Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Igen, köszönöm, bár ránézésből használhatatlan számomra.
Most vasaltam, max hőfokon. Nagyobb panelekkel sincs probléma, ez 92x145mm.
Nem használok segédpapírt mivel vastagsága kb megegyezik a géppapír vastagságával.
Húúú mit leltem
Lehet lecserélem a laminálót, bár kicsit drága Ez lenne az Gondolom ez a fűtőlapot se lehet olcsóbban megvenni, összerakni Már agyaltam, hogy kontaktgrill rácsait lemarni síkra, aztán szilikon lap rá, megy egy vezérlés... A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2020
Idézet: „kontaktgrill rácsait lemarni síkra, aztán szilikon lap rá, megy egy vezérlés...” Ezt már kb 6-8 éve megcsinálta itt valaki még mielőtt a laminálót elkezdtük használni ... Itt a témája A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2020
Eszembe se jutott, hogy esetleg valaki már megoldotta.
Köszi
Sziasztok!
Fotós eljárásnál a P20 előhívásához NAOH oldat szükséges. Épp most készülök venni NAOH granulátumot, van pikkelyes és apró gyöngyös. Melyiket érdemes? Az apró gyöngyös mérete nincs megadva ha, de ha nagyon apró akkor könnyen szóródik amit nem szeretnék. A pikkelyes elég jó darabos jobban tárolható szerintem, ha sérül a tasak akkor sem szóródik szét, esetleg oldás előtt szét kell zúzni. Egy leírásban láttam 15g kell 5 liter ioncserélt vízhez. Ez jó keverési arány illetve van értelme az ioncserélt víznek? Ha tényleg ilyen kis mennyiség kell akkor nekem 100 évig elég az 1kg, kisebb kiszerelést nem találtam értelmes áron. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2020
A KOH is ugyanúgy jó, abból még talán vannak elfekvő készletek (felszámolt akkus műhelyek), én pár éve adtam el itt valakinek egy 25 kilós zsákkal. Olyanból egy kiló életed végéig elég.
Arra én is kíváncsi lennék, hogy melyiket előnyösebb használni, mert én is mostanában tervezek venni belőle. Gondolom innen szándékozol rendelni? - Bővebben: Link
Szia!
Adok én Neked NaOH-t, ingyen. Nem tudom, merre lalsz, szimpatikus lenne, ha el tudnád személyesen vinni, mert csomagküldő sem szereti a vegyi anyagokat. Én Dunaharasztiban vagyok, pest alatt 5-6 km. Ha érdekel, vegyük fel a kapcsolatot. Üdv T. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
Szia.
Neked is jut belőle, ha érdekel.
Ha jól emlékszem, 1 liter vízhez 7 gramm kell a NaOH-ból. Én fél literhez szoktam keverni 35 grammot, ez pont a 10-szeres sűrűség, sötét üvegben nem bomlik, el lehet tenni, és nem kell minden alkalommal méricskélni, keverni. És, ha régebbi a P20 lakkozás, picsit sűrűbb kell, 2-3 cseppet raksz bele a 10x sűrűbből, és meg van oldva a dolog.
Én hideg zsíroldót használok. (KOH)
A keverési arányt elég nehéz eltalálni, ezért először mindig hígat készítek és ennek a töménységét növelem használat közben.
Köszönöm a felajánlást, sajnos a távolság miatt nem tudok élni vele.
Sajnos én Hajdú-Biharban lakok így felejtős a dolog, de viszonylag elég olcsón lehet hozzájutni 1kg-hoz is, de azért köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
Az 1kg-os sem sokkal drágább, nem mintha az 1kg-ra szükségem volna. Bár úgy tudom jó lefolyótisztító is. Sőt zsíroldónak jól használható, de inkább nem offolok.
Szárnyas, igen pontosan ilyet szándékozok beszerezni, szerintem mindegy a formája a pikkelyes talán annyival jobb, hogy nem szóródik az apró gyöngyös gyorsabban oldódik, bár az 1kg tényleg nagyon sok. Ha a KOH is jó akkor lehet szétnézek hátha van abból kisebb kiszerelés. Egyébként bármilyen lúgos oldat megfelelő vagy csak KOH és NaOH lehet? A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
Én a bármelyik boltban beszerezhető lefolyó tisztítót és hideg zsíroldót használtam , van géles és "poros" is mindkettőnél pár próbával megállapítható a jó keverési arány ,és nem kell feleslegesen tárolni 1 kg tömény lúgot ,egyébként ha csak egyszer nem sikerül tökéletesen lezárni elfolyósodik ,tönkremegy ..
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
Idézet: „ha csak egyszer nem sikerül tökéletesen lezárni elfolyósodik” Ez teljesen így van, én annak idején 3 Kg-ot dobhattam ki emiatt.
És bármilyen lúg megteszi?
Mert van itthon valamilyen por állagú lúg vöröses színű, elvileg zsíros lemezek tisztításához használták és valamilyen lúg ennyit tudok róla, címke nincs rajta. Lefolyótisztításra is jó, én csak arra használtam eddig.
Elvileg bármilyen lúg jó lehet csak a töménységet kell kikísérletezni .
Nekem is P20 előhívásához lenne szükségem NaOH oldatra. Dry fóliához egy Well Done nevű hideg zsíroldót használtam; szerinted ez P20-hoz is alkalmas lenne?
Az tuti jó hozzá ha jól emlékszem 7/1 arányban kevertem
Oké, köszönöm! Akkor egyelőre nem veszek más ilyen tartalmú szert.
Nem is kell , én csak egyszer vettem előhívót , többet sose . Mindig van a kamrában hideg zsíroldó ....
Igazad van, főleg, ha tényleg ilyen kényes anyag ez a por állagú szer. Amúgy sem fog kelleni nekem sokszor, el akarom most használni a maradék P20-at, amíg nem szerzek be Dry fóliát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |