Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1196 / 1388
(#) ktamas66 válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Én már kértem is gépidőt egy cégnél, elküldtem egy állományt visszaírták hogy a gép tökéletesen olvassa (HPGL a Lay6-ból), el is mentem, csak nyákot nem vittem magammal . Szerencsére igazából más miatt mentem oda.
(#) gulasoft válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Na kíváncsi leszek mi sül ki belőle.
(#) gernerakos hozzászólása Aug 26, 2016 /

Üdv!
Vasalásos Nyák-lap gyártásnál elrontottam ott, hogy túl forró volt a vasaló, és sok helyen összefolyt "tinta" a nyák-lapon. El szeretném távolítani valahogy az elrontott vasalatot. Hogyan csináljam, hogy ne sérüljön a nyák-lap?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) morfi007 válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Szia

én higítót használok ilyen esetben, esetleg körömlakk lemosót ha az van kéznél,,,,és kozmetikai vattát.
(#) gernerakos válasza morfi007 hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Köszönöm, megpróbálom.
(#) RoliNyh válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Mindegy a teljesítmény, mert a CO és a fiber lézer két külön technológia.
Olvasd el ezt:

CO vs Fiber laser...

A lényeg abban van, hogy ugyanolyan teljesítmény mellett a fiberlézer nagyságrend(ekk)el erősebb a CO lézernél. Ennél a típusnál az üvegszál teljes hossza optikai rezonátorként funkcionál valamint a hullámhossz is más. Másrészt a sugárnyaláb is kissebb helyre öszpontosul, ezáltal nagyobb energiát közvetít. Nem véletlen hogy ennél a típusnál első helyen szerepel a fémek vágása...

De már korábban is említettem, tessék megvenni, én senkit nem beszélek le róla.

Aztán kérjük feltölteni a videót a PCB gyártásról, vagy ha majd mégsem úgy jön össze, ahogy kellene, lehet reklamálni a gyártónál, de az nem lesz a vásárlástól való elállásra feljogosító tény.
(#) attika válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Simán le lehet csiszolni 1000-es papírral is és nem sérül a nyák.
(#) RoliNyh válasza attika hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

A vegyi tisztítás szerintem jobb erre... (Nitrohigító, aceton...)
(#) gernerakos válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Körömlakk-lemosóval szépen lejött, köszi még egyszer.
(#) morfi007 válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

....végülis a körömlakk-lemosó is aceton, csak hígabb,,,,itthon szagolom is eleget,,,2 lányom van
(#) Gafly válasza morfi007 hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Arra vigyázz, hogy a "bőrbarát" verzió mást is tartalmaz (azaz utána még zsírtalanítani is kell majd).
(#) morfi007 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

....okvetlenül szólok a lányaimnak
(#) enté hozzászólása Aug 27, 2016 /

A lézeres nyákgyártás iránt érdeklődő fórumtársak figyelmét szeretném felhívni az LPKF ProtoMat D104 típusú berendezésre, amely prototípus illetve kissorozatú nyák készítésére alkalmas. Ez egy klasszikus 100 000 ford/perc CNC marógép kiegészítve egy 100mW teljesítményü UV lézerrel.
A lézer sugár átmérője a gyújtópontban 15μm (0,6mil), ami 50μm széles vezető és 30μm széles szigetelő távolságot engedélyez. A berendezést vezérlő szoftver a vezető ill. szigetelelő rész szélessége alapján inteligensen váltogatja a maró illetve a lézer álltali végrehajtást!
A berendezés tömege 100 kg!
LPKF
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
(#) kaqkk válasza enté hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Ezt komolyan gondoltad ? Az ára mennyi ? Neked már van otthon ?
(#) enté válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Tíz éve, hivatásszerüen 50 Wattos CO lézert nyúzok!
(#) kaqkk válasza enté hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Ok
Idézet:
„hivatásszerüen 50 Wattos CO lézert nyúzok!”
De nem hobbiból egy xxxxxx Ft os gépet ... Szerintem magyarországon nem általános hogy bárki rádobna egy-két millát a hobbijára
(#) kameleon2 válasza enté hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Szia valami gond van a linkkel - én nem látom. Pedig most felcsigáztál. Milyen ára van ennek a gépnek? Mert például a Bungard CCD2-ese közel 5-7 millió felszereltségtől függően - az nem hobbi kategória.
(#) csapeter válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Szia! Zsenge 1,835,998.62 HUF ért már küldik is a németek ebay-en. Tényleg nem hobbi.
(#) kameleon2 válasza csapeter hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Akkor nem értem mit keres itt. Én nem sok realitását látom hogy ilyennel készítsünk hobbi szinten nyákokat. Nem mondom, hogy rosszul esne itthon egy - de elég messze áll a realitásoktól - akkor is ha netán a nyakamba szakad az OTP.
(#) RoliNyh válasza enté hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Bepróbálkozhatnál vele egy nyák gyártással, de NEM a fényérzékeny nyákkal, hanem a simával...

Napok óta azon megy a vita, elég -e a kínai 40W -os lézer ahhoz, hogy a nyákról elpárologtassa a réz felületet ezáltal létrehozva a nyákot maratás nélkül.

Köszönjük szépen.

Most pedig mindenki nevében szóltam, azt hiszem ezért nem haragudnak meg rám...
(#) Sanyesz5 hozzászólása Aug 28, 2016 /

Sziasztok!

Fotónyomtatáshoz írásvetítő fóliát mit ajánlanátok? Lézerhez, nem baj ha kicsit drága de legyen jó minőségű.

Köszönöm
(#) Bakman válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Avery Zweckform 3552, nekem bevált.
(#) Sanyesz5 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Értem, utána nézek, nyomtatót is veszek, most cserél le a tintasugarast mivel már véres a torka. Illetve nem nyomtat olyan szép éles széleket, smd-nél kis távolságoknál már necces.
Váltok lézerre, Dpi tekintetében mi az amit érdemes venni?
(#) Bakman válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Aug 28, 2016 / 1

Én egy Samsung CLP-415N nyomtatót nyúzok, meg vagyok vele elégedve. A maximális felbontását szoktam használni oly módon, hogy a nyomtatandó vezetősávokat vektoros formában küldöm el a nyomtatónak. Lehet venni sokmillió DPI-s gépet, ha a forrásfájl csak 72 DPI felbontást tartalmaz. A jó forrásfájl az alapja a jó nyomatnak.
(#) erdgab hozzászólása Aug 28, 2016 /

Sziasztok!
Kérdezném,hogy fotopapirra (amire a fényképeket nyomtatják) lézernyomtatóval kinyomtatott nyákterv rávasalható e a nyáklemezre?
Köszönöm!
(#) attika válasza erdgab hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Nem teljesen arra találták ki a fotópapírt meg szerintem elég költséges is lenne azzal nyákot gyártani. Én műnyomót használok 175grammosat és laminálóval viszem fel a nyáklemezre.
Vasalóval többször próbálkoztam de sose sikerült, vagy nem maradt rajta a nyomat a lemezen vagy elkenődött a festék.
Laminálóval elsőre sikerült és tökéletes lett, én magam sem akartam elhinni.
Kb 20x toltam át rajta oda-vissza és utána langyos vízben leáztattam róla a papírt és az utolsó szemig lejött a műnyomóról az összes festék.
Először csak a nyákot toltam át rajta, hogy egy kicsit felmelegedjen, utána rátettem a műnyomót és nekem úgy lett jó.
(#) Bakman válasza erdgab hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Van több típusú fotópapír, a fényes jó lehet, de mint attika írta, eléggé drága dolog.
(#) rolandgw válasza Bakman hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Szia! Ezt hogy csinálod pontosan (vektoros forma)? Postscript,svg?
(#) Bakman válasza rolandgw hozzászólására (») Aug 28, 2016 / 1

Adobe Illustrator-ban rajzolom meg a NYÁK tervet. Ez egy általánosan használható rajzolóprogram. Tervezni nem tud, cserébe olyan formát rajzolok, amilyet ki tudok préselni a fantáziámból. A végeredményt PDF-be mentem, onnan már csak nyomtatom. Létezik több ilyen program, pl. az OpenOffice-ban is van.

Eleinte nehézkes a dolog, amíg az ember el nem készíti az alapokat, azután már csak másolgatás a régebbi rajzokról, a vezetősávok pedig gyorsan mennek. Van egy olyan dokumentum, amiben a gyakran használt alkatrészeket tárolom. Eme cikk letölthető csomagjában van két forrásfájl (.ai formátumban).
(#) kivancsi4 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Szia!
Samsung ML-1610 -es lézernyomtatóm van, már utángyártott tonerral, ez a toner por és az eredeti alkalmas a fényes(Glossy) felületen a megtapadásra és a rézfelületen is megbízhatóan rögzül (volt egy utángyártott amivel nem tudtam nyákot készíteni). Először én is féltem mit csinál a nyomtatóval, mert az írta "FOR ALL INKJET PRINTERS" de túlélte a nyomtató, igaz elég nehezen kapta el a papírt a továbbító mechanizmus (szellemkép is megjelent, de a panelra ez nem került át), de ez a Samsung nyomtatók "gyengéje". A papírra nyomott ábrák, vonalak megtapadnak, de könnyen le lehet körömmel vakarni, tehát óvatosan kell vele dolgozni!
A Matt nem alkalmas, nem lehet rávasalni a rézfelületre, inkább a papír issza be a megolvadt anyagot!
Az ára a fotópapírnak relatív, ha nem lehet mást beszerezni(pl. nem megfelelő papíron érkezik a reklámanyag a postaládádba, vagy utazni érte illetve megrendelni kell a műnyomót stb. ) ez is kipróbálható.
Először lemosom a panelt rozsdamaróval , vagyis fényesre dörzsölöm az átitatott ruhával(nagyon durván oxidos felületet is), Antirost a neve mifelénk, foszforsavat tartalmaz, majd lemosom vízzel alaposan, szárítom(megtörlöm és a forró vasaló talpának döntöm egy rövidke időre) és utána vasalok, áztatok, maratom. Csiszolópapírt nem használok.
Készül a következő Maci, vagy ez már másik projekt?
Következő: »»   1196 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem