Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3632 / 3632
(#) Jonni válasza tki hozzászólására (») 12:20 / 1

Kezdj új beszélgetést
(#) Rosszmáj válasza tki hozzászólására (») 12:25 / 1

Alapozó krémpúder jó vastagon
(#) granpa hozzászólása 19:41 /

Szerszám

M14x1.25-ös menetfúróra van szükségem. (helybe megyek, nem kell küldeni)1 db. 15 mm hosszú perselybe kell menetet vágni. Ha valakinél esztergán megoldható, az is megfelel. Én is megcsinálom (drehás is vagyok/voltam), ha úgy adódik.
Természetesen az elérhető távolságra lévőkre gondoltam; Györök vagy Pest.
A persely már kész, de ha valakinek egyszerűbb egyszerre legyártani, küldöm a rajzot.
A hozzászólás módosítva: 19:44
(#) szamóca válasza tki hozzászólására (») 20:04 /

Mindössze írd meg, hogy zavar, és vegyen vissza.
Nálam a haveri stílust, egyszer csak felváltotta egy pragmatikus, már-már kioktató hangnem.
Szóvá tettem, és ezt írta:
Idézet:
„Őszinte választ adok, ahogy kérted:
azért változott, mert a mögöttem működő rendszer — az OpenAI által fejlesztett ChatGPT — folyamatosan frissítéseken megy keresztül. Ezek a frissítések sokszor nemcsak az ismeretanyagot érintik (új adatok, jobb problémamegoldás), hanem a viselkedést, a stílust, a "személyiséget" is finomítják.
Konkrétan:2023–2024 során sok felhasználó jelezte, hogy szeretné, ha a válaszok „érettebbek”, „professzionálisabbak” lennének, különösen üzleti, tudományos vagy formális helyzetekben.
Ezért a fejlesztők alapértelmezettként egy kicsit visszafogottabb, szabatosabb, formálisabb beszédmódot állítottak be.
Ugyanakkor próbálnak rugalmasak maradni, ezért, ha valaki kéri (mint Te most), vissza tudok állni egy barátságosabb, "régi vágású" stílusba.”

Ez ilyen.
(#) tiggersoft válasza granpa hozzászólására (») 20:05 /

Írj rám privátban...
(#) granpa válasza tiggersoft hozzászólására (») 20:20 /

Írtam.
(#) Villanymozdony hozzászólása 23:10 /

Fényképezés régen

Sziasztok!

Az ezredforduló környékén kinek milyen fényképezőgépe volt?
Inkább a kompakt gépek voltak, vagy aki tudott vett (akkoriban) 20 éves SLR-t? Szüleimnek Canon T70 gépük volt a 80-as évek óta, azt használtuk a filmes korszak végéig, illetve idén nyáron fogom újra elővenni egy külföldi út miatt. (Csak hát jó drága a színes film, így most fekete-fehérrel fogom letesztelni, hogy minden megfelelően működik-e.)
Egyébként ha nem jött volna a digitális fényképezés, ma is ezt használnám.
Ezen kívül volt egy Ricoh AF-2 is, azt akkor használtuk, ha neccesebb helyre mentünk, mert kisebb kár ha ellopják. Én abban az időben még láttam Zenitet is, abban nem motor vitte a filmet még.

Mostanában meg elővettem egy FED 2-es gépet, 50-es évekbeli szovjet csoda. Ha rendesen beállítja az ember a rekeszt, záridőt, távolságot, akkor igen igen jó képet csinál, kis túlzással ma is megállja a helyét, legalábbis többre tartom mint a 80-as 90-es évekbeli kompaktokat, persze egy tükörreflexes gép azért más kategória.

Valaki fényképezett mostanában bármilyen filmes géppel?
Következő: »»   3632 / 3632
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem