Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3009 / 3606
(#) Alkotó válasza bbb hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Én pontosan azt találtam meg amit a fórumozó említett (éppen ez volt célom).
Valóban van itt egy "Acrobat Pro DC", de ez már egy másik program, és a leírás szerint World, és Excel konverziókra képes. Ez nekem még mindig nagyon távol áll a szerkeszthetőség globalitásától.
Vélhetően egyedül vagyok a véleményemmel, de én kimondottan tiltanám és büntetném a PDF-et "feltörni akaró" törekvéseket. Éppen a formátum sérthetetlensége lenne az ő legkívánatosabb tulajdonsága.
(#) Ge Lee válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Nyilván a helyén kell kezelni a dolgokat. Ha én olyan pdf-et készítettem amibe be van illesztve pl. egy kapcsolási rajz képként, amit egy arra alkalmas szoftverrel készítettem majd konvertáltam, akkor nyilván nem fogja tudni azt visszafejteni, mert csak egy képet lát ott, azt viszont már tudom. A mai világban ha az ember nem akarja hogy a dolgaiba belepiszkáljanak, annak egyetlen egy módja van, hogy megtartja magának.
Látható, hogy egy gyártó által kiadott, kellő terjedelmű pdf fájllal azt csinálok amit akarok. Beolvassa, majd szerkeszthető formába hozza az egészet. A másik képen már látszik is ahogy beírtam az egyik szövegablakba a Kutyafüle szót, és a betűk típusát átállítottam Time News Roman betűtípusra, de csak ebben a szövegablakban. Természetesen a beszúrt képeket is ugyanígy lehet manipulálni, cserélni, stb. És lehet hogy akad akit ez a dolog elborzaszt, bizony esetenként nagyon nagy segítség tud lenni. Elvileg a jelszavas védelemmel készült pdf fájlba ez sem tud belepiszkálni, de ezt még nem próbáltam.
(#) Alkotó válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

A korábbi hozzászólásodban ezt említed: "...amíg meg nem találtam az Acrobat DC programot."
Most pedig a mellékleted fejléce szerint az "Acrobat Pro DC" programot használod. Ez két egészen eltérő tudású programot takar. Utóbbi 19 EUR/hónap költségért érhető el.
(#) szikorapéter hozzászólása Jan 30, 2019 /

Na jó én ezt már nem értem. Oké volt egy apróhirdetésem amit véletlenül újra feltettem (Asus tabos) ott megkaptam a 10 nap tiltást.
Igen megérdemeltem. Feltettem nemrég a 8088-as vasat, 1x tettem fel, erre megjelent 2x.
Írtam is az adminoknak hogy töröljék az egyiket,és kértem választ is hogy miért jelent meg 2x a hirdetés.
Törölve lett végül az egyik de megint kaptam egy 10 napos tiltást. Ez mégis miért ha én kértem a törlést és gőzöm sincs miért jelent meg 2x?
(#) Hp41C válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Idézet:
„Inkább úgy fogalmaznék, hogy radiánban kell a szöget megadni”

Egyetértek, ezért került a képletbe a fok -> radián váltás.
Idézet:
„...de én egyetlen olyan embert/matematikust/fizikust sem ismerek aki egy adott szög mértékére radiánban gondolna.”

Pedig csak a gyerekeket kell megkérdezni. Bővebben: Link
továbbá a villamosmérnököket: Bővebben: Link I = A* sin (omega * t ) ahol omega = 2 * PI * f
valamint a programozókat:
c:\Python25\python.exe tg.py
('760 * tg(7): ', 662.3004668704823)
('760 * tg(7 * (pi / 180.0)): ', 93.316266286207494)
és az Excell felhasználókat. (ld kép)
Azt hiszem többen vannak... Jobb így megszokni, mint 94 cm helyett 662.5 cm anyagot venni.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2019

tan.JPG

(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Itt egy szervíz rajzról van szó ami brutálisan rossz minőségbe került a netre. Eredeti méretbe kinyomtatva csak tippelni tudok mi lehet a felirata az alkatrésznek. Ha nagyítom csak tovább romlik a minősége.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

A minőségén már én is rontottam mert kicsinyítettem, de nem ez volt a lényeg, hanem hogy bele tudok-e nyúlni vagy sem, ami meg független attól hogy pro vagy sem verziójú a program, lévén a windowsnak sem csak az ultimate verzióját tudjuk használni, hanem az összes többit is, pro, home, egyebek...
A minősége meg gondolom azért olyan amilyen, mert vagy még gépelték (írógéppel), vagy képfájlból dolgozott aki csinálta, és arra már nem vette a fáradtságot hogy szöveggé alakítsa.
(#) Skori hozzászólása Jan 30, 2019 /

Vett valaki mostanában kínából, ebay-en USB/SATA átalakítót vagy külső HDD házat? Tavaly vettem egy USB3.0/SATA átalakítót, működik is, csak képpen közelében sincs az USB3 sebességének. Most megint keresek valami ilyesmit. Sokat segyíteni ha valakinek van tapasztalata, hogy melyiket érdemes, vagy éppen melyiket nem érdemes megvenni!
(#) jani1987 válasza Skori hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Nekem van egy külső winchesterből származó átalakító. A kábel így néz ki. Erre gondolsz? A ház kint van. A működő képessége kérdéses.
(#) Bakman válasza Skori hozzászólására (») Jan 30, 2019 / 1

Egyrészt USB3 alá már SSD dukál, másrészt az elméleti sebesség, mint az USB2 esetén is, szinte csak laboratóriumi körülmények között érhető el. A többi már "csak" szerencse, más tapasztalata alapján múlik.
(#) attika válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Ez nyomtató kábel.
(#) jani1987 válasza attika hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Itt a hiányzó darabja.
(#) Bakman válasza attika hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

USB kábel. Nem csak nyomtatón van USB B aljzat.

USB-RS485.jpg

(#) attika válasza Bakman hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Tudom, hogy nem csak nyomtatóhoz van de amit skori linkelt ahhoz nem ilyen kábel van.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Így nagyon pőre az az RS-485 konverter. Én csináltam neki házikót Azóta van már fehérből, átlátszóból és feketéből is.

rs485_usb.png

(#) attika válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Na jó de neked egy ilyen max 2 perc
(#) Skori válasza Bakman hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Igen, SSD-vel szeretném használni. Csak éppen amit régebben vettem az SSD-vel is lassú, valami olyan kellene mire nem csak rá van írva, hogy USB3, hanem tényleg gyors is.
(#) Skori válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Valami hasonlóra, igen. Csak éppen nagyon nem mindegy, hogy mekkora sebességre képes. A csatlakozás/kábel a házon mellékes. A PC felőli oldalon kell USB3.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2019
(#) Bakman válasza Skori hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Ehhez nagyobb gyártók házait nézegesd és valós teszteket, fórumbejegyzéseket, videókat. Szerintem. A marketing szöveget meg sem szabad nézni.
(#) kameleon2 válasza attika hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Negyed óra... Mármint a nyomtatás. Azért a betűk közötti csíkokkal, külső, belső felületekkel megkínlódtam. De nagyon jó lett, csavar nélkül csak összepattintom és kész. két kis pöcköt kell még beletegyek, hogy ne csúszkáljon a dobozon belül a panel, mert most van erre 2 millimétere. Ragaszthatnám is, de az nem az igazi. Érdekesség, hogy fizikailag nem fér bele a panel, csak ha a kis ablaknál meggörbül belerakáskor. Viszont így passzosabb, kevesebb helyet foglal.
(#) Szárnyas válasza Skori hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

Én ezen fórum alapján választottam magamnak külső házat. A topic összefoglalóban szereplő összehasonlító táblázat jó támpontot ad a számodra megfelelő típus kiválasztásához. Az összefoglaló GY.I.K. részében találsz arról is információt, hogy USB3.0 esetén miért lassabb az adatátviteli sebesség a vártnál.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 30, 2019 /

3-3500Ft egy USB3-as külső ház. Marketing vagy nem, az ember fogja és maximum visszaviszi, ha nem tudja a szükséges sebességet.
(#) Frankye válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

Sajnos ez a része az Apróhirdetési rovatnak így működik. A tiltás az érvénytelenítéssel együtt, automatikusan megtörténik, akár akarjuk, akár nem. Talán annyit tudtál volna tenni az eset elkerülése érdekében, hogy azt, amelyik kétszer ment fel, saját magad "archiválod", és felteszed újra. (Jellemzően akkor szokott ez az eset, ti. a duplikálódás előfordulni, amikor a netkapcsolat a feltöltés közben valamiért egy pillanatra megszakad. Ilyenkor a szerver és a kliens is úgy érzékeli, hogy nem ment el a parancs a feltöltésre, ezért megismétlik. Egy "hagyományos" oldal esetén ez nem is akkora probléma, legfeljebb lefrissül az oldal, de egy ilyen esetben sajnos ez a bosszantó mellékhatása.)
Jelzem a problémát Topinak, hátha Ő tudja orvosolni (a tiltást levenni).
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

Nekem úgy tűnik, nem mindenki lakik számítástechnikai bolt mellett, hogy megérje íly módon kiválasztani a megfelelőt.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 31, 2019 / 1

Nálunk is megszűnt az egyetlen bolt, mert polgármester lett a tulaj és nem érte meg neki foglalkozni. De nem is minden nap kell külső házat venni. Igaz mi el vagyunk kényeztetve, mert 25 km-en belül van bolt. Online boltban is visszaküldheted a terméket. Ott a PCX, a Rufusz. Szép és használható külső USB3-as házakat láttam náluk az említett áron. Ráadásul mostanság az SSD-k ára is csökkent.
(#) szikorapéter válasza Frankye hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

Köszönöm, minden esetre akkor várok.
Már jó ideje szívok a 3 betűs szolgáltatóval, egy viszonylag nagyobb városban egyszerűen szívás az ilyen net aminek szakadozik a feltöltési sebessége, na meg néha nap random lekapcsolják.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

3000 Ft a ház, 2500 Ft a visszaküldés díja...
(#) Topi válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

Kértél moderálási kérelmet a saját hirdetésedre, hogy törölje a modi. Emiatt került felfüggesztésre a hirdetési lehetőséged. Ha moderátor érvénytelenít aprót, akkor ez a korlátozás automatikusan életbe lép.

Lényegében tehát máskor modkérelem helyett, egyszerűen csak archiváld, és minden oké lesz

Ui.: Átállítottuk archiváltra az érvénytelenítés helyett, úgyhogy feloldódott a korlátozás.
(#) szikorapéter válasza Topi hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

Azt hittem ha archiválom akkor a duplikált hirdetés miatt kapok felfüggesztést, ezért írtam inkább a moderátoroknak hogy lássák nem akarva csináltam 2 hirdetést.
Azért köszönöm,ha mást nem akkor kivárom megint a 10 napot.
(#) Topi válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

Az archiválásból semmilyen gond nem keletkezik, így nincs már korlátozásod sem.
Következő: »»   3009 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem