Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1558 / 3614
(#) belganarancs válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Récsöl..
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Ennek mindannyian örülünk.
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Kb 2 hét múlva lesznek képek is, persze, ha minden kész lesz , és működik is. Közben avval is bajlódtam ma, hogy hogy kell szétszedni a vacak pákám, és szét is jött, bár venni fogok valamit max 2000 FT-ért. Meg persze tovább tervezem a felszerelés bővítés, + a szobát amiben dolgozom fel akarom dobni alkatrész tárolóval, meg műszer tartóval. Hja, meg nemsokára ha lesz időm bontok egy PC-t, mert kaptam azt is.
(#) puporka.fulop válasza szamóca hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Az Alekosz nem anyakönyvezhető. http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Magyar_keresztnevek_%28...%81%29 Baba karján karkötő? Ha jóindulatú vagyok, akkor vicc; ha objektív, ***
(#) DuMatyi válasza puporka.fulop hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Releváns és irreleváns források között tessék különbséget tenni. Az egyetlen hiteles dokumentumforrás nevek tekintetében a MTA nyelvtudományi Intézetének honlapja. Egyébként valóban nem szerepel a listán az alekosz név, DE ha valaki valamely nemzetiséghez tartozónak vallja magát, akkor elviekben bármely nevet adhat a gyermekének. Például Baján és környékén (Hercegszántó) nem egy Milorád keresztnevű férfi él. A bolgárok például adhatják a Dorita nevet is a gyermeküknek, pedig az sem szerepel az utónevek jegyzékében.

Itt jegyzem meg, hogy a nem lektorált, illetve nem hivatalos webes források használatát, mint a Wikipedia, nálunk a beadandó dolgozat visszadobásával büntették.

Gyors tájékozódásra alkalmasak ugyan (például SZTAKI szótár), de a hiteles még mindig az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent nyelvszótár.
(#) puporka.fulop válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Köszi a linket. A papír alapú Utónévkönyvemet nagyon elpakoltam. Van vagy 10 éves, kissé elavultnak tartom Alekosz ügyben. A Wiki-t fejben ellenőrzöm, ha téves, nem hivatkozok rá, hanem kijavítom. Való Világ nemzetiség? Vagy RTL Klub nemzetiség? A moderálást az objektivitásomra való bizonyítéknak tekintem. Képernyőmentést kérésre küldök.
(#) DuMatyi válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Az hagyján, de a következők léteznek: Dzsenet, Dzsenifer, Dzsenna, Dzsenni, Dzsesszika
(#) Rober_4 hozzászólása Feb 18, 2011 /

Na ma farsangon hangosítottam, és mondja az egyik tanárnő az egyik műsorszám előtt:
-Akkor kell indítani a zenét, amikor bejön a négy fiú, és megállnak középen!
Mondom mi sem természetesebb.
Erre ő:
-De nem fogod tudni, hogy fiúk, mert papírzacskó lesz a fejükön, no meg múmiának vannak öltözve. Erre nagyon elkezdtem röhögni...
(#) Action2K válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Mi volt rá a reakció?
(#) Rober_4 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Nem tudták mi bajom van, én meg alig bírtam elindítani a zenét a röhögéstől.
(#) janikukac hozzászólása Feb 18, 2011 /

No srácok, mivel a pákám a kukában landolt, ezért én is pihenő pákás lettem. Kérlek nézzetek be a YouTube csatornámra, és várom a kritikákat a zenéimmel kapcsolatban. 4 éve Dj-skedek, persze szinte mindent eddig magamtól tanultam. YouTube csatornám
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Jujj, ez nagyon cuki kismacsek. Tetszenek a kismacskák, szeretnék egyet, de úgysem lesz háziállat. Volt 2 kishalam meg 2 teknősöm, megheglettek vagy elszöktek. :no: Amúgy bírom a kommentjeid Zoli bácsi, mindig olyan érdekesek. Szép estét mindenkinek !
(#) DuMatyi válasza puporka.fulop hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Közben megtaláltam a jogi passzust, amely szerint:
Idézet:
„A fenti alapelvek kizárólag a Magyarországon született, itt élő magyar állampolgárok névkérelmeire vonatkoznak. Ezek a szabályok nem érvényesek az olyan esetekre, ha valamelyik szülő nem magyar állampolgár, illetve ha a szülők vagy a névkérelmező valamelyik, hazánkban nyilvántartott nemzeti-etnikai kisebbséghez tartozik.”

A szöveget értelmezve ha a kedves szülő Magyarországon élő egyik kisebbséghez tartozik, VAGY az egyik szülő nem magyar állampolgár, akkor gyakorlatilag olyan nevet adhat a gyermekének, amilyent akar. A fenti Milorád példa ezt támasztja alá. Továbbá volt régen az Áll az alku c. műsor, és benne egy játékos. Phaedra volt a neve, és így is írta. Nem úgy, hogy "fédra", ahogy a magyar szabályok rendelkeznek. Azért, mert az apja görög.
(#) Action2K válasza janikukac hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szerintem, ahogy "Zoli bácsi"-t ismerem, nem igazán humorból, mit inkább iróniából írta ezt. Nem de, Zoli bácsi?
(#) SzervízMacska válasza janikukac hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia. Én mostanában elég gyakran kínzom magam efféle "zenékkel", pl. hetek óta az FM88.1-et hallgatom napi tíz órában. Persze, ezt nem csupán mazochizmusból teszem, sokkal inkább utasaim "szórakoztatására". Ugyanis jelenleg személyszállítással foglalkozom. Ennek ellenére egyik videót sem volt erőm egyhuzamban végighallgatni a fokozott monotonitásuk és a néhol kifejezetten fülsértő hangzás miatt. További amatőr hibaként említeném a kacsás számban, mikor a tulajdonképpeni zenei alap alig hallható, de ami fölötte van, az a nyekergés széttépi az ember agyát. A másik nóta meg olyan, mintha a fejemre húztak volna egy bádog vödröt, s azt kongatnák mindenféle fém tárgyakkal.

Nem baj, hogy a mai divatos "szeletelő zene" lassan már nyomokban sem tartalmaz zenei elemeket, de ami van benne, azt harmonikusan és változatosan kellene alkalmazni. Itt jön a képbe a hallás, a ritmus-érzék, a kreativitás és tkp. a zenében ezek összességét hívhatnánk tehetségnek. Persze, ennek első számú mércéje mindig a közönség... Ha úgy érzed, szorult beléd bőven, akkor hajrá! Ha meg záptojás hull a fejedre, még mindig megtanulhatsz kenyeret sütni - hátha az jobban megy.
(#) Action2K válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Ha ezt Janikukac elolvassa, szívinfarktust kap.
(#) szamóca hozzászólása Feb 19, 2011 /

(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Életemben kétszer cipeltek el a dizsibe, majd több évtizedes tapasztalatot szerezve megállapítottam, hogy ez pont kettővel volt több, mint amit én egy egész életre igényelek... De a videó jó.
(#) puporka.fulop válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Köszönöm. Későn ugyan, de rákerestem a névre. Kenézy kórház.
(#) DuMatyi válasza puporka.fulop hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Úgy láttam a képen, hogy a nővérkének van karkötője. Csak egybe folyik a gyerekkel. Mondjuk azért erről a névadásról nekem az a véleményem, hogy "Ha Rómában akarsz élni, viselkedj úgy, mint a rómaiak". Azaz: ne adhasson automatikusan csak azért olyan nevet, amilyent akar, mert kisebbséginek vallja magát.

Ha az egyik, netán mindkét szülő külföldi, akkor más a tészta. De ha mindkét szülő magyar állampolgár (függetlenül attól, hogy melyik kisebbséghez tartozik), akkor miért is adhat ő más, akár be nem jegyzett nevet a gyermekének, mint Te vagy én? Mert akkor én német nemzetiséginek nevezem magam (nem kell bizonyítani a nyelvtudást - enni és aludni meg köszönni tudok németül), mert 1850 ben esetleg volt egy német valaki a családfánkban (gondolatkísérlet)?
Akkor egyből olyan nevet adok a gyermekemnek, amit akarok. Íme a kiskapu! Lehet akár Dömper vagy Televízió is. Ez nem vicc. A törvényből levezethető.

Sok nemzetiségi él Magyarországon. Érdekes, az ő szüleik többsége nem érezték szükségét annak, hogy akármilyen, de nem a névjegyzékben szereplő nevet adjanak. Vajon miért? Nem lesz attól valaki kisebbségi-nemzetiségi kevésbé, ha nem tetszés szerinti nevet adhat. Adhat például magyar átirattal de német eredettel rendelkező nevet. Szépen tudjon beszélni szerbül/horvátul/szlovénul... stb. Legyen tisztában mind a két "vére" (Magyar és a kisebbségi) szokásokkal, hagyományokkal, ünnepekkel. Ettől lesz nemzetiségi és magyar. Ez az, ami nem divat. Egyszer egyik délelőtt csak úgy zörgött a TV. Az illető magyarországi szerbnek vallotta magát. Csakhogy az első 3 mondat után belefulladt, és átváltott magyarra. Hát köhömm... Ha előnyt lehet kovácsolni belőle akkor kisebbségi vagyok, ha nem, akkor meg nem. Hogy is van ez?

Nem mellesleg jó volt látni ott, ahol főiskolára jártam, hogy mennyire ápolják a hagyományaikat. Ettől voltak ők igazán kisebbségi-nemzetiségiek.

A kisebbségi önkormányzati választásokkor nem lehet senkit regisztrálni milyen nemzetiségű (Még jó!). Ezzel szemben és épp ezért semmi de semmi akadálya nincs annak, hogy legközelebb más nemzetiségűnek vallja magát. Ez is egy hatalmas anomália.
(#) DuMatyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Mivel nem tudtam már módosítani: Végül: Aki utólag jogosultságot szerez (ott él, megházasodik), annak vizsgáznia kell az adott ország történelméből.
(#) DuMatyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Megint nem sikerült hozzáírni: Én a fenti kritériumot elvárnám a nemzetiségivé nyilvánítástól is. Persze az adott nemzetiség saját nyelvén.
(#) zenetom válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Na már megint.
Amik janikukac youtube csatornáján vannak, azok ilyen kis részei a diszkónak, "minimal" néven futnak ezek a zenék, és pont az a lényegük hogy unalmas, együtemű legyen. (Van még valami my new mix néven is, de az nem az övé, az full "gyári").
A rendes diszkó kb. 0.05%-át teszi ki az ilyen zene, mert néha ilyen is kell.
Szóval a diszkó az ez: Bővebben: Link
Meg ez: Bővebben: Link
(#) janikukac hozzászólása Feb 19, 2011 /

Nem kapok én infarktust, megértem ha nem tetszik. A lényeg , hogy nekem tetsszen, és mondtam, hogy elviselem a kritikát. Zoli bácsi meg sok oldalú, és az jó.
(#) zenetom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Az óvodások szoktak ilyeneket írkánli mikor irigyek valamire.
szerk.: most fejezzük be.
(#) szamóca válasza zenetom hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

A generációs érték, és érzésbeli különbségek egy disco-nak nevezett össznépi, (általában a fiatalabb korosztályt érintő) örömbanzájban nagyon eltérőek lettek mára. A 70' évek első Diszkó hulláma, majd a 80 évek euro-italo örülete, a 90' évek Acid-rave party-jai, a retro mánia, mind a korosztályok közti mind nagyobb szakadékot, különbségeket teszik láthatóvá, úgy zeneileg, mint morális szempontból.
Mára már nem is értem hogyan kevergetnek milyen effektprocikat, berendezéseket használnak a lemezlovasok, ha egyáltalán még így nevezik őket. A monoton, gépi hangzás lett úrrá a zenében, mivel mára már nehéz újat alkotni zeneileg. És az elektromos kütyük random effektgenerátorai, beépített felvevő memóriák, automata átúsztatók, stb pedig leveszik a terhet a vállunkról.
Megtűzik több kilowattnyi fényeffekttel, mindenki boldog bekiabálásokkal, és ez elég a bulihoz, pláne ha be is vegyszerezzük magunkat.
(#) zenetom válasza szamóca hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

No igen, így is lehet értelmezni.
Idézet:
„mivel mára már nehéz újat alkotni zeneileg”

Mivel már szinte mindent kitaláltak, a zenében, egyszerűen nincs új dallam, ami olyan hűde jó lenne.
De nem bulizhatnak az emberek ugyanarra a zenére évtizedeken, évszázadokon (sőt, mivel elfogytak a zenék, ezért a végtelenségig) keresztül.
Vagy mégis?
(#) zenetom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Akárki akármit mond. Én szívesen elmennék egy ilyenre.
Vita lezárva!!
(#) szamóca válasza zenetom hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Menny csak, a helyedben én is mennék. :yes:
(#) zenetom hozzászólása Feb 19, 2011 /

Aki még nem látta, annak kötelező!
Utazas az univerzum peremere
Van többi része is.
Én anno leszedtem HD-ben. Valami elképesztően gyönyörű.
szamóca: ezt most komolyan írtad, vagy csak "úgy"?
Következő: »»   1558 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem