Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Hogy működik a video-fej? Soha nem volt még a kezemben egy sem. Hogy lehet azon átvinni adatot?
Egy 6 fejesben van hat tekercs mi egy porvasmag lapban van egymással szemben,mindegyik közt van "perem" így mindegyiken külön-külön lehet impulzusszerűen átvinni adatot. Valahogy úgy képzelném el mit a routereknél lévő LAN kábrlrk csatlakozói is le vannak választva galvanikusan tekercsekkel tehát ezen is át menne a jel akár 1Gbit/s is az elektronikán múlik.
Hi! Someone built a Switching Power Supply for the propeller?
128 lednél én úgy tervezném a rotort,hogy 64 led egyik oldalon,64 led másikon nem egymást fedve hanem úgy mintha sorban lenne a 128 de 180 fokkal eltolva lenne minden második így szerintem a vibráció nem lenne nagy mivel midig lenne kijelzés. Hasonló mint a tv készülékekben egy sort kicserél mi ott van pár nanosecundum ideig eközben cseréli a másik kettőt közte.
Ez jól hangzik. Csak beletolom a manchester kódot és kivehetem a túloldalon. Túl szépnek hangzik.
Szerezni kéne egy ilyen fejet. Egyik tekercs akár lehetne a wpower is? Ki tudod próbálni?
Igen muszáj úgy csinálni több okból is.(nemlehet közvetlen egymás mellé tenni a ledket, meg a driverek nem férnek el a hátoldalon ha csak 1 lapát van) .
Egy gond van csak ,így tervezve tuti kell vagy 8 layer-es nyák Nézted az 1x1mm es ledet? király nem? A 128db simán elfér akkora rotoron mint amit a 64 LED óráé vagy még akár kisebb is lehet. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
Azt nem tudom a tápot át lehete e préselni rajt.. Lehet túltelitené a magot,zavarná.
Nekem kicsit nagyobb van olyan jó 200db 1,5x1,5 a beültetési méret.Beforrasztással gondok akadhatnak a nagyon kicsiknél már.
Ezért kéne kipróbálni , hátha használható.
JaJa. A led-ek egyre kisebbek én meg egyre rosszabbul látok . A 64 RGB még pár éve simán beültettem abban is 1,5x1,5mm ledek meg 0604 cuccok vannak, weller pákával. Most már nem menne..... a kezem is remegősebb lett.....Nem szabad megöregedni....
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
W Power házasítva a videófejel nem jött össze Nekiállt pulzálni (villogtak az izzók a szekunderen) aztán szépen a fetek elmentek nyaralni Viszont mit a hagyományos óráknál használunk bázist azzal szépen működik a fejen is az átvitel.
Most tettem bele másik fetet. IRF640 volt a fiókban. Ez még jobb nem fűt közel annyira sem mint a régiek (60N03S). Nagy feszültségű fet kell mert mértem 100V csúcsokat is a szkópon.. A nyáktekercs meggörbült a melegtől a régi fetekkel most csak langyos két szofitával terhelve,hajtva a pc venti motorral 1200mA az áramfelvétel.Szóval a feten nagyon sok múlik ahogy gondoltam is.Ha nagyon melegszik akkor valószínű a nagy feszültségcsúcsok miatt van.Megeshet elég lesz a nyák nem kell a primér oldalra ráforrasztani huzalt.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
Szia!
Próbáltam az általad javasolt 15-8 menete aránnyal. Az eredmény megegyezett az előzőleg használt 3-1 menettel.... Viszont nálam továbbra sem melegedett semmi, az áramfelvétel 300mA volt. Mennyire kell annak az izzónak világítania, közel a kiégéshez? Bár most úgy is parkolópályán az elektronika, mivel sajnos egy igen zavaró forgótárcsa hiba miatt vissza kelet küldeni a multimétert a hestorenak... Mint felhasználó mondom, hogy a rotor 2 kétoldalasra való változtatása igencsak jó ötlet!! Mostani típusoknál, ha nem "dobozolja" be az ember akkor választhat, hogy vagy hangos lesz, vagy kicsit villog. Szerintem tök jó, hogy ez felmerült! Remélem majd elkészül egy könnyen után építhető olcsó verzió. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
olcsó verzió Micsoda igények!! Én anak is örülnék ha amatőr körülmények között utánaépíthető lenne
I want to do a switching mode power supply for my propeller (12V - 2A). Do you have any circuit?
ez sem rossz meg lehetne nézni hogyan kommunikál a PC vel
egyáltalán hogyan működik elég kicsi de jó
Szia
Szerintem AVR-el működik az 5V-os táp miatt.
csak hogy emlékeztesselek a 64 ledes óra is 5V -al működik
Ez komoly 1000 FT/db . Ehh ezek a Kínaiak...... Jó a cucc
Készítenek belőle 100 milliót egyszerre
Kína egy csodás ország, képesek egy gyárat építeni amiben csak propclock órát gyártanak gombokért...... gondold el mennyiért adja a gyár ha te itthon megkapod 1000.-FT ért.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
érdemes volna szétkapni egyet olyannak aki ért is hozzá hátha lehet ötletet meríteni
Hello
lenne itt valaki aki tudna segíteni egy ehhez hasonlót megépíteni? kicsit másképp szeretném de valami ilyesmit. Bővebben: Link
Ügyes cucc ez. Annyi a lapát hogy fel is száll .
Jó zajos lehet. A program is elég bonyi lehet hozzá ha térbeli "hologrammot" kell csinálni, jó sok memória kell hozzá meg sebesség sem 40 Mhz.........majd a következő életemben....,sorry ..,esetleg csak a sw amiben tudok segiteni.,..,.de inkább mégsem A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
Sziasztok !
Kész lettem ezzel a bázissal csak az a gondom hogy nem kommunikál a számítógéppel. Tud valaki segíteni?
Szia!
Rendes soros porton vagy USB átalakítón?
Soros porton de most nézem át még a nullmodem bekötést lehet ott rontottam valamit.
Hogyan próbálod?
Bázis panel + a jobb oldalon található kis szintillesztő panel + null modem kábel + PC soros port. |
Bejelentkezés
Hirdetés |