Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Na ezzel megnyugtatom a fiamat, hogy a második félév könnyebb lesz. Most még nem tudja, hova menjen tovább tanulni. December 9.-ig kell eldönteni. Olyan elképzelése van, hogy robot vezérlés féleség. Gépészet, és valamiféle informatika, ipari robotok programozása, üzemeltetése, karbantartása, valami ilyesmi. Nem tudjuk milyen idevágó szakok vannak. Utánanézünk.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
Tudom, tudom. Én most vagyok 9.ben és meg kell hogy mondjam, nem piskóta. Küzdeni kell, hogy ne a "nem tanul" kategóriába soroljanak. A 8. második féléve után kemény, de csak meg kell szokni.
Irok privátot.
Én is hasonlóban gondolkotam (elektro legyen benne) de nem volt a szüleimnek is megfelelően magas szinvonalú gimnázium, így maradtam a matematika szaknál. Később majd jól fog jönni.
Bocsánat, nem megbántani akartalak, csak azt hittem, már tanultátok a kör kerületét, és a mértékegység átváltásokat (perc-másodperc, cm-m)
Az a baj, hogy a születési évet nem kell megadni regisztrációkor. A fiatalokat nem tudom rendesen besaccolni, hány évesek lehetnek, aztán ilyen félreértések lesznek, mint ez is. Mégegyszer bocs. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
Hali, még mindig nem tudom rendesen használni a keresőt. Még mindig javítás alatt van?
Nincs gond, tanultuk is, a kör kerülete meg is van, de mivel még sohasem számoltam ilyet ezért gondoltam megkérdezem (ha szabad)...
A mm-es dolog pedig munka velejárója. Ha a nick nevem alapján saccoltál, akkor elég erőteljesen mellé lőttél(tek) ugyanis 2007-ben regisztráltam... ![]()
Persze, mindenkinél előfordulhat, és le is írtam a szerintem helyes választ az első hozzászólásomban, csak meghökkentem, ami szintén előfordul bárkinél.
Azon is meg szoktam lepődni pl a fészbúkon, hogy az ilyen kérdésekre hányféle megoldás születik: 6+6*(6-6)/6
Javaslom évente írd át a nicked- zoli 22-23-24
![]()
Én ugyan benne vagyok a Pofakönyvben, ha rendesen használja az ember, szerintem nincs vele semmi gond. Csak sajnos árad belőle a marhaság, ami egyre unalmasabb. Szerintem az ismerősök bejelölése, és a kommunikáció jó dolog. A baj azokkal van, akik kiírnak mindenféle marhaságot, sokszor magukra hozzák a szégyent, ami miatt szinte sajnálni lehet őket. A politizálással szintén idegesítik egymást, de emellett szerintem sokan az állásukkal játszanak. Természetesen egy születésnapi köszöntés jól tud esni. És természetesen csak olyat jelöljön be az ember, akit rendesen ismer. A privát üzenetek használata szinte kiváltotta az sms-t, a telefonálást, és ez ingyenes. Mivel volt olyan időszak, hogy sokáig távol voltam, nagyon jó volt, hogy a tananyagról tudtunk írogatni, és osztálytársaim elküldték a feladatok számát, vagy beszkennelték a leírt szöveget. Ezen kívül meg lehet szervezni üzemlátogatásokat az ismerősökkel, stb.
Azokat nem értem, akik egész nap tanulás helyett a Pofakönyvben turkálnak. Egyszerűen érthetetlen, mit csinálnak. Én ha bekapcsolom a gépet, megnézem az üzeneteket, válaszolok, és ennyi elég is. Itt a HE-n több olvasnivaló van, mint ott. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
Teljesen egyetértek veled!
Én pont ezért írtam a bemutatkozásba hogy hány éves vagyok. Évente módosítom. Amúgy meg kellett adni (ha jól emlékszem) hogy mennyi idős vagy, csak nem nyilvános az adatlapon. De felesleges is volna. Aki olyan odahazudik valamit. Azok meg akik ténylegesen a fórum tagjai akarnak lenni beleírják a bemutatkozásba. Én sem titkolózom, megmondom 15 éves vagyok és kész. Januárban leszek 16. Ennyi. Nem értem azokat akik ilyenekkel titkolóznak. Értelmetlen. Persze mivel nyílt fórom ezért meg kell gondolni mit ír ki az ember, de épeszű ember ezt alapból betartsa. Természetesnek veszi. A többi meg gyorsan szelektálódik innét.
Nekem van olyan osztálytársam aki úgy jött műszaki iskolába hogy nem látott még csavarhúzót. Olyanról hogy ismeretlen kifejezése a képletből még nem is hallott. Volt aki fémmegmunkálás közben a hatszögbe tudott varázsolni derékszöget. És ez nem ugyan az az ember. Mindegyik más.
Náluk múlt évben műszaki rajzon, valahogy nem sikerült megrajzolnia az alaknak egy derékszögű hàromszöget, mert váltig állitotta, hogyabban ugyan 2 derèkszög van. Mondtuk neki, ha sikerül, akkor mindenki fizet neki valamit a büfében. Nem sikerült neki.
Bár kicsit elkéstem, de reagálnék rá, tegnap este bizonyos okokból kifolyólag nem nagyon voltam számítógép közelben, nem is akartam, nem is hiányzott.
A logisztikás csajokra gondolok most épp. Mennyi idősek vagytok pontosan? Én egy kizárólag elektronikai iskolába járok, egyetlen csaj van az egész suliban. El sem tudod képzelni, hogy mennyire frusztráló érzés egész nap csak srácok közt lenni. Persze van jó oldala, nincs visítozás, vagy egy tipikus csajos veszekedés, és most vagy csak én vagyok túl konzervatív ("manapság fiú lánnyal milyen már"), de nekem hiányoznak onnan, egyszerűen egyik nélkül a másik nem él meg rendesen. A harmincegy osztálytáramból rajtam kívül HÁROM embert érdekel az elektronika. Egyikük nagyjából vágja a témát, a másik kettő ilyen hozzáállással, ami nekik van, sosem fog semmire jutni. A többi 27 osztálytársam magasról sz.ik bele az egészbe, azt se tudja, mi fán terem az elektronika. Van aki eljutott az ohm képlet megtanulásáig, de van olyan, aki a teljesítményt W-vel jelölte, merthogy a fizikában is azzal van (ha valakinek nem esne le, a fizikában a W, mint work a munkát jelöli, ő ezt gondolta teljesítménynek). Ennyi erővel nyugodtan jöhetnének csajok is, talán még többre vinnék, ők legalább tanulnak. A dohányzáson nem éri meg kiakadni. Egyrészt csak te mész tönkre bele, mert sokan vannak, másrészt te aztán földhöz is vághatod magad, akkor sem szoktatsz le egy embert a dohányzásról! A patkányt így könnyű előhozni példának, de nézd meg, hogy miért csinálták az atombombát. Egy kis történelem, ez a része kifejezetten tetszik. Nem vitás, az ember gyarló, csak magának akar jót, akár a másik élete árán. De most komolyan.. Te is ember vagy! Mi értelme a saját fajodat utálni? Nem érzed magad jól ebben a világban. Rengeteg szép dolog van még így is! Az ilyeneket el kell engedni, mert ha benned marad, rettentő rossz lesz, gyomorgörccsel kelsz fel reggel, és nem egy dolgozat miatt, hanem minden egyes nap, a téged körülvevő világ miatt. Talán mondanom sem kell, hogy ez a depresszió kezdete. Közben megnéztem az adatlapod. Jópár éve én is ilyen voltam ám! (Mondjuk nem 15, hanem két-három évvel fiatalabban.) Utáltam az osztálytársaimat, a csajokkal tele volt a ... hócipőm, és még sorolhatnám. 18 évesen, remélem Te is másként látod majd a világot, és rájössz, így nem lehet messzire menni. Nem kell megváltani az emberiséget, nem is fogod tudni. Csak próbáld meg jól érezni magad. Légy kiemelkedő a szakmádban, fuss be csodás karriert. Délután legyen hova, kihez hazamenned, és csodás életed lesz. Ha siránkozol, lehetsz boldog, de ott lesz benned egy tüske, ami bizony mindig bökni fog. Erre tuti kapok pár negatívat, mert mostanában nagyon megy itt a savanykodás az élettel kapcsolatban. De talán lesz olyan, aki egyet ért a szemléletemmel.
Pont annyi idős vagy mint a fiam, ő is műszaki szakközépbe jár, most még mindent tanulnak, elektronikát, mechanikát, pneumatikát, hidraulikát, év végére kell eldönteni hogy merre tovább, elektromos vagy mechanikus irányba, estleg mindkettő.
Alapból az autók éredklik.
Egyet értek veled. Nem siránkozok, csak megjegyeztem. Azért mondtam, mert amúgy amikor külön van a két csoport minden rendben. Csönd van az órákon. 6 elektrós van, ebből ketten vagyunk akiket érdekel. Van olyan aki az érettségi letétele után légiós akar lenni. Azután kommandós. Minek jött ide? Túl hülye volt a tiszti iskolához. Múltkor az egyik logisztikás végighisztizte az egész szünetet, mert telefonozott az órán és a tanár elvette a telefonját. Azt ordibálta: Mi lesz velem a Facebbok nélkül. Nem panaszkodom. Már rájöttem, ebben a világban csak az marad életben, az marad meg normálisnak aki nem törődik a hülyékkel.
Bővebben: Link Idézet: „Igaz úton járj, jutalmat ne várj! Te csak indulj el és senkire soha ne várj! Mindig tisztán élj és sose ígérj! Te csak indulj el és semmit ne remélj!”
Ruszki barkácsgépnek (az az ujjlevágós, 1993 évjárat
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
Látod én is ezt mondtam, nálunk nincsenek csajok, igazából mindenki sz.r bele mindenbe, csönd van a szünetekben, csönd van órákon. Igaz nem a figyelős, fegyelmezett magatartás, hanem a fekvés, meg a semmittevés, de aki figyelni akar, legalább tud. Csak arra akartam rámutatni, hogy akármilyenek is a csajok, Velük jobb lenne.
Figyelj telefonozás nálunk is megy órán, sőt, én is szoktam, de annak általában oka van. A tanárok nagyrészét nem érdekli, vagy éppen érdekli, csak nem balhézik miatta. Aki nem tűri az is csak rádszól, hogy tedd el. Oda én sem adnám, nem feltétlenül az anyagi értéke miatt, de elég sok privát dolog van rajt. A képek, az üzenetek, de ha nagyon szigorúan vesszük, még a telefonszámok is. Én nem mondhatom, hogy nem törődöm a hülyékkel, hidd el, a legtöbben ott az értelem, csak rosszul kezelik. Én akármilyen hülyével megpróbálok emberi módon kapcsolatot teremteni, és sok esetben sikerrel járok.
Nem vagyunk egyformák. Az én szememben ők nincsenek. Nem veszem figyelembe őket. Látom hogy mit össze marháskodnak, jót röhögök rajtok és ennyi. Megmondom úgy ahogy van. Engem idegesít a visítozás és a felesleges beszéd. Én beszélni Fekete István regényeiből tanultam meg szépen magyarul, az Ő Matulájától én is sok mindent tanultam, nem csak Tutajos. Az életemet a fémzene határozza meg. Csendes vagyok, szigorú életszemléttel.
El sem tudom képzelni, mi oka lehet egy tanítási órán a telefonozásnak. Ezen mindig ledöbbenek. A tanár helyében ilyen esetekre rendszeresítenék egy kalapácsot, és ott a delikvens szeme láttára verném darabokra. Nem igazán értek hozzá, mert még csak húsz éve van mobilom, de az enyémeken volt mindig kikapcsoló gomb. Azt hiszem, nem telefonozni kellene az iskolába járni.
Nálunk a cégnél tilos a telefonozás (munka közben). Szép, hatjegyű csekkel díjazzák. Néhány napja rúgták ki az egyik kollégámat, akinek a "bűnlajstromán" ez is szerepelt...
Bocs. Sajnos erősen szenvedő alanyai vagyunk a dolognak évek óta, ezért jött ki belőlem.
Borzasztó ez az iskolai telefonozás. Minden nyavalyára odafigyelnek, csak a tananyagra nem. És ami a legrosszabb, hogy pont a természettudományos tantárgyakra tojnak a legjobban. A matekot még valahogy 2-esre megoldják, de pl. a fizikából azt se tudják miről van szó...
Pedig pont ez a két tantárgy lenne a legfontosabb. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
Ezt a telefonozást én sem értem. Nekem van hogy a telefonom 2 hónapig lemerülten valamelyik fiók aljában ücsörög. És nem hiányzik soha. Ma is az egyik végig telefonozta a szlovák órát, persze a fa...k ment. És amikor a tanár rászólt még ő kezdett el kiabálni a tanárral.
![]()
A telefonnal én is így vagyok. Valahogy a mobilt teljesen kimaradt az életemből. (Van egy, de kb. 10 éves, és nagy ritkán használom.) Az ismerőseimmel a pofakönyv-el kommunikálok, bőven elég. Ha valakinek kell valami, ír. És ebben az a jó, hogy a számítógépen akkor nézem meg az üzeneteket, amikor akarom, nem csörög, pittyeg, kattog, rezeg, villog a zsebemben, stb.
Az iskolában pedig órán, és szünetben is betiltanám, házirendben rögzíteném a telefon használatának szabályait. Szünetben se kell telefonozni, ott vannak a többiek, vagy tanulni is lehet. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
Sajnos ez megy minden iskolában, én sem értem, hogy miért jó telefonozni az órán, és a sok marhaságot olvasni ami a facebook-on megy, ahelyett, hogy tanulna valami értelmeset legalább. Az a baj, hogy a teljes érdektelenség hiánya miatt van ez, a másik hogy brahiból csinálják, és aki esetleg oda akar figyelni nem hagyják azt sem. Az, hogy pofán vágni a diákot, meg összetörni a telefonját ez sajnos ma már nem megy. Azért nem megy, mert ennek büntetőjogi és anyagi következményei vannak. Ahhoz, hogy ezt ne csinálják órán, otthon is fegyelemnek és szigorúságnak kellene lennie. De nincs. És ez nem a gyerekek hibája, hanem a szülőké. Azon kívül nem a tanár feladata lenne megtanítani arra amit a szülő nem tett meg. A tanárnak a tananyagot kellene átadnia, és nem a fegyelmezéssel foglalkoznia. A másik fele amin ki vagyok akadva az a sok népbutító valóságshow. Akkor dobtam egy hátast, amikor az egyik diákom meséli vígan, hogy milyen jó volt az esti való világ c. műsor. Mondom neki, hogy nem tudom, mert én nem nézek ilyen lekvárzsibbasztó műsorokat. Kérdem én, hogy miért nézi? Azt mondja: Nagyon sokat lehet belőle tanulni! Mondom, mit? Az élet dolgait. Kemény mi? Aztán próbáltam meggyőzni, hogy az egy megrendezett valami, és semmi értelme, meg arra szolgál, hogy butítsa az embereket, és inkább arra próbáljon fókuszálni, amit tanítok neki. Nem sikerült meggyőznöm. Az is nagyon nagy baj, hogy a TV neveli fel a gyerekeket, mert a szülőknek vagy nincs ideje, vagy pedig kedve foglalkozni a gyerekével. Inkább leülteti a TV elé, hogy nyugton legyen. A gyerek meg olyan lesz, mint amit a TV-ben lát. Sokat hallottam tőlük azt is, hogy milyen kilátástalan a helyzetük, meg hogy nincs munkahely, hol fognak dolgozni. Ebben részben igazuk van, de ha nem így állnak hozzá, hogy a valóságshow-n és a facebookon nevelkednek, és netán tanulnak is valamit, akkor lesz állásuk. A harmadik kedvencem a réz visszavitele a MÉH-be. Mondták fennhangon, ebben fél kg réz van, az 600Ft. Mondom igen, de ha Te abból a rézből megtekersz egy kimenőtrafót és eladod 20.000Ft-ért, akkor az jobb nem? Nézett mint Szergej a körkínóban, hogy jé ilyet is lehet? Csak mondom itt jön a képbe a tanulás, hogy meg tudd ezt csinálni. Szóval sajnos nem könnyű a mai fiatalokkal, és nekik sem könnyű az életük.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
Sajnos a munkalehetőség elég bajos. Itt Gútán régen több gyár is volt. Itt gyártották a méltán híres Babetta segéd motorkerékpárokat. Volt bútorgyár. És a jó természetrajzi viszonyok miatt virágzó TSZ. Most van egy majdnem döglött TSZ amiből már csak elküldenek embereket, felvenni senkit. Meg egy kábelgyár, de az szalagmunka, nem embernek való. Révkomáromban üzemelt a hajógyár, most is megvan még, leépülve vergődik. Egy két megrendelés kis hajókra és ennyi. A hajógyár szomszédjában van az iskola ahova járok (régen az iskola a gyárhoz tartozott, a gyár alapította saját részre oktatott munkásokat). Minden nap látom a leépült, tönkrement épületeket, hangárokat. Pusztul az egész. Pedig több ezer ember dolgozott ott. Most egy pár százan. Kb. hasonló történet mint a Csepel Műveké. Nincs a közelben semmi. Én azért választottam ezt a szakot, mert érdekel és bármi lesz is a villanyszerelőre/elektrotechnikusra mindig szükség lesz. Régen a sok gyár miatt könnyebb volt, de a szakmunkás lassan újra megbecsült ember lesz, mert már senki nem akar dolgozni. Kevés lesz a melós, ezért a fizetésük is magasabb lesz. Reménykedek. Mást nem tehetek.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
Jó napot.
Tisztelet moderátorok. A csatólt képek méretét nem lehet ne-e megnövelni mert már a kisebb gépek is 3 megás képet készítenek ? A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |