Fórum témák
» Több friss téma |
Vannak gyárilag fehér, sárga, stb. színű házak is, amiken oldalt ill. felül vannak a csatlakozók (viszont ebben az esetben érdemes letakarni a nem használtakat vagy sűrűbben tisztítani őket, mert telemennek porral és masszívan lerakódik bennük) de egy autókarosszériásnál olyanra fújathatod magadnak a házat amilyenre csak szeretnéd. És még rozsdaálló is lesz.
FireWire: a Windows 10-ben már csak az FW800 támogatott még direktben. A mai középkategóriás videokártyáknál már eleve 3 DP + 1 HDMI + 1 DVI vagy 3 HDMI + 1 DP + 1 DVI kimenet van, szóval az nem lesz gond maximum akkor, ha mindegyik monitorod DVI vagy SubD15 bemenetű, de azokra is van megoldás. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2023
Sziasztok!
Egy kis apróságon elakadtam. Remélem tudtok segíteni. Van nekem egy HP Z420 Workstation gépem. (HP Z420) Akadt vele olyan probléma, hogy néha jelzi, hogy a front USB csatlakozó sor kábele nincs bedugva. (de pedig be van) Ilyenkor az USB 3 as portokat mind letiltja, hátul is. Az USB 2 esek pedig akadoznak. Értsétek ezt úgy, hogy az egér szaggatva megy, nem minden klikkelést vesz be, a billentyűzeten meg mintha beragadna gomb és a végtelenbe írja a betűket. Más kolegámnál is ugyan ilyen gépen van ugyan ez a probléma. Amivel eddig próbálkoztam az első körben a front kábel mozgatása. Igazgatás után rendbe jön.Hol egy hónapra, hol a következő indításig. Következő körben megkerestem hogyan érzékeli a csatlakozó meglétét. Erről a neten elég sok mindent olvastam. Az alaplapon azt a 2 lábat átforrasztottam. Két hétig jó is volt . De mostanában megint mindig mozgatni kell a kábelt. Na it jött el az a pont hegy elegem lett belőle. Elhatároztam, hogy tiltom az alaplapi USB ket és veszek egy adaptert. de itt elbizonytalanodtam, mert a PCIe csatoló felületeket nem ismerem. Nem vagyok biztos benne, hogy a kiszemelt adapter kompatibilis e a gépemmel. Ebben kérnék most egy kis tanácsot, illetve a ha fentiekkel kapcsolatban van még ötert annak is örülnék. Az adapter amit kinéztem: https://www.easy-shop.hu/catalog/product/view/id/244671/s/digitus-d...bit-s/ És képet csatolok az alaplapomról.
A házon ócska korrodált usb csatlakozó van. Talán rozsdaoldó segít rajta.
A CPU-t megmozgattad már a foglalatában, a lábait ellenőrizted, hogy jól érintkeznek?
PCIe2 x4, ha a CPU és a VGA közti csatlakozóba szeretnéd dugni. Viszont VIA chipsetes kártyát ne vegyél, mert azok nagyon hulladékok. Ami jó az az ASMedia, pl.: https://www.aliexpress.com/item/1005006216434641.html Nem olcsó, de továbbviheted a következő gépedbe is, ráadásul nagyon stabil (a DeepSpar adatmentő hardvereimhez is az ASMedia vezérlős termékeket ajánlották, nem véletlenül). A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
Kösz ma voltam a szakinál aki a laptomot upgradeli, neki van egy szép ezüst szinü háza. A jövöhéten megprobalom összeszedni mi mindent kellene bele rakni. Valoszinü a FW miatt meg kell hagynom a jelenlegi W7s gépet is, mert van 2 kamerám amin csak FW kimenet van.
És ő mit mondott ezekre, nem tud benne segíteni? Legalább közel is van hozzád.
Szia!
Hol korrodált? Igazából nem is kéne bedugva legyen mert azokat a lábakat átforrasztottam ami a front panelt érzékeli. Mint írtam 2 hetet jó is volt. Kábel nélkül is.
Szia!
Köszi a tippedet, bár ez valóban igen drága.
Hogyan resetelnétek egy reset gomb néklüli routert?
Csákány
Ha szoftveresen nem férek hozzá megpróbálnám alaplapról resetelni azaz szétszedném hátha.
Elméletileg egyik martica alatt van az alján a gomb hozzáférhetősége.
Ezt inkább itt kéne megbeszélni...: https://www.hobbielektronika.hu/forum/smc-router
Mennyire működik most? PC-vel Lan kábellel ezt próbáltad?: http://192.168.2.1 A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2023
Azt azért nem árt tudnod, hogy ez a típus már új korában is egy megbízhatatlan ipari hulladék volt. (sajnos mi is belefutottunk)
Hát, utánanéztem.
Ez az írás barikád azt mondja, hogy van rajta "reset" gomb -csak (szerintem) a tiéden takarja a matrica. Arra gondolok, amit a képen jelöltem. Valószínűleg GEM-kapoccsal, vagy hasonló vékony "deróttal" kell resetelni. Idézet: „jegyzet: A Barikád alján található gombot is használhatja a „visszaállításhoz”. (reset) Nyomja egy másodpercig az „újraindításhoz”. Újraindítás után minden beállítás megmarad. Tartsa lenyomva hat másodpercig a Barikád alapbeállításainak visszaállításához.” Szóval 6 másodpercig kell nyomva tartani. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2023
A Win11 eredeti MS ISO telepítőt a Rufus-al felírva USB-re kikerülhetők a TPM és processzor kötöttségek.
De a Rufus nem tud ISO-t készíteni, csak Boot eszközt. Nekem ellenben telepítő ISO kellene (felírni Ventoy-ra). A visszaalakításra egy megoldást találtam, az ImgBurn 2.5.8.0 programot. Ez szépen vissza is alakítja ISO-nak, de az UEFI boot elvész, csak USB Boot van. Evvel is települ a Win11, de állítólag az UEFI a jó. Van valakinek ötlete mit lehet tenni (ImgBurn beállítás, más visszaalakító megoldás, esetleg a Rufus-ban valami beállítás)?
Már volt nála a gép, a periféria nélkül. Mivel hiba nálam sem jelentkezik rendszeresen ők sem tudták előidézni. A Samsung sem tudott mit kezdeni a WMI manuális inditásával.
A jövő héten viszem megint, mert valoszinü, hogy ősszerakatok egy ujat W10-re, de ezt meg kell hagynom az FW miatt. Ma egész délután dolgoztam s csak egyszer jelentkezett az alábbi hiba. De az nem okoz gondot csak mérgesit. Ezt is valamelyik upgrade hozta be. Olyankor jön elő amikor bedugok valamilyen USB eszközt. A MS azt állitja, hogy a gép ezt maga is képes megjavitani, hát eddig nem igen sikerült. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2023
Tipp, hogy esetleg kereshetsz PCI-e FW kártyát is, így nem kellene meghagynod ezt a gépet.
A "COM surrogate" hiba általában codec hiba, amikor a gyorsnézeti képeket hibás codec miatt nem tudja betölteni. Az Windows Explorer a COM objektumot kihelyezi egy külső folyamatba, ez a "COM surrogate". Amikor bedugsz egy USB meghajtót tele fotókkal vagy videókkal, akkor mindhez gyorsnézetet kell generálnia a mappák nézetéhez, ezen hasal el valószínűleg.
Senki sem tudja, keresgéltem az interneten, irtam az MSnek azt válaszolták, hogy majd megjavul. Fogalmam sincs, de az biztos hogy a nyár elején kezdett igy hülyülni.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2023
Az van már a jelenlegi gépben is, már 10 éve igy oldottam meg a dolgot, de állitolag az W10 alatt már nem müködik, majd ki fogom probálni.
Próbáld ki, akár ideiglenesen egy másik gépben, csak emiatt ne tartsd meg a jelenlegi gépedet, ha már eleve FW kártya van benne.
Megtaláltam bár azt hittem nincs is rajta.
Ne bonyolítsd túl win11 telepítési limitációk nem kompatibilis gépen: cseréljük le a \sources\appraiserres.dll filet egy 0 Byteosra a korlátozások kikerüléséhez, aki pedig nem akar ms fiókot az írja be fióknévnek a no@thankyou.com amikor kéri.
Ennyi az egész. Felesleges a rufus, elég egy filekezelő is. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2023
Sziasztok!
Újonnan beszerzett, bár nem vadiúj asztali gépemre próbálok Windows 11-et tenni, de egyelőre nem járok sikerrel... A gépet úgy vettem meg, hogy van benne egy kicsi (60 GB-os) SSD, rajta kb. frissen települt W10-zel. Na most azt rögtön éreztem, hogy ezt hamar ki fogja nőni, de bele is számoltam a vételárba azt, hogy rögtön beletettem még egy 500GB-s másik SSD-t az M2 foglalatba. A mostani os. szépen el is indul, felismeri az új üres háttértárat is, tudom írni-olvasni. Meg egyébként is működik az egész rendszer, ahogy várnám. Most is innen írok. Szóval először a MCT-vel, majd az onnan letöltött ISO-ból Rufus-szal is csináltam telepítő pendrive-ot. Mindkét megoldással az az eredmény, hogy tud boot-olni a pendrive-ról (ill. a kis SSD-t ekkor lehúztam róla, hogy ne is kavarjon bele sehogyan - tehát másról nem is tudna továbblépni), de! Megjelenik a kék négyzetes Windows logó, vár egy kb. fél-1 percnyi ideig - majd újraindul a gép. S ezt ismételgeti végtelen ciklusban. A pendrive készítésig jónak tűnik a dolog, mert a már jelenleg is W11-es laptopomba bedugva, először ugyanaz a logó jelenik meg, de ott hasonló idő elteltével továbblép a telepítő első párbeszéd-ablakára. (Tovább persze nem mentem vele, mert hát minek..) Kompatibilitási helyzet: a számszerű rendszerkövetelmények (órajel, magszám, memória, háttértár stb.) megvannak bőven, TPM2.0 szintén. A procira a W10-ből lekérdezve azt mondja ugyan, hogy nem kompatibilis (A10-9700, ezt később tervezem is újabbra cserélni majd) - de azt várnám, addig legalább el kéne jutni a telepítőben is, hogy ezt valami emberi formában közli. (És utána jöhet az, hogy ezt az ellenőrzést kikerülve reményeim szerint felmenne a rendszer.) A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2023
Még annyi hogy miután mct-vel(!) megcsináltad a pent, a régi dll-t átnevezted bak-ra, helyére raktad az új 0B-ost, egyszerűen bezippeled a pen tartalmát. (zip is jó iso helyett), ha azt se akarod hogy ő válogasson a Home, Pro, education stb kiadások közt, akkor bele kell másolni egy megfelelően kitöltött ei.cfg -t.
Akinek el akarod küldeni csak az a dolga hogy kicsomagolja a zip-ből egy Fat32 pendrivera, majd rábootol.
Sajnos nem működik a megoldás (23H2, x64), ugyanúgy leáll a telepítő a hardver miatt. A Rufus megoldása nem ezt a 0 bájos dll cserét csinálja. Ez a fájl változatlanul ott van a helyén. Hogy mi a megoldása, azt nem tudom, de nem ez.
A dll cserét nem az mct-vel csináltam, mert nem ismerem. Az UltraISO is megcsinálta szépen, ezt ismerem. Miért nem mindegy, hogy USB, vagy UEFI Boot-ról indul a telepítő? Ugyanúgy feltelepül a Win11. A látható különbség az indulásnál van, USB esetén a Win logo látszik (a telepítőnél, és a Win11 indulásnál is). A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2023
Idézet: „nem működik a megoldás” Mármint melyik megoldás? Mi az hogy leáll? Futtass egy memóriatesztet a pendriveról.
Félreérted. A 0 bájtos dll be lett rakva a \sources mappéba, ahogy írtad.
Az így készült módosított ISO-val elindul a telepítő, de ott megáll,a mikor jelzi hogy nem felel meg a hardver, és egyéb követelményeknek. Azaz a 0 bájtos dll trükk itt nem működik.
Ugyan fizikai gépen nem tudom ellenőrizni (mivel sajnos nincs nem kompatibilis gépem), de VirtualBox alá ezen dll trükkel sikerült feltenni a 23H2-t ami dll csere előtt nem ment.
Egyébként a rufus működését tanulmányozva vettem észre hogy (többek közt) ő is ezt csinálja.
YouTube reklámok blokkolása és adblock blokkolás megkerülése: "uBlock Origin" beépülő!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |