Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok! Van itt olyan aki T-home-os és cisco modeme van? Lejárt a hűségnyilatkozatunk és újra kötöttük. Bekötötték az iptv-t, meg hoztak egy új modemet. A modemben elméletileg van wifi. A telefonnal látom is. De nem tudom mi a jelszó. Papirok alig vannak hozzá. Azon nem találtam semmit. Sajnos nem voltam itthon amikor bekötötték és nem tudtam megkérdezni tőlük.
Kábellel csatlakozz rá a modemre és próbálj meg úgy belépni a belső menübe (192.168.1.1), alapértelmezett jelszó/felhasználó: cisco/cisco vagy admin/admin Itt bent tudod kedvedre módosítani a jelszót. Ha nem megy akkor nem marad más mint az ügyfélszolgálattal való tanácskozás.
Majd kipróbálom ezt is. Egy másik fórumon mondták hogy nézzem meg a modem sorozatszámával. Tehát a sorozatszámát beírtam jelszónak. Láss csodát jó lett. Úgyhogy most ezzel használom.
Amúgy milyen kábellel csatlakozzak rá?
Tapasztalat szerint a kicsi ventilátor fütyül, a nagy zúg. A nagy kisebb fordulatszámon is tud akkora légáramot létrehozni, mint a kicsi, de kevésbé zavar, hogy zúg. A hab a tortán, hogy mivel még le is szabályoztuk, a nem (annyira) zavaró zúgás még halkabb. Emellett a csapágyazás enyhébb igénybevétele miatt a ventilátor élettartama meg is nő.
Érdekes, cisconál még ilyet nem hallottam de majd én is kipróbálom. Amúgy simán LAN-on keresztül gondoltam a kábeles rácsatlakozást.
Értem. Csak azt nem értem hogy hogyan mennyek bele a menüjébe?
Megnyitod a böngészőt és beírod ezt a címsorba: 192.168.1.1 Cisco termékeknél ezzel az ip-vel tudod elérni őket.
Erről az élettartamról, illetve csapágyozásról jutott eszembe, hogy mivel ma van a szülinapom, begurulok a városba, és lezavarok egy sört. Majd hazafele tolom a bicót, mert lámpám sincs.
Sziasztok!
Nyilvánosak a ponthatárok. Nem tudom örüljek-e vagy még várjak. SZE-MTK Villamosmérnök szakra jelentkeztem. 22 pont pluszban vagyok. Mikor küldenek értesítést?
Gratulálok , sok sikert ! A villamosmérnökin pontosan mit tanítanak?
Én sajnos körülbelül ugyanennyivel vagyok mínuszban...
Komolyan? PIC-is?
Zolee: na ne már!! Komolyan? Sajnálom.
Hova jelentkeztél és milyen szakra?
Idézet: „Komolyan? PIC-is?” Azért ennyire nem sarkos a dolog, de előbb végezd el a gimmnáziumot tisztességgel. Ki tudja mi lesz mire te végzel.
Kandó, Pest... (villamosmérnöki) Úgy tűnik nem kaptam meg a lehetőséget, hogy kijavítsam a hülyeségemet.
A fejembe látsz...
szerk.: Kellett felhozni témának a ventilátor vezérlést...
Én is nagyon sajnálom Zolee, igazán jó PIC-es vagy, bejuthattál volna. :nemtudom: :law:
Itt ez a legkevesebb, ami számít. Nem csak programoznak ott. Sok a tölteléktantárgy is, amit örül az ember, ha elvégez. Sokszor jobban szivatják az embert az ilyen tölteléktárgyakkal, mint a komolyabb tárgyakkal.
Lehet, tényleg azért nem vettek fel, mert "olyan jó PIC-es vagyok"...
Sajnálni azért nem kell, nem dől össze a világ emiatt. Ha nem rúgtak volna ki, akkor nem mentem volna el CNC tanfolyamra, nem ismerek meg ott néhány jó arcot, nem teszek szert új kapcsolatokra, stb... Nem bánom, hogy így alakultak a dolgok, és most sem aggódom amiatt, hogy a jövőmben nem fogom elérni azt, amit most el akarok. Jobban belegondolva, ebben még talán hátráltat is a főiskola. A kellő tudást a jövőre nézve pedig úgy érzem jelen pillanatban, hogy már megszereztem. Önnyi...
Köszönöm!
Már meg is vagyok, holnap is van nap.
Nem vagyok otthon a pontokban, de van még ilyen, hogy pótfelvételi?
Vagy meg lehet fellebbezni? Még 90körül amikor én felvételiztem volt aki megtette ezeket, és pozitivan sült el. Látták mennyire akarja, és fel is vették. Persze akkor még nem gépek ültek a felsőoktatásban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |