Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   113 / 212
(#) Leraz hozzászólása Okt 16, 2014 /

Szervusztok.
Segítséget kérnék. Az alább látható hibát kapom amikor nyomtatni szeretnék Sprint-Layout 6-ban.
W7-64 bit rendszerem van.Minden mást tudok nyomtatni.
Amit a neten találtam tippeket már megtettem de nem változott semmi.Mi lehetne a megoldás?
(#) matheattila válasza Leraz hozzászólására (») Okt 16, 2014 /

Szia, nézd meg esetleg ezt: Bővebben: Link, igaz nem SL6-ról van szó, de hátha segít
(#) zenebolond válasza whit33r hozzászólására (») Okt 16, 2014 /

Szia!

Nekem ez van.

DIP-20.LMK

(#) lacza89 hozzászólása Okt 17, 2014 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne a hozzá értőkhöz, hogy lehet-e a SL-ben összemásolni 2 illetve több megtervezett nyákot? Ha lehet, hogyan?
(#) Szpisti válasza lacza89 hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Én úgy szoktam hogy alkatészként elmentem az egyik részletet, és alkatrészként beimportálom egyesével ahány részlet van.
(#) kokozo válasza lacza89 hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Szia!
Én úgy szoktam, hogy a kész terveket elmentem makróba egy kész nevű könyvtárba, és utána jobb oldalt az alkatrészek között ott lesz a kész rajz és azokat már lehet egymás mellé, mint ha csak alkatrész lenne.
(#) Hp41C válasza lacza89 hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Board / Input boards from file. Ezután új panelek jönnek létre, választani alul a fülekkel lehet. A behozott panel területét bekeretezni és ^C, átmenni a összemontírozottra és ^V. A már felhasznált panelek törölhetők: a fül kiválasztása után a fülön jobb klik és Delete board.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
(#) lacza89 hozzászólása Okt 17, 2014 /

Köszönöm urak, sikerült.
(#) pjg válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Így a leghatékonyabb. Köszi.
(#) Ge Lee válasza lacza89 hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Simán a másolás/beillesztésnek is működni kell, nálam működik az ötösben. Tehát nyitsz egy másik munkalapot, és az előzőről kimásolt részt beilleszted ide.
(#) Alkotó válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Nem tudom mit értesz "másik munkalap" alatt, de a módszered nem működik.
(#) efraim válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Én értem és használom is. A Board1 tabulátorfülre jobb klikkel előhívható a submenü.
De hisz ezt Te is tudod!
Innentől már copy-paste, vagy duplicate módszerrel egy lapra gyűjthetők a paneltervek.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014

addnew.png

(#) morgo válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Én is a "sima" másol - beilleszt (ctr-c - ctr-v) módszert használom és működik. Viszont... Első körben ctr-a (mindent kijelöl) szükséges. Akár új munkalap, akár új panel esetén is működik.
(#) Alkotó válasza morgo hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Név nélkül, mindenkinek!
Kár ezen vitázni. Most már több gépen, különböző verziókat is kipróbáltam, és egyik esetben sem lehet komplett panelterveket egymás mellé másolni CTRL+C és CTRL+V módszerrel.
Az "egy programon belüli" board-ok közti mozgás (mozgatás) egészen más kérdés, egyáltalán nem erről volt szó.
(#) Szpisti válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2014 / 1

Ha egy programon belül új boardot nyitsz és oda Board> Import board from file alatt behívsz egy régi paneltervet, akkor ott megteheted hogy Copy/paste lehetőséggel a boardok közt váltogatva összerakj egy új deszkára egy régi és egy mégrégebbi .lay-t.
Vagy nem ez volt a feladat?
Most kipróbáltam, működik.
Ezentúl nem makróként mentem az áramkör részletet, amit máshol is fel akarok használni.
(#) gyök2 hozzászólása Okt 18, 2014 /

Sziasztok!
Használjátok az extra funkcióknál lévő Text-IO Export elements, illetve Text-IO Import elements funkciókat. Itt vagy az egész paneltervet, vagy csak egy kijelölt részét lehet .txt formátumban kiexportálni, illetve tetszőlegesen beimportálni egy új munkalapra vagy paneltervbe. Akár egy másodikként is megnyitott program példányba. Szerintem ezeket a funkciókat pont erre találták ki.
(#) Pali79 válasza Szpisti hozzászólására (») Okt 18, 2014 1 /

Urak!
Félelmetes, hogy elbeszéltek egymás mellett! Ugyan arról beszéltek, de mégsem. Ráadásul olyan érzésem van, hogy mindenki érti mit akar a másik, de jól esik a vita.

A sima másol, beilleszt csak egyik munkalapról a másikra működik egy megnyitott .lay-on belül. Tehát ha két .lay-t akarsz egyesíteni akkor először be kell importálni, ahogy Hp41C is írta. A "sima" másol beilleszt olyan módon nem működik, mint pl a word-ben, hogy egyiket megnyitom, kijelölöm, másolom, megnyitom a másikat és abba beillesztem.
(#) gaj721 hozzászólása Okt 19, 2014 /

Sziasztok!
Olyan problémám lenne Sprint Layout 6.0 verziójával, hogy mikor akarok valamit kitenni a tervezői felületre (board), akkor mindig elfehéredik. De ha jól rázoommolok, akkor meg jól működik. A neten már keresgéltem, hogy mi lehet a hiba, de sehol se találtam rá megoldást. Esetleg más is találkozott már ilyen hibával? Vagy csak engem szívat a program?

bug.jpg

(#) OZotyo válasza gaj721 hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Ha jól látom a képen, ez egy régi verzió.
Mindenképpen frissíteni kell!
(#) vicsys hozzászólása Okt 20, 2014 /

Fiúk!
Nem szoktam kuncsorogni, de technikai problémák miatt, nem tudna valaki megszánni egy ilyen makróval? Bővebben: Link Előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
(#) ktamas66 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Talán.

Tact90.LMK

(#) vicsys válasza ktamas66 hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Köszi, jónak tűnik!
(#) szebee hozzászólása Nov 2, 2014 /

Sziasztok! Nincs valakinek véletlenül csövekhez makrója? Előre is köszönöm!
(#) kokozo válasza szebee hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Szia, csak ezek vannak nekem.
(#) pjg válasza kokozo hozzászólására (») Nov 2, 2014 / 1

Kibővítettem az enyémekkel.
(#) szebee hozzászólása Nov 2, 2014 /

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek!!!! Skål!
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
(#) szebee válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

LMK-ban esetleg?
(#) pjg válasza szebee hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

A .lay-ból mentsd le.
(#) szebee válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Rendben, köszönöm!
Ezt hogy tudom megcsinálni hogy egyes alkatrészek egyes lábait teliföldre rakni?
(#) pjg válasza szebee hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Következő: »»   113 / 212
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem