Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3197 / 3606
(#) pucuka válasza Tomi94 hozzászólására (») Szept 15, 2020 /

A DAB -ot azért sem hallgatták sokan, mert hasonlíts össze egy URH -s műsorvevő árát egy DAB -os vevő árával, és ahogy mondod is, minőségben nem hoz többet a konyhára.
A TV -vel más a helyzet. Az analóg TV egy csatornája 8 MHz -et foglalt a rádió spektrumból. (összesen 390 MHz -et!) Ezen az egy csatornán a DVB-T több csatornát is képes átvinni, ráadásul még akár jobb minőségben is.
Viszont a frekvenciák nagyon felértékelődtek az utóbbi időben a mobiltelefonok növekvő sávszélesség igénye miatt. Ezzel a szolgáltatással igen jól ki lehet használni a frekvencia spektrumot, míg az analóg műsorszórás igen pazarlóan tette. Ráadásul a földfelszíni műsorszórás állandóhelyű szolgáltatás, aminek igazából nem is kéne használni a rádióspektrumot, kábelen egyszerűen megoldható a rádió frekvencia spektrum használata nélkül is. Tudomásul kell venni, hogy rádió spektrumból csak egy van, mindenkinek, és mindenre. ("egy darab frekvencia centiméter") Természetesen árnyalja a képet, hogy kábelhálózat kiépítése csak nagy előfizető sűrűség mellett gazdaságos, mondjuk egy tanyavilágban nem annyira.
A mobiltelefon viszont alapvetően mozgó szolgáltatás, tehát a rendelkezésre álló rádiófrekvenciák felhasználása ezesetben elengedhetetlen. Az egyre fejlődő mobiltelefon technológia lehetővé teszi mind a hang, mind a vídeó szolgáltatások használatát akár a kezedben is. A mobiltelefon szolgáltatók lehetőséget biztosítanak a mobiltelefonon keresztül az otthoni vezetékes TV szolgáltatások mobiltelefonon keresztül való igénybevételére. A földfelszíni rádió állomások mobil telefonon keresztüli vételére is van alkalmazás,
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2020
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Szept 15, 2020 /

Pucuka, segitek (Apám egyből mondta volna hogy "attól mentsen...") :
Idézet:
„Tudomásul kell venni, hogy rádió spektrumból csak egy van, mindenkinek, és mindenre.”

- Miért szakadozik ez 'os videó a zotúrról?
- Mert Elek is vett mobilt.

- Mér' esik az az eső, ha azt irja internet, hogy nem fog esni?
- Azért, mert a wifid zavarja a meteorológiai radart.

- Jé, esténként látom mobilon Juliskát pisilni.
- Mondtam a szomszédnak hogy változtasson jelszót. Ödönke, átküldöd a linket?
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Szept 15, 2020 / 2

Akinek nincs ügyfélkapu regisztrációja, az kapja papír alapon továbbra is. Egyébként meg a söralátéten elfér, hiszen ha kimented SD kártyára, az jóval kisebb
(#) mnyugger válasza Bakman hozzászólására (») Szept 15, 2020 /

Pajtás! Én már több adóbevallást nem adok be.
(#) mnyugger válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 15, 2020 /

Pedig van ügyfélkapum.
(#) Bakman válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 15, 2020 /

Nem is erre voltam kíváncsi és nem is erre válaszoltam.
(#) nagym6 válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 15, 2020 /

Sokkal egyszerűbb neten, mint papírokat postázgatni. Neten a hibát kitöltéskor jelzi, csak hibátlan megy be. Papíros beadásnál hiba esetén lehet utólag beadogatni javításokat, egy csomó nyűg.
(#) mnyugger válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 15, 2020 / 1

Amíg nem volt ügyfélkapu addig is az ABEV programmal töltöttem ki mind a saját, mind a kft-s bevallásokat.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 16, 2020 /

Nemrég volt téma gyomirtás. Az ecetfával viszont megszívtam. A mezőgazdasági boltban azt mondták, hogy még a gyomirtó se igen viszi ki. A gázolaj meg szennyező. Most akkor melyik ujjamat harapjam meg?
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 16, 2020 /

Ha elég nagy kézifűrész és nekiesel, ha még kicsik akkor vagy ez izmosabb fűnyírógép vagy egy fűkasza segíthet a döntéshozásban.
(#) Ódenka válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 16, 2020 /

Nálam kb. 6 m körzetben gyökérről hajtott százával az ecetfa hajtás. Fűnyíróval levágva 1 hét után újra kipattantak a hajtások.
A fő fát tőben kifűrészeltem és egy hosszú 12-es fúróval átlyuggattam lefelé sok helyen a tövet. Aztán a maradék maratóanyaggal (sósav-hidrogén-peroxid) beáztattam párszor a furatokon keresztül.
Az ecetfa megszeppent és feladta, sehol nyoma azóta sem.
A nagy gyökérzet táplálta a hajtásokat és így mutatóban sincs egy sem.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 16, 2020 / 1

Vagy hivsz szakembert.

ecetfa.JPG

(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Szept 16, 2020 /

Ez nem is ecetfa.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Szept 16, 2020 / 2

Igazad van.
Ailanthus altissima
Egyetlen természetes ellensége van, a Kálmánusz Baltusz Káromkodusz.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2020
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 16, 2020 /

Megfizethetetlen.
Amikor a spéci favágó lecsupaszította a hatalmas fenyő törzsét, felajánlotta, hogy fűrésszel a kezemben felmehetek a csúcsára egy fénykép erejéig.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Szept 16, 2020 /

A mellette a képen a jobb oldali fa pedig kőrisfa, ha jó látom. Azt is csak szakember tudja kivágni,illetve az ellensége tudja csak ledönteni, vagyis a Kálmánusz Baltusz Káromkodusz. Azt is kivágtad vagy lenyested esetleg? Ez is egy utálatos fa szerintem.
(#) Ódenka válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 16, 2020 /

No, így néz ki a vesztes fa.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 16, 2020 / 1

Amíg vékony, gyenge akkor ki kell cibálni gyökerestül.
De ez rendszeres kell legyen, mert újra kihajt.
(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 16, 2020 /

Nem mondtam, hogy gyökérről hajt mind. Sok önálló életet él.
(#) gyerek67 hozzászólása Szept 16, 2020 /

Ecetfa.
Imádom fotózni ősszel, amikor a levelei mennek át zöldből a piroson keresztül a sötét bordóba.
Tolnán van belőlük egy egész utca.
Gyönyörűek.
Aztán arra gondoltam, hogy Anyósom előkertjébe telepítek egy ilyent. Csak hogy fotózhassam.
Szóltak az ismerősök, hogy ezt csak egyszer kell elültetni és többet nem lehet kiirtani.
Szép, de letettem róla.
Szerintem jól tettem.
(#) mineral válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 16, 2020 /

Megosztanál velünk pár fotókat? Láttam pár ecetfát. De azokat mèg lombhullás előtt likvidáltam.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 16, 2020 /

Idézet:
„Sok önálló életet él.”

Akkor nincs gyökere?
(#) mnyugger válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 16, 2020 /

Hasonló átok növény a vad dohány, más néven selyem kóró.
(#) sany válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 16, 2020 /

Nekünk is van ecetfánk, ami "buzogányt" is hoz. Nem minden fajtája hoz buzogányt, én úgy tudom. Valóban nagyon szép ősszel. Azért ki lehet irtani. Ahogy mnyugger fórumtárs írta, mindig ki kell szedni a friss hajtásait.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Szept 17, 2020 /

Ami tudományosan még nem igazolt (legalábbis nem tudok róla), hogy szimbiózisban él a Halyomorpha halys-al, mert pont úgy néz ki mind a kettő.
Másként fogalmazva, amikor elkezded kivágni az ecetfát, egy csomó büdös bogár hullik a nyakadba.
(#) gyerek67 válasza mineral hozzászólására (») Szept 17, 2020 /

Az ecetfa fotók régebben készültek, meg kell keresnem.
Utána nézek!
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Szept 17, 2020 /

Ezekkel minden szimbiózisban él. Tavaly a benzines fűrészt elő vettem, a kipufogó nyílásából vagy 30 ilyen poloska menekült el. Nem csak a fával, a fűrésszel is együtt élnek. Különben már most is repkednek mindenfelé.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Szept 20, 2020 /

(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Szept 20, 2020 /

Nem bizony. Azért nem a paradicsom. Azok az ibizai stílusú napernyők sokat elvesznek a partból, elveszik a part. Nekem személy szerint nem tetszenek. Ha nincs fent a víz, akkor nyáron az egész város ott van. Ha nem lenne, akkor nem tudom milyen vonzereje lenne a városnak. Szentesen sem különb a parton kapható sülthal, szerintem.
Idén hideg volt a Tisza.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Szept 20, 2020 /

Az elmúlt bő harminc évben egyedül Csongrádon tudtam egyszer enni sült kecsegét.
De akkor még nem volt "plázsositva"...
Következő: »»   3197 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem