Fórum témák
» Több friss téma |
Bocs az ekezet nelkuli hozzaszolasokert de mifelenk nem arulnak magyar billentyuzetet.
Igen, no az ne ágaskodjon egy alig nagyobb panelen mint egy 100Ft-os..
Nagyon egyszerű a magyarázat! Svájcban élek és elég kevés Online bolt van ami szállít svájcba! az e-bay-en pl kb minden századik. Az amazon ugy ahogy...
Ugyhogy ezért nem tudok "belföldről" rendelni! Elég lutri igy mindent kitapasztalnom hogy mit honnan szabad! :/
Sütiiii
Hali!
Nem vagyok egy nagy C rajongó, de most kénytelen vagyok abban kipróbálni valamit. Tudtok ajánlani egy normálisan működő LCD Library-t XC8 alá? Ezt kellene tudnia: HD44780 | 4bit-es mód a port alsó felén (pl RB0:3) | RW a GND-re kötve. Amit eddig találtam, az vagy nem tudta ezt a felállást, vagy valami más baja volt, amiért nem tudtam lefordítani a programot.
Most ezzel küzdök éppen, igaz ez sem lenne tökéletes, mert át kell dugdosnom a vezetékeket és a többi perifériát átkonfigurálni arra. Mert sajnos ez csak egy porton képes üzemelni.
Persze, ha akarna, de nem. Most éppen azzal szívat, hogy nem találja az lcd.h include-ot. pedig ott van.
Áh! nem jó ez sem.
Erre a sorra dob egy szép hibát.
lcd.h:83: warning: (374) missing basic type; int assumed lcd.h:83: error: (372) "," expected A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2018
Es mit csinalsz a PIC AD-vel? Nem szeret 2 volt alatti referenciaval dolgozni.
Azt még nem tudom.. Megjön és kipróbálom. Ha nem jó akkor marad amit te is ajánlottál, csak SOT23-ban. Az meg sajna nincs a He-nél..
Egy project elejen ajanlatos az adatlapot tanulmanyozni. Sok bosszusagttol tudod magad megkimelni.
Direkt azért dobtam linket a MicrochipDirectre is, van irodájuk Svájcban is.
Köszi!
Megoldódott. BASIC-ben helyre állt a rend, valami gondja volt az Extended Instruction set-el, kikapcsoltam és helyrejött. Úgyhogy nem kűzdök tovább a C-vel. A Timer-es gondom is megoldódott, az analóg perifériák kuszaságában nem vettem észre, hogy van ANCON regiszter is...
44780 lcd-t én basicben saját rutinnal csinálom nem beépített függvénnyel. Egyszerű, ha érdekel megadom. A saját függvények vagy hatalmas helyet foglalnak, vagy nagyon lassúak, vagy mindkettő.
Oshonsoft BASIC-et használok, eddig nem volt vele bajom és most sem az volt konkrétan a baj.
Proton és Mikroe BASIC-et csak próbálgattam, oda biztos hasznos lenne a saját cucc, a tapasztalatok alapján. Ennek ellenére érdekelne a dolog, mert az OLED karakteres kijelző nem 100%-ban kompatibilis.
Adatlap???
Kapcsirajzot sem szokott készíteni
Sziasztok!
Pár napja elkezdtem gondolkozni egy dolgon; PIC18F2550 kontrollernél (ezt vettem éppen alapul), működhet e egy olyan folyamatütemező, amivel egy külső EEPROM-ból töltöm be a programot a programmemóriában, majd egy megszakítás generálta ütemező lépésre a folyamatok kezdőpontjára (vagy éppen ahol tartott előzőleg) állítom a PC-t? Tulajdonképpen egy játékkonzolra gondolok. A PIC-be alapból csak az a program lenne, ami betölti és lépteti a folyamatokat (játékokat). Egy rácsatlakoztatott EEPROM vagy Flash, vagy bármi egyébből pedig betölti az üres programmemória helyekre a EEPROM tartalmát, majd végrehajtja. Ezzel itt próbálkozott bárki is? Tudnátok írni tapasztalatot, mennyire működőképes?
Szerintem egy bootloader pont ezt csinalja.
Csak több "folyamatot" használnék, és váltogatnám, hogy mikor melyik menjen. Az ilyenfajta PC manipulációra lennék kiváncsi, hogy miként működik ?
Mert minden a fejemben van.. Viccet félre téve, ez a projekt elején még nem volt tervbe, ezért nem is készültem rá fel. Viszont kiderült, hogy kell mert aksiról szeretnék működtetni egy kütyüt.
LCD kezelő rutinom, Mikroe basicben készült Pic18F46K22 re. Ez gosub-return szubrutinként is használható, szerintem jobb is lenne úgy. Mindegyik "lat" helyére mehet akármelyik port, pld.:lata.2 helyett latc.4 is. A "delay_us (50)" állítja be a szükséges lcd időzítéseket. Mikroe basic saját lcd függvénye rendkívül lassú, néhány egymás utáni karakter beírása kb.: 6 ms körül van, itt meg 3 karakter 0.2 ms körüli.
Többszálas programot szeretnél csinálni? Anno csináltam egy nagyon primitív többszálas preemtív multitaszk példaprogramot.
Amúgy a freertos kulcsszóra keress rá. Létezik PIC-re is. Ugyan működik 8 biteseken is, de a nagyon szűkös RAM, meg a nehézkes címzési módok miatt én csak 16 vagy 32 biteseken használnám. ARM-re is van persze, ha abba az irányba is nézelődnél.
Tulajdonképpen igen. Hosszútávú projektnek gondoltam, a tanulmányaimmal úgyis egybevág. Hamarosan ránézek azokra amiket küldtél
Köszönöm!
Sziasztok!
Hogy tudnék a legegyszerűbben 12F629-et égetni? Köszi
soros vagy párhuzamos portos égetővel nem megy?
Vagy igen vagy nem. De egyszerűt kérdeztél. Egy klón PK2 pár ezerért már kapható, ez a legegyszerűbb. Vagy ha csak 1db-ról van szó akkor kérj meg valakit.
Az egyszerűt úgy gondoltam, hogy itthon található alkatrészekből összerakni valamit..., nem ismerek senkit a környéken akinek lenne égetője...
Itt egy egyszerű és működő párhuzamos portos égető: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |