Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   474 / 1385
(#) Frankye válasza roland0327 hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Minden marató gyorsaságát lehet növelni a mozgatással és a hőmérséklet - bizonyos határok közötti - növelésével.
Ha valaki rendszeresen (többé-kevésbé) marat, akkor érdemes készít(tet)ni egy maratókádat. Ez lehet üvegből vagy műanyagból (pl. plexi, polikarbonát), az üvegesek el is készítik kérésre. Fontos, hogy ne lapos (fekvő), hanem álló legyen, legalább egy A/4-es méretű lap elférjen benne. Az aljára akváriumi vízmelegítőt érdemes tenni, az alá pedig egy akváriumi levegőztető csövét (a légsürítőt nem!) "perforálva". Ez azt jelenti, hogy 0,5-0,8 (1,0) mm-es fúróval, kb. 5 mm-enként fúrunk lyukakat a szilikon csőre (ez a levegőztető tartozéka, akvarisztikai boltokban a légsürítővel, fűtővel együtt kapható). A cső végét le kell zárni (akár egy csomót kötve rá). Maratáskor bekapcsoljuk a fűtést és a levegőztetőt, a maratandó panelt pedig föléjük lógatjuk a maratószerbe.
Ez a legegyszerűbb, majdnem legolcsóbb megoldás, szerintem.
(#) patexati válasza r3pl4y hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Szia! Egyszerű! Víz alatt lecsiszolod szép fényesre,zsírmentesre majd beledobod egy tálkába melyikben híg gyorsmarató vagy vaskloridos oldat van és szépen mozgatva megvárod még jól bebarnul majd kiveszed és víz alatt egy zsírmentes szivaccsal jól lemosod,hogy szedje le az oxidot. Ha szép barna akkor jó ha vannak bent világos sárga kis rézfoltok ott akkor van rajt valami szennyezés és nem jó mert ott nem fog rá megtapadni ilyenkor meg kell ott csiszolni és megismételni az előmaratást! Ha márványos vagy foltos az nem baj az a lényeg legyen egybefüggő az oxidréteg! Most egy új módszert alkalmazok mégpedig miután mindezeket elvégeztem még beleteszem sósavba és az letisztítja az oxidot róla és csak a jó matt felület marad mire kiválóan lehet laminálni! Lényeges,hogy ne tapogasd össze ,hogy zsírmentes maradjon! A lemosást szeszekkel azért nem javasolom mert úgy vettem észre legtöbb tartalmaz minimális zsiradékot..
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Ha nézitek a téma képeit, akkor a 3. oldal alján ott van az enyém, hiányzik belőle a levegőztető cső, de azt már bele lehet képzelni.
(#) (Felhasználó 4577) válasza raw hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Szia!

Típushiba!
Szerintem egy ilyen árú nyomtatónál ez akár lehet normális is, mert valljuk be, szinte ez a legolcsóbb lézernyomtató.

Én már mindent csináltam, monokróm bmp, tif, gif, pdf, 300DIP, 600DIP, nyomtató firmware (hivatalos, nem hivatalos) frissítés, de semmi sem segített.

Szerintem annyira nem vészes. SMD NyÁK-ot is csináltam vele, picit persze látszik a hullámosság, de engem nem zavart.
Ha a vasalót egy picit jobban rányomod, akkor el is tűnik a hullámosság.
(#) roland0327 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Tudom miről beszélsz Van itthon már akvárium levegőztető mert meg haltak a halak. Az üvegesnek már leadtam a méreteket. Azt mondta jelez ha kész. Hát egy ideje már jelez... De kivárom.
Üdv.
(#) pittosi hozzászólása Júl 7, 2010 /
 
Nálam a folia szitaszerü mit ajálotok a beállitásra a nyomtatóm vagy lapir problémámvan mert igy gyengék a nyálvezetők. Mit csináljak ,hogy jobb legyen a fedés?
Samsung nyomtató .
(#) kaqkk válasza pittosi hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Mire nyomtastsz ? Fóliára ? Az nálam sem vált be HP2100
de az öntapadós tapéta hátlapja tökéletes nyomatot eredményez .
(#) pittosi válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
fényes A4 papirra közepesen beszivja de a papirt ha fényfelé tartom azom is látom. a szitát . fél álásban van az eredeti gyári toner.
(#) kaqkk válasza pittosi hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Akkor csak a nyomtató beállításokkal lehet baj ,
Ha lehetséges ,kapcsold ki az optimalizálást a takarékos üzemmódot és állítsd a legsötétebb állásba , és ha lehet1200dpi re
(#) mex válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
A legsötétebb állás melyik?
(#) kaqkk válasza mex hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Nálam a nyomtató beállításokban van 3 féle lehetőség , világos -közepes -sötét , Melyik lehet ?
(#) Frankye válasza roland0327 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Én 8 (!) éve kértem az üvegestől 3 db, viszonylag kicsi méretű tükörlapot az üvegesünktől, azóta is készül...
Az enyém Bari- fórumtársunk ötlete alapján készült, egyszerű de megbízható szerkezet, és nekem nagyon bevált.
(#) mex válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Így egyértelmű a dolog, de azon a nyomtatón amivel próbálkoztam csak papírminőségek közül lehetett választani, és így lehetett beállítani a legjobb fedést.
(#) pittosi válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
1200 dip ok
takarékos ki ok
Sötétszürke ok
Speciális beállitás Minden szőveg feketén ok
Papir : irásvetitő folia ok
Ezzel kipobálom . még marad a A4 félfényes .
Amikor készlett a lemosás és át engedtem maratás elött a rájzot a laminátoron 2* sokat javított a tőmörités a raszterpontokon .
most kiprobálom ezt a beállítást egy nomtarványon.
(#) gulasoft hozzászólása Júl 8, 2010 /
 
Akkor esetleg kell olyan üvegest keresni aki meg is csinálja!
A 17. kerületben van egy ilyen ha kell megadom az elérhetőségét.
(#) roland0327 válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Ha a hozzászólásod nekem van címezve(nem használtad a válasz gombot). . akkor nem kell mert Budapesttől 150km-re lakom. Azért a pár üvegdarabért biztos, hogy nem megyek fel. Lehet veszek majd plexit és abból lesz.
(#) gulasoft válasza roland0327 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Ez nem pár üveglap. Komplett darab. Ha soha nem jársz pesten akkor persze érthető, de biztos van nálatok is hozzáértő üveges.
(#) koczka hozzászólása Júl 8, 2010 /
 
hello

lézernyomtatós nyák készítésnél milyen bázisú(fém, műanyag) festékkel érdemes dolgozni?
(#) J-O-E válasza koczka hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
A LASER az műanyag alapú fesfékport használ a felületre ezt tudja megolvasztani, a NYÁK készítéshez ez a jó mivel a maratószerek a fémet marják a műanyagot nem!
És nem utolsó sorban nyomtatás után ismét lehet hővel megolvasztva vasalni "laminálni" a NYÁK-ra és kész!
(#) roland0327 válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Itthon csak ez az egy van. Mivel a másik nem vállalta, azt mondta ilyen kis dolgokra neki nincs ideje. Szerintem meg marad majd a Plexi.
(#) FlashJimmy hozzászólása Júl 8, 2010 /
 
Az jutott eszembe, hogy sokkal egyszerűbb lenne a panel gyártás, ha lenne infra fényre érzékeny fotólakk, ill.fotopanel.Számomra az UV fénycső beszerzése okoz nagy problémát.Mindig kell várnom napfényre, főleg mostanában. De az a lényeg, hogy mindig esős időben foglalkozok az elektronikával.
A vasalásos módszer nem vállt be, viszont ha süt a nap 2percet napoz a panel és kész is.Az se baj, ha egy órát van ott, mert mindig jó minőségű filmet készítek. Néha 3 - 4 réteget ragasztok egymásra.
Vettem 6db "UV" csövet, 6 x 8W, de csak gyenge lila fényt ad.Szerintem az nem az igazi.Vettem 60W UV izót.Fűteni jó, bár ha megjönne a villanyszámla...
A legjobb lenne akkor is az infra lakk. Vajon mi lehet vele a probléma, hogy nincs ilyen?
Infralámpát egyszerű beszerezni.
(#) tbence3 válasza FlashJimmy hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Ez érdekes, hogy 6x8W-os cső nem elég. Milyen távol rakod a paneltől? Mert az jelentősen befolyásolja az egész procedúra sikerességét.
Én jelenleg egy 125W-os HGLI lámpát használok. Azonban tervezem, hogy át térek fénycsőre. Lenne két fajta is de nem tudom melyik lenne a jobb.
(#) gulasoft válasza FlashJimmy hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
3 darab uw cree leddel világítok le. Ha esik ha fúj. Chipcad-nél lehet őket kapni, van hozzá meghajtó paneljük is, gondolhatod mennyit eszik 3 led.
(#) raw válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget!
Nálam a hullámosság intenzitása nem volt konstans - nem tudom jobban megfogalmazni - a hullámosság intenzitása is hullámos volt
Volt ahol nem volt hullámos, volt ahol nagyon (~0.1mm).
Engem minden esetre rendkívül bosszatott a dolog, pedig a nyomtató tökéletes lett volna ettől eltekintve.

Visszavittem Tesco-ba, megmutattam a tesztoldalt, szó nélkül visszavették. Érdekesség képpen: Samsung szervizben erről a problémáról meg még nem is hallottak... ők javasolták, hogy inkább vigyem vissza, mert ha típushiba, akkor így jártam, ellenben ha a bolt visszaveszi, akkor legalább vehetek másikat.
(#) pittosi hozzászólása Júl 9, 2010 /
 
Joll teted , hagy visszavitted ezt igy kell te jó pénzt adtál cseréljék ki ez nem tipushiba nálam tőkéletes egy névjey nyontatás kihozza a hibát akkor ne keres más problémát . csere és jo nyomtatást .
(#) lidi válasza FlashJimmy hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Azt csak te látod gyenge lila fénynek, mivel az emberi szem nem látja az UV tartományt. Kipróbáltad egyáltalán levilágításra ?
(#) FlashJimmy válasza lidi hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Kipróbáltam, de lehet, hogy akkor tovább kellett volna világítani vele.Nekem, olyan fekete csövek vannak. Valaki azt mondta, hogy az csak olyan diszkós. Állítólag, hogy olyan kellene,mint a szoláriumban van. Az fehér és kékeset világít. Amúgy meg nem tudom, hogy melyik jobb.
(#) lidi válasza FlashJimmy hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Valóban jobb lenne a fehér/kék. Tegyél alá egy fehér A4 -es lapot, az alá pedig egy alufóliát tükröző felületnek. Meglepő, de a fehér géppapír hatásosabban veri vissza az UV-t, mint az alufólia. Csak azért hagytam meg én is a fóliát alul, hogy ami átszűrődik a papíron, az is vissza legyen verve. Nálam 8W os csövek vannak, így 5 perc az expozícióm. Nálad is max 10p körül elégnek kéne hogy legyen. Ha ennél több kell, akkor vagy döglött a lakkod, vagy túl vastagon fújod.
(#) FlashJimmy válasza lidi hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Én nem szoktam lakkozni. Haver nagyon olcsón hozzá tud jutni, valahonnan külföldről fotó nyákokhoz. Hoz vagy 2db A4-est, azzal elvagyok egy darabig.
(#) gulasoft válasza FlashJimmy hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Na az lehet gond. Nekem a germicid fénycsövem azt nem vitte, a 920-at meg simán, azért váltottam a ledekre és nem bántam meg. Az visz mindent.
Következő: »»   474 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem