Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Panasonic NV-HD 100EE

Témaindító: veilman, idő: Feb 14, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) veilman hozzászólása Feb 14, 2010 /

Sziasztok!
Szeretném a segitsegeteket kérni a következőben:
Néhány napja vásároltam egyet a fent emlitett videoból.
Tudja a fene, egyet meg akartam menteni ebből a régi vasból.
Hibásan vettem, a problémája a következő: 3 évig használta a tulaj, majd egyszer beszorult a kazetta, és nem adta ki. Elvitte szervizbe, és kivették, viszont a hazavitel után kidrült, hogy olyan minden kazettanal, mintha nem lenne felvétel a szalagon. Visszavitte, majd közölték vele, hogy valami más baja van, de nem éri meg javitani, ezutan felkerült csipkerozsika álmot aludni évekre.
Most ott tartok, hogy rendberaktam, megpucoltam a fejet, most annyi történik, hogy ha beletekerek eljesen jó a kép, de ha normál lejátszás megy olyan hangyás és zajos az egész. Szerintetek menthető, van értleme? Tényleg szeretném megmenteni, ha egy kis értelme is van.
KÖSZÖM ELŐRE IS!
(#) Syn7h37ic válasza veilman hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Alapos forgófej takarítás, és a hang/szinkron fej takarítása izopropil alkohollal, vagy videófej tisztító folyadékkal. Semmiképp se vattával, mert a videó forgófejen lévő fejek nyitottak, és ha megsérül valamelyik tekercse (jóval vékonyabb, mint az emberi hajszál) akkor a fej mehet a kukába.
Tiszta fehér lap NEM zsebkendő, hanem pl. írólap, és ez enyhén nedvesítve alkohollal, majd óvatosan takarítani a fejeket.
A szervizes lusta volt mint a föld...
Ha a kép nem zászlósodik, illetve nem töredezik, akkor kész is. Esetleg, kép töredezésnél, vagy a képen lévő zajsávok esetében szükséges lehet a szalagvezető babák után állítása, de csakis a végső esetben, először a hang/szinkron fej merőlegesség állítással kell kezdeni.
Ez egy jó kis videó, vétek kidobni.
(#) veilman hozzászólása Feb 15, 2010 /

Köszönöm Syn7h37ic a válaszod!
Sajnos nem segitett, a fej nagyon úgy néz ki kuka... a kis réz tekercsek egyik fele szakadozott...
Ugy nez ki, hogy tudok venni egy nv-sd20 as videot, remélem jó hozzás a fej. Ennyi esélyt még adok neki. De ha nem akkor nem tudom mi lesz a sorsa, egyátalán lehet e szerezni hozzá fejet. Mert ahogy nézegettem nem egy elterjedt tipus. Nincs belőle sok elado, jelenleg egy darab sincs. Még esetleg egy Blaupunkt Rtv 770 es donor felbukkanása a tipusazonossága miatt... Azért jó lenne megmenteni az utókornak... Ha esetleg alkatrészt tudtok, megköszönném!
(#) JZoli válasza veilman hozzászólására (») Feb 16, 2010 / 4

Szia! Nekem ugyanilyen videom van, én a Nedistől és a Sinitől vettem hozzá alkatrészt amikor kellett, de ez még pár éve volt! Nem tudom, hogy most mi a helyzet ezeknél a cégeknél. Nekem a mai napig működik!
(#) veilman válasza JZoli hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Köszönöm! Holnap megpróbálom!!!
(#) veilman válasza JZoli hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Hát megkértdeztem. 24.000 ft....
Szereztem egy nv-sd20 ast, de nem kompatibilis.
Szivás....
(#) Lac hozzászólása Aug 21, 2010 /

Hello!
Nem akartam neki új témát nyitni Panasonic NV-J35EE kapcsolásirajza kéne előre is kösz
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem