Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1698 / 3606
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Mégis inkább a találkozóra kellett volna menned. Ha ennyire nem tetszett a tenger.
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Lehet. Képek merre vannak?

Köszi, már egy album át is lett nézve !
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

No átnéztem. Sajnálom, hogy nem tudtam menni, meg hogy nem voltak kitűzők, és nem tudtam meg , ki kicsoda.
Amit észre vettem, hogy Zoli bácsi volt a főszakács: Bővebben: Link
Kálmán bácsi is eljutott: Bővebben: Link és, hogy a nők is szép számmal megjelentek.

De jó lett volna ott lenni. :no:

No és engem megtaláltál?

Nem, sajnos nem tudom melyik lehetsz. Sajnálom..

Beugratós kérdés volt, Sajnos én sem voltam ott.

Juj, ez gonosz dolog volt...
(#) zenetom hozzászólása Aug 24, 2011 /

Tegnap majdnem egész délutánom ráment, mire sikerült (volna) beszerelni egy vezetékes csengőt. A dolog lényege, hogy nem akartam az ajtófélfát átfúrni, meg egyéb kókány megoldásokat alkalmazni, hanem a kaputól szépen föl a padlásra, és a padláson át le az előszobába, azon a furaton, ahol régen az internet koax kábele jött le.
Csakhogy kissé "betemetődött" a lyuk (lehet én h*lye raktam bele még anno valami tömítést..). Sebaj, vékony a vezeték, kinyomom a lyukból a tömítést (kavicsot?) egy vasrúddal. A vasrúd átjött, viszont a lyuk újra eltömült. 2-3. próbálkozásra már a vasrúd beleszorult. Másik vasrúddal próbáltam kiütögetni, de nem akarja az igazságot. Valakinek valami ötlet?
Szerk.: a vezetékes csengő egy átalakított vezetéknélküli csengő.
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Ott hibáztál, hogy amikor a vasrúd átment mindjárt rá kellett volna rögzíteni a vezetéket és azzal behúzni. Plafonba mindig alulról felfelé kell húzni, mert a lepotyogó törmelék reteszeli a furatban a drótot. Most már csak azzal próbálkozhatsz, hogy alulról felfelé megpróbálod egy másik vassal kikocogtatni a beszorultat. Nem irigyellek, antennaszerelő koromban sokat küzdöttem én is ilyesmivel. Ja és lehetőleg sima vasrudat használj, ne azt a csavart mintás betonvasat.
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Az a baj, hogy a vasrúdra nem nagyon lehet akasztani semmit, mert lejön, ráadásul elég vastag. Szóval valami vékonyabb, de egyenesm rideg és ahogy mondtad, sima rúd kéne valahonnan.

Nem akasztani kell, hanem szigetelőszalaggal rárögzíteni. Persze ez már csak legközelebb segíthet, de maximum 8-as betonvassal próbálkoztam volna a koax helyén.

Más nem volt, így is örültem, hogy ilyet találtam. A lyuk belseje pedig erősen dörzsölődik a rúddal, a szigszalag szerintem lehorzsolódna.
Most azon töröm majd a fejem honnan a túróból szerezzek vékonyka rudat.

Egy kínai falfúrószár?

Az most jól jönne. Bár lehet a 2. ütésre széttörne.
(#) zolee1209 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Önts bele folyékony nitrogént! A hidegtől hátha annyira összezsugorodik, hogy kipottyan a lukból... :eeknoes:
(#) zoly15 válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Ez jó ötlet De mi történne akkor h aa kiálló véget befogná fúrógépbe? Talán kidörzsölné annyira hogy kijöjjön, csak lehet hogy feltekerné a gép Tomikát :no: Ami nem olyan kellemes
(#) zenetom válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Nem fér be a tokmányba.
zolee1209: sajnos most csak gáz halmazállapotúba van itthon.
Szerk.: mármint nitrogén.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Nem rossz ötlet, ha kicsit mozog a rúd. De ha teljesen beágyazódott, akkor sajnos le kell bontani a mennyezetet, hogy ki lehessen szedni.
Tomika meg a nagy mutatvány előtt igyon meg két felest és akkor nem lesz gond az erővel.
(#) zolee1209 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Meg egyen hozzá egy sportszeletet!

szerk.: Vagy meg kell kérni egy szakmabelit, hogy csalogassa ki a rudat a lukból... :hehe:
(#) zenetom válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

A mennyezet lebontása nem elég, valami megmagyarázhatatlan mágneses erő ugyanúgy a levegőben tartaná (lebegne). Egy pont ráeső meteor talán el bírná onnan mozdítani.
Szerk.: Meg van a megoldás: invertálni kell a teret a vasrúdra.
(#) zoly15 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

akkor hányas vasrúd az? Az átlag fúrók tokmánya 12-16 ig befog De lehet hogy inkább neked nem való ez a fúrós dolog, tapasztalat. Sajnos magamon tapasztaltam, az emberi okosság, nem megy át a cső? Koptassuk ki a fúróval.. mondom jó, egyszer megfeszült a fúró aztán a fúró megállt, a gép nem, így az 1800W-os ütvefúró szépen megrántotta a csuklóm, azóta ilyeneket nem vállalok

Akkor nem is kell olyan sokat várnod, egy év durván és ideér!
(#) zenetom válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Idézet:
„Az átlag fúrók tokmánya 12-16 ig befog”

Na, akkor az enyém nem egy átlagos fúró. Vagy legalábbis a tokmánya nem az.
Zolee: világvégére kész lesz a csengő? Nem rossz.
Szerk.: azért addig nem várok, inkább szerzek valahonnan C4-et.
Beírom gugliba hogy "C4" és kiad egy csomó Citroent.

De gondolom oxigénnel keverve ezért nem jó.

Majd kiderül, hogy a halál hányszor csenget!
(#) zenetom hozzászólása Aug 24, 2011 /

Na mindegy, az a lényeg hogy nem jutottam előrébb, de azért köszi mindenkinek a segítséget!
zolee: Te meg menjél forrasztani
(#) zolika60 hozzászólása Aug 24, 2011 /

Egyébként mekkora darab áll ki belőle? Egy ráhúzott csővel nem lehetne elhajlítani? Akkor volna erőkar forgatni kézzel is. Szép lassan kitudnád mozgatni a helyéről.
(#) Ricsi89 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Milyen csövet dugtál te abba az apró lyukba? Egy koax kábel egy 8-as lyukon átfér. Tehát akkor kb hasonló lehetett eredetileg az a lyuk. Collos fűtéscsövet akartál belegyömöszölni abba a lyukba?
Következő: »»   1698 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem