Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én már kértem is gépidőt egy cégnél, elküldtem egy állományt visszaírták hogy a gép tökéletesen olvassa (HPGL a Lay6-ból), el is mentem, csak nyákot nem vittem magammal . Szerencsére igazából más miatt mentem oda.
Na kíváncsi leszek mi sül ki belőle.
Üdv!
Vasalásos Nyák-lap gyártásnál elrontottam ott, hogy túl forró volt a vasaló, és sok helyen összefolyt "tinta" a nyák-lapon. El szeretném távolítani valahogy az elrontott vasalatot. Hogyan csináljam, hogy ne sérüljön a nyák-lap? A válaszokat előre is köszönöm!
Szia
én higítót használok ilyen esetben, esetleg körömlakk lemosót ha az van kéznél,,,,és kozmetikai vattát.
Köszönöm, megpróbálom.
Mindegy a teljesítmény, mert a CO és a fiber lézer két külön technológia.
Olvasd el ezt: CO vs Fiber laser... A lényeg abban van, hogy ugyanolyan teljesítmény mellett a fiberlézer nagyságrend(ekk)el erősebb a CO lézernél. Ennél a típusnál az üvegszál teljes hossza optikai rezonátorként funkcionál valamint a hullámhossz is más. Másrészt a sugárnyaláb is kissebb helyre öszpontosul, ezáltal nagyobb energiát közvetít. Nem véletlen hogy ennél a típusnál első helyen szerepel a fémek vágása... De már korábban is említettem, tessék megvenni, én senkit nem beszélek le róla. Aztán kérjük feltölteni a videót a PCB gyártásról, vagy ha majd mégsem úgy jön össze, ahogy kellene, lehet reklamálni a gyártónál, de az nem lesz a vásárlástól való elállásra feljogosító tény.
Simán le lehet csiszolni 1000-es papírral is és nem sérül a nyák.
A vegyi tisztítás szerintem jobb erre... (Nitrohigító, aceton...)
Körömlakk-lemosóval szépen lejött, köszi még egyszer.
....végülis a körömlakk-lemosó is aceton, csak hígabb,,,,itthon szagolom is eleget,,,2 lányom van
Arra vigyázz, hogy a "bőrbarát" verzió mást is tartalmaz (azaz utána még zsírtalanítani is kell majd).
A lézeres nyákgyártás iránt érdeklődő fórumtársak figyelmét szeretném felhívni az LPKF ProtoMat D104 típusú berendezésre, amely prototípus illetve kissorozatú nyák készítésére alkalmas. Ez egy klasszikus 100 000 ford/perc CNC marógép kiegészítve egy 100mW teljesítményü UV lézerrel.
A lézer sugár átmérője a gyújtópontban 15μm (0,6mil), ami 50μm széles vezető és 30μm széles szigetelő távolságot engedélyez. A berendezést vezérlő szoftver a vezető ill. szigetelelő rész szélessége alapján inteligensen váltogatja a maró illetve a lézer álltali végrehajtást! A berendezés tömege 100 kg! LPKF A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
Ezt komolyan gondoltad ? Az ára mennyi ? Neked már van otthon ?
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
Tíz éve, hivatásszerüen 50 Wattos CO lézert nyúzok!
Ok
Idézet: De nem hobbiból egy xxxxxx Ft os gépet ... Szerintem magyarországon nem általános hogy bárki rádobna egy-két millát a hobbijára „hivatásszerüen 50 Wattos CO lézert nyúzok!” A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
Szia valami gond van a linkkel - én nem látom. Pedig most felcsigáztál. Milyen ára van ennek a gépnek? Mert például a Bungard CCD2-ese közel 5-7 millió felszereltségtől függően - az nem hobbi kategória.
Szia! Zsenge 1,835,998.62 HUF ért már küldik is a németek ebay-en. Tényleg nem hobbi.
Akkor nem értem mit keres itt. Én nem sok realitását látom hogy ilyennel készítsünk hobbi szinten nyákokat. Nem mondom, hogy rosszul esne itthon egy - de elég messze áll a realitásoktól - akkor is ha netán a nyakamba szakad az OTP.
Bepróbálkozhatnál vele egy nyák gyártással, de NEM a fényérzékeny nyákkal, hanem a simával...
Napok óta azon megy a vita, elég -e a kínai 40W -os lézer ahhoz, hogy a nyákról elpárologtassa a réz felületet ezáltal létrehozva a nyákot maratás nélkül. Köszönjük szépen. Most pedig mindenki nevében szóltam, azt hiszem ezért nem haragudnak meg rám...
Sziasztok!
Fotónyomtatáshoz írásvetítő fóliát mit ajánlanátok? Lézerhez, nem baj ha kicsit drága de legyen jó minőségű. Köszönöm
Értem, utána nézek, nyomtatót is veszek, most cserél le a tintasugarast mivel már véres a torka. Illetve nem nyomtat olyan szép éles széleket, smd-nél kis távolságoknál már necces.
Váltok lézerre, Dpi tekintetében mi az amit érdemes venni?
Én egy Samsung CLP-415N nyomtatót nyúzok, meg vagyok vele elégedve. A maximális felbontását szoktam használni oly módon, hogy a nyomtatandó vezetősávokat vektoros formában küldöm el a nyomtatónak. Lehet venni sokmillió DPI-s gépet, ha a forrásfájl csak 72 DPI felbontást tartalmaz. A jó forrásfájl az alapja a jó nyomatnak.
Sziasztok!
Kérdezném,hogy fotopapirra (amire a fényképeket nyomtatják) lézernyomtatóval kinyomtatott nyákterv rávasalható e a nyáklemezre? Köszönöm!
Nem teljesen arra találták ki a fotópapírt meg szerintem elég költséges is lenne azzal nyákot gyártani. Én műnyomót használok 175grammosat és laminálóval viszem fel a nyáklemezre.
Vasalóval többször próbálkoztam de sose sikerült, vagy nem maradt rajta a nyomat a lemezen vagy elkenődött a festék. Laminálóval elsőre sikerült és tökéletes lett, én magam sem akartam elhinni. Kb 20x toltam át rajta oda-vissza és utána langyos vízben leáztattam róla a papírt és az utolsó szemig lejött a műnyomóról az összes festék. Először csak a nyákot toltam át rajta, hogy egy kicsit felmelegedjen, utána rátettem a műnyomót és nekem úgy lett jó.
Van több típusú fotópapír, a fényes jó lehet, de mint attika írta, eléggé drága dolog.
Szia! Ezt hogy csinálod pontosan (vektoros forma)? Postscript,svg?
Adobe Illustrator-ban rajzolom meg a NYÁK tervet. Ez egy általánosan használható rajzolóprogram. Tervezni nem tud, cserébe olyan formát rajzolok, amilyet ki tudok préselni a fantáziámból. A végeredményt PDF-be mentem, onnan már csak nyomtatom. Létezik több ilyen program, pl. az OpenOffice-ban is van.
Eleinte nehézkes a dolog, amíg az ember el nem készíti az alapokat, azután már csak másolgatás a régebbi rajzokról, a vezetősávok pedig gyorsan mennek. Van egy olyan dokumentum, amiben a gyakran használt alkatrészeket tárolom. Eme cikk letölthető csomagjában van két forrásfájl (.ai formátumban).
Szia!
Samsung ML-1610 -es lézernyomtatóm van, már utángyártott tonerral, ez a toner por és az eredeti alkalmas a fényes(Glossy) felületen a megtapadásra és a rézfelületen is megbízhatóan rögzül (volt egy utángyártott amivel nem tudtam nyákot készíteni). Először én is féltem mit csinál a nyomtatóval, mert az írta "FOR ALL INKJET PRINTERS" de túlélte a nyomtató, igaz elég nehezen kapta el a papírt a továbbító mechanizmus (szellemkép is megjelent, de a panelra ez nem került át), de ez a Samsung nyomtatók "gyengéje". A papírra nyomott ábrák, vonalak megtapadnak, de könnyen le lehet körömmel vakarni, tehát óvatosan kell vele dolgozni! A Matt nem alkalmas, nem lehet rávasalni a rézfelületre, inkább a papír issza be a megolvadt anyagot! Az ára a fotópapírnak relatív, ha nem lehet mást beszerezni(pl. nem megfelelő papíron érkezik a reklámanyag a postaládádba, vagy utazni érte illetve megrendelni kell a műnyomót stb. ) ez is kipróbálható. Először lemosom a panelt rozsdamaróval , vagyis fényesre dörzsölöm az átitatott ruhával(nagyon durván oxidos felületet is), Antirost a neve mifelénk, foszforsavat tartalmaz, majd lemosom vízzel alaposan, szárítom(megtörlöm és a forró vasaló talpának döntöm egy rövidke időre) és utána vasalok, áztatok, maratom. Csiszolópapírt nem használok. Készül a következő Maci, vagy ez már másik projekt? |
Bejelentkezés
Hirdetés |