Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos már nem sok mindenre emlékszem, nagyon régen javitottam már kazettás deck-et, nagyon kikoptak a köztudatból. / Legalább 10 éve nem láttam ilyet belülről, sőt kivűlről is ritkán /
Érdemes még a felvétel - lejátszás kapcsolót jól megjáratva, egy kis WD-40-el befújni. Ne csak a tápokat nézd át hanem a GND folytonosságát is. Fery
Oké.Köszi!
Nekem is csak azért fontos a deck mert megvan az 540-es erősítője,tunerje,és az eq-ja is,nem használom a decket,de nem akarok megválni tőle.
Nem lettem okosabb a mérések után sem sajnos,elméletileg működnie kellene,a feszültség rendben van.
Rajzát ide feltöltöttem mert nagyobb volt mint 2MB. Hátha így könyebben megtalálod a hiba okát.
A kapcsolót nem találtam.Két kapcsoló van a mechanikán,amelyik azért felel hogy ne lehessen rámásolni,vagy beletörölni bizonyos szalagokba,a másik pedig hogy nyitott kazettafészeknél ne legyen elinditható a "play" funkció,ezek jól működnek.Más a mechanikán nincsen.Azért köszönöm az eddigi segítségeket,és várom továbbra is az ötleteket,mert én már kifogytam.
Sziasztok Mesterek!
Hozzá jutottam egy PIONEER SA-540es erősítőhöz és a jobb oldal nem működik sem az A sem a B, csak nagyon halkan (gondolom, csak ami áthallatszik a másik oldalról) Az IC-ken (SA-540 ic.JPG )mindkét csatornán egyforma feszültség értékeket mértem. Hol és mit kellene megmérnem, hogy kiderüljön a hiba oka? Előre is köszönöm! Remélem nem halt még meg ez a topic!
Én is most jutottam hozzá egy SA 540-es matuzsálemhez,merthogy kedvet kaptam a bakelitek gyűjtéséhez,és van egy pio lemezjátszóm.Csak egy kis gondom van vele,nem szól a bal csatornája,ha esetleg tudnál hozzá egy kapcsolási rajzot,tudnék segíteni a javitásban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |