Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mégis inkább a találkozóra kellett volna menned. Ha ennyire nem tetszett a tenger.
Itt:Bővebben: Link
Köszi, már egy album át is lett nézve !
No átnéztem. Sajnálom, hogy nem tudtam menni, meg hogy nem voltak kitűzők, és nem tudtam meg , ki kicsoda.
Amit észre vettem, hogy Zoli bácsi volt a főszakács: Bővebben: Link Kálmán bácsi is eljutott: Bővebben: Link és, hogy a nők is szép számmal megjelentek. De jó lett volna ott lenni. :no:
Nem, sajnos nem tudom melyik lehetsz. Sajnálom..
Beugratós kérdés volt, Sajnos én sem voltam ott.
Tegnap majdnem egész délutánom ráment, mire sikerült (volna) beszerelni egy vezetékes csengőt. A dolog lényege, hogy nem akartam az ajtófélfát átfúrni, meg egyéb kókány megoldásokat alkalmazni, hanem a kaputól szépen föl a padlásra, és a padláson át le az előszobába, azon a furaton, ahol régen az internet koax kábele jött le.
Csakhogy kissé "betemetődött" a lyuk (lehet én h*lye raktam bele még anno valami tömítést..). Sebaj, vékony a vezeték, kinyomom a lyukból a tömítést (kavicsot?) egy vasrúddal. A vasrúd átjött, viszont a lyuk újra eltömült. 2-3. próbálkozásra már a vasrúd beleszorult. Másik vasrúddal próbáltam kiütögetni, de nem akarja az igazságot. Valakinek valami ötlet? Szerk.: a vezetékes csengő egy átalakított vezetéknélküli csengő.
Ott hibáztál, hogy amikor a vasrúd átment mindjárt rá kellett volna rögzíteni a vezetéket és azzal behúzni. Plafonba mindig alulról felfelé kell húzni, mert a lepotyogó törmelék reteszeli a furatban a drótot. Most már csak azzal próbálkozhatsz, hogy alulról felfelé megpróbálod egy másik vassal kikocogtatni a beszorultat. Nem irigyellek, antennaszerelő koromban sokat küzdöttem én is ilyesmivel. Ja és lehetőleg sima vasrudat használj, ne azt a csavart mintás betonvasat.
Az a baj, hogy a vasrúdra nem nagyon lehet akasztani semmit, mert lejön, ráadásul elég vastag. Szóval valami vékonyabb, de egyenesm rideg és ahogy mondtad, sima rúd kéne valahonnan.
Nem akasztani kell, hanem szigetelőszalaggal rárögzíteni. Persze ez már csak legközelebb segíthet, de maximum 8-as betonvassal próbálkoztam volna a koax helyén.
Más nem volt, így is örültem, hogy ilyet találtam. A lyuk belseje pedig erősen dörzsölődik a rúddal, a szigszalag szerintem lehorzsolódna.
Most azon töröm majd a fejem honnan a túróból szerezzek vékonyka rudat.
Az most jól jönne. Bár lehet a 2. ütésre széttörne.
Önts bele folyékony nitrogént! A hidegtől hátha annyira összezsugorodik, hogy kipottyan a lukból... :eeknoes:
Ez jó ötlet De mi történne akkor h aa kiálló véget befogná fúrógépbe? Talán kidörzsölné annyira hogy kijöjjön, csak lehet hogy feltekerné a gép Tomikát :no: Ami nem olyan kellemes
Nem fér be a tokmányba.
zolee1209: sajnos most csak gáz halmazállapotúba van itthon. Szerk.: mármint nitrogén.
Nem rossz ötlet, ha kicsit mozog a rúd. De ha teljesen beágyazódott, akkor sajnos le kell bontani a mennyezetet, hogy ki lehessen szedni.
Tomika meg a nagy mutatvány előtt igyon meg két felest és akkor nem lesz gond az erővel.
Meg egyen hozzá egy sportszeletet!
szerk.: Vagy meg kell kérni egy szakmabelit, hogy csalogassa ki a rudat a lukból... :hehe:
A mennyezet lebontása nem elég, valami megmagyarázhatatlan mágneses erő ugyanúgy a levegőben tartaná (lebegne). Egy pont ráeső meteor talán el bírná onnan mozdítani.
Szerk.: Meg van a megoldás: invertálni kell a teret a vasrúdra.
akkor hányas vasrúd az? Az átlag fúrók tokmánya 12-16 ig befog De lehet hogy inkább neked nem való ez a fúrós dolog, tapasztalat. Sajnos magamon tapasztaltam, az emberi okosság, nem megy át a cső? Koptassuk ki a fúróval.. mondom jó, egyszer megfeszült a fúró aztán a fúró megállt, a gép nem, így az 1800W-os ütvefúró szépen megrántotta a csuklóm, azóta ilyeneket nem vállalok
Akkor nem is kell olyan sokat várnod, egy év durván és ideér!
Idézet: „Az átlag fúrók tokmánya 12-16 ig befog” Na, akkor az enyém nem egy átlagos fúró. Vagy legalábbis a tokmánya nem az. Zolee: világvégére kész lesz a csengő? Nem rossz. Szerk.: azért addig nem várok, inkább szerzek valahonnan C4-et. Beírom gugliba hogy "C4" és kiad egy csomó Citroent.
De gondolom oxigénnel keverve ezért nem jó.
Majd kiderül, hogy a halál hányszor csenget!
Na mindegy, az a lényeg hogy nem jutottam előrébb, de azért köszi mindenkinek a segítséget!
zolee: Te meg menjél forrasztani
Egyébként mekkora darab áll ki belőle? Egy ráhúzott csővel nem lehetne elhajlítani? Akkor volna erőkar forgatni kézzel is. Szép lassan kitudnád mozgatni a helyéről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |