Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1052 / 3611
(#) bankimajki hozzászólása Feb 23, 2010 /

Épp LED kiállításon vagyok
(#) zolika60 válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

És hová állítod az a szegény LED-et?
(#) bankimajki válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

A falhoz, hát hova máshova? Ha kellenek majd teszek fel képeket. De minden gyártó oltja a másikat és azt mondják hogy mi azért vagyunk drágábbak, mert amerikai cucc, (de miért nem Magyar?). Továbbiak: a másik gyártó azért olcsóbb, mert kínában gyártatja a LED-jeit. (Szerintem majdnem mind onnan jön )
(#) zolika60 válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Sőt azt gondolom amit nem Kínában gyártanak, az hamisítvány.
(#) sprofan válasza SALáta hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

A gond csak az hogy én nem tudtam volna resetelni a routert, mert azt hiszem meg is vert volna a sofőr (amúgy már itthon vagyok)
(#) DuMatyi válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Szegény LED-eket azért állították ki, mert szabálytalanságot követtek el. Van a LED bíró, aki sárga- és piros lapokat osztogat, ha valami nincs rendben. A leggyakoribb szabálytalanság a nem előírt színen (illetve hullámhosszon) történő világítás.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Neeem, Ő a Dred bíró.
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Nem valami közlekedési lámpát láttál?? :photo: :peace:
(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Mondjuk ilyent? Bővebben: Link
S ha már itt tartunk, szerintetek ez igaz? Bővebben: Link (kell beszél kicsi angol)
(#) tungsram hozzászólása Feb 23, 2010 /

miutánén nem va kicsi angol se így maradt a képi ínfó, de elvileg miértne. van egy baráton itt a városban a közlekedési lámpásoknál.Holnap úgy is arra megyek és megkérdezem tőle.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Azt én is olvastam már valahol, hogy az USA-ban van ilyen ketyere. De nem hinném, hogy egy infra távirányító ehhez elég lenne. Szerintem ahol van ilyen inkább valami rádió frekvenciás dolog lehet. Már egy TV-t sem tudsz 100m-ről irányítani.
(#) tungsram válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Hát mondjuk az infrát én is talonba tenném.
(#) bankimajki hozzászólása Feb 23, 2010 /

Na végre ismét a koliban, rövid beszámoló: Beszélgettem szinte mindegyik gyártónak valamilyen emberkéjével és elég fura nézetet alkottak bennem. Egy mindegyik azt mondja hogy az övé a király és a konkurens ezért, meg ezért olcsóbb. De a miénk az tuti 50.000 órát bír meg 97% a hatásfok, akkor belementem a táp részébe is. Na ott már kiderült egy-két egyéb dolog (Az össz. hatásfok lehet mégsem 90% feletti? ) Illetve összehaverkodtam egy sráccal, akiről a mai magyországi helyzetről is elbeszélgettünk. Meg hogy miként is kezdte. Meg ilyenek, de a lényeg sokat megtudtam sokmindenről, ezért érdemes beszélgetni az ilyen kiállításokon. Lássunk néhány képet. (Azért voltak ám jó dolgok.)
(#) moltam hozzászólása Feb 23, 2010 /

Hellosztok.
Felkerült valahogyan egy mocskos vírus a gépemre. A ping.exe t háromszor négyszer megnyitja és megnyit még empty.pif exploraski.exe fájlokat is. A cmd megnyitásakor a gépet újraindítja. Regeditet letiltotta. Ha pedig rákeresek a kiirtásának módjára szintén restart. Raktam visual basicban egy webbrowsert egy formra így már nem veszi észre. Nemtudjátok hogy tudnám kiirtani?
(#) DuMatyi válasza moltam hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Ezt töltsd le. Frissíts és TELJES vizsgálatot futtass. Egyébként van vírusírtód?
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Igen most kaptam meg a héten még mindig fáj a helye. :hide:
(#) moltam válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

NOD32 30 napos próbaverzió volt de lejárt. Az ESET online scanner is leftuttattam talált 4 et, törölte. De újra megjelent. Letöltöm ezt hátha kiírtja.
(#) moltam válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Megpróbáltam letölteni de újraindította a gépet. Megpróbálom VB6 ból.
(#) tatabike válasza moltam hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Én avastot használok, otthoni felhasználásra ingyenes, regisztrálás után küldenek egy kulcsot e-mailben, ami egy évig biztosítja az adatbázis frissítést. Sosem jött még be semmi, és a windows tűzfala is ki van kapcsolva.
(#) hapro hozzászólása Feb 23, 2010 /

Sziasztok!

Van két kérdésem:
A hugom albérletében elromlott a mosógép, elhívott, hogy nézzem meg. A pontos diagnosztika, hogy folyik belőle a víz. Burkolatot leszedtem, és kiderítettem, hogy a dobból jön a víz, annak a tömítése adta meg magát. Ez egy néhány éves whirlpool mosógép.
Tudtok-e egy megbízható, és árakban nem elszállt háztartásigép szerelőt, aki kiszáll, és kicseréli a gumit rajta? Ugyanis nem vittem magammal megfelelő minőségű és mennyiségű szerszámot, így a dob burkolatát nem tudtam leszedni, hogy a gumit kiszedjem...így mindent visszacsináltam.

A másik kérdésem, a hugom barátjára vonatkozik, harmadikos a győri Széchenyi István Egyetem Villamosmérnőki szakán, ott automatizálási mérnöknek szakosodott. PLC-épületfelügyeletből írja a szakdolgozatát, és valami hasonló területű szakmai gyakorlatot keres magának, és ebben segítek neki, hogy itt felteszem a kérdést, hátha valaki tud, vagy valakinek a valakijének a valakije...
A hely nem specifikus, de ha budapest, akkor az lenne a legjobb, de az országban szinte bárhova elmegy a gyakorlatra. A kikötése az volt, hogy heti 1.000.000Ft-ot keressen minimum
Szóval ha tudtok valami gyakorlati helyet akkor jelezzetek nekem, és ha mosógépszerelőt akkor meg főleg.

köszi
(#) tungsram válasza moltam hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

A NOD32 akkor levan törölve?
(#) Action2K válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Ez hol volt? Hirdették valahol? Szívesen olvasnék egy kis beszámolót a Hírek rovatban róla, hogy ki mit mondott, mi ez a tápos dolog...
(#) tungsram válasza tatabike hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Én maradok NOD32 párti mert nekem még mindig mefogta a kukacot plusz a gépet abszolut nem terheli mint más keresők. Ja és magyar..
(#) bankimajki válasza Action2K hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Helló, az Óbudai egyetemen tartották. És hirdetve biztos volt, de nem tudom hol. (Én neptunban kaptam üzenetet róla). A tápos dolgot pedig csak én kérdeztem, de van sok tájékoztató, amiket már úgy ahogy átfutottam. Ha érdekel valami konkrétum, akkor kérdezz. Azt a hírek rovatos dolgot úgy érted hogy írjak róla valamit? Vagy hogy?
(#) zoly15 válasza tungsram hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Ráadásul frissít még egy pár évig
(#) moltam válasza tungsram hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Nincs, csak lejárt a 30 nap.

Hát, igen. Egy cikket a hírek rovatba. Persze ha van kedved. Engem igazán nem (csak) a katalógus adatok, meg a "polírozott" sajtóreklámok, tesztek érdekelnének, hanem egy olyan szubjektív vélemény, mint a Tiéd, aki testközelből láthatta a kínálatot. Írtad, hogy "mindegyik azt mondja hogy az övé a király és a konkurens ezért, meg ezért olcsóbb." Érdekelnének, hogy miért, meg mihez képest olcsóbb. Aztán a tápnál, "Na ott már kiderült egy-két egyéb dolog". Ezek is érdekelnek. "a mai magyarországi helyzetről is elbeszélgettünk". Én itt arra gondolok, hogy bizony ám ezen lámpák árai nemigazán a kisembereknek szabott. Ha efféle árbeli piacra való betörésről volt szó, érdekelne.
Bocs, hogy ennyire belelendültem, de érdekel a téma, meg annó a médiában is dolgoztam, s tudod, ha valamit megszimatol a média.
(#) bankimajki válasza Action2K hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Rendben, majd még lehet este összehozok valamit (amíg friss az infó) és ha jónak találom, akkor lesz belőle egy cikk a hírekben. Gondolom a reklámot hagyjam ki belőle igaz?
(#) DuMatyi hozzászólása Feb 23, 2010 /

Én nem ilyen könyvtáros leszek.

Direkt reklámot természetesen nem teszünk be, de ha valamilyen szinten szükséges a gyártó (márka) megnevezése, az szerintem nem oly nagy bűn. A moderátorok úgyis lektorálják, s majd ők eldöntik, hogy jó-e úgy. Előre is köszi. Gondolom másokat is fog érdekelni.
Következő: »»   1052 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem