Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Idézet: „Nem találtam a táplálásról áramigényt” Ott van a weboldalon: Power Supply 9V DC (8 - 12V acceptable) Supply Current: 120mA Én mos az újabb mini verzióval szemezgettem, az mehet akksiról is
Köszönöm.
Melyik ez az újabb verzió? Egy linket tudsz mutatni?
Itt megadták a gyártó linkjét: 13803K/04K a legújabb.
A leírása szerint: Idézet: „A 9V DC power supply (> 200mA capacity) is required to run the scope. Power supply is not included in the kit.)” Az alkalmazott táp feszültsége nem haladhatja meg a 12V -ot. Valószínűleg az U5 78L05 (TO92) disszipációja miatt. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2018
Ez így link nélkül kevéssé hasznos, mert a vásárolható példányok verziója nem követhető, az eladók ezt nem tüntetik fel. Feltevésem szerint attól függ milyet kap a vevő, hogy éppen mi van raktáron az éppen választott rendelési helyen.
Itt megtalálhatod az összes terméket: Bővebben: Link
Sziasztok.
Nem találtam a típussal kapcsolatos hsz-t, Tektronix TDS2014-el kapcsolatban mit gondoltok? Mennyit érhet és hangfrekis erősítők, DAC-ok méréséhez megfelelő lehetne?
Hangfrekvenciás alkalmazásban ez az "ágyúval verébre" kategória... és szerintem a DAC esetében is bőven vannak benne tartalékok.... de a "mennyit érhet?" nagyon állapotfüggő.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2018
Nagyon jó/szép állapotban?
Hangfrekvenciás alkalmazásra már az 1Mhz is böven sok na de a 100Mhz négyszer az meg nagyon sok...
Kivéve, ha mondjuk látni kell, hogy az erősítőd pár MHz-en gerjed. Egy 1megás szkópon ilyenkor lehet az ég világon semmit sem látsz, teljesen normális jelalakod van, csak éppen nem működik.
Olyan nincs hogy túl alacsony sávszélességű szkóp, csak olyan, hogy túl drága.
Vagy inkább több mint drága, ha a fél millió annak számít, és akkor még a cafrangról nem is beszéltünk. 2000 dollárért már akár kocsit is adnak, ha kicsit elnézőek vagyunk.
Amennyiben pár megán gerjed akkor az nem erősitö...az vicc.csak..
Elhiheted nem kell a hangfrekire akkor sem 100Mhz es szkóp es nem a dragaság ami ... Anno még nagyon régen 1Mhz volt nekem is de kb 10 éve 20Mhz es van igy nincs olyan erősitő gerjedés amit ne látnék . Semmi másra nem használom csupán hangferekvenciás cuccok beállitására ellenőrzésére ugyhogy bátran merem mondani böven sok . De mindenki azt vásárol amit akar igaz egy évben lehet egyszer talán be is kapcsolja majd ... A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2018
Aminek értelme lehet, az a négy csatorna, mert funkciógenerátorról meghajtott erősítő bemenetre és kimenetre kötve két csatornát egyszerre lehet s két oldalt vizsgálni, a két jelet fedésbe hozva lehet vizualizálni a frekvenciaátvitelt, torzítást... de ez a "HF wobblerszkóp" már a vájtfülűeknek is sok.
Tegyük fel, hozzájutnék egyhez nagyon olcson.
Pl. 50ezer ft-ért ti kihagynátok, ha nem lenne szkópotok? És ha lenne egy tektronix 2225 azt lecserélnétek erre?
Ha ki tudod használni, akkor ez ötször annyit ér.... és nem baj, ha vannak benne tartalékok.
50-ért akkor is megvenném, ha lenne másik. Nem csak többet tud, de sokkal kompaktabb is. Egy szervízasztalon +30 centi hely is megfizethetetlen tud lenni.
Ha a kereskedelmi lehetőségtől eltekintünk, akkor éppen annyit ér minden eszköz, amennyit ki tudunk belőle használni.
Nekem semmilyen szkópom nincs. Eddig a PC-t használtam, most pedig beruháztam egy DSO138-ba kb. 3500 ft-ot. De ha 50 ezerét meg lehet venni egy 2000 dolláros eszközt, azt talán én is megkockáztatnám, és vagy megpróbálnám kihasználni, vagy jobb híján megpróbálnám eladni némi haszonnal.
Köszönöm szépen a válaszokat
Teljesen kizártnak tartom hogy ennyiért hozzájuss egy ilyen szkóphoz. Ha mégis, akkor én is kérek egyet belőle. Egyébként hangfrekvenciás mérésekre teljesen felesleges szkópot venni. Egyedül arra lesz jó, hogy lásd hogy hol kezd el négyszögesedni a szinuszjel, meg mondjuk elnagyolt torzításmérésre az FFT-vel. Feszültségszinteket, átvitelt egy egyszerű feszültségmérővel is tudsz mérni, olyannal amelyik hitelesen mér a teljes hangfrekis sávban.
Szkópot (DSO-t) akkor érdemes venni ha sok paramétert szeretnél mérni akár egyszerre is, tranzienseket vagy időben gyorsan változó jeleket vizsgálni. Amikor azt kell megnézni hogy egy négyszögjel éle felfut-e vajon 150ns alatt vagy sem, na arra már nem lesz jó a műszer, meg a pár ezer forintos szkópok sem.
Sokszor kellhet hangfrekire szkóp. Pld. a négyszögjel átvitel, és belengései fontos jellemző, csak szkóppal mérhető. Egyéb durvább hibák kereséséhez is.
Sziasztok,
PC szkóp ügyben tudtok ajánlani márkát/típust/boltot? Ezt kéne lecserélni, mert megadta magát: Hantek 5200A, illetve nekem a PC szoftvere is nagyon gagyinak tűnt. Az ár kb. 100k körül, de ez nincs kőbe vésve. Előre is köszönöm.
Gondold át, asztali nem lenne jobb? Mármint PC nélküli.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2018
Nem nekem kell, hanem egy jóbarátomnak. (Egyébként az asztalit favorizálnám én is, bár a PC szkópot könnyebb zsebredugni és hurcolászni).
Sziasztok!
Van egy kis kétcsatornás König OS 25 D szkópom és a B csatrona ezt a jelenséget produkálja. Amit érdekesnek találok az az, hogy csak akkor ugrál a csík ha a PULL INV gombot kihúzom. Tehát normál módban a csatorna rendben működik. Ez a jel fázisát kéne megfordítsa elvileg, nem? A kontakthiba lehetőségét nagyjából kizártam, mert már minden csatlakozást és kapcsolót megpucoltam. Szerintetek mi okozhatja ezt? Itt egy videó róla: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2018
Szerintetek egy kiváló állapotú Tektronix 2230-as megér 67e Ft-ot?
Nem tudom, azt viszont vedd figyelembe, hogy digi módban csak 20Ms/s a mintavételi sebessége, eléggé kevés, ha a digi mód szükséges neked.
A tárolás digitális módban működik, vagy maga a CRT tárolós?
Teljesen laikus vagyok, csak érdekel a dolog, tanulni szeretnék. Igazából azt sem tudom, hogy mire használnám. Autodiagnosztika, kísérletezés,...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |