Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3004 / 3604
(#) diakistvan hozzászólása Jan 25, 2019 /

Lehetséges, hogy igazad van, mivel amikor egy olyan helyen játszom ahol jó a net ,ott nem laggol, viszont itthon Kárpátalján, még a legjobb nettel sem lehet akkor ezek szerint normálisan san gamelni. Hát a pingem 60-90 között ugrál.
Visszatérve ez a laptop 60 fps el futtata a GTA 5, Akkor egy CS GO nem hiszem h nagy falat lenne
Na jó nem esek túlzásokba de a PUBG már jó ha 20 fps el fut
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Ez jó téma . Szerintem ő precíz, mi értjük félre. Az emberi precizitás nyugtalanságot és viszályt, a föld pusztulását vonta maga után. Az isteni precizitás pedig ezzel a tökéletlenséggel is számol és korrigál, vagy kínál rá jobb megoldást, fejlődik. Az ő alkotása az emberiség után is működni fog. Ne érts félre, abszolút materialista vagyok, de annyi mindent láttam, éltem és tapasztaltam meg, hogy úgy látom, van egy erő, ami mindent rendez. Hívhatjuk atomfizikának, természetnek, Istennek, túlvilági erőknek. Én ha elrontok valamit, megpróbálom kijavítani - egy határig. Mert vagy van rá idő, pénz, tehetség, vagy már másra kell az erőforrás és megáll egy szinten. Ha Ő elrontott valamit, mindig képes korrigálni. Igaz van, hogy számunkra későn. De megtörténik.
(#) gyerek67 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 6

Talán témába vág:
Amikor az ifjúság mondja, hogy ennek-annak a törvénye, akkor szoktam mondani:
- Nem, ifjú padavan. Nem az Ő törvénye, törvényt utóljára a Jóisten alkotott, Galilei, Einstein, Ohm csupán felismerte. Az összes többi legfeljebb jogszabály...
(#) granpa válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 3

Egy nagy hibát elkövetett, de már alakul a korrekció (nemsoká végünk).
(#) gkari válasza granpa hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 1

Miaz hogy, tessék csak elolvasni, rögtön az erről szóló "törikönyv" (Móz I.1-2) elejét! Hát szóval: 6 nap alatt persze, hogy messze van a tökéletestől.
(#) sany válasza gkari hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 2

Lehet a világ tökéletes, csak mi emberek nem vagyunk azok.
(#) granpa válasza gkari hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Hát a 6. napon nagyon elszúrta! Tarthatott volna szabad szombatot!
(#) Hp41C válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Egyetértek.... Pl. Mózes is.
Jön le a hegyről és kezdi mondai, hogy kapott három ... (csattanás, zörgés) ... két kőtáblát, rajta tíz parancsolattal.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Lehet az is, hogy az ember tökéletes -csak pont a másik nem
(#) Szárnyas válasza gkari hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

2Pét 3:8 Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Nem tudom...
Szerintem pl. a természet tökéletes, mindennek megvan a maga szerepe. De az embernek...
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 1

Ha az embernek nem volna meg a maga szerepe -most nem okoskodnánk itt
(#) Attila86 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 1

Ez jó!
Tuti arra a harmadik kőtáblára volt vésve hogy ne fotózd le az ebédedet mielőtt megeszed.
(#) kameleon2 válasza granpa hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 2

Granpa! Csak vallást kell váltanod hozzá. Sabbathnak hívják
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Az egy másik vallás.
(#) Hp41C válasza sany hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 1

Mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának.
(#) granpa válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Pont azért írtam! Már az Úr sem tartotta be a sabbatot, el is q..! Amúgy az erdélyi (magyar/székely) szombatosok nem az "ősvallás" (a 2 utódvallás eredetije).
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2019
(#) Hp41C válasza Szárnyas hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 4

Egy elégedetlen a Földről:
- Uram igaz az, hogy ami Neked egy $, az itt nálam 1.000.000 $ ?
Az Úr fentről:
- Igaz.
- Igaz az, hogy ami nekem 10.000 év, az Neked csak egy perc?
Az Úr fentről:
- Igaz.
- Igazán megszánhatnál egy $ -ral!
Az Úr fentről:
- Várj egy percet!
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Na igen, de lehet, hogy a szerepét rosszul játssza az emberiség.
(#) t-dani válasza sany hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 2

Szvsz. a jó / rossz mind szubjektív. Mert egyébként honnan tudhatjuk, hogy amit ma az emberek / társadalmak "jónak" tutilálnak és gondolnak, az a világ létezése (távolabbi nézőpont) és annak értelme - ha van - szempontjából is bizonyosan jó-e? Erre kb. senkinek nem lehet érdemi válasza. Mert mi csak emberi nézőpontból, adott pillanatra (term. a világ létezése szempontjából) vonatkoztatva tudjuk szemlélni, kimondani valamiről, amiről épp azt gondoljuk.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2019
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Jan 25, 2019 / 1

Előbbiekből következtetve nem mi irányítunk, hanem minket valami feljebbvaló. Akkor ő irányít minket rosszul.
(#) Szárnyas válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 25, 2019 /

Elmés. Az idézetemmel arra próbáltam célozni, hogy nem biztos, hogy szó szerint kell értelmezni mondjuk egy allegorikus értelmű kijelentést, mint ahogy az általam idézett részt sem biztos, hogy szó szerint kell venni.
(#) rihekopo32 válasza Szárnyas hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

Szarkazmus?
(#) jani1987 hozzászólása Jan 26, 2019 /

Azt szeretném megkérdezni, a saroktól milyen messze ajánlott tenni a fali szekrényt? A széle a levegőbe esik és tanácsot kérnék.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

A jobb oldali, vízszintesen kettéosztott szekrényt én már nem raknám át. Ennyi légrés nem árt a fal és a szekrény között, legyen valamennyi légmozgás ott is. Annyival pedig nem tudod jobbra tolni, hogy a pulton lévő elem felfogató furata ne essen túl közel a sarokhoz, garantálva annak leszakadását fúrás esetén.

A: Egy merev valamit rögzítesz a falra (pl. zárt szelvény) és arra akasztod fel az elemet. Ettől igazán csúnyán fog kinézni és még az ablakba is belóg.

B: Ha jól látom az első képen, van ott még egy elem ami nem fér fel. Keress egy másik falat és a kettőt egymás mellé rakd fel. Jobb oldal, bal oldal, hátra. A lényeg, hogy közlekedésnél ne legyen útba, asztal felett ne verd bele a fejed felálláskor, leüléskor.
(#) jani1987 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

Ha láttál vályogházat tudod hogy néz ki a középső rész. Ide belóg egy hosszanti gerenda ami sok korlátot jelent.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

"A" megoldás, a megoldás. (jobb híján) A saroktól min. 10-15 cm-re legyen a tartódarab rögzítése (az sem lenne rossz, ha rákanyarodna derékszögben az ablak felőli falra (ott is rögzítve). Nálunk egy (fő)faltól-(fő)falig menő (két végén a főfalba tolt) 3 m-es, 50-es szögvas van felette, ehhez vannak rögzítve az elemek, mivel egy gyenge válaszfalon vannak.
(#) wagergo hozzászólása Jan 26, 2019 /

Sziasztok! Nem a mostani témába vág, DE tudtok nekem segíteni, hogy apróhirdetéseket kik moderálják? Kinek kell írni, ha panaszt akarok tenni? Csak azért, mert ma feladtam 4 szerszámhirdetést, és valami okbók kifolyólag az elektromos gyalugépet törölték (kategórián kivül eső hirdetés), viszont érdekes, hogy a dekopír meg megmaradt. Nem teljesen értem a logikáját, hogy fát vágni lehet, de gyalulni nem? Mert az olvasatomban a "műhelyfelszerelés, szerszámok" kategóriába belefér bőőőőven.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv
Gergő
(#) szikorapéter válasza wagergo hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

Szerintem modiknál kérdezz rá hamarabb választ kapsz.
Én is kaptam anno nem egyszer, olyan készülékekre ami full elektromos volt.... (Szivattyú...stb)
(#) Triger válasza wagergo hozzászólására (») Jan 26, 2019 /

Szerintem és csak tipp, az lehetett a "logika", hogy a gyalu azért nem egy "elektronikai" műhely tartozék, faipari nagygép. (Gondolom egy szalagfűrész vagy asztali körfűrészt sem tűrnének meg.) Míg esetleg a dekopírra rá lehet fogni, hogy nyákot, előlapot vágsz vele. De nem tudom, ezt tényleg csak egy modi tudja megmondani, bár a panaszkodáson kívül szerintem sokat nem tehetsz.
Következő: »»   3004 / 3604
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem