel, hanem csak meghatározott számú és vastagságú összekötésen keresztül. Ezáltal korlátozható a nagy felület erős hőelvonása, és így könnyebbé válik a forrszem forrasztása.
Az alábbi fotón pl. a világosabb kör alakú mezőben láthatsz ilyet.
(#) kirally válasza papus51 hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

A thermal pad az nem az smd alkatrészek alján lévő "hűtőborda" amit ráforrassztanak a nyákra, hogy elvezessék a hőt?
(#) papus51 válasza kirally hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Mint írtam a Sprint Layout értelmezésében nem.
Persze, amit Te írsz, az egy hőelvezetési módszer, amit akár nevezhetünk thermal pad-nek is.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Simpi, ami a Köki meg a határút között van az miért nem jó?
Ha délig leadod a filmet, délután 5 felé, már el is hozhatod tőlük.
(Duotonerepro)
(#) papus51 válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Bocsánat, hogy beleszólok, de simpi nekem címezte a hozzászólását, szóval a belinkelt helyen is meg lehet várni. A szerdai kézhezvétel valószínűleg azért volt, mert gondolom postai kézbesítést kért.
(#) elektroncso hozzászólása Júl 11, 2014 /

Én nekem bevált a kétszer áthúzom technika. Igaz elég sok időbe telt mire megtaláltam az igazi filcet, találtam olyat amiből gyártanak két vastagságot, és akárhányszor áthúzhatom nem törli le az előző vonalat. De ez nem hagyományos centropen. Az erdmény a Ki mit épített témában az oldal tetelyén az első képen látható.
(#) holex hozzászólása Júl 14, 2014 /

Kétoldalas NYÁK esetén érdemes úgy csinálni, hogy az alsó oldal teliföld legyen, a felső meg telitáp?
(#) papus51 válasza holex hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Szerintem nem.
(#) geelee007 hozzászólása Júl 15, 2014 /

Sziasztok !
Két oldalas SMD áramkört készítek. A két oldal összeköttetését ilyen kis pogácsákkal pici csövekkel , lapos lukas tüskékkel szokták megoldani.
Mi a neve ezeknek?
(VIA néven is hívják), sehogyse találom a hestore-on !
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2014
(#) geelee007 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Köszi.
Kár hogy nem lehet kapni a hestore-on .
(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Szőcsögecsnek is becéztük, anno.
(#) pisti89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Ebay-on találsz bőven
(#) kaqkk válasza pisti89 hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Igen ! 20Ft/db ....nem drága egy picit ???? Annyira jön ki szállítással.... A v...ra-n van 1000db os csomagolásban 10000 ért még talán az is jobban megéri (de még 10Ft ért sem venném meg !) inkább forrasztom kétoldalról az alkatrészlábat.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2014
(#) holex hozzászólása Júl 17, 2014 /

Kétoldalas NYÁK esetén, ha a egy vezetősáv a túloldalon folytatódik, de furatgalvanizálás nem jôhet szóba, azt hogy szokás megoldani? És ha egy furatszerelt alkatrész lábától mindkét oldalon indul ki vezeték, akkor azt a NYÁK mindkét oldalán oda kell forrasztani, vagy erre is van valami más megoldás?
(#) niedziela válasza holex hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Szia !
Idézet:
„ha a egy vezetősáv a túloldalon folytatódik”

Akkor egy darab alkatrészlábbal átkötöd és forrasztod mindkét oldalt.
Idézet:
„akkor azt a NYÁK mindkét oldalán oda kell forrasztani”
Nyilván hiszen különben hogy lenne galvanikus kapcsolat.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2014
(#) holex válasza niedziela hozzászólására (») Júl 17, 2014 1 /

Köszi, én is erre gondoltam, mint legegyszerűbb módszer, csak azt hittem másképp szokták megoldani.
Következő: »»   1040 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem