Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   752 / 3610
(#) levii válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

OFF topicba ONolni nem szép dolog
(#) DuMatyi válasza levii hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Jaj, tényleg! :hide:
(#) bankimajki válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Már rég olvastam róla, de még valahol meg vannak a doksik majd megkeresem. A lényeg az az hogy a LiPo akkut az első 1 órában áramgenerátoros üzemben (azt hiszem 1C-vel) kell tölteni ekkor a kapacitás a max. érték 70%-át eléri (A gyors töltőnek nevezett valamik erre játszanak rá.) És az elkövetkező 3 órás töltési folyamatban fesz. generátoros üzemben kell tölteni, 4,2V max. értékkel. Itt is kül. értékek lehetnek pl. ha csak 4V-ra van belőve a generátor, akkor az akku több töltést bír ki, de nem tudja a névleges kapacitást. Tehát összesen 4 órás a töltési ciklus. Ezt nem szabad túllépni. (Fontos ezeket kb 3 éve (olvastam-tanultam) tehát addig amíg ismét nem nézem át addig nem vagyok ebben a tudásban biztos)
(#) DuMatyi válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Érdekes! Én eddig annak az ökölszabálynak a híve voltam, miszerint: 0,1 C-vel 14 órán át, áramgenerátoros üzemben. Mindegy, milyen akksi. Ezek szerint tovább kell lépnem!

Szerinted a telefonod miért tud 4 óra alatt teljes kapacitásra töltődni?

Ja amúgy a 0,1C-t főként Ni-Cd és Ni-Mh akkuknál használják, de ott is elég 10 óráig tölteni.
(#) mark.budai válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Háháhá! Na, jó, ha ketten mennénk, lehet, hogy nagyobb lenne a siker! Megnéznénk, miért ilyen "jó minőségűek a kínai cuccok.
(#) mark.budai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Megyek!! Na, az az utóbbi faház nekem is tetszik! Matyit is elhívjuk, aztán egy emelvényről mehetünk az előbb megbeszélt helyekre! :kalap:
(#) Doncso hozzászólása Okt 19, 2009 /

Sziasztok, valaki segítsen már legyen oly kedves, az történt, hogy valahogy elállítódott a betűtipus a HE oldalamon és nem tudom visszahozni, maga a mozilla jó, meg más oldalak is, csak a HE oldalon van ilyen irtózatos betű, és egyszerűen bántja a szememet, próbáltam a beállításokba a betűt állítani, de egyszerűen hatástalan, más oldalaknál változtatja de a HE-n nem, mit tegyek, nagyon zavarja a szemem.
(#) DuMatyi válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

No meg az ólmosakat! Egyébként nem elég 10 óra, minden töltőre 12-14 óra van írva. Ugyebár az akkumulátornak nincs 100 % a hatásfoka, csak cirka 70%. A maradék 30% hőként vész el. 0,1 C és 10 óra az éppen az Ah-számnak felelne meg (E=u*I*t)[Ah]
(#) bankimajki hozzászólása Okt 19, 2009 /

Na jó nekem mára elég is ennyi tudás Jóéccakát mindenkinek
(#) sándor válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Jóét! Megyek én is elrobogok...(búcsúzásként még egy kép...)

MOTOROS.jpg

(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 20, 2009 /

Jóreggelt minden álomszuszéknak! :kalap:

A mai napot forrasztással kezdtem.
Megjavítottam a SATA kábelem.

Ez életelem legelső SATA kábele, és eléggé hosszú hogy kiérjen a gépemből.
(#) Georgee hozzászólása Okt 20, 2009 /

Jóreggelt minden fórumozónak. Kéne egy kis segítsétség, az önéletrajzomhoz. A képességekhez be szeretném írni az elektronikát, forrasztás stb, csak nem tudom a szakszerű megnevezését. Valaki tudna benne segíteni ? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Action2K válasza Georgee hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Szőr és egyben Lord, a Notórius és Rettenthetetlen nagy Pákász.
Amúgy, semmi szakszerű megnevezést nem tudok rá.
A forrasztás az forrasztás, a NYÁK készítés az NYÁK készítés, az elektrózás az, na jó, max ennek van szebb: elektronikai áramkörök készítése.
Egyébként jó reggelt.
(#) Georgee válasza Action2K hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Beirtam (de töröltem is) Ha hegesztő lennék azt irnám, hogy amperos drótfogyasztó Azért köszönöm, remélem összejön, és felvesznek!
(#) bankimajki hozzászólása Okt 20, 2009 /

Kitaláltam a legfinomabb palacsinta tölteléket (számomra).
Recept: kb fél deci tej annyi nesquik kakaópor, amennyit még felold, és legvégül egy kis rum aroma. Nagyon finom lett. Fontos a tölteléket mikróban forrásig hevítjük, majd mégegyszer összekavarjuk
(#) Action2K válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Szerintem számomra is finom lenne, de nem folyik ki belőle?
(#) titi válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Na, délután állhatok neki palacsintát sütni, különben este nem fogok jól aludni...
...mindig csak a finom palacsinta járna a fejemben...
...a gyomrom helyett.
(#) Georgee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Nem mondassz hülyeséget , köszi szépen
(#) mark.budai válasza titi hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Hát így jártunk! Ezért kell ide ilyen finomságokat írni... Gondoljunk arra, hogy nekünk úgysem ízlene.. Bár ez a rumos kakaós töltelékkel nehezen esne meg.. Szóval palacsintát kell sütni!
(#) Action2K válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Még jó, hogy nem főzöcskés portál a HE. Állandóan csak ennénk.
(#) bankimajki hozzászólása Okt 20, 2009 /

Úgy látszik ma mindenki palacsintát fog enni , amúgy azért írtam hogy annyi kakaóport amennyit felold, mert akkor elég sűrű
(#) Georgee válasza Action2K hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Ha azt vesszük lehet a HE Hobbi Evés is
(#) mark.budai válasza Action2K hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Hát állandóan ennénk, az biztos. Aztán írnánk, hoppá, leettem a billentyűzetet! A pákával meg nem az ónt melegítenénk, hanem az edény alját. Aztán 1-2 megtisztított csövet belelógatnánk a vízbe, hogy felmelegedjen, mert épp nincs melegvíz...
Georgee: Lehetne, a Hestore-ban gyümölcsöt, zöldséget, serpenyőt, lisztet, cukrot adnának. A kapcsolási rajzok helyett receptek, a cikkek helyett elkészítési leírások lennének. A segédprogramoknál azt lehetne kiszámíttatni, hogy ha kevesebb/több adag kell, miből mennyit tegyünk, meg milyen gázon, milyen állásban hány °C-ot ad. Az apróhirdetés szerepe megváltozna, minél többen kellene jelentkezni valami megvételére, hogy akkor olcsóbb legyen, a vidóknál kaják elkészítését lehetne nézni, mint a "főzőműsorokban". A lexikonban az alapanyagok előállításáról olvashatnánk, miből tartalmaz sokat, keveset, egészséges-e....

Két háziasszony beszélget:

- Képzeld drágám, most kaptam a férjemtől egy hiper-szuper amerikai vízforralót.
- Igen és mitől hiper-szuper?
- Tud tojást főzni, beállítható, hogy milyen kemény legyen a tojás, meg tud teát csinálni, meg csipog ha kész van.
- Ó az én férjemtől ennél hiper-szuper-ebbet kaptam. Ezeken kívül még rántottát is lehet rajta sütni, meg a kávét is megfőzi, ja és palacsintát is süt.
- Milyen márkájú?
- Valamilyen Orosz, ГУ-50 PP.
(#) mark.budai válasza Action2K hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Na, ezt szavakkal, meg ha-ha-ha-val nem lehet leírni Hát ezen röhögtem egy jót.

Akkor dobj be csak nyugodtan egy :fetrengő: szmájlit.
(#) Norberto válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Viccet félretéve, egy párszor korábban én is elgondolkoztam valami komolyabb gasztronómiai weblap összeállításán, hasonlón, mint amit most fejtegettél. Ugyanis az is eléggé szerteágazó témakör és ott is van mit megbeszélni, illetve bemutatni mások számára. Jelenleg nincs egy értelmes, összefogó jellegű weblap abban a témakörben úgy, mint az elektronika területén, mondjuk úgy, a HE. Csak ilyen kis blogocskák vannak, meg kis icipici, lezüllött oldalak... 10 millió különböző hely... persze ez nyilván azért van így, mert:

1: a blogok a mai napig nem egészen emberbarátok a mindennapi használhatóságukat tekintve

2: éppen ezért nem népszerűek

3: túl szétszórtak, ezért nem is lehet köztük "befutó", azaz központibb hely

4: ha épp nem blogról van szó, akkor vagy kis régimódi honlapokról beszélhetünk, vagy olyanokról, ahol a "pénz az úr"

5: ez utóbbi esetén viszont nincs megfelelő szakmai és önzetlen tudásbeli, segítőkész háttér, ezért ezek az említettek miatt züllenek le, nagyon hamar
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Jól látom, hogy ezen szerelhető csatik vannak?
Következő: »»   752 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem