Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Van egy rádiós erősítőm, amiben elszállt a végfok. Mivel az eredeti ic nem kapható, vettem egy kit-et a Baji elektronik-tól, ami egy STK496-090C-re épül. Megépítettem, az itt leírtak szerint élesztettem. Korrekten el is indult, kimeneten 15mv. Tettem rá bemenetet, hangszórót, így is működött, szépen szólt, nem melegedett. Aztán gondolt egyet, és kb 5perc után kiverte a tápbiztosítékot, mindkét ágban. Mi történhetett? A táp +-45v, az adatlap szerint 50-ig bírnia kellene. ??
Hello!
Nekem is van egy STK496-090C típusú erősítőm, csak nem tudom mivel meghajtani... Az érdekelne, hogy ti honnan szereztetek +/- 36V-os áramforrást?
Van aki saját maga tekeri a trafóját meg van aki úgy vesz magának trafót a boltba.Vannak olyanok,mint én akik meg kapcsolóüzeműt építenek,neked kell választanod.Én toroidot ajánlok neked a hozzá való komponenseket is megkapod ott a boltban.
A neten vaterán stb. vehetsz 4-5ez.ft.ért, 2x22-24V/120-150W-os trafót, köss rá 5A/250v graetzet, és 2db.3300µF/50V, elkoval szűrd meg, kész a táp.
Kösd rá vastag sodrott vezetékkel biztivel, és mehet a próba.
Nincs meg valakinek az STK 496-90C eredeti leírása (PDF-je) ? Érdekelne minden ami ezzel kapcsolatos. Sajnos a neten szinte semmit nem találtam róla.
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy STK 496-270-es végfok ic-t honnan tudnék szerezni vagy mivel tudnám helyettesíteni? Köszönöm
Nem lesz egyszerű szerezni. Esetleg tegyél fel hirdetést, hátha valakinek van jól működő bontott példány.
Sziasztok,
megépítettem én is ezt az erősítőt, és szimmetrikus tápegységnek szeretnék használni egy 2x34V-os transzformátort. Csak egyenirányítva, pufferelve nem lenne kicsit sok a feszültség? |
Bejelentkezés
Hirdetés |