Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   926 / 1320
(#) watt válasza raiman hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Szerintem meg egyszerűen védett a kód amit beégetsz! Ott van a képen a Code Protect nagy pirossal! Vedd ki a kódvédelmet a konfigurációból, különben csak csupa nullákat fog kiolvasni az égető. Ez normális dolog... Valamint a program még futhat is, ha kipróbálod, és jól van megírva és megépítve a környezet.
(#) enree válasza watt hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

A kód védelem nem kiolvasás ellen véd? :hide:
(#) enree válasza jdani hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Itt a progid

Flowcode1.hex

(#) jdani válasza enree hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Nagyon jó, köszi
(#) enree válasza jdani hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Be is égetted? Működik?
(#) jdani válasza enree hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Igen, kösz
(#) watt válasza enree hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Az ellenőrzékor mit csinál az égető, ha nem kiolvas(ná)?
(#) enree hozzászólása Márc 1, 2011 /

Sima égetésnél ezért nem küld hibaüzenetet! Sőt olvasáskor sem, csak nullákat olvas ki...
Tessék, minden védelmet bekapcsolva.

wattnak.JPG

(#) Hp41C válasza enree hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Csak a következő Verify parancsnál küld majd.
(#) enree válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

De égetésről volt szó, nem?
(#) Hp41C válasza enree hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Nem írta le, mit csinált pontosan... A programozásnál előbb beprogramozza a programtárat, az adatmemóriát. Leellenőrzi őket. Csak ezután állítja be a konfigurációs biteket. Ez a folyamat aktivizált kódvédelemmel is lefut hiba nélkül. A következő Verify osszehasonlítaná a buffer tartalmát a kontrollerből kiolvasott adatokkal, de a kontrollerből már csak 0 -kat olvas. Ekkor jön az üzenet.
(#) enree válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Értem.

Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja???
(#) szilva válasza neutrox hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Idézet:
„ui.: rájöttem hogy az ASM nél nincsen gépibb gépi kód.”

De van, amikor a hexa kódokat írod a memóriába közvetlenül. A címkéket meg fejben tartod hexa címekként Z80-at még tán ma is tudnék így programozni...
(#) watt válasza enree hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Akkor sajna tényleg hibás lett a PIC.
(#) trudnai válasza szilva hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Bizony, azok a regi szep idok mikor az ASM beteteket PEEK/POKE utasitassal szurkalta be az ember a memoriaba
(#) icserny válasza trudnai hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Az igazi régi szép időkben a PEEK legfeljebb kenyeret meg kiflit sütött, a POKE pedig hálót szőtt a sarokban. Mi viszont a kapcsolóregiszteren keresztül töltöttük be azt a néhány gépi utasítást, ami már képes volt beolvasni egy komolyabb betöltőprogramot a lyukszalagról.
Íme az előlap a kapcsolókkal és a folyton kiégő jelzőlámpákkal.
(#) Hp41C válasza icserny hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Szia!

Még programoztam rajta FOCAL nyelven, de volt szerencsém a lyukszalaghoz ODRA 1170 -en, JAS E assembly nyelven - a szalagon a programot kézi lyukasztóval javítottuk... Később az ember maga írta meg az assembly fordítót, a debuggert stb...
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Ezek nem semmi szerkezetek voltak. Én már lecsúsztam róluk, az én korszakom már a Spectrum a C64 és az Enterprise volt. Minden tiszteletem azoké, akik ilyeneken nevelkedtek! Nem akarok senkit szembe dícsérni, de meg is látszik!
(#) raiman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Köszi Simpi az ötletet.
Annyi kérdésem lenne csupán, hogy ennek a 100nF-os kondinak hova kéne kerülnie?
Előre is köszönöm
(#) sucuka válasza raiman hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

A táplábakra, vagyis a PIC + és - tápfeszültség kivezetéseire, lehetőleg minél rövidebb vezetékeken a PIC-hez.
(#) SzAndras00 válasza icserny hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Bocsi az offért, de a 90-es évek elején kb ilyesmik védték hazánk légterétközéptájt
Ferritgyűrűs memória, meg forgódobos "merevlemez" Karbantartani sem volt egyszerű, programozni meg szerintem senki sem tudta
(#) trudnai válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

icserny es Hp41C: Nekem a TPA1148 (PDP-11 klon) volt a legregebbi gep amihez szerencsem volt a szalagjaival meg a 2MB-os (!) CM diszkekkel.

SzAndras: Most, hogy mondod, Kanizsan a pancelozott mozgo bemero jarmuvekben valami reles szamitogep volt!
(#) raiman válasza sucuka hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Köszi szépen!
Holnap kipróbálom
(#) enree válasza watt hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Azért voltam biztos benne, mert én is jártam így...
(#) watt válasza enree hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Már csak az a kérdés, hogyan lehet tönkretenni egy PIC-et, kivéve, ha jól ismert az ok!?
pl. Vpp->Vdd ellenállás hiánya...
(#) enree válasza watt hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Nekem annó a tápom nyírta ki őket... mire rájöttem. Mindenki hülyének nézett, aztán kicseréltem a tápban az IC-t és megszűnt a baj (valami magasfrekis gerjedése volt). De egy próbapanelen dugdosva nem nagy szám kinyírni egy ilyen jószágot, ha az ember egy pillanatra is figyelmetlen
(#) sucuka válasza watt hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Ez bizony tényleg jó kérdés... Én pár hónapja úgy jártam, hogy egy Oshon-féle LPT-s égetőt próbálgattam, mert egy ismerős kérésére készítettem, és némi figyelmetlenség miatt a PIC amit próbálgattam vele égetni, egyszerűen "behalt", nem kommunikált utána sem az ICD2-vel, sem a PICkit2-vel. Aztán egy kósza ötlettől vezérelve beraktam a XELTEK SuperPRO 501s típusú univerzális programozómba, nyomtam rajta egy ERASE-t és láss csodát, feléledt, utána már az ICD2 is "észlelte". Viszont a "jó öreg" Compaq alaplapom LPT portján egy adatvonal kidöglött.
(#) erdoszoli hozzászólása Márc 2, 2011 /

Sziasztok
ismét itt Valaki aki ismeri PICCULA projectet, hátha tud segíteni, illetve bárki más. PIC18F14K22 chip-et használnék és az USART inicializálással adatlap szerint nincs gond, viszont mégis. USB-Serial adaptert használok, ST485 illesztővel. Más pic-el teljesen jól működött, engedélyező lábaival kell játszani hogy adás vagy vételre legyen állítva. inicializálás után egyszerű teszt programmal annyit produkálna hogy küld a pc-nek egy hello üzenetet majd vár egy karaktert az RX-en. ha ez megtörtént akkor az egyik lábát átrakja 0ból 1be. Szimplán csak annak vizsgálatára hogy érkezik e adat. Nahmost a progi itt akad meg. Hiába küldök neki nem észleli. Szeretnék segítséget kérni hogy mi lett elrontva esetleg az initben..
TRISA = 0xF3; //portok beállítása
LATA=0x00;
TRISB = 0XB0;
LATB = 0x00;
TRISC = 0x00; //c port input output beállitás
LATCbits.LATC7=0; //ST485 engedélyező lába 0-ba -> csak vétel
INTCON=0XE0;
INTCON2=0;
INTCON3=0;
PIR1=0X0F;
PIR2=0;
PIE1=0X30;
PIE1bits.TXIE=0;
PIE2=0;
IPR1=0;
IPR2=0;
RCONbits.IPEN=1;
TXSTA = 0; // Reset USART registers to POR state
RCSTA = 0;
BAUDCON = 0;
RCSTAbits.CREN = 1;
TXSTAbits.BRGH = 0;
SPBRG = 31; // Write baudrate to SPBRG1 19.2kbps

TXSTAbits.TXEN = 1; // Enable transmitter
RCSTAbits.SPEN = 1; // Enable receiver

// And the USART TX and RX buffer management
RX_inp = 0;
RX_outp = 0;
TX_inp = 0;
TX_outp = 0;
RCONbits.IPEN=1; //Kétszintű megszakítási mód beállítása
INTCONbits.GIEH=1; //A magas prioritású interrupt engedélyezése
INTCONbits.GIEL=1; //Az alacsony prioritású interrupt engedélyezése
// USART interrupts
IPR1bits.RCIP = 0; // USART Rx on low priority interrupt
PIE1bits.RCIE = 1; // Enable Rx interrupts
IPR1bits.TXIP = 0; // USART Tx on low priority interrupt
PIE1bits.TXIE = 0; // Disable Tx interrupts until we need to send
} /* init_usart */

ezután a teszt progi :
void teszt2(void)
{
char i;
LATBbits.LATB6=0;
outString("Hello");
delay_ms(100);
i=_usart_getc();
LATBbits.LATB6=1;
}

Eredmény : Hello szöveg megjelenik , de onnantól kezdve semmi.a 'outString' funkcio elején az engedélyező lábat 1-be rakja, a végén pedig vissza nullába, így kész lenne az adatfogadásra. Ez meg is történik, viszont utána nem történik semmi... Esetleg tipp?
(#) icserny válasza erdoszoli hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Idézet:
„Valaki aki ismeri PICCULA projectet...”
Nem ismerjük. Csak PICula projektről hallottam.
Idézet:
„az USART inicializálással adatlap szerint nincs gond”
1. Az RX/TX lábakhoz tartozó TRIS biteket '1'-be kell állítani (úgy látom, ez megtörtént).
2. Az RX/TX lábakhoz tartozó analóg funkciót (pl. AN11 bemenet) le kell tiltani a megfelelő ANSEL(H) bit nullázásával. Ez hol van?
(#) erdoszoli válasza icserny hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Bocsánat a +1 C -ért, az ANSEL és ANSELH is le lett nullázva , kimaradt a bemásolásból. email is megkaptam, bocsánat a kérdésért.
Következő: »»   926 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem