Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egy magasrangú amerikai "szakértőt", aki nem mellesleg az amerikai kormány energiaügy akármilyen bizottságának a tagja volt, megkérdeztek arról, hogyan oldaná meg az energiakrízist, és honnan vételezne áramot. "Honnan, honnan, hát a konnektorból!"
![]()
Gyerekek ezek az emberek zsenik csak még nem szólt nekik róla senki.
![]() ![]() ![]()
De legalább jól néz ki a kis szöszi!
![]() ![]()
Párszor már láttam ezt. Most sem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek, ezért könnyek közt csapkodtam a térdem... Amúgy itt a nyolcban, ahol lakok, ha kimész az utcára valami lepukkantabb helyen, sokkal rosszabbat is forgathatsz ennél...
Emlékszem, mikor ment a nagy "atomfegyverkezés", az amerikai hadsereg tábornokainak az volt a mániája, hogy mindent atomfegyverrel akartak megoldani. "Beszóltak a ruszkik, lőjünk atomot!, Közeleg egy nagy hurrikán, oszlassuk el atomrakétával!, Szökőár várható, küldjünk elébe egy atomtorpedót! stb." És az volt a legrosszabb az egészben, hogy tök komolyan is gondolták, és bambán néztek, mikor egy normálisabb leugatta őket...
Azért annyira ne fikázzuk le őket, mert vannk ott okosok is. Ja és azért itt sem sokkal jobb a helyzet. Kérdezzétek már meg a barátokat, hogy mi a különbség a fesz. és az áram között. Azt sem tudják akkor most melyik is van a konnektorban
![]() ![]() ban az alap dolgokkal.) Na de kérem fizikát nem tani ítanak ált. iskolában, vagy mi? ![]()
Mind Hitlernek, mind Sztálinnak az volt az eszméje: vedd magad körül idiótákkal, és akkor is ki fogsz tűnni, ha közepes képeségű vagy, ráadásul nem szólnak bele a dolgodba. Úgy látszik igaz ez az amerikai katonai vezetésre és az amerikai kormány viszonyára is. Nem mellesleg, Hitlernek első művelete az volt, hogy kiirtotta a lengyel értelmiség 90%-át. Így levolt a gond az ellenhangokról. A tömeg azon része is, aki eddig gondolkodott vagy csak szeretett volna, szép lassan agymosottá vált a propagandának köszönhetően. Nem volt ellenzék, aki hangadó lett volna.
Idézet: „mijen jó az oktatás amerikában” A magyarral is lehet valami gond...
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy ha ennyi "hülye" fel tudta építeni a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb államát, akkor nem lehet, hogy mi valamit rosszul csinálunk/csináltunk?
Hát figyi, nem tudom ki hallotta, de felmérések sezrint (nem kompetencia) a magyar diákok állnak a második vagy harmadik helyen a természettudományok terén...
Nos, azóta rájöttek, hogy az atom elég veszélyes, de találtak nála jobbat: úgy hívják, műanyag. Ma már lehetőleg mindent ebből kell készíteni, ami korábban fémből volt. Hatásosabb fegyver, mint az atom...
De most elég szépen leigázzák ezzel a 2 szintű sz@rral. Az érettségi is elég röhejes volt. (Adjon össze 3+2 almát).
Mikor köszön be nagy_hoho, hogy valami pozitív, életenergiát sugárzó téma is előkerüljön a topikban?
![]() nagy_hoho! Küldj nekünk szép képeket, légy oly szíves! ![]()
igen? nem tudom én jövőre érettségizek de ha könnyű akkor jó
![]()
Pozitív? Vörös, folyékony és szőlőből készült?
![]() ![]()
Úgy tudták felépíteni, hoyg egyrészt a társadalmukat egy boldog (?) tudatlanság állapotában tartják. Amiről nem tudsz az nincs is. Azaz ha nem tudod hogy meglopnak, akkor nem is lopnak meg. Sőt ha be lehet adni neked, hoyg egy nemlétező ország ellen háborúzol és húúúú az mennyibe kerül, akkor további lehetőségek vannak a sikkasztásra. Ez cak gondolatkisérlet. A modern "demokráciákban" neked nincs jogod a tudáshoz, ellehetetlenítik az oktatást, illetve degradálják a szintjét. Azért nincs jogod hozzá, mert akkor számonkérő típusú állampolgár leszel, az meg a vezetésnek nem jó. Tudod mihez van jogod és mihez nem. Sebaj. Altatjuk a figyelmet némi Opra meg Jay Leno show-val, és mindenkit butítunk a TV segítségvel. Mi lesz ennek a vége? Ajánlom mindenki figyelmébe a Ray Bradbury Fahrenheit 451 című könyvet. Nyilván fikció, de nagyon affelé haladunk.
Nem mellesleg Amerika csak és kizárólag annak köszönheti a fellendüését, hogy a Világháború előtt-közben-alatt oda emigrált Európa szellemi krémje. Az itthon megszerzett tudást ott fialtatták, mert itt nem talált táptalajra - pont, mint ma. Példa: Egy magyar bioógus jelenleg Dániában él és dolgozik. Zseniális koponya, csak egy hibája van: hallássérült, de születésétől fogva. Természetesen működött a csordaösztön: a Magyar Tudós Társaság ( - ilyen névvel alapították 1825-ben az azóta is fenálló intézményt) nem tudott szakmailag belékötni, ezért a fogyatékossága miatt csúfolták, pont mint az ovodában. Valószínűleg ha Dániában felnéznek rá, szeretik és tisztelik, nem benne van a hiba. A dokumentumfilm címére nem emlékszem, de nagyon tanulságos volt. Tehát mi magunk üldözzük ki magunk közül --- minden szinten --- azokat, akik tehetnének értünk. Elég csak az iskolára gondolni, meg a következő jelzőkre: Stréber, pedál... Tehát nem csodálandó, hogy tudósaink menkülnek az országból. A kutatásokra szánt pénz igencsak megcsappant. Akkor minek? Minek legyek itt, ha ellehetetlenítenek? Kérdezi magától egy doktorált biológus, vegyész, fizikus. Jogosan!
Pozitív? Nézz körül. Mi nem pesszimisták vagyunk, hanem realisták. Attól, hogy becsukom a szemem, nem lesz jobb semmi, csak magamat csapom be.
Sajnos nem állunk valami jól a kompetencia felmérésben, de nem is kompetencia alapú az oktatásunk. Nagyjából olyan, mint ha föcit tanulnál, és kémiából vizsgáznál.
(Én azonban a helyesírásodra céloztam.) ![]() Idézet: „Nem mellesleg Amerika csak és kizárólag annak köszönheti a fellendüését, hogy a Világháború előtt-közben-alatt oda emigrált Európa szellemi krémje.” Ha ámerika nem lett volna már akkor is világhatalom, aligha bírta volna ki a gazdasága azt, hogy néhány százezer embert és a nekik szükséges gépeket, eszközöket legyártsák és átjuttassák az öreg kontinensre és Ázsiába. Az a kb. 10 év, amit Hitler neve fémjelez, önmagában kevés lett volna ehhez szerintem. Az első bekezdésed amúgy már igaz szerény országunkra is. Tehát már csak fel kéne tudni szívni némi szürkeállományt...
Neme? Majd nézd meg az elmúlt két év statisztikáit. Ki volt adva, hogy amelyik iskola nem javul, annak jaj!
Találós kérdés: Mit csinálnak a 4.-6.-8.-os diákok tavasszal az órákon? -Kompetencia teszteket oldanak meg! Magyarul nem tapasztalati úton lesz kompetens valamiben, hanem teszttel tanul ![]()
Amerikát nagy ívben le lehet kakázni.Csak egyért ha itt tarunk mind a két háborúban hagyta kivérezni Európát .'956-ban hol voltak? Szuezban mert ahhoz fűződött érdeke. Hány magyar lépett le a terrortól való félelmében(oroszok). Egyénként is gyökértelen ország hisze ha jól megnézzük nincs történelme. 250? év. Ahová ők beteszik a lábukat általában háború a vége. Világbékéről pofáznak miközben dollármillárdokat költenek fegyverkezésre..
![]()
Hát ez a mai off olyan "realista" volt, hogy inkább becsukom a szemem és megiszom a maradék pálinkámat, amit kereskedelmi forgalomba úgy se hozhatok. :pias:
Na, van egy UPC-s kérdésem, feltehetem itt, vagy nyissak topicot...?
![]()
NEm kell kérdezni, sem új ttopikot nyitni. Csupán rugdosd meg a kötődobozt.
![]()
Hogy figyel a kiscsávó...összetetteb a probléma, és nem tudom eldönteni, hogy hülyének néznek, vagy sem.
Szitu: az internet-szolgáltatás este 8-tól reggel 9-ig elég trágya. Gyakran szakad, kicsi sávszélesség, stb. Én arra gondoltam, hogy akkoriban ül le sok felhasználó a gépéhez, és lazán túrterhelik a hálózatot. UPC azt mondja, szerintük van valami a házban vagy a környékén, ami valami nagy teljesítményű elektromos kütyü, és este bekapcsol, bezavarva ezzel a hálózatot. Ők ezt vették észre, illetve a szerelőik ezt tapasztalták. Szerda este kijönnek, meg tudják állapítani, ha tényleg az Ő sztorijuk a valós? Állítólag a szomszédban lévő, újépítésű irodaház tetején vannak valami bazi nagy ventillátorok, vagy kompresszorok, ez kérdéses, de az biztos, hogy este 8 óra körül kapcsolnak be, és állítólag egész éjjel mennek. Szerintetek az bezavarhatja? Gondolom nem engednek fel a tetőre megnézni, de a zúgásuk elég jól hallható.
Nem kolléga, ez rám vall, múltkor így javítottam meg az internet-hozzáférésemet...
![]() És a tróger még be is linkeli... ![]() ![]()
'956-ban senkinek nem hiányzott mégegy háború. Egyébként miért nekik kellett volna beleszólni onnan a nagy víz mögül (tudom, voltak itt csapataik), mikor volt itt épp elég szabad európai nép?
Ráadásul gondolj bele, mi lett volna, ha nem lépnek be az amik a II. világháborúba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |