Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3320 / 3599
(#) Udvari Zsombor válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Ezek után majd el fogom árulni, ha történik valami fejlemény.
Mindegy is, nálam az fújta fel kissé a dolgot, hogy anyám azonnal kiakadt, hogy biztos "adathalászat", mert szerinte a Google ilyeneket nem kérhet! Persze ettől még jobban rástresszeltem, mert nem akartam volna se lekorlátozódni, se fiókot veszíteni! :| Persze miután mutattam neki a support.google.com hivatalos súgó idevágó oldalát, már lehiggadt és végre végig csináltuk. ☺
Hhh... Ha közvetlen valaki nagyon tart a hamis dolgoktól, az lehet, hogy előbb-utóbb negatívan fog visszahatni, ha valami akár csak kicsit is gyanús lehet. :|
(#) Kovidivi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 1, 2021 /

Ha beírod a böngészőbe hogy myaccount.google.com, akkor láthatod, hogy az eredeti oldalra dob ki, tehát a link valószínűleg helyes.
Ha ilyen lett volna a link: verify.your.account.google.com , ne ez gyanús.
Mondjuk én alapból sem töltöttem volna fel a személyim hátulját, minek kell az nekik?
(#) jdani hozzászólása Okt 3, 2021 /

Üdv. Tippeket várok, hogyan kellene tárolnom frissen vágott tetőanyagot, leceket, gerendákat ahoz, hogy ne csavarodjanak meg.
Gondoltam arra hogy a lecek könnyebben elhajlanak, így azt raknám alulra, és rá a gerendákat. Ezeket összefogni valamivel, valahogy, hogy nentudjanak meghajolni, eltekeredni tavaszig.
(#) szs válasza jdani hozzászólására (») Okt 3, 2021 / 1

Először "szárad", utána fűrészel...
Ha frissen fűrészelted fel, utána csavarodhat, bármit teszel, bárhogyan terheled, ő dönti el, hogyan fog "csavarodni". Mint az én konyhaajtóm.
Nem a tavaszig eltelő idő határozza meg, hanem az, hogy a saját nedvességét elveszítette-e a felfűrészelés előtt.
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 3, 2021 /

Jó estét kívánok mindenkinek! Fiatal,kezdő vagyok, szeretnék tanácsot kérni,hogyan tudnám kicsit téliesíteni a garázsunkat,amit most kaptunk vissza.Hegesztett négyszögvasakra van hullámlemez felfogatva, és a teteje is ilyen. Hungarocell szigetelést szeretnék rátenni,de hogyan rögzítsem, hogy le se essen és a lemez másik oldalán ne álljanak ki a csavarok.Normál esetben ezt a falhoz cementes ragasztóval viszik fel ha jól tudom,de a fémlemezen ez gondolom nem tapad. Minden lehetséges megoldást szivesen fogadok

003.JPG

(#) mnyugger válasza jdani hozzászólására (») Okt 3, 2021 /

Meg fog tekeredni. Az biztos.
(#) mnyugger válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 3, 2021 /

Szórt PUR hab.
Bővebben: Link
(#) sargarigo válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 3, 2021 /

De jó hogy mondod! Mennyibe kerülhet egy 6*5-ös garázst körbetolni ezzel?
(#) granpa válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 3, 2021 /

Nézz olyan ragasztót, ami fémhez is jól tapad és a hungarocell is állja (nem oldja). A tetőtáblák alá tennék léc/vas rácsozatot.
(#) granpa válasza jdani hozzászólására (») Okt 3, 2021 /

Minél jobban összerakod, szorítod, annál kevésbé szárad. Bontás után mindent fog csinálni, de addig is bepenészedik, rohad(hat). Szellősen -keresztlécekkel- összerakod, lesúlyozod és bízol a szerencsében. Ami nagyon "elmegy", azt hőkezeléssel egyengetheted felhasználás előtt. Bár egy csavarodott gerenda nem nagyon hallgat a "jó szóra".
(#) Bakman válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

Szerelési ragasztó, F.BS stb, amelyik éppen kéznél van. Ragasztás előtt a lemezt törölgesd le kicsit, hogy ne legyen poros. A táblákat az éleinél fogva érdemes egymáshoz illetve a kerethez ragasztani.

PUR hab szórás után tágul, nem ajánlom.
(#) Fats Domino válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

Köszi az infót!Megnéztem a linket amit küldtél,hát jókat írnak erről a technológiáról,de az ára!? Nehezen sikerült találnom kivitelezési árakat,inkább ez is csak hozzávetőleges, ez egy kicsi garázs, de így is kb.350-400.000 Ft lenne 4-5 cm vastagságban a hőszigetelése ,ami csak még több lehet a helyszíni adottságok függvényében.A motoromat szeretném itt tárolni,és inkább kis műhelynek használni. Ennyit biztosan nem ér nekem ez a szigetelés, (lehet,hogy az egész garázs sem ér ennyit) arról nem is beszélve,hogy 3 fázisú hálózat kell a kivitelezéshez,ez nálunk nincs,így az ehhez szükséges generátor üzemideje még tovább növeli a költségeket.Összehasonlításként a 4 cm-es Nikecell anyagköltsége max.40.45.000 Ft lenne. Válaszolva „granpa” hozzászólására,inkább keresek ragasztóanyagot ami tapad a lemezhez, és nem oldja a hungarocell táblát,talán ez jó megoldás lehet. Köszi!
(#) Kovidivi válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

Szálas szigetelés, ami felveszi a hullámos felület formáját? Elé pedig előtétfal, gipszkartonnal mondjuk? Tehat ha meg van az előtétfal, felraksz egy gipszkarton lapot, mögé pedig be tudod a hőszigetelést tömni.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2021
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

Ennyi erővel új garázst is lehet építeni.

Minden harmadik bordára ragasztó, polisztirol élekre, ahol érintkezik valamivel pl. másik tábla, keret, szintén és már mehet is a helyére. Könnyen kivitelezhető, gyors, olcsó.
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

Nem tudom. A légzárás hogyan lesz megoldva, van-e egyáltalán beton felület, stb. Sok kérdés felmerül. Az biztos, hogy ezt a hullámlemezes oldalfalat hőszigetelni nem lesz egyszerű, de ha sikerül is, kérdéses, hogy mi van a födémmel és az aljzattal... A hőszigetelésnek is csak akkor van értelme,n ha van fűtés is a helyiségben. Fűtés nélkül előbb vagy utóbb kihül a helyiség. Hallottam olyanról, hogy valaki azt gondolta, a hőszigetelt dobozt kirakva -10fokra mindig meleg lesz belül, mivel "hőszigetelt".
Lehet, hogy már az oldalfal szigetelése is értelmetlen, ha minden határoló oldalt megvizsgálunk?
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

Csináltam már ilyet, sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. A legnagyobb munka a lapok méretre vágása.

Egy olyan hullámlemez, amelyiknek az egyik fele polisztirol lapokkal van kitapétázva, fényévekkel jobb, mint a puszta lemez. A több már "csak" ollé.
(#) Fats Domino válasza Bakman hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

Köszi mindenkinek a hozzászólást! Szerintem ezt fogom majd megcsinálni amit itt ajánlottál,csak ha még annyit kérhetek,ha már írod,hogy csináltál ilyet,melyik ragasztó a legalkalmasabb erre a célra, és szerinted a 4 cm-es Nikecell lap elegendő-e,ha kicsit temperálva van a garázs hidegebb napokon?
(#) Gafly válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

FBS jó, de gatyád is rámegy.
(#) Remci válasza Gafly hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

Boltja válogatja, van ez olcsóbban is. De van olyan purhab is ami ragasztó és nem tágul.
(#) ftirius válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

MHVlog műhely szigetelés a ytbon?
(#) Ge Lee válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 4, 2021 / 1

Első körben a Danalim D3-as faragasztóval próbáld, de ne ilyet vegyél hanem az 5 kilós kiszerelést. Ecsettel tudod kenni, a nikecellt-nikecellhez és a nikecellt-fához vagy osb-hez nekem ez vált be a legjobban. Ehhez képest a tubusos stukkó és egyéb ragasztók drágábbak, nem is lehet őket kenni mert attól sűrűbbek, úgy kell a pisztolyból felnyomnod hurkákban a lemezre, nem lesz jó. Ragadni persze ragad az is.
A másik a víz. Arra készülni kell, hogy a lemez belső felén minden nap páralecsapódás lesz, azaz csöpögni, folyni fog az üregekben, ez a ragasztó pedig bírja a vizet (1 hét eltelte után). Az oldal falaknál nem gond annyira, de tetőnél igen, mert bármi ami alatta van (léc, zárszelvény akármi) az rohadni, rozsdásodni fog a víztől. Ezért tesznek közvetlenül a hullámlemezek alá speciális vastag vízzáró fóliát ami bírja a nap melegét is.
Hozzáteszem, ez a ragasztó elsősorban faragasztó, itt meg ugye nem lesz fa, sőt eleve semmilyen közeg ami elszívná a ragasztó nedvességét, szóval jó lassan fog száradni. Fa esetén pár perc, egy lemez-nikecell esetén mivel egyik sem nedvszívó szerintem 1 nap.
Vagy vannak még tubusos műgyanta szerű és kinézetű ragasztók, az még jó lehet.
(#) nedudgi válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

A fémlemezen a pára le fog csapódni, így egy "vizesárok" belül a fal mellett jól jöhet. A rendszeres szellőztetés fontos, készülj fel rá (télen-nyáron), különben komoly vakrozsda lesz a szerszámokon.
(#) wbt válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

Nálam is egyre több helyre mondja, szerintem vagy bekaptunk valami vírust vagy a régi oprendszer a baj. Nálam naponta 2-3db régi hely dobja a hibát, hogy frissítsem az időt, a FB meg DNS error. Dátum, idő stimmel (mint eddig) sok újraindítás, router reset sem segít. Ez olyan már mint az oltás...
(#) SALáta válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

Nekem 60x60 as zártszelvány keret a műhely váza. Van benne 40x40 is kívül trapézlemez, belül osb. Közte 10 cm kőzetgyapot. -2 fok volt, nem fűtöttem. Bent 18 fok. Ment az egyik gépem aminek a klímája rendesen kifűtötte a helysége. Kályhával pedig trópusi hőt lehet csinálni. -15 volt kint én bent pólóban... Volt vagy 30 fok. Persze sokat dolgoztam vele míg ilyen lett. Mai áron simán duplája. A hőszigetelés osb vel párnafákkal együtt nekem 150 ből kijött 4 éve.
(#) gyerek67 válasza wbt hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

Ja és még fűszerképpen:
amíg a FireFox egy büdös szót nem szól és betölti, addig a a Chrome és az Internet Explorer tanusítványhibásnak mondja pl. a porthole.hu-t. Meg hogy a kapcsolatom nem privát.
Nem értem...
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 4, 2021 /

Mindenkinek köszönet az értékes hozzászólásokért.!
(#) Gafly válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

SALátának egy szavát sem kell elhinni, különesen azt, hogy egy szerszámával befűti a műhelyt.
Még emlékszem a kórházi képekre, amikor ráejtetted a kezedre az egyiket.
Remélem teljesen rendbejöttél.
(#) majkimester válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 4, 2021 /

A Chrome és az Internet Explorer a windows tanúsítvány tárolóját használja, a Firefoxnak viszont van saját. Ha frissíted a Firefox-ot azzal a legújabb gyökér tanúsítványokat is megkapod, míg egy régi windowson ezek már nem biztos, hogy frissülnek.

Az URL mellett a lakat ikonra kattintva meg lehet nézni mi a baja. A porthole.hu-ra például nálam pont a firefox panaszkodik (illetve csak a lakaton jelzi felkiáltójellel), hogy az oldal tartalmaz titkosítás nélküli részeket, pl. képek, ezért nem biztonságos. A Chrome-nak pedig az.

Lakat alatt a tanúsítványt érdemes megnézni. Vagy lejárt a weblap tanúsítványa (valid from / valid to -n kívül esik a gép órája), vagy a Subject-ben nem az a dns név van, amin keresztül megnyitottad az oldalt. Vagy az aláíró tanúsítvány(ok) hiányoznak a fent említett windows tanúsítvány tárolójából, esetleg ott vannak, de régiek, már lejártak. (Talán ezek a leggyakoribb hibák, de lehet még sok más.)

A porthole.hu-nak egyébként a Let's Encrypt állította ki a tanúsítványát, ami ha jól tudom az egyedüli ingyenes szolgáltató, cserében csak rövid idejű tanúsítványokat ad ki. Ahogy nézem pont ma frissítették, mert valid from a mai nap. Ha nem ma próbáltad, akkor próbáld ki újra.
(#) Gabó hozzászólása Okt 4, 2021 /

Na holnap tele lesz a hírek a kardjukba dőlt tiniktől és fészbúk függőktől
Bővebben: Link
(#) Udvari Zsombor válasza Gabó hozzászólására (») Okt 5, 2021 /

Ezt mondta tegnap a tesóm is, nem tudott kommunikálni a barátjával (Messenger). Kíváncsi leszek, hogy mit közölnek az esetről hivatalosan. Állítólag nagyon régen nem volt ilyen hosszú szolgáltatás kiesésük.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2021
Következő: »»   3320 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem