Fórum témák
» Több friss téma |
PIC12F683-ban van PWM is az emlékeim szerint, de használd a MAPS-et
![]() Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Ó.... van némi különbség a pesti és a szegedi árak között. Én a ret.hu-n néztem, az elérhető nekem...
Ráadásul a pic12f320ban pwm is van. Es 150 ft. Nagyszerű! Köszönöm mindenkinek a segítséget. simpi ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Uraim, kérnék egy kis segítséget. (P18F4550 és 25LC640)
Csatoltam egy leegyszerűsített forrás fájlt. KB. 3 napja kínlódom vele és nem jövök rá mért nem azt csinálja amit szeretnék. A lényeg, hogy a memóriába szeretnék 1 32bájtos lapot beírni és ahelyett, hogy csak 1db 32bájtos lapot írna be a memória területre teleszemeteli a következő x*32bájtos területeket is. Azért mondom, hogy következő x*32bájtos területeket, mert szabályosan emelve a memória címzést kiolvasható ugyan az mint amit elmentettem a 0-ás címre. (8x32bájtig (256) egyformák a kiolvasott értékek, de mikor ugrik a 9x32bájtos (288) területre ott már 1bájtot csúszik visszafelé a memória címzés.) Utóbbit csak említettem, de nem érdekes most. Valaki esetleg látja azt a hibát ami ezt okozza? Egyelőre Proteusz-ba tesztelek mivel sajnos még a memória IC nem jött meg. A memória kezelést a Piccolo projekt keretein belül láttam és abból használtam fel. Előre is köszi.. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Nem akarod kipróbálni a Flowcode-ot? Van témája is itt, a fórumon. Könnyű benne programot írni, így nem kell másra várnod.
Szia!
Van HV5122-es IC-d? Magyarországon sajnos nem nagyon lehet sehol se beszerezni.
Egy kicsit értetlenül állok a saját kapcsolásom előtt:
Egy PIC18F4520 kimenetei, közvetlenül kapcsolódnak egy-egy SN74141 bemeneteire. Mivel a nixie csövek nem világítottak, elkezdtem méregetni. Miután minden jónak bizonyult, rámértem a PIC kimenetére és ott csak 1,2V körüli feszt mérek (H szint). Ugyanez a helyzet azon a kimeneten is, ahol, csak egy glimmet meghajtó tranya van. Van valami amit nem vettem észre a PIC konfigjánál? ![]()
Konkrétan melyik kimenetről van szó? (Melyik portláb?)
Érdekes. A B port nincs használva erre. Csupán az A,E,C,D.
Mormál TTL bemeneten 1.2 .. 1.4 V -ot merhetünk, akkor feltehetőleg nincs bekötve vagy a láb bemenet esetleg analóg, amire rá van kötve. Egy normál TTL bemenetnyi áram alacsony szinten 1.4mA.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Kintről hozattam sajnos elég drága volt ha jol emlékszem 2000ft körül volt darabja.
Megnézem
Sajnos a szoftveres ismereteim a programozás=0 hardveres tervezést gyártást kb 20 éve csinálom. Egyre többször futok bele a programozás igényébe,így jó lenne megtanulni.
Ó, pedig reménykedtem benne, hogy itthon sikerült beszerezni.
![]()
Nos, eljutottam odáig, hogy a C6,C7 fixen H szinten csücsül. Az EUSART le van tiltva, az IO-ra kényszerítve az L szint, mégis....
![]()
Ha esetleg ki tudlak segíteni 1db tudok neked adni 2000ft-ért
vagy van HV5812PJ PLCC28 is abbol tudok adni többet is max 10-et az 1500ft/db
Köszönöm, most végülis nincs rá szükségem, viszont majd lesz egy projektem, amibe kell néhány meghajtó, de akkor majd szerintem másikat választok.
Két helyre írtad be, ezért a másik helyről törölték a válaszommal együtt /ezért is nem jó ilyet csinálni
![]()
Lehet túl sok kérés az, hogy nézetek át a progit.
Átfogalmazom egyszerűbbre a kérdésem, hátha így könnyebb lesz válaszolni is. Piccolo projektből felhasználtam az spi memória írás és olvasási függvénykét.
Kiíratok egy buffert amely 32bájt adatot tartalmaz:
Kiírás után ellenőrzőm és vissza olvasom a beírt adatokat: (be is írja de...) Nem értem miért ír be többet mint 32byte. Kíváncsiságból vissza olvastattam 100x32 byte-nyi területet és a következőket tapasztalom: (hátha rávilágít a hibára) Minden 256-odik byte címzésénél 1 byte-tal kevesebbet írt be a memóriába és (32*8)*32 == (8192)byte után válik teljesen üres a memória. Tapasztalt már valaki hasonlót? Nem jövök rá miért hibázik a beírás. Előre is köszi..
Ez a mintaküldés hogy működik? hogy kell kérni?
![]()
A "fullos" 12F1572 a Chipcadnél bruttó 200 Ft körül mozog (a RET-et nem tudom). Még a 10F322-ben is csak 512 utasítás fér el, ez már szép kihívás.
![]() A 12F1572-vel akár még egy jól optimalizáló C fordítót is be mernék izzítani (3.5 KB) (nem lustáknak találták ki az assembly-t).
Köszi, ez még jobb is lesz.
Közbeneszembe jutott egy fontos kérdés, amivel eddig nem kellett találkoznom. Ha smd pic-et használok, azt hogy programozom? Valami spec foglalt hozzá, vagy lehet vacakolni a krokodilcsipeszekkel? Vagy hogy lehet, programozni, tesztelni?
Van hozzá foglalat de drága.
Itt van olyan ember aki gyártott hozzá nyákot és ahhoz egy csipesszel hozzáfogatja majd programozza. De a legtöbben beforrasztják a helyére és a programozólábakat kivezetve programozzák.
Sziasztok!
Egy mikrokontrolleres-assemblys hello-world szintű program megírásában kellene nekem egy kis segítség, természetesen nem várom ingyen. Konkrétan a P16F887-ről lenne szó. Köszi!
Kifejtenéd ezt bövebben?
Segitség kell vagy a programm? Ha segitség akkor mi a kérdés?
Most rákerestem magyarul is és találtam képeket smd foglalatról. Akkor ez ahány ic annyi foglalat? Nincs olyan univerzális mint a sima ic-khez az a karos, megszorítós teszt foglalat? Ki lehet kapni, vissza lehet tenni wgy pillanat alatt.
Ilyen nincs az smd chipekhez?
Az ICSP csatlakozást érdemes beépíteni minden áramkörbe. A táp, föld, reszet szinte minden alkalmazáshoz kell, az a két további csatlakozási pont (PGCLK,PGDAT) pedi csak elfér már valahol. Cserébe nem kell kétségbeesni, ha a programozást meg kell ismételni, mert ne adj' Isten kiderül valami hiba. A foglalatos programozás nagy sorozatoknál lehet kifizetődő.
Bizonyos korlátok között van. Több lábú foglalatba itt is bele tudsz tenni kevesebbet, de többfajta SMD tokozás van, mindegyikhez nem jó, mert a lábtávolság nem egyezik.
Ha csak a PIC-el játszadozol és tudod hogy fog működni az áramkörben, vgay még lehet, hogy változtatsz az áramkörön akkor lehet, hogy jó a foglalat, de drága is, külföldi is, és az ICSP későbbi programmódosításokra is alkalmassá teszi az áramkört.
A feladat: egy olyan minimál kód írása ami a komparátort valamire (bármire!) használja + akármilyen szimulátorban ezt a működést le tudjam demózni.
Ez házifeladat?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |