Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Épp LED kiállításon vagyok
És hová állítod az a szegény LED-et?
A falhoz, hát hova máshova? Ha kellenek majd teszek fel képeket. De minden gyártó oltja a másikat és azt mondják hogy mi azért vagyunk drágábbak, mert amerikai cucc, (de miért nem Magyar?). Továbbiak: a másik gyártó azért olcsóbb, mert kínában gyártatja a LED-jeit. (Szerintem majdnem mind onnan jön )
Sőt azt gondolom amit nem Kínában gyártanak, az hamisítvány.
A gond csak az hogy én nem tudtam volna resetelni a routert, mert azt hiszem meg is vert volna a sofőr (amúgy már itthon vagyok)
Szegény LED-eket azért állították ki, mert szabálytalanságot követtek el. Van a LED bíró, aki sárga- és piros lapokat osztogat, ha valami nincs rendben. A leggyakoribb szabálytalanság a nem előírt színen (illetve hullámhosszon) történő világítás.
Nem valami közlekedési lámpát láttál?? :photo: :peace:
Mondjuk ilyent? Bővebben: Link
S ha már itt tartunk, szerintetek ez igaz? Bővebben: Link (kell beszél kicsi angol)
miutánén nem va kicsi angol se így maradt a képi ínfó, de elvileg miértne. van egy baráton itt a városban a közlekedési lámpásoknál.Holnap úgy is arra megyek és megkérdezem tőle.
Azt én is olvastam már valahol, hogy az USA-ban van ilyen ketyere. De nem hinném, hogy egy infra távirányító ehhez elég lenne. Szerintem ahol van ilyen inkább valami rádió frekvenciás dolog lehet. Már egy TV-t sem tudsz 100m-ről irányítani.
Hát mondjuk az infrát én is talonba tenném.
Na végre ismét a koliban, rövid beszámoló: Beszélgettem szinte mindegyik gyártónak valamilyen emberkéjével és elég fura nézetet alkottak bennem. Egy mindegyik azt mondja hogy az övé a király és a konkurens ezért, meg ezért olcsóbb. De a miénk az tuti 50.000 órát bír meg 97% a hatásfok, akkor belementem a táp részébe is. Na ott már kiderült egy-két egyéb dolog (Az össz. hatásfok lehet mégsem 90% feletti? ) Illetve összehaverkodtam egy sráccal, akiről a mai magyországi helyzetről is elbeszélgettünk. Meg hogy miként is kezdte. Meg ilyenek, de a lényeg sokat megtudtam sokmindenről, ezért érdemes beszélgetni az ilyen kiállításokon. Lássunk néhány képet. (Azért voltak ám jó dolgok.)
Hellosztok.
Felkerült valahogyan egy mocskos vírus a gépemre. A ping.exe t háromszor négyszer megnyitja és megnyit még empty.pif exploraski.exe fájlokat is. A cmd megnyitásakor a gépet újraindítja. Regeditet letiltotta. Ha pedig rákeresek a kiirtásának módjára szintén restart. Raktam visual basicban egy webbrowsert egy formra így már nem veszi észre. Nemtudjátok hogy tudnám kiirtani?
Ezt töltsd le. Frissíts és TELJES vizsgálatot futtass. Egyébként van vírusírtód?
Igen most kaptam meg a héten még mindig fáj a helye. :hide:
NOD32 30 napos próbaverzió volt de lejárt. Az ESET online scanner is leftuttattam talált 4 et, törölte. De újra megjelent. Letöltöm ezt hátha kiírtja.
Megpróbáltam letölteni de újraindította a gépet. Megpróbálom VB6 ból.
Én avastot használok, otthoni felhasználásra ingyenes, regisztrálás után küldenek egy kulcsot e-mailben, ami egy évig biztosítja az adatbázis frissítést. Sosem jött még be semmi, és a windows tűzfala is ki van kapcsolva.
Sziasztok!
Van két kérdésem: A hugom albérletében elromlott a mosógép, elhívott, hogy nézzem meg. A pontos diagnosztika, hogy folyik belőle a víz. Burkolatot leszedtem, és kiderítettem, hogy a dobból jön a víz, annak a tömítése adta meg magát. Ez egy néhány éves whirlpool mosógép. Tudtok-e egy megbízható, és árakban nem elszállt háztartásigép szerelőt, aki kiszáll, és kicseréli a gumit rajta? Ugyanis nem vittem magammal megfelelő minőségű és mennyiségű szerszámot, így a dob burkolatát nem tudtam leszedni, hogy a gumit kiszedjem...így mindent visszacsináltam. A másik kérdésem, a hugom barátjára vonatkozik, harmadikos a győri Széchenyi István Egyetem Villamosmérnőki szakán, ott automatizálási mérnöknek szakosodott. PLC-épületfelügyeletből írja a szakdolgozatát, és valami hasonló területű szakmai gyakorlatot keres magának, és ebben segítek neki, hogy itt felteszem a kérdést, hátha valaki tud, vagy valakinek a valakijének a valakije... A hely nem specifikus, de ha budapest, akkor az lenne a legjobb, de az országban szinte bárhova elmegy a gyakorlatra. A kikötése az volt, hogy heti 1.000.000Ft-ot keressen minimum Szóval ha tudtok valami gyakorlati helyet akkor jelezzetek nekem, és ha mosógépszerelőt akkor meg főleg. köszi
Ez hol volt? Hirdették valahol? Szívesen olvasnék egy kis beszámolót a Hírek rovatban róla, hogy ki mit mondott, mi ez a tápos dolog...
Én maradok NOD32 párti mert nekem még mindig mefogta a kukacot plusz a gépet abszolut nem terheli mint más keresők. Ja és magyar..
Helló, az Óbudai egyetemen tartották. És hirdetve biztos volt, de nem tudom hol. (Én neptunban kaptam üzenetet róla). A tápos dolgot pedig csak én kérdeztem, de van sok tájékoztató, amiket már úgy ahogy átfutottam. Ha érdekel valami konkrétum, akkor kérdezz. Azt a hírek rovatos dolgot úgy érted hogy írjak róla valamit? Vagy hogy?
Hát, igen. Egy cikket a hírek rovatba. Persze ha van kedved. Engem igazán nem (csak) a katalógus adatok, meg a "polírozott" sajtóreklámok, tesztek érdekelnének, hanem egy olyan szubjektív vélemény, mint a Tiéd, aki testközelből láthatta a kínálatot. Írtad, hogy "mindegyik azt mondja hogy az övé a király és a konkurens ezért, meg ezért olcsóbb." Érdekelnének, hogy miért, meg mihez képest olcsóbb. Aztán a tápnál, "Na ott már kiderült egy-két egyéb dolog". Ezek is érdekelnek. "a mai magyarországi helyzetről is elbeszélgettünk". Én itt arra gondolok, hogy bizony ám ezen lámpák árai nemigazán a kisembereknek szabott. Ha efféle árbeli piacra való betörésről volt szó, érdekelne.
Bocs, hogy ennyire belelendültem, de érdekel a téma, meg annó a médiában is dolgoztam, s tudod, ha valamit megszimatol a média.
Rendben, majd még lehet este összehozok valamit (amíg friss az infó) és ha jónak találom, akkor lesz belőle egy cikk a hírekben. Gondolom a reklámot hagyjam ki belőle igaz?
Direkt reklámot természetesen nem teszünk be, de ha valamilyen szinten szükséges a gyártó (márka) megnevezése, az szerintem nem oly nagy bűn. A moderátorok úgyis lektorálják, s majd ők eldöntik, hogy jó-e úgy. Előre is köszi. Gondolom másokat is fog érdekelni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |