Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RATEX 1226

Témaindító: bazsoo, idő: Aug 28, 2009
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bazsoo hozzászólása Aug 28, 2009 /

Hali! Van nekem egy RATEX 1226 típusú táblám. Található rajta 220-bemenet és egy csatlakozó. Vagy soros vagy párhuzamos mindig kevertem a 2-őt. A lényeg hogy a gép lát valamit mert kiirja a com és lpt portoknál az eszközkezelőben, hogy :
ECP nyomtatóport (LPT1)
Kommunikációs port (COM1)
Na már most találtam hozzá valami programot de semmit nem csinál vele.
Azt szeretném kérni, hogy ha tudtok róla valamit, pl azt ,hogy hogyan lehet időt beállítani stb akkor írjátok le.
Előre is köszönöm!

Ja és itt egy kép róla : Bővebben: Link
(#) VRubenX válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Szia!
A párhuzamos az az lpt a soros meg jelen esetben a com port de, azt az eszközkezelő amúgy is felismeri, hogy semmi nincs beledugva semmi mert az csak azt látja ,hogy van e benne párhuzamos vagy soros port. felismerni csak a program fogja ha talál valaki hozzá mert én nem találtam.
Üdv.
(#) bazsoo válasza VRubenX hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Aha. Köszi a felvilágosítást Hát ezaz. Én sem találtam semmi használhatót.
(#) interferi válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Szia!
Nézegettem a neten soros portos .
Milyen szoftvert találtál hozzá (neve, mérete)?
(#) Hp41C válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Szia!

Kiindulásnak ezt találtam.
(#) bazsoo válasza interferi hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Ratex System a progi neve. De valószínű hogy másik verzióhoz van mert semmit nem csinál.
(#) Miki80 hozzászólása Aug 30, 2009 /

Sziasztok!

Bazsoo, a táblát csatlakoztasd a géphez (ha jól olvastam soros porton keresztül tudod programozni), és kapcsold be. A sajátgép- hardverek menüt frissítsd, ekkor talán a géped felismeri az eszközt (a régi modemem csak így volt hajlandó dolgozni.) ha nem megy, nézd meg a kommunikációs beállításokat (baud-rate stb...). Van maunal a táblához?
(#) Miki80 hozzászólása Aug 30, 2009 /

Azt még elfelejtettem mondani, hogy a soros port RX-TX pontjait lehet hogy fel kell cserélned (kereszthuzalozás miatt), én is szívtam már emiatt.
(#) bazsoo válasza Miki80 hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Hali! Hát valamiféle utasítás van de:
1.: Angol
2.: Nem pont ehhez a táblához van
Az RX-TX-es portokat majd meglesem
Köszi az infót!
(#) Miki80 válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Egyébként a tábla valamit kijelez ha ráadod a betápot?
(#) Miki80 hozzászólása Aug 30, 2009 / 4

Találtam egy manual-t, igaz ez is angol.
(#) bazsoo válasza Miki80 hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

Igen. Kiirja az időt dátumot. És gondolom a régi valuta beállításokat. Az idő és a dátum természetesen nem pontos.
Szerk: Leszedtem a manualt. Nekem is ez a progi van meg ! De most látom mit hogy kell beállítani. Ma évnyitó szóval ma biztos nem tudom kipróbálni. Sok a dolgom De holnap meglesem. Köszi!
(#) bazsoo válasza bazsoo hozzászólására (») Szept 6, 2009 /

Rendesen megkésve de leteszteltem. Sajnos így sem működik.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem