Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Na ezt majd holnap ki is próbálom. Most már nem fogom bekapcsolni a másik gépet. Nekem 9-es van.
Hohóó, mégegy programozó kolléga
![]() A readln parancson kívül van még egy "readkey" utasítás is, ennél bármilyen billentyűt le lehet ütni, azonban kell hozzá egy crt nevezetű unit, amit a deklaráció előtt kell ugye meghívni valahogy így: Program asd; Uses Crt; deklarációs rész; Begin maga a program; Readkey; End. Így tömören ![]() Idézet: .„nem bírják elviselni az őszinte embereket” Azért az őszinteséget nem kéne összetéveszteni a pofátlansággal! Idézet: „Részemről téma lezárva.” Igen, ez már kínos, - de csak azért is! A tiéd legyen az utolsó szó! Vagy ezt szántad bocsánatkérésnek? ( Idézet: )„Én tudok elnézést kérni...”
A gépemen újra akartam telepíteni a windózt.Addíg eljutott, hogy újraindította.Aztán meg a windóz nem akart telepíteni.Újraindítottam cd ről, de nem indult.Most már merevlemezről se indul.Hogy tudnám megoldani?Segítsetek!
Bele tudom rakni másik gépbe a vinyót.
Átállítottad a Boot-ot?
![]()
Átállítottam cd re, de arról nem indult, mert aszonta, hogy nyomjak egy gombot.Én nyomtam többet is, de cd ről nem indult.Most leformázom egy másik géppel a lemezt.Formázott vinyóra való telepítés is cd-bootról megy?
![]()
Elvégre egy új gép is üres...
Ha nem butul CD-ről, akkor a BIOS-ban kellene megnézni, hogy miért nem, de ha odáig eljut, hogy a "CD-ről bootoláshpz nyomj egy gombot!", akkor annak mennie kell. Ha ezt nem írja ki, akkor a CD boot sektor is lehet hibás. (pl. rosszul írt CD...)
Próbálj egy linux live cd-t indítani azzal még a vinyó tartalmát is láthatod.
A telepítő lemeznél, ha már kiírja, hogy nyomjál le egy gombot akkor az alapja jó, de lehet, hogy közben nem talál file-t stb... Sajnos a windows jó szokásához híven inkább nem írja ki a hibát nehogy kellemetlenséget okozzon neked ![]() Nem kell spec meghajtó a vinyódhoz?
Most formázom a lemezt.Utána bootolnia kellene cdről ,nem?
Nem tudom, hogy kell e.Ha leformáztam akkor cdől kell bootolni.(ha jól emlékszem)
Igen, ezt én amolyan jó-e a cdrom és tudok-e bootolni róla tisztázására szoktam használni.
De előbb érdemes a formázás után megnézni, hogy van-e változás. Ezen kívül akkor szokott probléma lenni, ha nem találja a megfelelő drivert valamihez, bár ekkor is legalább kiírja, hogy nem tudja telepíteni. Milyen gépről van szó? Ja és főleg, milyen windows? XP?
xp.Hogy milyen gép?Soroljam fel?
,5 gb ram ,Intel p4 3,4 GHZ , nVidia GeForce 6200.A vinyóm samsung.
A kérdés, hogy minden driver rajta van-e a telepítő CD-n.
(Amúgy nehéz ügy mivel kb semmi visszajelzést nem ad a windows, vagyis feltételezem nem nagyon jelezte mi a baja)
És, ha jól értem a boot cd-ről még az első képernyőig sem jut el?
(Vagyis megnyomsz egy gombot ahogy kéri és se kép se hang?)
Kicsitt ez nekem fura... 5Gb RAM és Windows XP?! ... :eek2: ... (vagy úgy érted hogy ,5 = 512Mb?)
Bocs, nem 5,hanem 1,5gb.Kicsit gagyi a billentyűzet.Izomból kell nyomogatni a gombokat.
Nem tudom eredeti windóz cd.
Változott valami hardver vagy csak szimplán leszedted a régi xp-t és újra akarod telepíteni? (ha semmi nem változott és eddig ment az XP akkor szinte esélytelen távolról rájönni a problémára, érdemes megpróbálni SP2-es, vagy jobb telepítővel, ha van.)
Most már úgy tűnik, hogy jó lesz.Beraktam a formázott vinyót, Bootoltam cdről, kijött egy képernyő, hogy vizsgálja a hrdvert, aztán egy kék windóz telepítése és alul meg írogatja ki a fájlokat.
Ha a winyó SATA, akkor nyavalyog/nem látja az XP SP2 telepítő. Googa élte át ugyanezt a laptopjával! Emellet nem tudom ki mondta, de az advanced setupban a BIOS alatt be kell állítani a boot sorrendet. Award biosban konkrét sorrendeket ajánl fel meghajtó betűjellel., az AMI ebben is,és sok másban is jobb számomra (kezelhetőség). Az AMI-ban tetszőlegesen választhatod meg. Ott csak azt ajánlja fel, hogy 1st boot device, és menüből választhatsz. Az Phoenix bios az hasonlít az Awardhoz.
ÖÖÖÖ...Biztos...Mostmár telepíti a windowst.A winyó sata, de nem szólt egy szót sem.Egyébként ez is sp 2, de nem xp professional, hanem xp home.
Nekem eddig hála a jó égnek csak IDE winchesterrel volt gondom/dolgom. Googa izzadt a SATA merevlemezzel a gépén, mivel az XP nem ismerte a hozzá való drivert. Meglepő, hogy nálad ment.
Huderég installáltam windowst.
Szóval akkor formázott vinyó kellett neki. Azt azért majd ellenőrizd, hogy lát-e mindent (memória, vinyó). Nekem meg a dell-nél volt olyan problémám, hogy nem látta a vinyót. Spec telepítőt kellett amibe integráltam a megfelelő drivert és csak úgy ment fel az XP.
Nemtudom miket akarsz ide írni... De: "Azt azért majd ellenőrizd, hogy lát-e mindent (memória, vinyó)"
1. Ha nem látja a merevlemezt akkor szerinted hova telepít?! 2. Ha nem látja a memoriát akkor szerinted hogy megy a gép?!
Ja, ha most épp xp-t telepítesz, akkor honnan írsz?
![]()
Most megy a telepítés.Eddíg csak az előkészítés ment.Formázott vinó után a video meg hangkártya drivereket is fel kell rakni, nem?Meg a directx-et is?
Azon a gépen kívül van még két használható gép is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |