Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Minek próba nyák ehhez nem egy bonyolult nyákja van .
Akkor ezek szerint nyák lemezed nincs , hát szereznék a helyedbe , mert ez a végfok ic ér annyit.
Egy QFP 100 részlet. Kicsit nemjó, mert tintással készült, írásvetítő fóliára egy rétegben. De így sem rossz. Vezeték 0,25mm.
Voltak nekem is próbálkozásaim fiókban hánykódott elővettem .Igaz itt ott már sérült , de azért látványnak megteszi.
Sziasztok!
Mikor kész vagyok egy nyákkal Plastik 70 spray-vel fújom. Viszont azt vettem észre, hogy nem túl "stabi". Ha valami tisztítószer marad a kezemen és megfogom simál felodódik a lakk. Lehet ezt valahogy ellenállóbbá tenni?
Direkt odaírta, hogy nem házilag lesz a nyák csinálva. Szóval olyan hú de nagyot nem hibázhat a forrasztásnál, az smd-vel elszórakozik, de az szerintem sikerülni fog neki.
Ó igen elnézést tényleg , egyébként kíváncsian várom majd , hogy hogy fog sikerülni neki remélhetőleg tesz majd fel képet.
Sziasztok
Az a problémám hogy a paneljaim elég hamar elkezdenek korrodálni. Arra gondoltam hogy be kéne szereznem valamilyen panelvédő szert és nézegettem is a lehetőségeket mígnem végül 1 videóban láttam 1 szert ami eléggé esztétikussá teszi a panelt, szinte teljesen gyárinak néz ki tőle a panel de nem tudom hogy mi az a szer vagy hogy hol tudnám beszerezni. Ennek a videónak a vége felé van és ha valaki esetleg ráismer a szerre vagy valami tippje van azért nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm a segítséget. http://www.youtube.com/watch?v=p2kFazl-aEE&feature=related
Van egy igen komoly vegyszer amit en szoktam alkalmazni a hazi gyartasu paneljaimhoz. Fenyogyanta feloldva izopropil alkoholban, majd a panelt maratas furas es tisztitas utan lefujni vekonyan. Gatolja a rez oxidalasat, es segiti a forrasztast.
És milyen arányban kevered az alkoholt és a gyantát?
Én Ezt használom, és elég jól bevált. Ez is gyanta alapú.
1 decis spray uveg aljara kb 1/4 reszig gyanta por, majd teli alkohollal. Kb 500 Ft volt a kilo gyanta. Ebbol tudsz csinalni eleted vegeig gyantas szeszt. Ja persze denaturalt szesszel is mukodik, a lenyege hogy 97 % felett legyen. a 70-80 %-os alkoholokkal nem jo.
Én ezt a kombinációt használom folyasztószernek de nekem csúnyán bezöldül tőle a panel foltokban.
Kösz az infót!
A panel maratasa utan egy eros lemosas segithet. Esetleg szappan, folyekony mososzer. A marato sav fentmarad a panelon, es kesobb zold rezclorid keletkezik.
Sziasztok!
Van egy kapcsolásom és nyákot készítek hozzá. A gond ott kezdődött, hogy kötött a nyák mérete. Hamar beláttam, hogy kénytelen vagyok kétoldalas nyákot tervezni. Itt jött a következő gond. Mind két oldalra kell tennem SMD IC-ket mert a furatszereltel nem férek el. Nos a bajom az, hogy a két oldalon lévő IC-ket össze kellene kötnöm. Ezt hogyan kell/illik tisztességesen csinálni? Én arra gondoltam, hogy egy pontra összehozom a közös lábakat, oda fúrok lukat és beforrasztok egy darab rézdrótot. Mit gondoltok?
Ha furat galvánra nincs lehetőséged , akkor tökéletes lesz szerintem.
Ha csak nem tudsz egy nagyon egyszerű házi megoldást furatgalvánra akkor nincs lehetőségem.
Azt hiszem csinálták itt páran én speciel nem , mert nincs rá szükségem.De jó lesz az az áthidaló rézdrót is , ha szépen forrasztod úgy sem fog látszani.
Az otthoni furatgalván ha jól tudom, elég költséges. Amit leírtál az tökéletes lesz, az összekötendő lábakat 1 pontba viszed, majd ott átfúrod a nyákot, és egy rézdróttal átkötöd. Arra figyelj, hogy a 2 réteg nehogy elcsússzon. Ennek megelőzésére csinálhatsz pozicionáló lyukakat, amit előre kifúrsz, és ezzel pontosan össze tudod illeszteni a 2 réteget a nyákkal.
Köszönöm hogy "meggyőztél" Ma csináltam lötstopos nyákot , az ic beforrasztása (fluxtoll segítségével) kb 3 percet vett igénybe .
Az előző smd ic beforrasztásánál legalább fél órát szentségeltem ...
Én ezt kezdetekkor (még csak az akarat volt és legfeljebb ónpaszta,) úgy csináltam, hogy egy üveglapra kentem az ónpasztát, (nagyon vékonyan!) és az IC lábaival "belekapartam" a pasztába. Így helyeztem a nyákra, és egy tűvel leszorítva a lábakat egyenként megnyomkodtam a pákával.
Rendben, akkor megpróbálkozom 1 erősebb tisztítással a következőpanelomnál és az általad használt panelvédő cuccal. Köszi a segítséget.
A mostani adag nyákom. Adsl modemekből bontott dc/dc hez vasalásos módszerrel készült panelek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |