Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hú, ez nagy király (régi) zene, meg a klipp se lófütty!
Susanna Mondjuk nekem monden zene tetszik, amiben a közönség, vagy a tömeg tombol, énekel, ott van, stb...
én még nem, vásoltam, be, éppen a főnökömmel hadokozok, mert mert az óraszámaimat elirta, és 10000 forinttal kevesebbet számlázott a szemét!
Na jó, ez lesz az utolsó zenei témás hozzászólásom a mai napon, de hajt a kíváncsiság.
A Pink Floyd - Another Brick In The Wall c. száma, mire utal, mit szerettek volna vele jelezni? Nekem olyan régi, csúnya-németes érzésem (nem merem azt a szót leírni) van mindig, de lehet ez csak az én elmém játéka...
Egymillió ide vagy oda, nem mindegy Neked?! Na jó, sosem voltam jó matekból...jééé akkor ezért vagyok elégedett a fizómmal!?
Persze csak vicceltem, ez igen sok pénz, ha be kell fizetni valamire (manapság leginkább semmiségekre is elmegy, sajnos)
Közben rájöttem mi a jó ha az ember fizetési felszólítást kap! Arra jó, ha a fizetési felszólításon lévő csekket befizeted, a rendeset, ami előtte jött, azt meg fellehet tölcsérként is használni! Hát nem jó?
Nem tudjátok hol találom meg a Kód beillesztésének leírását?
Már átnéztem az egész HE-t, de sehol sem találom. Ha a gombot használom akkor nem lesz belőle szép programkód, amúgy meg olvashatatlan.
Adagoljá vazze!
Azt hiszem írnod kell a code után egy ilyet = ASM, vagy = C... Valahol én kérdeztem, a PIC-es rovatban.
Én általában EON gázszámlákkal és kikapcsolási felszólításokkal szoktam begyújtani reggelente a kályhába........
Itt található a megoldás a kódos kérdésedre:KÓD BESZÚRÁSA
Hűűű, aludnom kellene már, reggel kilenckor edzés van. Jó éjt!
Hello
Figyelmetekbe ajánlom ezt az oldalt, lehet egy kicsit nosztalgiázni, érdekesek a régi hírműsorok. Üdv.
Kedves HOBBI ELEKTRONIKA!
Köszönöm a személyreszóló képeslapot. Hadd ragadjam meg az alkalmat, KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET és BOLDOG ÚJÉVET KIVÁNOK a honlap üzemeltetőjének,gazdájának,moderátorainak,és a sok sok látogatónak, és tagnak egyaránt. Üdvözlettel mex
Ugyan így néz ki nálunk is a konyhai pult.
Reggelt' mindenkinek...
Jó reggelt. Én töretlenül készülök a pszichológia-pedagógia vizsgámra. Fél szemmel itt volnék, és csatolom a kedvenc énekesnőimet:
Bonnie Tyler és Sam Brown. Utóbbitól feláll a.... szőr a hátamon, olyan jó De! Ez biztosan ismeritek googa bejegyzésére válasz Sam Brown - STOP
Az az érdekes, ha te tartozol, akkor rögtön rád akarják küldeni a végrehajtókat szinte... Ha meg ők Neked, akkor az ráér! Mindig is utáltam a kettős mércét. Undorító!
Álljon itt egy kis történet! A nővéremnek lakáshitel kellett! FÉL évig jártuk le a lábunkat. Ilyen-olyan igazolás, stb. Volt rá példa, hogy egy papírt csak be kellett nyújtani, amit előzőleg máshol kitöltöttek. 2 órát kellett sorban állni, majd a kedves ügyintéző hölgy elvette, megköszönte. szegény nem tehet róla. Ez az a bank, amelyiknek Csányi Sándor az elnök-vezérigazgatója. Azelőtti évben olvastam: rekordnyereséggel zárt. Hogyan? kirugdalta az alkalmazottak felét, a másik felétől meg kétszeres munkát várt el, ugyanannyi pénzért. Tehát fajlagosítva felére esett a fizetésük. Emellett örülhettek, hogy megmaradt az állásuk. Más: egyik "zöld bankos" számlánkon - fent említett cég - 15.000 Ft túlfizetés volt! KÉT ÉV, mire méltóztattak visszaküldeni a pénzünket. eközben ugye használták. Nekik semmi kötelességük késedelmi kamatot fizetni NEKEM. Bezzeg fordítva! (ld. kettős mérce) Nővérem devizaszámláját megszüntettük, mivel 100 dollár volt rajta. Egy év múlva csak 80. Ahelyett, hogy örülnének, hogy használhatják a pénzét... Tehát: mi fizessünk azért, mert ők használják. Megjegyzem: egy évig hozzá sem nyúltunk. A villanyszolgáltató fél évet kétszer számlázott. Mi meg mániákusan mindent átszámolunk. Arról nem beszélve, hogy az örökös hadakozás mennyi energiát és időt vesz el az ember életéből! Az emberek 90 %-a nem. mennyi plusz profit lehet ebből? Ne mondják, hogy ez véletlen! kicsi az esélye, hogy pont velünk történik meg mindez... Innentől kezdve összeesküvés elmélet, vagy nevezzétek aminek akarjátok. Szerintem szándékos! A szerződés meg úgy van megírva, hogy csak nekik lehet igazuk!!! A TV ügyvédje című műsorban volt: a vízóra két számlálója egyszerre átfordult. A családdal 500.000Ft vízdíjat akartak megfizetni! A gyártó cég elismerte: előfordulhat, ha nagyon kemény a víz, és lerakódik a vízkő! A vízmű nem! Következő gondom: alapdíj. Ugye egyszer fizetek a szolgáltatásért. Másodszor meg akkor, amikor ilyen-olyan jogcímen (rendelkezésre állás, et cetea) még egyszer annyit beszednek! Lásd vezetékes telefonszolgáltatók! Árukapcsolás: ahhoz, hogy netem legyen, meg kell rendelnem a telefont is! Máris nem 5000 Ft havonta, hanem 8000... Szóval kedves kollégák, barátok ilyen világban élünk! Megkockáztatom, hogy havi fizetésünk 30 %-a feleslegesen megy el, lehet hogy törvényes, de erkölcsileg kifogásolható módon! Ezeket a monológokat nem olyan tapasztalt kollégáknak írom, mint köbzoli, Action2k, meg googa, hanem ifjú titánoknak. Kezü(n)kben lenne a változtatás lehetősége... csak hát a mai világban enni kell, olvasni kell, fürödni kell. Internet nélkül meg a kötelet készítheted! Például az iskolában mindent neten kell intézni! Valószínűleg ez a kis bekezdés sehol sem jelenhetne meg írásban, nyomtatva! A vadkapitalizmus érdekei ellen szól... Üdv! Matyi
Teljesen igazad van. Sajnos elszomorító tény ez... a szolgáltatók kihasználják az ügyfeleket, és úgyse tudnak mit tenni ellene, mert szükségük van a vízre, áramra..stb
az a szomorú, hogy ez valamilyen "magyar betegség" Én nem sokkal a renszerváltozás előtt születtem. Szüleim mesélnek, meséltek eleget, hogy ez régen is így volt. Ma meg elvileg a kapitalizmusban élünk. Ott (hangsúlyozom, nem itt, Magyarországon) arról szól, hogy a kedves ügyfélnek igaza van, ha igaza van. Nálunk nem. Nálunk akkor sincsen igazad, ha igazad van. Kapitalizmus magyar módra. Voltaképp nincs verseny a szolgáltatók között. Megjegyzem: kartellgyanú itt, kartellgyanú ott Ahol van ráutaló jel, ott biztosan van is, legfeljebb nem találnak rá bizonyítékot! Akkor hol is van verseny??? ez elégé szélsőséges álláspont, de ha a piaci világ szélsőséges velem, én is az leszek vele! Adjonisten-fogadjisten...
Következő: verseny=tisztességes vetélkedés. Vetélkedés van, de nem tisztességes. Ipari kémkedés itt, szabadalom lopás némi átalakítással ott. Távol keleten egy egymilliárd feletti lakost magában foglaló ország egész szépen megél abból, hogy épp csak annyit változtat a konstrukción, hogy JOGILAG ne ütközzön falakba. Lásd a GRUNDIG példáját, meg a 100 Hz-es digitális TV sztoriját. Aki nem ismeri, szóljon! Más. annó filozófia vizsgán mindenki puskázott, csak én nem. Ha akkor puskázok, 2000 Ft-tal több lett volna az ösztöndíjam. Mindezzel tisztában voltam. Én nem tettem meg. Biztos mindig a kissebség a h*lye??? Lehet, hogy fel kéne adni az elveimet, mert ilyen világban csak a rövidebbet húzom, és a többi meg rajtam röhög, hogy "nézd az a h*lye loosert?" (persze nem adom fel. csak ironikus mondat volt) Idén meg egy csaj elkérte egy felsőbbévestől az előadását. Volt pofája magának indikálni, és az ötperces áradozást végighallgatni, hogy Kata, ilyen jó lett, meg olyan jó lett... Megjegyzem, hogy volt rá példa nem egyszer, hogy barátaimnak segítettem zh-n. Helyettük csináltam meg komplett dolgozatokat. Akkor épp olyan volt xy-nál a családi helyzet, hogy nem tudott tanulni! Egy köszönöm volt a hála, de az őszinte volt. Nekem ennyi bőven elég. Lehet, hogy én vagyok a h*lye megint? Ha valakinek javítok valamit, és az bontott alkatrészből sikerül, én még sosem kértem érte pénzt! Ha meg nem bontott, akkor csak az árát kértem! Nekem nem szokásom ismerősön nyerészkedni! Biztos, hogy én vagyok a h*lye?
Sokan sajnos nem így gondolkoznak. A haszonért képesek akár a másikon, akár a barátján is átgázolni. Sajnos az egész világ teljesen pénzközpontú. Barátoktól én sem kértem még soha pénzt sz.gép javításért, az szerintem nem is igazán barátság, ha belőlük húz az ember hasznot..
Húú de széép hosszú hszek.
"eotvospm": egyáltalán nem vagy h_lye. Szerintem sokan vannak így, hogy ismerősnek/barátnak segítségből/jószándékból segítesz, vagy javítasz meg valamit. Én is így vagyok. Igen. De ha egy szólgáltatónál vagy "ügyfél" - vagy mondjam úgy hogy Csak Egy Pénztárca - és tartozol, borzasztó nagy kamattal fizesd vissza de "rögtön". Ha viszont Ők úm maradnak el, akkor az ráér... persze. Mert a legtöbb esetben - gondolok itt gázra, pl nálunk ugye Dég@'z a szolgáltató - hova tudsz menni máshova? Csak Ők "tudnak gázt adni". Na ezt használják ki. Ha viszont tudnának az emberek szolgáltatót váltani, biztos hogy mindenki a megbízhatóbb és főleg az olcsóbb felé menne. (0tp-s voltam, átmentem a c1bhez mert nagyobb kamatot adnak, na ez nincs a gáznál, mert csak egy van) Tényleg m0csk0sság ami van ma itt, szerintem itthon ezt nevezik piacnak, teszem hozzá jogtalanul... Szerk:-szamóca
Jó reggelt kivánok én is!
Igaz késve, mert valamiért nemtudtam felcsatlakozni, hogy ro*adna meg az ISP szolgáltatóm! ui.: annak én is nagyon örülök hogy ugyan olyan a pultunk!
Hamár ISP.
Én T-nél vagyok, nemrég szeptember elején átálltunk a H0me csomagjukra. Két okból, mert dupla le/fel sebesség olcsóbb és még a TV-is olcsóbb. Namost, azt mondták hogy dupla internet. Régen volt 1Mbit, duplán ugye 2Mbit. 1Mbit-nél töltöttem 125Kbps-el, most pedig csak 230/238Kbps közötti sebességgel töltök. A feltöltéssel nincs bajom. Szerinte-d/tek szóljak nekik? Igaz nem nagy különbség de, azért fizetünk hogy azt adják amit ígérnek...
Szerintem az az 1 / 2 Mbps csak a maximális sebesség, reklámcélokra tök jó. Meg kellene nézni, mennyi a garantált (jóval kevesebb, az tuti).
Szerintem a szerződés valamely apró betűs részébe tuti belecsempésztek egy pár %-os tűrést megengedő bekezdést... Na de ettől függetlenül szerintem nyugodtan szólj nekik, baj biztos nem lesz belőle - legrosszabb esetben nem csinálnak semmit sem, na de akkor is ez a helyzet ha még csak fel sem hívod erre a problémára a figyelmüket.
szerk.: koboldnak igaza van, lehet inkább amiatt van hogy nem éri el az elméleti maximumot a sávszélességed. De ettől függetlenül szerintem baj nem lesz belőle ha utánakérdezel náluk a dolgoknak.
Hát igen. Nagyon tervezem hogy szólok valahol "nagyobb emberkének" mert az új Internetes adminisztrációs felületüket valami elképesztő módon elrontották. Az e-Mailnek és ennek a felületnek ugyanaz a felh. neve és jelszava. Az e-mailt letölti a mailfigyelő, de belépni nem tudok vele a neten.
Megkérdeztem a Hódmezővásárhelyen az Egyetlen ügyfélszolgálatnál hogy mizu, mit csináljak, azt mondta hogy az ügyfélazonosító/megadott jelszó párossal próbáljam. Avval ment. A letöltést nem számolják, módosítani szinte semmit nem lehet, nagyon elbakkerintották' (Ez de szép szó) szerk.: én is erre gondolok inkább hogy nálam lesz valami, csak nem nagyon tudok mit hozzányúlni, mivel csak a koax és a modem van tőlük...
teljesen igazad van, ami a többit illeti, nem vagy hü**e. Aki nekem barátom semmit nem szoktam én sem kérni, pl a fehérvárcsúrgói barátom. Neki is készülök egy teljesen hibátlan jó minőségű 80GB os mervlemezt, azért mert az ő gépükben a 10GB -os winyó badsectoros, és jólesne nekik.
Minden jót!
Nem kell hogy szoljál mert, amit a géped ír, az a ténylegses adatsebességed, a teljesben benne van a ping. és hasonlók is, ami a hálózati forgalom kezelésért felelős, és "adatként" közlődik a hálózaton át. Továbá az sem mindegy hogy ez hány szálon át jön, milyen szerverparkokon (szolgáltatók) vándorol át.
Sőőt még a hálózati kártya is beleszólhat, igaz csak 2 / 1 Mbit, DE nemindegy hogy azt milyen gorsan képes megválaszolni a célszámítógép részére (ping) . ( ez pl egy torrentkliensnél jelentős, illetve számítógépes játékoknál!) Szóval itt nagyon összetett dologról beszélnünk. Akkor már indokolt beszolni, ha pl. fél, vagy egy napja nemtudsz csatlakozni, az ISP -hez, illetve amikor indokolatlanul, sokat bontakozik. Ajánlott egy csomagkezeő optimalizáló programot is telepíteni, mert pl. a feltöltésed max, akkor soha az életben nemfogja elérni a letöltésed a max érték felét sem! Most januárban váltok nem csk ISP-t, hanem teljes szolgáltatást. Átállok a kábelnetre.
Router mögül netezek. Az is beleszólhat? Mondjuk most hogy mondod hogy a pinget is beleszámolja, így akkor lehet hogy a router munkálkodása egy kicsit növeli a ping időt?
Mert most milyen neted van egyébként? Álá'vivá'nyeted van, de az min adja a nyetet?
...ui.: a legjobb péda 100Mbit/s -es kártyánál, maximum 9500kb/s teltudsz, adatot cserélni, ( a többi a protokoll, csomagvezérlés, állopotinformácók cím, ping, stb.), vannak a jobb gyorsabb kártyák azok szoftveres tömörítést is tudnak alkalmazni, illetve egymással kommunikálni nagyon gyorsan tudnak, na azok képesek 11000 -12000kb/s -al is adatot küldeni, mert gyorsabban képes célbajutattni az információt stb. ezek méregdrágák is.
vivám van a T$com hálózatáról megy telefonvonlról.
Idézet: „router munkálkodása egy kicsit növeli a ping időt” ahogy mondod! |
Bejelentkezés
Hirdetés |