Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2427 / 3608
(#) Ricsi89 válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

Mi héjában főzzük a krumplit, másabb az íze úgy, nem lesz olyan vízízű.
(#) mpityu65 hozzászólása Márc 31, 2015 /

Nem tudom látta-e már valaki. apx200
(#) granpa válasza mpityu65 hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

Értelmezd a fejléc második mondatát légy szíves.
(#) Kovidivi hozzászólása Ápr 4, 2015 /

Sziasztok!
Szerintetek az normális, hogy ha a mosógép engedi le a vizet, a konyhában a lefolyó buborékol, mert levegőt szív? Ez még a jobbik eset, mert nem a bűz jön fel, de mégis furcsa.
(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Az biztos is, mert a folyosón levő csapba engedték bele a jómunkások a malteros vizet. Ott csak cseppenként folyik le a víz. De miért szívja a konyhában a lefolyó a levegőt befelé? Ha dugulás lenne, nem kifelé szeretne a levegő szökni, hogy legyen helye a víznek?
(#) pjg válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Nálunk a függőleges 110mm-es cső meghosszabbításában van egy 35-ös cső a tetőre. Onnan kap levegőt. Amikor az eldugult (beleköltözött egy darázs család) Akkor a wc lehúzásakor kiszippantotta a fürdőkád bűzelzárójából a vizet. Ilyen szellőzőcső neked is kellene lenni.
(#) Kovidivi válasza pjg hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Szia. Erről hallottam már. A fürdőkádnál nem tűnik el a víz szerencsére, csak a konyha buborékol, de a bűzelzárás működik tovább. Akkor a társasház szerelvényei között rejtőzik, és szerintem maradni is fog.
(#) zoly15 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Valami dugulás lesz, esetleg a strang szellőzőnél vagy ilyesmi.
(#) elektroncso hozzászólása Ápr 5, 2015 /

Sziasztok.
Májusban jön innen valaki Pécsre az elektrotechnikai versenyre? Huszonvalahányadikán lesz. Sajnos még pontos dátumot nem tudunk. A mi iskolánk minden évben megy, idén vagyok elsős itt, ketten megyünk az osztályból és ketten másik osztályokból. Jó lenne találkozni valakivel az itteniek közül. Jó hosszú utazás lesz. Valaki nem tud véletlenül egy jó szakboltot Pécsen?
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
(#) mikrokapcsolo válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Helló! Az elektronikai konstrukciós versenyre gondolsz?
Szerk.: Most vettem észre, a Pécsire gondoltál.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
(#) elektroncso válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Igen a Pécsire gondolok. Konstrukciós versenyre nehéz lenne eljutni, kevesen vannak az iskolában (egy kezemen meg tudnám számolni) hányan foglalkoznak komolyan elektronikával. Kevesen vannak akiket egyáltalán érdekel a szakma. Illetve felvidéki iskola vagyunk, azt sem tudom, hogy a tanár úr hogy intézte el azt, hogy Pécsre menjünk versenyre.
(#) Kovidivi válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Szia. Én csak ezt a boltot ismertem, remélem még nyitva van: Bővebben: Link
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 9, 2015 /

A csavart nagy nehezen levettem, de ezt már nem tudom hogy kellene lehúzni. Van ötlet?

Picture 3.jpg

(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

És ha nem akar jönni, segíthet, mialatt feszítve van előbb leírtak szerint, ha kicsit kalapáccsal koccintassz a tengelyre, tengelyirányban. Úgy, hogy az anyát visszatekered nem meghúzva, hanem maradjon 1-2mm az anya ütközési pontjától. Csak érzéssel, nehogy menet sérüljön, de ez sokat érhet.
(#) Ricsi89 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Esetleg picit rámelegíteni a lendkeréknél, az alu nagyobbat tágul, mint az acél főtengely és hamarabb lejön. Én is jártam már úgy, hogy hiába ütöttem kalapáccsal a főtengelyt, meg sem mozdult a lendkerék, hőlégfúvóval fél perc melegítés és két ütésre lejött.
(#) jani1987 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Hőlég nincs, max a hajszárító.
Viccet félretéve. Majd még agyalok a másik műanyag kerék fémre való cserélésével.
(#) xitibi válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Jól gondolom hogy ez egy motoros láncfűrész?
(#) jani1987 válasza xitibi hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Strauss gyártmány. Bátyám úgy adta ide hogy mint a mesében: hol megy, hol nem. Főleg nem. Ezért mivel sérült a műanyag "pecek" (jól van na, nem tudom mindennek a nevét), ezért elkezdtem "után gyártani".

Milyen műanyag pecek? (Egy fotó fényt gyújtana a sötét elmémben)
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
(#) zolika60 válasza xitibi hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Gondolom a berántó "köröm".
(#) gkari válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Úgy műkódik, mint egy strucc (németül:strauss).
(#) xitibi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Mondom hogy sötét vagyok mint az éjszaka, mert azt úgy tudtam hogy a lendkeréken lévő fémből van, és az ellen darab a túloldalon van a berántódobon
(#) zolika60 válasza xitibi hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Nem ismerem a konkrét fűrészt, csak tippeltem.
(#) xitibi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Én a Gazsit ismerem. A múltkor űtőtte a pa****** azt lépet a lúval.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Az ha jól sejtem. Mivel már leszedtem ezért nem látszik. Nekem nem szokták megmondani mi micsoda ezért körbe írom. Anno amikor a teló adapterét szereltem nem kaptam hozzávaló csavar húzót ezért gyártottam. Most is valami lyesmit csinálok. Ha minden jól megy tovább tart mint az a műanyag .....

Ez most komoly? Tényleg műanyagból volta két "lukban"a berántó menesztő része?
(#) xitibi válasza xitibi hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Rá kerestem és el vagyok szörnyedve. Nem tudom melyik való Strauss fűrészhez de ha műanyagos akkor nagyot eset a szememben.
Meglátszik stihl és husqvarnahoz vagyok szokva no.
(#) jani1987 válasza xitibi hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Én se ilyet akartam, de mivel bratyóm keresztül húzta a terveimet ezért ezzel kell beérni. Nem hiába került 26 ezer annyi ahány forintba. Itt mondtam a többieknek hogy én egy Mccullock-ot akartam erre tessék.

Suvenyir nyihaha nyekukucska protkó. Engem azért döbbentett meg mert azt hittem hogy egy közepes márka de tévedni emberi dolog mondta a sün és le mászott a drotkeféről.
(#) nagym6 válasza xitibi hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Idézet:
„tévedni emberi dolog mondta a sün és lemászott a drotkeféről.”

Hát ez nagyon tetszett. Szegény süni, beleképzelem magamat a helyébe.
Következő: »»   2427 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem