Fórum témák
» Több friss téma |
Szia Gé! Azt nézd már meg légyszi, hogy amit te 1mikros kondikat a végén kicseréltél, és a rajzon nem azok az értékek vannak mi a poziciószámuk? Mivel mindkét csatorna egyszerre produkálja a hibát, a mélyszabályzó poti környékén(panelhiba,kondi, parazitaellenállás) kell valami hibának lenni. Ha minden kötél szakad, a nyák átvizsgálása után rakj be egy másik potit kisérletként (akár trimmert is) és próbáld meg csinálja-e még.
Szia!
A két kondi pozíciószáma C206 és C235. csak ott van a probléma, h a rajz amit küldtél, több helyen is eltér a SE1025 B-változatától /konkrét példa: C263 nálam 1000µF/16V, a rajzon 470µF/16V /. Leginkább kondi kapacitásokra gondolok, tranyókat, ellenállásokat nem néztem meg, h stimmelnek-e. Bár nagy eltérések nem lehetnek, a főbb pontokon mért feszek mind egyeztek. Amiket írtál, máris kipróbálom. És még valami: nekem baromira úgy tűnik, mintha a rajzon C236-al jelölt kondi /a T206 mellett/ nálam a C206-os jelzésű kondi lenne...
És azt elfelejtettem mondani, hogy ezáltal 2db C206 van az erősítőben
Egyik a bemenetválasztónál, másik a C236 helyén... Lehet h csak elrontották a panel szitázását?
Szia. A C263 csak puffer, tehát jó hogy nagyobb értékű. A C235-236 fokozatleválasztó, csatoló kondik. A RIAA korrektor C206 kondija volna a valós, T206 melleti C236(206) ráadásul K206 linear kapcsoló környékén lehet. A 206-osok csúcstalálkozója . Na mindegy , azért volna jó ha szétválasztanád a jobb és a ball csatorna mélyszabályzó potiját, mert világossá válna a poti szerepe a hibában.
Idézet: „ha szétválasztanád a jobb és a ball csatorna mélyszabályzó potiját” Ok, este ha megint itthon leszek, akkor megpróbálom azt is.Tehát ezexerint rakjak be a poti helyett másikat. /viccesen fog kinézni a 2 mono trimmer, amint drótokon ficegnek a mélyszab. poti helyén / aztán majd meglátjuk mire jutok
Szia!
Hát kipróbáltam a 2 külön potit, és a 2 csatorna egymástól függetlenül is adat a hibát. Viszont mivel jobb ötletem már tényleg nem volt, átforrasztottam a panelen mindent mégegyszer /tehát újramelegítettem a forrasztásokat/, és képzled, most már teljesen jó! ezek szerint csak vmi kis kontakt volt a baja, hogy hol, azt persze nem tudom, na meg azt se, hogy ez elsőre miért nem jött be /pedig ezzel kezdtem pár nappal ezelőtt/. Elég piti hiba, azt hittem vmi komolyabb.... De mindegy, a lényeg hogy működik Köszi a segítséget
HALLELUJA!!! A hidegforrasztás tud ám hű**e dolgokat művelni! (azért jó lenne tudni melyk pont okoz ilyen hibát? )
űdv: szamóca Idézet: „azért jó lenne tudni melyk pont okoz ilyen hibát?” Jah, azt tényleg jó lenne tudni , de mindent átforrasztottam az előfok paneljén... igazából meg se néztem, h jónak tűnik-e a forrasztás, mindet átforrasztottam. és most jóóóóó üdv:Gé
Szevasztok!
Nemrég rámbíztak egy 1025B-t , ami egyszer már járt nálam, csak a srác véletlenül beleejtett valamit és kisebb meghibásodás érte. Ami hiba volt kijavítottam, (legjobb tudásom szerint ). Folyamatosan kinyomta a 400mA-es biztosítékot. na most sikerült megjavítani, kidobáltam belőle ezt-azt, majd újak kerültek a helyére. most ott tartok, hogy nem nyomja ki a biztosítékot, viszont az előfokhoz közelebb eső végfok kb 1-2 perc elteltével kegyetlenül felforrósodik. Nem tudom miért van ez, nyákon semmi zárlatot nem találtam, ráadásul a panel minősége is egészen jó, szóval újat sem szeretnék nagyon készíteni. Valaki tudna segíteni, hogy miért forrósodik ennyire? Köszönöm! Szevasztok!
Tudtommal a SE1025B-ben nincs lehetőség a nyugalmi áram állítására...
Resident: csatoltam a végfok rajzát, hátha szükséged lesz rá
De, az R321 erteket kell valtoztatni szukseg eseten.
Egyebkent asszem tok mindegy erolkodnunk addig mig a kerdezo nem hajlando reszletesebben is kifejteni hogy mi a gond es mik a korulmenyek. Idézet: „kidobáltam belőle ezt-azt, majd újak kerültek a helyére” Ilyenek utan segitsunk? Hogyan?! Udv. Idézet: „[...]tok mindegy erolkodnunk[...]” Asszem igazad van... Resident: Ha netalántán sikerült megoldanod a dolgot - ellenkező esetben miért tűntél volna el? - , akkor legalább beírhatnád hogy hogyan, hátha segítesz vele a többi fórumosnak. Ki tudja, lehet hogy nem egyedi a probléma, lehet h más is ilyesmivel küszködik éppen, nekik biztos jól jönne az info sztem
Üdv Mindenkinek!
Nekem is van egy 1025 SE-m, és az lenne a gondom hogy egyik bekapcsoláskor hallottam a relé nem röffenik be.Az lenne a kérdésem ennek mi lehet az oka?!A választ előre is köszönöm!!
Védelem meghibásodása vagy a végok kimeneten dc.
Sziasztok!
Végigolvastam a topicot, de nem találtam hasonló felvetést. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy SE 1025 (IC-s) erősítőtől lenne szó, ami az alábbi hibajelenséget produkálja (csak rövid ideig próbáltam, nehogy végleg elhalálozzon) : A trafó felőli oldal (bal) kimenetén csak recsegősen és gyengén jut ki jel a hangszóróra, ha együtt tekerem a potikat (azaz közel sem szimmetrikus a két csatorna). A másik csatorna tisztának tűnik. Ha külön csak azt az oldalt tekerem fel, akkor egészen tisztán és erősebben szól (természetesen külön a másik is tiszta). A korábbi tulajdonos hangfalhibásnak mondta, hogy az recseg, csakhogy egy gyors hangszóró felcserélés után kiderült, hogy a hangszórónak nincs baja. Az erősítőről lekaptam a fedelet, a panelek és az alkatrészek teljesen épnek, eredetinek és egészségesnek tűnnek, viszont a tetőn a táp felőli pufferkondi bal oldali lábán lévő forrasztás felett némi "vezetésnyom" van. Nem vagyok hozzáértő, csak "műkedvelő asztalos", de a rajzot nézegetve ez azt jelenti, hogy a -30V és a test közelebbi ismeretséget kötött egymással valamilyen szinten. A további próba előtt, mivel a végfok IC már pótolhatatlan és nem szeretném elveszíteni kérdezném, hogy okozhatta ez a hibát, vagy más lehet az ok? Fényképet csak holnap tudok mellékelni. Fedél nélküli próbával meg tudom állapítani, hogy ez volt-e a gond anélkül, hogy további visszavonhatatlan károkat okoznék benne? Esetleg előfordult már ilyen gond valakinél? Érdekel minden ötlet, tanács és segítség. Kérdezném még, hogy a tetőn az a két cellux darab a gyári szigetelés lenne a kissé magasra felnyúló kondik nem kellően lelapított érintkezőire forrasztott vezetékvégek és a és a tető közötti negyed miliméteres résben? Ha az a "gyári szigetelés" (sajna eléggé úgy néz ki), akkor kissé átértékelem az orionról kialakított képet magamban. Ha ez volt a "szigetelés", akkor még azt sem ért. Már csak ez hiányzik az RFT, Unitra, Orion mini torony hármasból és szeretném ha "életben maradna". Nem fogok a javításával próbálkozni, mert ehhez kevés vagyok, szerintem szakembert kíván majd az ünnepek után, de jó lenne addig is némi információ mire is számíthatok, főleg a pótolhatatlan végfok IC-val kapcsolatban. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.
Mellékelem a képet ezen látható a belső és a tetőn lévő átégésnyom is.
Az Orionban megfelelő szigetelés volt anno a cellux? Ez vajon mekkora költségmegtakarítást eredményezett egy 2x6,5 és egy 2x 3,5 cm-es normális szigetelőanyag kiváltásával?!?
Szia
egy IC-s 1025-ös....még nem találkoztam ilyennel, csak a KD607-es tranzisztoros változattal. Nem hinném hogy a pufferkondik letesteltek volna, akkor ott nagyobb égésnyom lenne, + a biztosíték is kiégett volna. Hasonló problémám volt nekem is 1025-össel.Nálam a recsegést a hangszínszabályozó panelen lévő forrasztási hibák okozták, azt ajánlom nézz szét ott, és mindent forrassz a panelon.Mjad számolj be az eredményről, kíváncsi vagyok. Levett fedéllel történő próba esetén az erősítődnek semmi baja nem lesz. üdv
költség megtakarítást nem eredményezett, hanem csak ez volt kéznél......
a szocrendszer vége felé már mi is úgy dolgoztunk ahogy tudtunk...(anno TERTA), ha egy ellenállás nem a megfelelő volt, a jusztírozást kaparással, majd lakkozással oldottuk meg. a mai multik sem különbek (pl TESCO akármifenekütyü), csak jobban csomagolják! amúgy egy sima cellux elég jól szigetel! ezer voltonként kb 0,5mm az átütési táv. tehát nem biztos hogy a táp átütött a burkolatra, inkább valamelyik kondi adta meg magát. amúgy ez elég jó kis erősítő, én nem szidnám az Oriont....bár a nagyobb tesója jobban sikerült, néhány utánépítést meg is hallgattam és nem volt rossz! zenekari erősítőnek használtuk, mert igen strapabíró volt.
Nekem is volt mindkettő a 1025-ös is (több is,de csak a tranzisztorors változat) meg a 260-as is.Szerintem is mindkettő nagyon jó hangú erősítő.
Az első 1025-öst úgy kaptam hogy a hálózati toroidnak csak a vasmagja volt meg, azt újratekercseltem, azóta is működik.A másikban az egyenirányító diódák+ a panel voltak szétégve, azt is javítottam, az is azóta megy. most pedig van egy SE-1060-asom üdv
én sem találkoztam IC-s megoldással... lehet hogy már öregek vagyunk?
amúgy a KD607 tranyók nem tudom hogy a legjobbak-e? bár akkor az volt és kész... tény hogy az erősítőnek nagyon kellemes hangja van, valamint nagyon kicsike! ennek ellenére a súlya viszont ott van!
Úgy tudom hogy IC-vel kezdték gyártani,de aztán az IC beszerezhetetlenné vált, és akkor tértek át a tranzisztorra,és kapott B-s jelzést az erősítő.(SE 1025B)
Igen nagyon jó hangú, szerintem símán veri az összes Videoton erősítőt.Azokon mindig gyorsan túladtam.De Orionom mindig volt. Szerintem ugyanez érvényes a hangfalaikra is.Most is egy HS280-as muzsikál itthon. üdv
én az Orion 80W-osát csak utánépítettem. nem használom, mint ahogy a 100W-s Quad-ot sem. felesleges a lakásba ekkora teljesítmény.....(2X60W-s TEXAST "gyilkolok", de ezt is csak 3-8W kimenő teljesítményig). elég lenne a mini orion, csak sajnos olyan ritka mint a fehér holló. minden vágyam egy mini ORION torony, mert a deck és a tuner nagyon jó volt.
a nulszériás nagy torony magnója ALPINE mechanikával volt. vettem is egyet, igaz nem a nullszériásból, de ALPINE mechanika húzza a szallagot... erősítőt, meg rádiót nem sikerült vennem... valahogy senki sem akarja eladni... vajon miért?
Persze hogy felesleges.Én egy 2*5W-os csövest hallgatok,nekem elég.
1025-ös erősítőt lehet venni, szoktam is látni, pár hozzászólással viszább valaki hirdette is.Magnót, tunert azt nem tudom, azt nem kerestem még.
csak én az isten háta mögött lakom......
innét baromira nehéz eljutni valahova is.... látatlanba meg nem veszek semmit! visszatérve a 1025-re, előkeresem a rajzát. egyszer javítottam ilyet, és abban a végtranyók köszöntek el. ahogy emlékszem a szerelése olyan volt mint ha én építettem volna amúgy eléggé stabil szerkezet, látszott rajta hogy magyar! pl: nem volt alulméretezve semmi.... (inkább kicsit túl volt méretezve, a KD-s tranyók is sokkal nagyobb powert tudnának, de akkor ilyen volt raktáron)
tudom hogy ez nem apróhirdetés, de.....
Orion sm250-es kazettás deck igényes hozzáértőnek odaadó, ha a postaköltséget vállalja. hibája hogy hátra nem teker (nem néztem, de nagy gondja nem lehet, valami csúszik....). a kazettaajtó már saját gyártmány, a fej cserélve JVC-re (kemény króm, tudja a metál kazettát is kezelni) a zajcsökkentőt be kell állítani, néha a bemenetválasztó kh-s, de engem nem zavart (főleg csak felvételkor csinálja, eltűnik az egyik oldal de a kapcsoló mozdítására megszűnik). családi okok miatt válok meg tőle, nem tudom hova rakni, azt pedig nem akarom hogy a padláson "rohadjon" el! akkor inkább legyen olyannál aki értékeli....
Sárospatakon lakom, környékbeliek előnyben! akkor nem kell a postára mennem..... a deck megtekinthető előzetes egyeztetés után! pénzt nem kérek! csak jó kezekbe kerüljön! ha van kérdésed akkor levelet írj!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |