Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   473 / 3608
(#) Attila86 hozzászólása Márc 31, 2009 /

Egy DVD-t (egyrétegű, "mínuszos", TDK) mennyivel lehet túlírni? Az van ráírva hogy 4,7GB, de a Nero csak 4500MB-ot enged. A maradék 312,8MB-al mi a helyzet?
Írnék egy lemezt, de 4516MB-ra jött ki, ennyit szerintem biztos rá lehet még pörkölni. Ugye?
(#) Action2K válasza KTobi hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Ehhez mit szóltok? LED izzó. Ez még lehet akár jó is, hisz a kristály atomjai magas frekvencián rezonálnak, ezáltal fényt bocsát ki. Az izzó szál atomjai is rezonálnak, csak jóval magasabb hőt termelnek, ezért mondjuk izzásnak. A kristály is fejleszt hőt, tehát arra is lehet mondani hogy izzik, sőtt szerintem a neoncső is izzik, csak ott a gázrészecskéket hozzuk "izzásba". Nem?
(#) Action2K válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

4,7GB = 5,828MB (4,7*1024)
(#) tiggersoft válasza KTobi hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

LCD kijelző?
(#) Iszkakof István válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

A DVD CD-re mit szóltok? Itt nálunk a faluban valaki elindította, és nem tudom kinevelni belőlük.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

No ez már tényleg fából vaskarika.
Az idősebbek előszeretettel használják: Oltsd fel a lámpát.
(#) Action2K válasza Iszkakof István hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Nálunk is mondják. Gondolom nem Ti vagytok a szomszéd faluból.
(#) KTobi válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Ha a Nero császár szerint úgy van, akkor ne ellenkezz, mert felgyújtja a házad Valószínűleg megloptak avval a "pár" MBal. Volt, hogy engem is átvertek, CD-RW és nem lehet újraírni
(#) Iszkakof István válasza Action2K hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Én olyankor mindig megkérdezem, hogy ha most feloltottad, mindjárt legyújtod? Amúgy köztünk van egy országhatár.
(#) Attila86 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Ezt nem tudom hogy számoltad ki, mert 4,7*1024 nem egyenlő 5826-al. De mindegy is, közben utánaolvastam kicsit és rájöttem hogy nem lehet túlírni egy dekával sem. :no:
(#) Action2K válasza Iszkakof István hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Én most pár száz méterre csücsülök az országhatártól. Ha Te is, és ez a két pont egy pont köré orientálódik, akkor nagyon közel vagyunk egymáshoz.
(#) Action2K válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Azt tényleg jól elszámoltam. 4812,8 a jó. No igen, azt nem tudom, hogy olvastad-e, hogy ott nem FAT/FAT32 illetve NTFS, hanem pl. CDFS a tárolási formátum, s ebből adódnak a helyigények közti eltérések.
(#) tiggersoft válasza Action2K hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Plusz az 1024 helyett 1000-rel számolás, mint a hdd-knél.
(#) zenetom hozzászólása Márc 31, 2009 /

Hali!
A csatolt képen látható hibaüzenet szerintetek memória, vagy oprendszer hiba? Amúgy ezt akkor írja ki ha a winampban a következő számra akarom tekerni.
Meg néha más is szokott kiírni ilyet, de az az XP bugossága miatt (gondolom én...).
Gyanús nekem ez a bizonyos memóriaterületeken lévő nem elérhetőség...
(#) válasza zenetom hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Szia!

Ha memóriahibára gyanakszol, akkor töltsd le a Memtest86 nevű progit. Szerintem nagyon jó fejlesztés. Mint a neve is mutatja, x86 platformra való. Egyébként ingyenesen letölthető a gyártója honlapjáról :yes:
Mellesleg amikor nekem memóriaproblémáim voltak (mármint a számítógépemnek ), akkor nem ilyen hibákat adott, hanem 15-20 perces rendszerességgel jött egy kékhalál.
(#) Szárnyas válasza tiggersoft hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

A bacon szalonnával talán nincs is gond, mert hogy azt jelenti: bakonyi szalonna. Bővebben: Link (a szöveg végén az 1-es lábjegyzetnél)
(#) zenetom válasza hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Köszi. De hogy kell ezt használni?
Ja és Te hogy oldottad meg a kékhalálozást?
(#) quite hozzászólása Márc 31, 2009 /

Na ez most betette nálam a kiskaput rendesen!

Naponta olvasom az oldalt, de egy ideje már rákaptam, hogy kifejezetten az új témanyitásokkal kezdem a csemegézést, és a lezárt új témákat nézegetem, néha ilyen fejjel -> :eek2:

És a legtöbbször (de valamelyik nap konkrétan egy már rég létező topic címmel azonos, csak épp fordítva elnevezett új topicnyitás) néha kiveri a biztosítékot, és bizony sokszor ez jut eszembe: "ez mekkora gyökér ember"

Nade ez a mai egyik új téma: "Légpuska töltény késziés" már nemcsak a biztimet nyomta ki, de még a központban is zárlatot okozott!

Komolyan mondom, ez az igazán gyökérség.

Gondolom most ezen biztos sokan ki fognak majd akadni, talán a postomat is törlik, de ez már kihozta belőlem az állatot!

Bocs...

Elképesztő, mennyi témanyitás kerül befagyasztásra, és csak azért, mert nem egyszűen lusták az emberek a keresőt használni (a múltkor már a HARMADIK! OBD-s topic is megszületett, akkor is akartam már erről írni, "NEMÁ!"), hanem még olyan őrültségeket is fel merészelnek vetni, hogy így áll a hajam ->

Kész...
(#) Attila86 hozzászólása Márc 31, 2009 /

SÜN!!
(#) Norberto válasza quite hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

És gondolj bele, hány ilyen nemkívánatos topikkal lennénk gazdagabbak, ha nem lennének moderátorok
(#) Ricsi89 válasza KTobi hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Nekem van egy Tes*os cd-m, amit már kb 5-ször írtam újra. csak sima 70ft-os egyszerírhatós jószág. A nerónak nem engedem, hogy lezárja és így másik alkalommal írhatok hozzá, vagy letörölhetem és írhatok rá mást. Eddig még jól megy. Egy csavarhúzóval múltkor húztam rá egy nagy csíkot véletlenül, de még mindig simán lejátssza a cd lejátszó.
(#) titi válasza quite hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Én olyat is láttam, hogy teljesen ugyanaz volta topik címe, csak volt utána 3 pont.
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Nem is tudjátok elképzelni, hogy a CD-ken milyen bonyolult és sokoldalú adatvédelem van...
(#) wg_kezdo hozzászólása Márc 31, 2009 /

Nem tudom mi a probéma az átvett szavakkal.
CD lemez = a CD önálló kifejezést alkot mindenki tudatában, de így kicsit csupasz hát hozzá tesszük azt, hogy lemez.
FAT tábla szintén
Lásd:
"Halálnak halálával halsz"
Nyomatákot adunk arra, hogy ez egy lemez és nem a CD lejátszó.....

Amúgy pedig a magyar nyelv nem igazán alkalmas a szoftverek nyelvezetére: Túl hosszú és túl félreérthetőek a szavak.
Mindig idegesít, hogy a gombokon, menükön nem férnek el a kifejezések órákat kell agyalni, hogy hogyan nyomorítsam be egy szoftver maradék X pixelébe egy gombot úgy, hogy a felhasználó is megértse, kiférjen, átlátható legyen stb...
Angolul ez egyszerű!

Azért annak is utána lehet nézni mennyi szót vettünk át régen a németből, törökből és még ki tudja milyen nyelvekből....
Szóval ne legyünk naívak a mi nyelvünk egy vegyesfelvágott.
(#) llaci56 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Itt adtam neked rá választ. (...mert, hogy van helyesírás rovat!)
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Neked itt válaszoltam.
(#) zolee1209 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Majdnem eltaláltad, hogy PIC18F458... :hehe:
(#) llaci56 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Idézet:
„vegyesfelvágott”

Mi értjük a halotti beszédet eredeti formájában, pedig 800 éves. Az angolok - ma - Shakespeare -t nem tudják eredetiben olvasni, mert nem értik. (max 450 -éves!)
(#) Norberto válasza zolee1209 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Ejjj, de vicces valaki...
(#) sound.man hozzászólása Márc 31, 2009 /

Bővebben: Link Egyik ismimnek megígértem h segítek. Csak rá kell klikkelni.
Következő: »»   473 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem