Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Ha nem TO-3 tranyót használsz, akkor hűtőborda-szilikonzsír (hőátadó paszta)-tranzisztor, majd ezt az egészet összecsavarozod, a csavar és a tranzisztor fém része közé raksz még egy kis műanyag szigetelő gyűrűt, ami a tranzisztor furatában központosítja a csavart, és elszigeteli attól. Ha meghúztad, akkor multiméterrel leellenőrzöd, hogy nincs-e zárlat a hűtőfelület és a tranzisztor kollektora között. Ha nincs akkor jöhet a beforrasztás. Ha TO-3 tranyót használsz akkor szinte pontosan ugyanígy, csak annak ugye 3 lába van, és a kollektor az a tok maga, és a különbség abban rejlik hogy hogyan vezeted el a kollektort a tranyóról. Ez lehet kis forrasztható füllel és onnan vezetékkel, vagy a csavaron keresztül a nyákba. Ha ez utóbbit választod, akkor, a csavar amelyik vezetni fog fölül nem kap szigetelő gyűrűt, csak a csavar menetére kell szigetelő cső, hogy a hűtőfelület és a csavar ne tudjon vezetni egymás között.
köszi már ennyivel is többet segitettezek mint a szaktanárom 3 hét alatt )
Nana!!
A 0.1Ohm-osnak kell csak 5W-osnak lennie, az 1Ohm-os az boven eleg ha csak 0.5W-os!
az ilyen ellenállásoknál amugy miben számít a teljesítmény?
hqvideo oldalon 1-2-3-10W-os 0.1 Ohmosok vannak csak. 5W-os nincs!!!
akkor elég a 3W-os is? vagy akkor már inkább legyen a 10W-os?
bocs elnéztem találtam 5W-ost is
hello
TRAFO 230V 2x35V 2x4.29A 300W ezt rendelném meg a quadhoz de em tudom hogy a skory oldalán a táp rajzánál a trafóról lejön még egy GND és nem tudom h ez a trafó jó lenne e hozzá köszi előre is!!! ZoLi
TÖKÉLETES lesz hozzá!
oké akkor megrendelem és mi az a GND? azt tudoim hogy földet jelent de a rajzon ugy látszik hogy a tarforol jön le egy vezeték GND-nek vagy azt honnan lesz
a végfokokon is külön van GND negativ pozitiv
A trafó közös kivetezése lesz a GND, és a két másik vezeték meg megy a GRAETZ-re, annak a plusz minusz kivezetése lesz a végfok plusz minusza, és a végfok GND-je meg a trafó GND-je.
ezt a GND-t meg a hálózat testtel kösd össze egy -egy szembe fordított dióda, velük párhuzamosan egy 10ohm 5W ellenállás, és ezekkel párhuzamosan egy 100nF kerámia kondi (tehát mind a négy alkatrész egymással párhuzamos). Ez a pont a sasszi lesz ahova a hálózat GND-jét kötöd.
Üdvözletem!
A Guad 405 ös erősítöm egyik oldala, leállt. A másik tökéletesn működik. A készülékben van Sanyó hangszóróvédelem, hővédelem, koppanásgátló. Ez alapján kiderült, hogy a- táp jelenik meg a kimeneten. Becsülettel annyit megtettem, hogy kicseréltem a végtranyót és a meghajtót, de a helyzet változatlan. Vállalja-e valaki, hogy megnézi és megjavítja a szerkezetet? Üdv: moke
Egy pontosítás. Természetesen Quad -ról van szó!
Sziasztok!
Jó hát rendben, igazad van. Egyébként Tomi 20 -nak válasz, pesti vagyok! A Quud 405 remekül működött, sok nagy csatát megjárt, már csak itthon használtam. Az érdkes, hogy nem a folyamatos használat közben döglött be , hanem, egyszerűen e legközelebbi bekapcsoláskor, nem indult a banzai. Van egy Sanyo hangszóró védelem, koppanásgátló, hővédelem beépítve. Ez a panel megvédte a hangszórómat. Az egyik oldal működik, de a meghibásodott oldalon -46 V jelenik meg a hangszóró kimeneten. Már volt ilyen esetem régen egy másikkal, hogy a hangszóró zárlata miatt elment a végfok. Kicseréltem a 3442 -ket és a meghajtót, úgy emlékszem csak az egyik ment el, de párban kellett cserélni. Most viszo9nt más a helyzet, ez az erősítő hosszú évek óta működik és sajnos a végtranyó és meghajtó cseréje most nem segített. Nem is voltak rosszak a kivett, alkatrészek, a BD242 C -t lecseréltem BD 244 c re. Lehetséges, hogy valamelyik elko elöregedett és az csinálja a cirkuszt? Nincs már türelmem küzdeni vele, pedig nagyon szeretem, marshal előerősítő, fetes vállasztó kapcsolók, remek hangszin, szép kijelző remek hűtés, tetszetős kivitel. Hát a kérdés ,mi a fene lehet a probléma, hogy ott a táp a kimeneten. Mit hasonlítsak a jó oldalhoz képest, hogy rá nyúlhassak a hibára? Hát úgy ennyi!
"legközelebbi bekapcsoláskor, nem indult a banzai" akkor szerintem végy egy műszert és mérd ki a kondikat, lehet hogy valameik megszáradt. Gondolom nem mai darab a készülék! Műszer és nézz zárlat után,.. Majd meglátjuk a többit ha ez megvan. Amgy dobhatnál pár képet az erölködőről, nyákról, stb,..
Érdeklődni szeretnék hogy valakinek esetleg megvane az a Quad 405 ös kapcsirajz vagy beültetési rajz amelyikben csak 1 tekercs van?
Van egy félig beültetett panelem , ls sajna nem tudom befejezni. Elméletileg valami Eektro vagy mi nevű újságban volt ilyen leközölve. Nagyon hálás lennék érte.
hello!!! hány ohm-os hangfal ajánlott a quad 405-re?
4 ohmos hangfalaim vannak és vhol mintha azt olvastam volna hogy nem szerencsés 4ohmos hangfalat rákötni igaz ez vagy nagy hülyeség?
Üdv!
Ha a 200W-os változatot építetted meg, akkor annak vinni kell a 4 ohm-os hangfalakat. Én is hajtottam már 4 ohm-on.
Szia!
Mivel pár oldallal előrébb írtad, hogy a régi Rádiótechnikás Quadot építetted meg, ezért valóban igaz a feltételezésed. 8 ohmra tervezték, tehát nem szerencsés lejjebb menni a hangfal-impedanciával. Ettől még persze fog működni 4 ohmos hangfalakkal is, DE sokkal hamarabb (kisebb bemenőjelnél, avagy nem kell hogy maxira legyen tekerve az előerősítő potija) el fogja érni a teljes kivezérlést, és ha nem vigyázol akkor megfekszik a végfokod. Szóval ha nem akarod nagyon üvöltetni (mondjuk ez eléggé relatív), akkor próbálkozhatsz a 4 ohmos hangfallal, de ha nagyon odatekered neki a hangerőt akkor előbb-utóbb elszállnak a végtranyóid.
Áramkorlát közbe lép 4ohmon. 0,1ohmos ellenállásra kell még egyet-egyet párhuzamba ráforrasztani nah meg mj 15003 végtranyónak.
Idézet: „Áramkorlát közbe lép 4ohmon.” Nekem egyszer már megtette, hogy nem lépett közbe.... azért is írtam azt az előző hsz-emben amit írtam
Bocs nem láttam. Nekem mindig közpelépett akár milyen Quad volt.
igen a rádiotechnikásat csinálom 100W-ra ugy tom annyit tud--2N3442 van benne nekem mit kéne csinálnom h mindkettővel működjön normálisan--magyarázzátok el lécci ezt az áramkorlátot
és ha tudnátok segiteni lenne még vmi
szeretnék vmi olyan kapcsolást beépiteni hogy ledek jeleznék mennyire melegedett fel az erősítő ha lenne ilyen kapcsolásotok hozzá nyák+beült akkor előre köszönök mindent
A végtranyókat cseréld ki mj15003-ra és van két 0.091 ohm -os ellenállás oda forrassz be két-két 0,1 ohm -os ellenállást párhuzamba. Szerintem így már jó lesz, vagyis nekem így van és működik.
a 2N3442 semmiképp sem jo 4ohmra?
MJ150003: 140V 20A 250W
2N3442: 160V 10A 117W
jah és ha lemérem a hangfal kábelét akkor 10ohmot ir ki
Most a kábel 10 ohm vagy ládával? Amúgy jó lenne szerintem 2n3442-vel is csak nem kettővel hanem 4el.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |