Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2846 / 3607
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Az emberek érzelmi ( EQ ) intelligenciája meredeken zuhan az utóbbi években, 1-2 évtizedben.
Az már más tészta hogy az IQ-is, de ez a viselkedésforma leginkább az EQ hiánya miatt okolható.
Hiába mondják el ezeket kresz oktatáson, kb annyi marad meg bennük mintha neked ugyanezt latinul mondanák el.

Eleve ha ilyen közegben nőttek fel ahol ez az elfogadott és persze a menő, az életben nem fogod tudni megváltoztatni őket ( ha ilyen közegben marad ). Ha megszólod érte, egyszerűen nem fogja érteni hogy mi azzal a baj, mert ez a képesség nem fejlődött ki nála.

Az ilyeneken felesleges bosszankodni, globális jellegű a hiba. Ha körbepakolod a kocsiját bevásárlókocsival, akkor sem fogja érteni.
(#) jani1987 válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Én akkor nézek mint az a bizonyos amikor az utcán szól a zene. Miért? Mert amióta feltalálták a hordozható hangszórót azóta mindenkinek azt kell hallgatnia mert nem bírja ki hazáig.
(#) jani1987 hozzászólása Jan 24, 2018 /

Más téma: olyan kályha ajtót akarok "ócó"-n kihozni ami elég nagy ahhoz, hogy egy nagyobb farönköt egybe lehessen betenni. Anno begyújtás előtt fent lebontottam, berakás, visszarakás, alágyújtás. Utána mérettől függően órákig nem kellett rakni. De melyik vasanyag alkalmas erre?
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Leginkább öntöttvas (szürkeöntvény), de csináltam már 8-as kazánlemezből is (300×400 mm-est); nem vetemedett el. Függőleges résekkel (10×100 mm), ami mögött 3-as hőálló lemez volt a "suber". A keret 50-es vinklivasból, homlokrésznek fele levágva (ahová az ajtó záródik).
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Nem tudod a sütő ajtó mit bír? Van egy üvegem de vagy kibírja vagy nem. Ezt most nem tudtam elképzelni. Dobsz majd egy képet?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Kép nem lesz: >40 éve csináltam néhányat, és nem nekem. Rajzold le: egy ajtó, kerettel, zsanérokon. Az ajtón 2 keresztrésben mozgó csapon 1 lemez, ami zárja a függőleges réseket az ajtón. Sütőajtó kibírja, mert elméletileg hőálló üveg.
Ha üvegajtót akarsz, kicsit macerásabb, mert rögzítőkeret kell, és azbesztzsinór tömítés, ami egyúttal a feszüléses repedést, szelelést is meggátolja.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
(#) kameleon2 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Apám szögvas keretből készített keretet és ezt fedte be házilag készített zsanéron futó kazánlemez ajtóval. 25 éve bírja.
(#) Frankye válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 25, 2018 / 1

Netán Paks közelében vagy? (Úgy látszik, Nálad a hó is tudja, hogy radiológiailag veszélyes a kerted...)
(#) Remci válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Én egy fejenálló hóangyalnak nézem
(#) Gafly hozzászólása Jan 25, 2018 1 /

GRILL AJÁNLAT
Bárányhússal töltött grillezett tintahal mentás zöldborsópürével 1 990 Ft
(#) sany válasza Remci hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Én is annak nézem különben.
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 25, 2018 / 2

Fujj. Inkább egy bajor csülök.
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Ezt: mentás zöldborsópürével kihagynám. Helyette sört kérek. Meg majonézes krumplisalátát.
(#) lelkes amatőr válasza Remci hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Mára már csak a bal lába maradt meg.
(#) Alkotó válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Mikor még hó volt, belefeküdtél és gyártottál egy hóangyalt. Erre emlékszik olvadáskor is.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

A bárány meg a tintahal , hogy illik össze?
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Jan 25, 2018 / 2

A lényeg a rókabőr előkészítése. Vagy az óriáskígyóé. Opcionális.
(#) Moderátor hozzászólása Jan 25, 2018

Elég legyen a személyeskedésből!
(#) cupika97 hozzászólása Jan 25, 2018 /

Sziasztok. Tud valaki jó videó konvertert? DAV videófáljt kellene .mp4 vagy .avi -ra konvertálnom. Eddig a DHAVI programot használtam, csak moso valamiért feldarabolta a videót.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2018
(#) vizor válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Hóangyal, Hóbetyár, vagy egy atomreaktor van ott. Bár az elsőt és a harmadikat már mondta más is.
(#) xule válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Xvid4psp
(#) cupika97 válasza xule hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Ami nekem van az pár másodperc alatt megcsinálta, és tokéles volt a minosege. Ez nagyon lassan csinálja, 4 óra felvételt kell átkonvertálnom.
(#) tbarath válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Ha az pár másodperc alatt megcsinálta akkor az nem konvertált, hanem csak más konténerbe rakta ugyanazt a streamet
(#) cupika97 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Rájöttem hogy miért szedi szét. Mert megszakad a felvétel. Hiába vam NON-STOP ra állítva a felvevő, néha milimásodpercre megáll. Nemtudom hogy mit csinált vele, de aztán .avi ban volt. Dhavi a program neve.
(#) enree hozzászólása Jan 25, 2018 /

Tiszteletem az uraknak!
Bojler vásárlás előtt állok. Szerintetek van értelme ilyen vagy ehhez hasonló "okos" készüléket venni, vagy bőven megteszi a bimetálos is?
(#) Bakman válasza enree hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Szerintem felesleges. Sőt, ha jól tudom, ez csak akkor működik megfelelően ha állandóan áramot kap, tehát a vezéreltről nem is lehet használni.

Épültegépészeti áruházban dolgozó ismerősöm szerint mindegyikkel baj van, a Hajduval a legkevesebb.
(#) enree válasza Bakman hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Erre tippeltem én is... az egyszerű, mint a facsipesz!
(#) nagym6 válasza enree hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

A mechanikusat kb. 10-20 (pontosan nem emlékszem) éves korukban cseréltem ismeretségi körben 8-10db.-ot, kb.: 2000Ft. körüli áron vettem az újat. Kell ennél jobb? Mind Hajdú volt.
(#) gkari válasza enree hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

A Hajdu sem bimetall-os már rég, de azért tényleg magasan a legjobb.
(#) enree válasza gkari hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Köszönöm Mindenkinek!
Holnap megyek a Hajdu-ért
Következő: »»   2846 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem