Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egy DVD-t (egyrétegű, "mínuszos", TDK) mennyivel lehet túlírni? Az van ráírva hogy 4,7GB, de a Nero csak 4500MB-ot enged. A maradék 312,8MB-al mi a helyzet?
Írnék egy lemezt, de 4516MB-ra jött ki, ennyit szerintem biztos rá lehet még pörkölni. Ugye?
Ehhez mit szóltok? LED izzó. Ez még lehet akár jó is, hisz a kristály atomjai magas frekvencián rezonálnak, ezáltal fényt bocsát ki. Az izzó szál atomjai is rezonálnak, csak jóval magasabb hőt termelnek, ezért mondjuk izzásnak. A kristály is fejleszt hőt, tehát arra is lehet mondani hogy izzik, sőtt szerintem a neoncső is izzik, csak ott a gázrészecskéket hozzuk "izzásba". Nem?
LCD kijelző?
A DVD CD-re mit szóltok? Itt nálunk a faluban valaki elindította, és nem tudom kinevelni belőlük.
No ez már tényleg fából vaskarika.
Az idősebbek előszeretettel használják: Oltsd fel a lámpát.
Nálunk is mondják. Gondolom nem Ti vagytok a szomszéd faluból.
Ha a Nero császár szerint úgy van, akkor ne ellenkezz, mert felgyújtja a házad Valószínűleg megloptak avval a "pár" MBal. Volt, hogy engem is átvertek, CD-RW és nem lehet újraírni
Én olyankor mindig megkérdezem, hogy ha most feloltottad, mindjárt legyújtod? Amúgy köztünk van egy országhatár.
Ezt nem tudom hogy számoltad ki, mert 4,7*1024 nem egyenlő 5826-al. De mindegy is, közben utánaolvastam kicsit és rájöttem hogy nem lehet túlírni egy dekával sem. :no:
Én most pár száz méterre csücsülök az országhatártól. Ha Te is, és ez a két pont egy pont köré orientálódik, akkor nagyon közel vagyunk egymáshoz.
Azt tényleg jól elszámoltam. 4812,8 a jó. No igen, azt nem tudom, hogy olvastad-e, hogy ott nem FAT/FAT32 illetve NTFS, hanem pl. CDFS a tárolási formátum, s ebből adódnak a helyigények közti eltérések.
Plusz az 1024 helyett 1000-rel számolás, mint a hdd-knél.
Hali!
A csatolt képen látható hibaüzenet szerintetek memória, vagy oprendszer hiba? Amúgy ezt akkor írja ki ha a winampban a következő számra akarom tekerni. Meg néha más is szokott kiírni ilyet, de az az XP bugossága miatt (gondolom én...). Gyanús nekem ez a bizonyos memóriaterületeken lévő nem elérhetőség...
Szia!
Ha memóriahibára gyanakszol, akkor töltsd le a Memtest86 nevű progit. Szerintem nagyon jó fejlesztés. Mint a neve is mutatja, x86 platformra való. Egyébként ingyenesen letölthető a gyártója honlapjáról :yes: Mellesleg amikor nekem memóriaproblémáim voltak (mármint a számítógépemnek ), akkor nem ilyen hibákat adott, hanem 15-20 perces rendszerességgel jött egy kékhalál.
A bacon szalonnával talán nincs is gond, mert hogy azt jelenti: bakonyi szalonna. Bővebben: Link (a szöveg végén az 1-es lábjegyzetnél)
Köszi. De hogy kell ezt használni?
Ja és Te hogy oldottad meg a kékhalálozást?
Na ez most betette nálam a kiskaput rendesen!
Naponta olvasom az oldalt, de egy ideje már rákaptam, hogy kifejezetten az új témanyitásokkal kezdem a csemegézést, és a lezárt új témákat nézegetem, néha ilyen fejjel -> :eek2: És a legtöbbször (de valamelyik nap konkrétan egy már rég létező topic címmel azonos, csak épp fordítva elnevezett új topicnyitás) néha kiveri a biztosítékot, és bizony sokszor ez jut eszembe: "ez mekkora gyökér ember" Nade ez a mai egyik új téma: "Légpuska töltény késziés" már nemcsak a biztimet nyomta ki, de még a központban is zárlatot okozott! Komolyan mondom, ez az igazán gyökérség. Gondolom most ezen biztos sokan ki fognak majd akadni, talán a postomat is törlik, de ez már kihozta belőlem az állatot! Bocs... Elképesztő, mennyi témanyitás kerül befagyasztásra, és csak azért, mert nem egyszűen lusták az emberek a keresőt használni (a múltkor már a HARMADIK! OBD-s topic is megszületett, akkor is akartam már erről írni, "NEMÁ!"), hanem még olyan őrültségeket is fel merészelnek vetni, hogy így áll a hajam -> Kész...
És gondolj bele, hány ilyen nemkívánatos topikkal lennénk gazdagabbak, ha nem lennének moderátorok
Nekem van egy Tes*os cd-m, amit már kb 5-ször írtam újra. csak sima 70ft-os egyszerírhatós jószág. A nerónak nem engedem, hogy lezárja és így másik alkalommal írhatok hozzá, vagy letörölhetem és írhatok rá mást. Eddig még jól megy. Egy csavarhúzóval múltkor húztam rá egy nagy csíkot véletlenül, de még mindig simán lejátssza a cd lejátszó.
Én olyat is láttam, hogy teljesen ugyanaz volta topik címe, csak volt utána 3 pont.
Nem is tudjátok elképzelni, hogy a CD-ken milyen bonyolult és sokoldalú adatvédelem van...
Nem tudom mi a probéma az átvett szavakkal.
CD lemez = a CD önálló kifejezést alkot mindenki tudatában, de így kicsit csupasz hát hozzá tesszük azt, hogy lemez. FAT tábla szintén Lásd: "Halálnak halálával halsz" Nyomatákot adunk arra, hogy ez egy lemez és nem a CD lejátszó..... Amúgy pedig a magyar nyelv nem igazán alkalmas a szoftverek nyelvezetére: Túl hosszú és túl félreérthetőek a szavak. Mindig idegesít, hogy a gombokon, menükön nem férnek el a kifejezések órákat kell agyalni, hogy hogyan nyomorítsam be egy szoftver maradék X pixelébe egy gombot úgy, hogy a felhasználó is megértse, kiférjen, átlátható legyen stb... Angolul ez egyszerű! Azért annak is utána lehet nézni mennyi szót vettünk át régen a németből, törökből és még ki tudja milyen nyelvekből.... Szóval ne legyünk naívak a mi nyelvünk egy vegyesfelvágott.
Itt adtam neked rá választ. (...mert, hogy van helyesírás rovat!)
Majdnem eltaláltad, hogy PIC18F458... :hehe:
Idézet: „vegyesfelvágott” Mi értjük a halotti beszédet eredeti formájában, pedig 800 éves. Az angolok - ma - Shakespeare -t nem tudják eredetiben olvasni, mert nem értik. (max 450 -éves!)
Bővebben: Link Egyik ismimnek megígértem h segítek. Csak rá kell klikkelni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |