Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   899 / 1388
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Én még ilyesmiről nem is hallottam. Köszi, hogy belinkelted.
(#) marshallplast válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Szia! Ide teszem megint a linket Le kell tölteni!! 2mb csak.
http://www.teaser.fr/~abrea/cncnet/elec/mm2001/fichiers/mm2001.zip
Itt az MM2001.doc és a 12-13 oldalon van a nyák mintája.
Honnan lehet venni vaskloridot? Régen a 90 -es években a gyógyszertárban volt valami bogyó amivel marattam de nem emlékszem mi volt talán pont vasklorid. Valami fehér tabletta.
Meg keresem akit írtál, hátha csinál nekem egy ilyen nyákot vagy tud segíteni.Köszönöm hogy írtál! Üdv Csabi
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
(#) sastas01 válasza marshallplast hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Vaskloridot nem tudom, honnan lehet olcsón venni. De neten lehet kapni(íbéj, HEStore, stb.) főleg a bogyó formát amit írtál(a folyadékot hivatalosan nem lehet szállíttatni, pl.: a Posta nem viszi, mert veszélyes anyag. A bogyó ameddig nem ér vizet nem veszélyes).
(#) havranarpi válasza marshallplast hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Vaskloridot olcsón Pesten az Azúr vegyszerboltban lehet kapni.(utoljára 2 éve vettem 700ft/kg áron)
Nem golyó nem is folyadék inkább ilyen kristályos masszához hasonlít.
A fehér tabletta szerintem Hiperol volt és ahhoz Sósavat kevertünk.
Az arányt már nem tudom
(#) eyess válasza marshallplast hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Szerintem egy baj van ezzel a nyák rajzzal még pedig az hogy nem méretarányos , és sok benne a hiba.Kinyomtatva ilyen lesz pixeles , és a ferde vonalak sem futnak párhuzamosan .Sőt egy vezetősávon belül is a szélek itt ott eltérően futnak.Egy Doc fájlból így elég nehéz lesz minőségi nyákot gyártani , vagy gyártatni.
(#) Mdavid hozzászólása Márc 18, 2013 /

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Szerintetek a következő két fúró közül melyiket érdemes megvenni NYÁK-fúrásra? 1. és a 2. (Természetesen nem feltétlenül a Grandóról, a fajtája a lényeg)
(#) pjg válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Előbbinek hamar elkopik az éle. Utóbbit nagyon kell pörgetni. Akár 20-30 ezerrel. Kézben tartott fúrógéppel egyből eltörik. Még állványosnál is vagy a törés veszélye. Igazából CNC fúrógéphez való.
(#) kameleon2 válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Szia! Én inkább ilyet keresnék: cnc mill
(#) kaqkk válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 19, 2013 / 1

Bővebben: Link Én ilyet vettem, jó a minősége, az ára , és ha nem üt a géped több száz furatot is tud .
(#) marshallplast válasza eyess hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Szia! Ez igaz lehet, viszont éngem nem érdekel a vezetők széle, csak hogy oda vezessen ahova kell. Senki nem fogja nézegetni milyen sarkos és pixeles a nyák mintája csak vezessen.
Remélem a furatok nagyjából jók azért rajta, ez egy hobbi szintű vezérlő gondolom nem lehet nagy dolog meg csinálni ha sokan használják már és legalább olcsó nem mint a magyar hogy bőven üti a 150.000ft ot mire össze áll. Üdv Csabi
(#) kameleon2 válasza marshallplast hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Szia! Azért érdekes, hogy milyen a vezetősávok széle, mert adott esetben sok tranzienst is okozhat és ha éppen túlságosan elvékonyodik, más gond is adódhat belőle. Tudod: "Dolgozni csak pontosan, szépen..."
(#) eyess válasza marshallplast hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Szia!

Kedves lelkes fórumtársam , azért írtam , hogy nem jó , és nem méretarányos , hogy megkíméljelek a további felesleges pénz kidobástól .Ugyanis valaki biztos megcsinálja majd neked , ha ez így kell neked , de ebbe nem fogsz se Db25 ös csatlakozót , se ic foglalatot , se ic t beültetni , mert pont amiatt , hogy nem méretarányos az ic lábai stb nem stimmelnek , és roncsolódás nélkül lehetetlen lesz így beültetni.A többi alkatrész nem érdekes , mert azt oda lehet hajlítani ahová az ember akarja , de az ic , és társainál nem mindegy , ezért is kell a pontosság.És nem csak azért , hogy szépen nézzen ki.
Lehet különben , hogy találnál egyszerűbb vezérlő elektronikát is, ami kommunikál a PC vel párhuzamos porton keresztül , és az is tud 4 motoros vezérlést.Vagy , ha mindenáron ez kell , akkor legalább az eredeti nyák rajzokat megkeresni , mert ezt így sajna újra kellene rajzolni , hogy használni lehessen.

Üdv : Eyess
(#) Mdavid válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Köszönöm szépen a segítséget!
(#) marshallplast válasza eyess hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Szia Eyess!

Köszönöm a válaszodat! Erre gondoltam én is hogy arra célzol hogy az IC foglalat nem fog be menni a helyére ha nem jó a méret.
Hogyan tudnám ezt korrigálni vagy át rajzolni szerinted? Van erre valami nyáklaptervező progi?
Üdv Csabi
(#) eyess válasza marshallplast hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Sprint-Layout tud ilyet .

Betallózva az adott nyák rajz képét , és átrajzolni , illetve rárajzolni az új nyák rajzot méret helyesen .A vonalak nem is annyira , de majd ha az ic - t , és olyan alkatrészek sémáját beilleszted a program könyvtárából, akkor a forrpontjai megadják majd a helyes méretet a többi vonalat , csak át kell rajzolni. Ezt a részét nem lehet megúszni sajnos , mivel nem áll rendelkezésre az eredeti nyák terv , vagy tervezési állapotában , vagy Pdf formátumba ,így csak ezt lehet tenni.
(#) szines hozzászólása Márc 20, 2013 /

Sziasztok!
Szeretnék vasalni két panelt.
Magával a vasalással már nincs gongom,de a nyomtatással igen.
A bajom az hogy PDF formátumot kellene tükröznöm,de nem tudom hogyan.
Találtam plug-in-t Irfanhoz ami nyitja a PDF-et,és az már tükrözi,de nagyon pixeles,gagyi az eredmény.
(#) pjg válasza szines hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Nem írtad melyiket.

Elkérhetem a project linkjét. Minden féle töltő érdekel.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

A másik:Hogyan csináltam?

Megnyitás az Acrobat readerrel.
File -> Nyomtatás
Nyomtató -> PDFCreator
Tulajdonságok -> Speciális
PostScript beállítások -> Tükrözött kimenet -> igen -> OK -> OK -> OK
Mentés -> fájl helyének kiválasztása -> Mentés
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013

Közben megtaláltam a project linkjét.
(#) szines válasza pjg hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Köszi szépen!
Ha szebb nem is,de okosabb lettem.

Nem kellett volna moderálni, mert "A másik:" a másik panelra utal, nem pedig az eljárásra.
Így kevésbé érthető a hozzászólásom.
(#) kameleon2 válasza szines hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Szia! Ha teheted - Adobe Illustrator. Ha nem, akkor Foxit reader. Igaz, hogy rátesz egy szöveget átalakítás után, de ha jól helyezed el a papíron, akkor nem lóg bele a nyákba, mivel csak a felső 1-2cm-re ír. Én tükrözéshez, többszörözéshez csak ezt használom és szép vektoros a végeredmény is. Nekem ellenkezőleg - éppen a vasalásos része az ami mindig gondot okozott. Talán tényleg laminálóval kellene csinálnom, de amióta megvan a cnc, nem is jutott eszembe foglalkozni vele, mert ez gyorsabb. Így az egyetlen dolog, amihez vegyszert használok, az az ónozás.
(#) kameleon2 válasza marshallplast hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Gyerekek! Miért kell mindig ugyanazon a csonton rágódni? Vissza kellene kicsit olvasni. Én simán a patikában tudtam venni hidrogén-peroxidos oldatot, miután tisztáztam a patikussal, hogy az apja a szomszédom, nem vagyok terrorista és nem rakétát akarok építeni . Igaz ilyen keresztkérdéseket tett fel, hogy "Hány százalékos?" Ehhez kellett sima háztartási sósavat vennem, víz meg van a csapban. Ezzel kezdtem még zsenge ifjúkoromban is a maratást. Abszolút nem veszélytelen, mert sav, de hosszabb tapasztalataim alapján a vaskloriddal többet kellett szüttyögnöm, ráadásul alattomosan besárgít mindent, szembe a fent említett keverékkel. Én 1:1:1 arányban használtam az anyagokat, de minél több a víz összetevő, annál lassabb a folymat. Ha a vizet kihagyod, 3 másodperc alatt kész a nyák, de olyan hőfejlődés mellett, hogy el is görbülhet. Tehát csínján kell vele bánni, ne felejtsd ki a vizet. Egyébként miért nem gyártatod valamelyik cégnél? Mondjuk elég csúnya a panelterv magunk közt szólva. Mi ez egy komplett CNC vezérlés?
(#) richard49 hozzászólása Márc 20, 2013 /

Üdv!

Az lenne a kérdésem hogy fotó technikához jók lennének-e az alábbi "összetevők"?
Bővebben: Link

Ha igen,milyen távolságból érdemes megvilágítani a NYÁK lapot,illetve mennyi ideig?
A NYÁK tervet átlátszó fóliára nyomtatnám tintasugaras nyomtatóval.

A választ előre is köszönöm.
(#) pjg válasza richard49 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Ha a lámpa üveg búráját óvatosan eltávolítod akkor igen.

1. Biztonsági fény mellett vegye ki a lemezt a csomagolásból és a fényérzékeny rétegre ragassza fel a NYÁK pozitív filmű képét. Maszknak használhat írásvetítő fóliát, pauszpapírt vagy Transparent 21 lakkal átlátszóvá tett normál fénymásolópapírt.
2. A lemezt ezután merőleges UV fénnyel (kvarclámpa, Hg-lámpa) exponálja kb. 30-40cm távolságról 5-7 percig úgy, hogy a fekete résszel takart felület ne kapjon fényt!
Előhívás

Én vettem a Vaterán 2000-ért egy 4 csöves Philips arcszoláriumot. Tökéletes. kb30-40 cm távolságról világítok fél percig.

Ezt nézd meg. Szerintem ezzel jobban jársz, mint a higanygőz lámpával. Olcsóbb is!
(#) hotib válasza richard49 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Csak alátámasztom pjg topictárs hozzászólását. Itt egy fix áron.
4200-ért otthon van nálad. Semmit nem kell vele csinálni. Nézd át kaqkk topictárs leírását.
(#) havranarpi válasza richard49 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Szerintem teljesen megfelel.
Én a 125W-os Tungram lámpával 5 percig szoktam világítani.
20 Cm-ről.
A tintasugaras nem igazán jó ,mert a fóliára nem szárad rá és elmaszatolódik.
Természetesen van tintasugarashoz is spéci fólia ,de az ilyen rücsis és nekem az nem jött be levilágítani.
A legjobb a lézeressel nyomtatott sima fóliára és duplán azaz 2 lap összeragasztva ,hogy tökéletes legyen a fedés.
De ha kell valami írj , segítek
(#) richard49 hozzászólása Márc 20, 2013 /

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Hotib által linkelt megrendelve.
(#) pjg válasza richard49 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Az enyém ugyanez a típus.
(#) Helios hozzászólása Márc 20, 2013 /

Üdv. Gondoltam megosztom Veletek a félig saját terveimet. Az elkészítésüket fotózással viszem véghez. A levilágító egy régi scannerből készült, és tökéletes munkát végez, A/4-es méretig. (céges cucc )
Következő: »»   899 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem