Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
A segítségetekre lenne szükségem. Van egy Siemens RG288-as régi - régi ébresztőórám ami elromlott... vagyis nem tudom mi a baja, mert mikor elmentünk nyaralni akkor kihúztuk, hogy ne legyen semmi gond, de most mikor hazajöttünk tegnap bedugja mutter és semmit se csinált... :no: szétszedtem, és valszínű valami áramköri gondja lehet, mert a kijelzője nem kapcsol be, (tehát sötét) a hangszórójából meg mikor bedugom az egészet a ~230-ba ilyen "cicc".. amikor meg a hangerőszabályozó potiját feltekerem akkor hallhatő egy kis zúgás de semmi más.. olyan mint amikor egy erősítőre nincs semmi kapcsolva, és egy kicsit zúg.. de ha a hangerőpotit teljesen feltekerem akkor már mint a rádióban hallható "sssssssssssssssssssssss" hang jön a hangszóróból. A gombokra nem reagál semmit... Lécci segítsetek, mert már régóta megvan és jó kis óra... :yes: thx cooler
Szia!
Szerintem a hirtelen áramlökéstől szétégett benne vmi.
értem...
de nem láccik egyik alkatrészen sem, hogy égett lenne...
Szia!
Az én ébresztöm is produkált hasonlókat (totál marhaságokat írt ki, még nem is számokat), mikor több napig ki lett húzva az áramból, és az elem is ki lett véve belőle. Párszor kellett lehuzni az áramról, utánna pedig ahogy elkezdtem beállítani az időt helyére rakta az eszét. Próbálj meg kontakthibát keresni, és mivel régebbi darab az elkók lehetnek zárlatosak, rosszak. Üdv. Tobi
Szia.
Nemistudom.... Valahogy olyan érzésem van, hogy "megmurdélt" végleg... észrevettem, hogy az 5 v-os fesz stab-ok körül meg van égve a panel... vagyis kicsit megfeketedett. egy ellenállás meg picit megpattokzódott.. de fogalmam sincs mekkora kéne a helyére, mer nem nagyon lehet leolvasni már róla a színkódot... :no: Bár lehet, hogy nem is ott van a hiba ahol én keresem... Viszont a hátoldalán annyi smd van.... fuhhh télleg akartam kérdezni, hogy az smd üvegtokos diódáról hogy állapítod meg, hogy milyen fajta? vagy az mind egyforma..? |
Bejelentkezés
Hirdetés |