Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Sziasztok!
Date_and_time adattípust hogyhogy csak szimbolikusan tudok berakni a programba? Mondjuk az SFC0 és SFC1hez. Szimbólikusan nincs vele baj, amúgy csak érdekelne. Köszönöm!
Mert összetett típus. Mint a string, array, struct.
Nem egyszerű típus mint bit, byte, word, int, dint, stb
Köszi!
Keresek programot és kábelt illetve iránymutatást egy Siemens OP7-DP panel programozásához.
Köszönöm!
Szia!
Protool program viszi, letölteni bele RS232 lehet, én házilag csináltam hozzá 25 pines kábelt.
Köszönöm az infót!
Esetleg bekötési rajzod nincs?
15pines nem?
Szia!
Igen 15 pin-es (legalábbis az OP felőli vége, a másik lehet 25 is). A mellékletben az OP bekötése. Ennek alapján már meg tudod csinálni a kábelt. A CTS/RTS átkötése nem feltétlenül szükséges, vissza is lehet hurkolni. Ha A PC oldalon USB RS232 átalakítóval próbálkozol mert nincs rajta natív RS232, akkor problémád lehet. Pl. ATEN UC232 felejtős!
Sziasztok! Van egy USB-CN226 kábelem. Van hozzá driver is de semmi képp nem akarja felismerni. Van valakinek ezzel tapasztalata?
Hali!
Egyszerűbb lett volna a képet betenni, mint egy word-ot. Ugyanitt nézd meg a hardver fül alatt Eszközpéldány elérési útja...vagy ahol látsz ilyesmit: USB\VID_1A86&PID_7523\7&19CC7E9F&0&3 Aztán nézz bele szövegszerkesztővel a driveredben az inf végű fájlba, ha nem stimmelnek a vid/pid értékek akkor nem ehhez való a driver Ha meg csak nullákat látsz akkor a cuccod halott
Sziasztok!
Adott egy OMRON NQ5-SQ000-B HMI és egy Omron Sysmac CPM2 PLC. HMI programozásban nincs gyakorlatom és az NQ sorozatú HMI-khez külön Designer szoftver van (természetesen nem sok segítség van a neten hozzá). A kérdésem az lenne, hogy az NQ-Designerbe hogy kell beállítani azt hogy egy gomb a PLC adott kimenetét kapcsolja? Konkrétan mondjuk egy "gomb" a kijelzőn, amit ha megnyomok akkor a 0CH 0-ás relé kimenetet bekapcsolja, újabb "nyomásra" kikapcsolja. Akár hogy nézegetem a program rejtelmeit egyszerűen nem jövök rá hogy kéne Ui.: A plc-vel való kommunikáció megvan Köszönöm!
NQ designer mennyiben más azt nem tudom, de ilyen egyszerű dolgot nem hinném hogy túlbonyolítják.
CX-Desinger-ben így néz ki. PB: Be-ki nyomógomb Neked a működésnél majd az Alternate fog kelleni A serialA az 1-es számú soros port. Memóriacím 100.00 (CIO) A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2018
SZia!
Az omronkft.hu oldalon sztem azért van segítség. http://omronkft.hu/nostree/pdfs/nq/v07e-hu-02_nq_intromanual.pdf ü J
Szia!
Nekem a soros talakítóval (cs1w-cif31) volt olyan tapasztalatom, hogy a V1 verzió win8-win10 alatt nem megy, vagy win7 64 bitesen se nem emlékszem. Gondolom hasonló a chip benne. Ezért kénytelen voltam MOXA-t venni, az jó.. A program files/omron/driver alatt szoknak lenni a működő driverek omronnál. ü J
Abszolút nem találtam a gomboknak ilyen jellegű állítási lehetőségét. Küldök egy képet délután hogy mit látok.
Igen. De este már nagyon fáradtam USB\VID_1A86&PID_7523\5&164EEC65&0&1
Ez van ott. De inf végű fájl-t nem találtam pedig gyári cd. Az a baj hogy azt nem tudom elérni hogy a cd-ről keressen. Se frissíteni nem lehet semmi... Siemensel ilyen gond nem volt.
A 42. oldaltól szépen leírja...
Ha meglenne a NQ des. program többet tudnék segíteni...
Valóban. Találtam videot is róla. Ott rá akartam frissíteni de azt írja nem találja pedig ott vannak a driverek. Kérdés ilyenkor mi a teendő?
Az nem lehet, h valami másnak ismerte fel, Törlés, driverekel együtt és utána megmutatni neki az omron drivereket az nem segíthet?
Szia.
A "Tags" listában jobb egér gomb "Add" , "Node name" = plc neve, "Tag name" = adsz neki egy nevet, kiválasztod a használni kívánt regisztert vagy bitet & beállítod a címét. "Button Properties" -> Task ... "Select Task" = Turn Bit ON vagy Turn bit OFF vagy Toggle bit. & a Tag listából kiválasztod az előzőekben hozzáadott nevet és megnyomod az ADD gombot. Közvetlenül nem fér hozzá a HMI a PLC kimenetéhez (szerintem)
Szerintem meg igen!
Simán írok a CIO memterületre! De ha OUT-ként definiálom a plc programban a kimenetet akkor már nem fog a HMI írni rá! Ha a HMI-vel is kapcsolgatni akarom, akkor a KEEP ill variánsai játszanak.
De szerintem nem az NQ designer-ben és nem az NQ HMI-vel
Én nem ismerem ezt a PLC-t (CPM2), és az NQ HMI-t is csak régről. De a NQ HMI csak az Auxilary, Data memory 1-2 ,Holdind, Internal 1-2, Links, Special, Timer/Counter cuccokhoz fér hozzá ennél a plc-nél. A CP1-eknél már benne van a listában a CIO is.
Nem!
NS8-cal CS1-re, CX-Desing-rel. CPM2 nekem már nagyon öreg és fapad...
Köszi, ez a tag dolog nem volt meg, hogy hogy is működik. Tesztelni csak a két ünnep között fogom tudni, mert a PLC nincs nálam, viszont kipróbáltam a designer-be, mindent megtaláltam amit írtál
Volt nálam egy informatikából nálam jártasabb kolléga ő se járt sikerrel. Még XP-s gépre megpróbálom feltenni hátha win7 a baja...
KKÜ!
Amúgy eredeti? mer amikor írtad először, megnéztem mi az, és egy csomó utánzatot dobott fel. Utánzathoz meg utánzat driver kell ü J
Egyértelműen erre nem tudnék válaszolni E-bay-es de telepítő cd is van hozzá.
Most volt alkalmam birkózni a HMI-vel, de sehogy nem akar összeállni a dolog. Mellékeltem 3 képet az elsőn egy nagyon fapados program, csak hogy lássam hogy él a PLC. Jelenleg azt szeretném elérni, hogy a "piros" gomb megnyomásával tudjak a PLC kimeneteire hatni. Hogy közvetlenül a kimenetet állítom (pl a 10.00-át) vagy egy bemenet állapotát (pl a 0.01-es bemenetet) ami a ladder miatt magával vonzza a kimenet változását is, az jelenleg mindegy csak legyen egy példám kiindulási alapnak.
Köszönöm
üdv. használj egy W vagy H bitet ezt címezd meg a HMI-tag nak majd a PLC-ben ugyanezt bemenet nek.....fog ez menni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |