Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2477 / 3612
(#) szitko válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Ilyesmin már én is elmélkedtem, de az a bajom, hogy ha a jelenlegi 3 sor tégla alá betonozok, akkor a beton kötése után biztos lesz 1-2 cm hézag az új alap és a régi között.Ez a falak megrogyását eredményezné.
(#) pjg válasza szitko hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

A hézagba apró kavicsos (esztrich) betont kell döngölni.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

A lényeg, hogy ne menjen oda a víz. A következőt csináltam: Nálunk az alap a földre rakott két sor tégla. Amikor oda költöztünk körben nedves dohos volt minden fal. A hátsó északi belül úgy térdmagasságig volt nedves. Az első az ereszcsatorna javítása, hogy a tetőre kerülő víz ne a falon folyjon. Az innen lefolyó vizet egy csövön hátra vezettem a kertben ásott aknába itt elszivároghat. Aztán a faltól egy méternyire ástam egy fél méter széles egy méter mély árkot ennek az aljára dréncsövet tettem amit nagy szemű kaviccsal fedtem be fél méter magasan és úgy temettem vissza. Majd a faltól eddig az árokig, tehát egy méter szélesen egy kifelé lejtő járdát betonoztam. Így az erre kerülő esővíz is elfolyik a faltól és a földbe szivárogva is csak a dréncsőbe jut onnan a kerti aknába ahová az esővíz is. Az fontos még, hogy a házon belüli padozat szintje magasabb legyen mint a kinti járda. Ha eleve nem ilyen a terep rendezni kell. Este ha haza megyek megkeresem az erről begyűjtött anyagokat és rajzokat mert nincsenek a gépemen de otthon valami adathordozón még meg lehet, de tán így is érthető volt. Körülbelül egy fél-egy év alatt száradt ki olyan mértékben, hogy azóta fűtés szezonban párologtatnom kell, mert nagyon száraz a levegő.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Ha a fal melletti sávból a dréncső elviszi a vizet a kő sem fogja felszívni. Abban csak a kapilláris erő emeli egy bizonyos magasságig, de ha ez a belső padlószint alatt van nem okoz problémát. Sajnos nem találtam meg az anyagot, valószínűleg azon a vinyón van ami bekrepált tavaly. Holnap lerajzolom és felteszem. Nálad szerintem működne.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Ha magas a talajvíz szintje, akkor a drain cső nem tudja elvezetni a vizet. Aktív szivattyúzásnak kb. semmi értelme, mert ezzel csak tisztítod a víz útját, annál rosszabb. Kutaknál ismert a jelenség, idővel nő a vízhozam ahogy tisztul a kút.

Az alapot körbeszigetelni szerintem szintén felesleges, mert mint a rajz is mutatja, három oldalról kellene szigetelni. Attól, mert a külső oldalt vízmentesítik, az alja és a belső oldala még érintkezik a talajjal, a hajszálcsövesség elve szerint pedig ennyi több is, mint elég.

Én aktív páramentesítőt próbálnék ki, akár egy kölcsönkért géppel. A tablettás páragyűjtők nem érnek semmit, kidobott pénz (tapasztalat). Egy ilyennel rendelkezem. Csendes környezetben valóban hangos, mint azt az egyik véleményíró is írja, de valamit valamiért. Ha eléri a megadott páratartalmat, akkor csak a kompresszor kapcsol ki, a ventilátor nem, ezt viszont a "Kérdezz felelek" részen nem említik külön.

Még egy apróság: Lehet kapni peltieres páramentesítőket is, az is kb. kidobott pénz, egyszerűen nincs elég teljesítményük.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015

Shot_657.jpg

(#) Buvarruha válasza Bakman hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Nálam bevált a plafonba fúrt luk a tetőtérfelé. előtte úszott minden annyira párás volt, de azóta szárazság van.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Akkor nincs más hátra, mint előre, ásóra fel!
(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

A falátvágásos utólagos vízszigetelés nem megoldható? Nem tudom, milyen terméskő az alapzatod, de lehet elég lenne csak a fugát kikaparni közte, és bepréselni oda valami vízszigetelő lemezt. Vagy ahogy a nagyok csinálják: kifűrészelnek a falból 1-2m-nyi hosszon fél cm-t, oda betolják a vízszigetelést, majd mennek tovább.
(#) MikulaSan hozzászólása Aug 6, 2015 /

Itt csak kinyitom a kandalló száját és viszi ki a levegőt felfelé a régi buboskemence kémény nyílásán át
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Itt a vázlat róla. Sajnos valamiért 90°-al elforgatva jelenik meg, de te biztosan tudsz valami varázslatot amitől talpra áll.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
(#) MikulaSan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Ide az erdők közé úgy is beszorul nagy dolog néha az a kis légmozgás is
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Ha új lapon megnyitod, kurzor középen, jobbgomb katt, forgatás balra kiválaszt. Legalábbis a Chrome -ban.
(#) mark.budai hozzászólása Aug 7, 2015 /

Zolik! Összeraktam ma a hengerfejet, de valami nem teljesen oké. A szelepek nem egyformán, illetve szerintem jobban nyitva vannak, mint kellene. Lehetséges, hogy a légtelenítésnél nem nyomtam össze a hidrotőkéket eléggé, így "hosszabbak", mint kéne? Összerakásnál feltöltöttel olajjal azt a rész, ahol a nagyobbik rugó van benn (aminek az alja a szelep szárat nyomja), rátettem, ami bele csúszik, majd nyomtam benn a golyót, addig, amíg a nagy rugót még pont nem nyomtam össze. Jó lett mind amúgy, felkeményedtek szépen. De ezek szerint túl sok olajat hagytam benn?
(#) zolika60 válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Ne aggódj, a felesleges olaj ki megy belőle.
(#) zolika60 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Azt én tudom, csak azt nem, hogy mentés után is úgy maradjon. Tehát amikor újra megnyitom ne kelljen forgatni.
(#) mark.budai válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Lehet, hogy kimegy, de a szelepek nagyon ki vannak emelve, illetve ha mondjuk úgy állítom, hogy a 3-as henger szívószelepei legyenek nyitva, az egyik mélyebben nyit, mint a másik. Emellett szinte egyik szelep sem zár, valamennyire mind nyitva van. Vagy tekerjem párszor körbe a vezérműtengelyeket, és beáll?
(#) Gafly válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Én ugyan nem vagyok Zoli, de miért ne?
(#) zolika60 válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Így van tekerd körbe néhányszor. Ha nem akad akár önindítóval is megforgathatod gyertyák nélkül.
(#) zoly15 válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

A hydrotőkéket nem tudod túltölteni, mert van annyi résveszteség, hogy kifolyik a fölösleg.
Amikor lehúzod a vezérmű tengelyeket a helyükre összenyomja az aktuális tőkéket, majd párszor körbe kell forgatni a tengelyeket.
Aztán vezérlést fölrakni, a főtengelyt racsnis kulccsal körbeforgatni 2-3X majd a vezérlés jelöléseket ellenőrizni, és mehet vissza a sok sallang
(#) szamóca hozzászólása Aug 8, 2015 /

(#) pucuka válasza szamóca hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Nagyon jó. A pali belső órája biztos valami atomóra.
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Neki is pontos az atomórája belül, csak nem "úgy".

Ilyen életvidám, de mégis józan csaj kéne nekem.

Bővebben: Link
(#) enree válasza szamóca hozzászólására (») Aug 9, 2015 / 2

(#) Buvarruha válasza enree hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Jól nyomják. A bélaműhely sem rosz. Bővebben: Link
(#) Dióda hozzászólása Aug 9, 2015 /

Sziasztok!

Most kegyetlen off leszek de hátha valaki tudja.
A komár kerékcsapágya kónuszos mint a bringáké.
Ki akarom cserélni normális csapágyra , aminek elméletben semmi akadálya .
Nem tudja valaki milyen csapágyat keressek bele?
Esetleg valaki látott már ilyen átalakítást?
(#) zolika60 válasza Dióda hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Mérd meg az átmérőket kívül és a tengelyen aztán már csak meg kell nézni a katalógusban.
(#) Dióda válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Úgynéz ki meg is van .
12x32x10 lessz az övé.
(#) zolika60 válasza Dióda hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Akkor tudod mi kell bele.
(#) Buvarruha válasza Dióda hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Én így használom már évek óta, sokkal job rendes csapágyal. Hogy milyen kell bele, azt meg kell mérni és kiderül.
(#) enree válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 10, 2015 /

Őket nem ismertem, de nagyon jók! Akkor már legyen teljes a sor.
Következő: »»   2477 / 3612
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem